Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
mobilitás
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Nem látom be, hogy miért kellene 200k-t költeni egy laptopra, ha nem használja ki a "júzer". 11" méret, internet, office, email, film. Erre használja, semmi játék, PS, magyarul semmi olyasmi, amihez kell a kraft. Nem ez a hobbija, nem ebbõl él. Szerintem még értelmesebb is, mint kiadni egy rakás lóvét arra, amit nem használsz. Használt. ok. És ha nem ért hozzá? nincs jó kontakt? garancia? Parttalan ez a vita.
Hogy jössz te ahhoz, hogy 1-2 hszbõl megítélj valakit? Attól, hogy kér itt segítséget, nem tudsz meg róla semmit. Lehet akár egy kitûnõ orvostanhallgató, csak nem ért a számítástechnikához.
Ha meg olyan intelligens, és jó szakember vagy, nem tennél ilyen kijelentéseket.
Mást ne mondjak, kettõnél több opció közül már nem tud választani (lásd miért sikeres az Apple laptop).
Demokrata vs republikánus, Intel vs AMD, MSZP vs Fidesz, nVidia vs ATI, tudnátok folytatni. A lényeg, hogy "Mi, vagy õk".
Ne tévesszen meg a stílus, a 100% valóságról beszélek. Amibe néha belefáradok, a gondtalan tudatlanság nélkül fárasztó az élet.
No de hogy ON legyek, Broafka, itt a gépetek.
Egyébként magánemberként azért sem szívesen veszek újonnan bármit, mert fizet ezeknek 27% ÁFA-t a tököm.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Saor Alba
Amugy mi van veled, ertelmes szakembernek tartalak de egyre jobban radikalizalodsz es egyre nagyobb hulyesegeket irkalsz 😊 Kolcsonadtad az accod vagy lenyultak? 😄
Saor Alba
De nem teszem meg, mert senkinek sem fogok olyat ajánlani, ami nem a legtöbb amit ki lehet hozni adott pénzbõl.
Mondjuk ezt a topikot be is lehetne szántani nyugodtan, mert úgysem ért itt hozzá senki rajtam kívül.
Meg fel kéne fogni a lakosságnak két dolgot:
- a laptop nem játékra való. Jelen gazdasági helyzetben egyébként is baszott nagy luxus játékra pazarolni az idõt.
- 200 ezer forint alatt csak olyan gépet kapni, amin egy normális mérnök elsírja magát. A marketinges meg röhög a sok paraszton, mert ezeken a szarokon van a legtöbb profit.
Van viszont használt, de gyári garanciás HP EliteBook 2540p, csekkold.
Közepes méretû (11.6ʺ körüli..) notebookot vennénk, teljesen alap felhasználó jelleggel (nem játék, nem PS stb.), netezésre, office programok használatra. Filmet nézni viszont szeretnénk, így ennyit jó lenne ha tudna használhatóan kezelni (ne akadozzon). Acer, Asus, HP notebookat néztem, van esetleg tapasztalatotok, hogy mit érdemes venni? Kb. bruttó 90-100k árkategóriában gondolkodom.
Köszi
Hello.
A barátnõm laptopot szeretne venni magának, de nem feltétlenül játék céljából.
Netezni szeretne rajta, + a sulis dolgait intézni (Excel, Word, esetleg egy-két szoftver a tanulmányaiból
Viszont fontos lenne, hogy legyen rajta (pl.) S-video kimenet, hogy össze tudja kötni a TV-vel. A TV-n scart és S-video bemenete van.
Lehetséges egyáltalán laptopot is összekötni TV-vel?
Esetleg megtudjátok mondani, hogy milyen árkategóriában gondolkodjunk (esetleg ajánlott márka)?
Elõre is köszönjük! 😊
Üdv,
Japep
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Most ezzel tedd szembe hogy füzetekbe jegyzetelsz... hogy archiválod? Elrakod az összes füzetet egy szekrénybe? Vagy beviszed OneNote-ba, evernoteba, stb a jegyzetelés után? Akkor meg 2x dolgozol vele.
Szerintem néha próbálj meg kilépni a saját világodból / igényrendszeredbõl, és próbáld meg elképzelni hogy nem csak olyan emberek élnek a Földön mint te 😉
De szarok rá, örülj neki és használd.
Arról azért még tájékoztatlak gyorsan, hogy bizonyos szint felett cinkes, ha nem toll+papír kombóval nyomod. Ettõl még láthatóan messze vagy.
Túl jól játszod a hülyét, gyanús vagy te nekem.
Én meg amióta megvan szinte alig használom a laptopomat otthon. Besüppedek a kanapéba vele egy forró tea mellett és átolvasom a fórumokat, hír / techportálokat amiket követek, emailezek, megnézem mi történt külföldi ismerõseimmel fácsén, stb... amikor vonatozok akkor sorozatokat nézek rajta. Sokszor ott csücsül a laptop is a táskámban, de nincs ingerenciám ahhoz nyúlni.
Ezen kívül ahogy írtam munkában is használom. Egy ideje ebbe jegyzetelek mindent, nincs többé jegyzetfüzet amit havonta cserélnem kell, meg archiválnom = betenni valami szekrénybe ahol porosodhat mert lehet 1 év múlva majd elõ kell szedni infót belõle. Mindent digitálisan tartok. + task és idõmanagement tervezéshez is használom.
Cat 02: Erre ítam, hogy suliba inkább valami laptop / tablet hibridet használnék, pl HP Envy X2, vagy Lenovo ThinkPad Helix.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Hétvégén hazavittem egy iPad-et hosszú tesztre, én komolyan nem értem mit veri erre magát mindenki. Nekem konkrétan használhatatlan. Az aláírásomban lévõ két készülékkel MINDENT kényelmesebben tudok megcsinálni. Fél óráig fancy, oszt ennyi.
A laptopos véleményeddel egyetértek, bár én emlékszem rá amikor fél éve ezt beírtam az Apple topikba és le lettem ugatva.
Nem suliban használom, hanem munkahelyen, megbeszéléseken. Vettem hozzá egy kapacitív tollat, és a Notability alkalmazásba jegyzetelek, egyrészt írok a tollal, másrészt gépelek is a virtuális billen. Most jegyzem meg még mielõtt leugatnátok: de, írni jobb tollal papírra, és gépelni is jobb rendes billen laptopba. De egy 7" tablet sokkal kissebb, könnyebben cipelhetõbb mintha egy laptoppal + jegyzettömbbel rohangálnék egész nap, és cserébe nem sokkal rosszabb bele jegyzetelni.
Rövidebb kulcsszavakat gyorsan bele lehet firkantani, pár mondatnyi szöveget meg simán be lehet gépelni kényelmesen a virtuális billentyûzeten. És, ami a legfontosabb - ami itt is felmerült, ha valamit rajzolni kell (pl egy gyors diagrammot, görbét, stb kell felskiccelni) az pofon egyszerûen felrajzolható, színezhetõ az érintõképernyõn. Fotókat, webclipeket is be lehet szúrni a jegyzetekbe + ami a legjobb, hogy hangot is tud rögzíteni az alkalmazás, és a felvételt indexeli a bejegyzésekhez. Tehát ha a hang visszajátszása közben rányomok a 3. hasábra amit bejegyzeteltem, akkor azt a részt fogja visszajátszani a hang anyagból amit éppen akkor vett fel amit azt a részt gépeltem be.
Suliban jegyzeteléshez lehet nem a legideálisabb, ott én is többet jegyzeteltem mint most munkában... ha most kezdenék újra sulit, akkor szerintem egy olyan Win8-as laptopot vennék, ami érintõképernyõs, és akkor gépelve jegyzetelnék bele, tollal meg rajzolnék, kiemelnék, stb.
Infó sulira (óbudára) biztosan nem kell atom hardver, nekem pont arra volt a celeron 800. Akitõl vettem teljesen értetlenül állt a dolgok elõtt, hogy pont infó fõsuliba veszem meg a csotrogányát. Sztem 100x kényelmesebb volt 2 gép mint hurcolászni egy laptopot.
Leginkább Java, C meg delphi ment rajta, ezeket mint a mai napig megoldanám ugyan azon a vason mint 12 éve.
Autókedet és társait nem tom, haverom mindig szopott a laptopjával amit ugyan így megvetetett még gimiben.
Dübörög a 965ös x4
Ráadásul nekem másfél év alatt csak 30 ezrembe került, ennyivel adtam el kevesebbért, mint amennyiért vettem. Megtehettem.
Amiket te ide linkelgetsz, azokon ennek tripláját fogod bukni ennyi idõ alatt.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Egy haszna volt, kurva vagánynak éreztem magam a mekbúkommal. Aztán letöltöttem a jegyzetet a netrõl.
b, javahoz ugyanúgy nem kell akkora erõforrás, szóval nem úgy van, hogy "bocsi srácok én 1 évet csúszok az egyetemmel, mert nem fut a crysis maxon". Nekünk talán a leg"éhesebb" dolog az Xilinxnek valami szarja volt, ami 3Gb volt és 1 óráig tartott telepíteni, de aztán futott rendesen, nem kellett hozzá erõs cpu/gpu. AMihez kell az max ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=OjfaDdhBqcw de ez is olyan, hogy bent hagyod 1-2 napig aztán elõbb utóbb kész lesz 😊
Muahaha. Toll és füzet, kedves barátaim. Vagy az már derogál?