16455
-
Tsaba01 #15211 Bocsi a nyomtatható verziót, azért tettem így, hogy hátha jobban áttekinthetőbb. -
Tsaba01 #15210 Sziasztok!
Az alábbi laptopot néztem ki, szeretném a véleményeteket kikérni.
Munkához, meg játékok futtatására is használnám majd.
Acer Aspire V3
Esetleg hasonló árban jobb processzorral tudtok e ajánlani? Vagy a proci az jó?
Illetve a 4gb os vidikártya mindenféleképpen kell bele, vagy elég a 2gb os is?
Köszönöm előre is. -
#15209 Kb. 10-15%-kal gyorsabb, amit 650m-nél tuninggal is elérhetsz. Procinál sincs egetrengető különbség. ssd-vel valszeg többet nyernél "gyorsaságban", és hasznosabb. Én Y500-ra szavaznék. -
SSDesmond #15208 Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket ismét.
lenovo 1
lenovo 2
A kettő közül melyik éri meg jobban. gt 750m mennyivel lehet jobb az gt 650m-nél. -
#15207 Apple-nél csak a Retinások IPS kijelzősök, azmeg nem olcsó játékszer.
ThinkPad X230 széria IPS kijelzős példányai, vagy valami ASUS ultrabook. -
#15206 Hello, jó minoségu IPS kijelzos laptopot keresek. Tudtok ajanlani?
Apple-t nem akarok. Thx. -
#15205 Esetleg a külső vinyónak nincs valami szoftvere? Vagy azt sikerült megnézni a laptopod saját programjában az energiagazdálkodási funkciók közül, hogy nem-e az csinálja a fesztivált? De tényleg csak sötétben tapogatózok, bocsi :) -
#15204 Azért köszi, hogy segíteni akartál. -
#15203 a gúglit jól leírtam, de sebaj .. -
#15202 Igen gondoltam én is arra amit mondasz, de sajnos nem tudok hozzászagolni jobban a témához, sosem volt külső vinyóm.
Szerintem goggle. Vagy tegyél rá egy torrentet. De persze csak valami jogtisztát! :):) -
#15201 Igen ezt megtaláltam de alapból erre volt beállítva, hogy "merevlemez kikapcsolása=soha". Vagy is gyanítom,hogy ez az elsődleges belsőre utal nem pedig az usb -s külső tárolóra. -
#15200 Az nem is kell. Vezérlőpultot megnyitod, fent a keresőben beírod, hogy energia. Aztán energia séma szerkesztése. Alul van egy kék speciális és a merevlemeznél beállítod, hogy soha.
Pljussz ha a laptopodnak van valami saját programja amiben ezeket az energiás dolgokat tudod állítgatni (biztos van), akkor nézd meg abban. Lehet az írja felül a windows beállításokat. -
#15199 Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése
Itt nincs, amit Te írtál "Hardver és hang" nálam nincs ilyen menü. -
#15198 Gondolom Vezérlőpult/Hardver és hang/Energiagazdálkodási lehetőségek. -
#15197 Bár nem laptop téma, hátha kapok mégis segítséget.
Van egy laptopom amihez van egy külső usb -s HDD külön táppal.
Egy ideig megy a HDD majd leáll magától.Gondolom energia megtakarítás céljából. A kérdésem az lenne, hol tudom win7 alatt ezt az üzemidőt beállítani, növelni? -
#15196 A garancia az garancia. :) -
#15195 Asszony hugának elvitte a futár a lenovo laptopját mág akkoriba amikor írtam, hogy kihullanak belőle a csavarok és a zsanér szétfeszíti a házat.
Aztán kb 1,5 hétig oda volt és teljesen új házra kicserélték, most jó. -
Sickboy75 #15194 Sziasztok,
110.000 max br kellene nekem egy egyetemi tanulmányokra használt laptop. Nem kell op rendzser, intel proci lehetőleg, méret min 14".
Légyszi ajánljatok nekem valami linket vagy linkeket ami megérős :)
Köszi,
SB -
Neoncsoves #15193 Akit tényleg érdekel segítség laptop választásügyileg az írjon egy privit nekem... -
iliili #15192 Most a lenovo fekete péntekjén szerintetek milyenek az akciók,például ez a gép,ennyiért ? :D
link -
#15191 Köszi szépen a válaszokat,
Most már legalább van mi közül választanom. ;) -
SSDesmond #15190 Hát gondolkoztam és arra jutottam, hogy az y500 túl sok lenne.
Nem játékra kell a gép, a lényeg, hogy a Company of Heroes 2 fusson rajta, de jól.
Egy kicsit alacsonyabb árkategóriában mit ajánlanátok? Z500? y580?
250 000 HuF -
kozoltan82 #15189 Tapasztalatok alapján: sony, lenovo, dell - ebben a sorrendben... -
#15188 Elég stabilan tartja az árát. A hetekben újították meg az Y500-at matt kijelzővel és egy kicsivel jobb videókártyával, de ez sem nyomta le a régi széria árát, valszeg kb. ugyanolyan áron fog elmenni a boltokban az utolsó előző szériás darab, mint amennyiért az újakat adják.
Amit linkeltél radiumtól az amúgy érdekes, mert tök jó ára van, viszont ha megnézed, a címben FHD kijelzőt írnak, a gyors áttekintésben, és leírásban viszont már csak HD-t. Szóval azért óvatosan, nehogy átbaxszanak.
2. Én is ssd-re hajlanék.
3. Kérdés: i5-ös és i7-es változat között érdemes gondolkodni ?
-Attól függ, mekkora az árkülönbség. Én eddig nem nagyon találtam olyan nyomós érvet, amivel indokolni lehetne azt a plusz pénzt, amit I7-re költöttem..
Ha érdekel a matt kijelző és kb. +10%-os videókártya teljesítmény, akkor nézegesd az új szériát is. -
#15187 Igy masabb a felallas. -
#15186 Te jó ég... Ne az asztali 7670-nel hasonlítsd össze, hanem a 7670M-mel!!
Egyébként ezek a tesztek inkább szintetikusak, játékteszteket itt találsz: link -
#15185 http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
Radeon HD 7670 - 1,157
GeForce GT 740M - 1,096
Ezek szerint a benchmark hazudik? Mert az eredmeny alapjan a Radeon jobb. Hogy van ez? -
#15184 Hatalmas tévedés. Pont, h sokkal versenyképesebb a proci és videokártya sokkal jobb kombinációja miatt. Amit te linkeltél, abban van egy értelmetlenül erős proci, mellette egy szerény VGA-val. Abban a Lenovoban viszont az i7 helyett inkább azt a többletet a videokártyához tették, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabb az egész rendszer. Azt meg fogalmam sincs, honnan vetted, h a 7670 erősebb a 740M-nél. A 740M sokkalta, ahogy néztem a játékteszteket, 70-80%-kal erősebb nála... Itt a fejlécben a mobil grafikus processzorok erősorrendjénél is láthatod a különbséget többek közt. -
SSDesmond #15183 Sziasztok!
A véleményetek érdekelne laptop vásárlással kapcsolatban. Ezért kérdéseket tennék fel.
A helyzet az, hogy már elég régóta szeretnék venni egy laptopot, de eddig nem volt rá nagyon szükségem. Féléve kinéztem a Lenovo y500-at, de gondoltam majd ha lemegy az ára akkor beruházok egyre.
1. Kérdés: Tudom, hogy ezt nem lehet megjósolni, de lehet számítani valami áresésre mostanában.
2. Kérdés: Melyiket éri meg jobban (én az SSD-re hajlok): SSD
imperium
3. Kérdés: i5-ös és i7-es változat között érdemes gondolkodni ? -
#15182 Nem jo otlet. A Toshibaban a benchmark szerint a proci torony magasan jobb es a videokartya is elozi + olcsobb is. Ez a Lenovo nem versenykepes ebben a relacioban. ;-)
-
Zsoti90 #15181 Lenovo
ennyi pénzért inkább ez :) -
#15180 Ez eleg tap nem?
-
#15179 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni laptop vásárlással kapcsolatban.
Jelenleg egy asztalim van (2 magos AMD Athlon II X2245 proci, 16 GB DDR3 1333 Mhz memória, GB HD 4670 1 Gb DDR3 videokártyával), ami megadta magát, és szeretnék valami hasonló erősségű laptopot helyette.
Amire használnám:
Grafikai munkák (PS, Indesign, Illustrator) és néha játék (WOW, Aion).
Ami fontos, hogy van 2 db 21" moncsim, mindkettőt szeretném továbbra is használni. (Teljesen jó, ha közben a laptop moncsija screen offon van.) Ha ez dokkolóval megoldható úgy is jó (bár eleinte lehet nélkülözném a dokkolót, mert nem éppen olcsók), szóval bármi megfelel, csak meglegyen a 2 moncsim
Főként Lenovo és Asus márkákat nézegettem, de nem találtam leírást arra, hogy melyik VGA kezel 2 monitort, így elég hamar elvéreztem.
Árban max. ~150-190 ezerért nézegettem (bár gyanítom, hogy ilyen áron csak használt gép jöhet majd szóba).
Szóval nagyon megköszönném, ha tudnátok valami jó laptopot ajánlani.
Előre is köszi! -
#15178 Ráadásul ez 5400 RPM-nek tűnik (ha 7200 lenne biztos oda lenne írva :D)
#15176: wut? -
#15177 Így sli nélkül ez is csak mérsékelt játszogatásra jó, de y500-ról pár oldallal ezelőt leírtam a tapasztalataim. -
TomStorm #15176 Wifi router-hez használjam a hozzáadott usb antennát vagy a notebook maga fogja a jelet? -
iliili #15175 Hát igen nem 200 alatti,nicns SSd-tek de kb mindent nagyon erősen
link -
TomStorm #15174 Én ezel az Asus Notival amit elöbb linkeltem egy 20"-os monitoron 1600×900 felbontáson játszok 8+ órát minden gond nélkül.Olyan Medium/High grafikán az új játékokat.
A Lenovo-val még több Fps is lehet plusszba vagy valami grafikai részlettel több ha nem lesz hozzá opcionálisan monitor. -
TomStorm #15173 Ha lesz monitor rákötve(Hdmi-dvi átalakítóval) és kell eredeti Win8 akkor:ASUS K55VJ-SX025H
Monitor és Win8 nélkül:LENOVO IdeaPad G780 59-366762(17,3" LED HD+ (1600x900))
Na és persze SSD mind a kettőhöz akár használtan is olyan 120GB-osat.Használtan ha jóval olcsóbb akkor tuti vétel lehet az SSD de újonnan se vészes az ára.Persze ha kell viszont ajánlott tényleg a beszerzése -
#15172 Hát, eddig mindent közel maxon futtattam, mert két 650-es van a gépemben (Y500 pwnz ), de ha csak az egyik van bekapcsolva, az nem valami nagy játékélmény ugyanazokkal a beállításokkal. (értsd.: új játékok max felbontáson akadnak, mint a szar)
De tényleg az a kérdés, mikkel akarsz játszani, és milyen grafikai kompromisszumokra vagy hajlandó.