16455
  • Gideon Wieth
    Egy fontos kérdésem lenne még.

Mennyire jók a laptopok hűtései ? mert nekem szüleim mondják mindig hogy fel kell rakni könyvekre meg ilyenek mert az alsó kis réseken alig tud valamit szellőzni... Ez igaz ? Vagy megoldja a saját hűtését rendesen ? :)
  • Gideon Wieth
    Hát van egy bazi nagy tv-m de az nem tudom bluray képes-e. Vagy ez mitől függ...Igazság szerint nekem nem lényeges. Játékra keresek géped bruttó 250 000 ezer körül ... Értsd netto 200 000 nál nagyon ne legyen több. Eddig láttam jobbat rosszabbat.

3 között filózok most.

MSI vagy ASUS vagy HP

Igazából nekem a teljesítménye lenne a lényeg a kijelző nagysága ne legyen 17"nél nagyobb 15,4nél kissebb... És a lényeg hogy a legtöbb játékot nyugodtan húzhassam high KÖZELIRE 1024 vagy 1280 as felbontásokon :-) És persze bírja legalább egy 4-5 évig a laptop :)

Ha valaki tud ajánlani jobbat vagy esetleg a fenti igényekhez képest gyengébbet de jobb áron annak az ötleteit várom :) De a lényeg hogy a netto 200 000 ne nagyon lépje át :)
    A használata viszonylag sűrű lesz :) Szinte napi de csak néhány órák :)
  • hykao #5045
    Felejtős...150 körül már kapható 1120eh...160-ért meg már HD3650 kártyás ACER...
  • digital
    Hyako! Fél éve napi szinten laptopokat nézegetek. Amióta belinkelted azóta mindig itt kötök ki. Érdemes megnézni a termék bemutatót.
    Szerintem igen eltalált a dizájn, az ezüst is, de talán feketében szebb.
    De, teszteket sajna nem lelek sehol. Főleg melegedés érdekelne. Ha minden rendben lenne körülötte, akkor pontot tennék a noti kérdésre.
  • Kiru
    Az ACER Aspire 5535 (140eFt-ért) milyen??? - talán ismeritek -
  • hykao #5042
    Mivel tudod, hogy mik a pozitívumok és a negatívumok mindkét esetben, így neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb számodra.

Amúgy lehet érdemes várni egy kicsit, hisz vélhetően csökkenni fognak a dv5-ös széria árai, mert az új dv6 és dv7 termékek jelenleg nem sokkal drágábbak, mint a korábbi dv5-1160-1180-1199-1190-esek árai...

...1160eh már most is van 195 bruttóért, és abban már 9600M GT kártya van...

...no de a nyár folyamán szerintem 200 alá kéne menniük a kifutó dv5-ös széria legerősebb tagjainak is...(főleg 1180-nak, de esélyes lehet a 1199-es is...)
  • Solten
    Vagy ket targyalas kozt, mittomen...
  • Solten
    Vannak Full HD kijelzos laptopok. 720p-s Blu Ray meg mar szinte egyik laptop-kijelzonek se problema. En ugy gondolom akkor jo dolog, ha van egy bazi nagy tv-d es nincs egyeb Blu-ray lejatszod pl. De lehet utazas kozben is mozizni.
  • Gideon Wieth
    Bluray-es laptopot mennyire éri meg venni ?? ki tudja használni a meghajtó a képernyőt vagy csak parasztvakítás ? :-)
  • Magiszter
    Akkor jó. Kellemetlen lenne ha egy XP telepítés miatt elveszteném a garanciát ha bekrepál egy hétre rá.
    Amúgy a kettő közűl szerintetek melyik a jobb? a HP Dv5-1120eh, vagy az Acer 5630g. Első mellett szól hogy HP, 2 év gari, Win. Oprendszer. Második mellett hogy HD3650 és hogy T6400, valamint 250Gb HDD.
    Tehát a HP márka, vagy az Acer erő?
  • hykao #5037
    Nem hinném, hogy veszélybe kerülne a garancia emiatt...
  • Magiszter
    Felteszel rá egy jogtiszta Vista Black Edition-t

Gondolom HP DV5-ösökhöz nem mellékelnek XP-s driver CD-t, mert OEM Vista. Viszont Én nem bízom annyira a jogtiszta Vistában (belegondolva semmilyen Vistában.) hogy rajta hagyjam. Garivesztést jelent ha feldobom rá a jogtiszta XP-met? Vagy ne adja Isten egy Linux-ot.
  • hykao #5035
    Nem. Van recovery partíció, valamint van telepítve recovery disc készítő progi is...lehet, hogy nemsoká alkalmazni is fogom... :)

(...no és ott a gépen a jogtisztaság matrica a Vista sorozatszámmal)
  • xNoodlex
    Ha veszel egy előtelepített op rendszerűt és formatálni kell, akkor viheted szervizbe, hogy újrarakják?
  • hykao #5033
    Hááát...valóban...előbbi esetben ha szar a munkavégzés, szar a termék: kirúgják a dolgozó(kat), a cég csődbe megy...míg utóbbi esetben ha faszságot csinálnak: a kínai népköztársaság bírósága halálra ítéli a vállalat vezetőjét (vezetőit) és a dolgozó(ka)t...vajon melyik esetben nagyobb a motiváció?

Viccet félretéve: IPON-on is egész jól vizsgázott a 3000 N500, jobban mint a hasonló kategóriás Dell, vagy bármelyik másik cég terméke.
  • Solten
    dv5-1120eh
  • hykao #5031
    Én azt mondom dobj még hozzá 15-20e-t, és inkább az újabb, megbizhatóbb és erősebb dv5-1120eh-t vagy dv5-1140eh-t vedd! Ezekre nem véletlenül adnak 2 év garanciát, szemben az általad nézettel. ...no és a jogtiszta HASZNÁLHATÓ op.rendszer sem mellékes szerintem...

Utolsó mondathoz: amióta kíváncsiságból felraktam a Win7 RC1-et, kétszer láttam kékhalált, és sok-sok egyéb furcsaság van...míg a gyári előtelepített Vistával semmi gond nem volt...
  • Solten
    Szerintem nem ugyanaz hogy ha valaki Kinaban GYARTAT, vagy kinai GYARTJA...
  • Solten
    Csak orajelben kulonboznek, egyebkent tokugyanazok.
  • Solten
  • Solten
    Freud...
  • Magiszter
    Nem tűnik rossz gépnek. Bár az AMD-nVidia párosítás érdekes szerintem. Akkor már inkább egy 6735s Puma platformmal. Véleményem szerint legalábbis.
  • Magiszter
    Hát a lista szerint Az AMD proci jobb, meg az nVidia kari egy kicsit. De lényeges különbség nem nagyon van. Esetleg annyi hogy az AMD az Puma platform amiről csak jókat hallani.
  • Kiru
    Addig nézelődtem én is. A HP Pavilion dv6700-ről mi a véleményetek? Ez is 139.900-ért lenne.
  • hykao #5023
    Ezért van a bannerben az a bizonyos két lista linkje...
  • Kiru
    Köszi a tanácsokat , megnézem az ajánlott gépeket.
  • Magiszter
    Hát igen a HP felé húzok én is. De akkor mostmár bátran ajánlom havernak.
    Még egy kérdés. Egy tizessel (erős túlzás) drágábban van az 1140eh. Az árukon és az hogy Intel-nVidia dolgon kívül, van teljesítmény beli különbség is? (Intel-nVidia dolgokban nem vagyok otthon.)
  • hykao #5020
    Na igen...az olcsó kategóriában szinte mindegy, hogy milyen felirat van a gépen...az egyes típusok esetében nem árt körülnézni a neten tesztek, tapasztalatok után. (pl. ipon.hu vagy notebookcheck - utóbbi esetében figyelembe kell venni, hogy a különböző országokban különböző részegységei lehetnek ugyanazon típusú gépeknek...)
  • hykao #5019
    Ha játszani nem akarsz, akkor neked is a LENOVO 3000 N500 valamelyik variánsa ajánlható. A kérdéses árfekvésben úgy tűnik ez a legstrapabíróbb típus, és az egyetlen, amivel megközelíthető a 4 órás akksis üzemidő...(kínai vagy nem, de úgy tűnik ez van...de szívesen látnék ellenpéldákat, ha valaki talál ilyet itthoni viszonylatok közt)
  • hykao #5018
    Mire szeretnéd használni pontosan, mennyit akarsz rászánni?
  • hykao #5017
    Szinte észrevehetetlen a különbség. Ha a két gép közül kéne választani, akkor mindenképp a HP ajánlható a 2 év garancia (ACER-re csak egyet adnak) és a jogtiszta op.rendszer miatt.
  • Magiszter
    Ha márka, képernyőméret mindegy akkor 140-ig minden integrált megoldás jó. Integrált cuccok = kevesebb fogyasztás = hosszabb akku indő. Bár egy ilyen laptop is max 3-3,5 órát bír egy szuszra, egy akksival, a leggazdaságosabb energiatakarékossági beállításokkal.

PL:

HP 550, C2D-vel. Csini kis gép :-)

Szintén HP, 6730s. Kinézetre szinte ugyanaz

Dell Inspiron, ha a márka is számit.

Sokak kedvence, a Lenovo N500.

Így hírtelen ennyi. Ezek jó márkák abban az árban amit mondtál.
  • Magiszter
    Skacok. Valaki eltudja magyarázni mia különbség a HD3450 és a HD3470 között? HD3450 Példa; HD3470 Példa

Csak kiváncsiság hogy mekkora teljesítmény különbséget jelent mondjuk egy játékban.
  • Kiru
    Tudtok ajánlani valami gépet 140 eFt-ig? Elsősorban NETezésre, filmnézésre kellene, valami normális aksival
  • Hixer
    hahahahahahahahaha főleg a második link a menő... ez most Freud-i elírás volt, vagy tökvéletlen... mondjuk közel nincs a két betű egymáshoz
  • dragonboy
    meily márkát ajánjátok leginkább ha egy megbízható de nem túl drága gépet keresek?
  • tomsh
    Nem is rossz ár így az elején! 3dmk5: ~14000 Még ráadásul szép is. Ára nekem még kicsit még off kategória, de 200-220K környékén már minőség/ár/érték arányában best buy lenne!
    off: így is 100X inkább ez hp, mint bármely hasonló kvalitású acer,msi stb...
  • ba32107
    Hallottam egy olyan dolgot, miszerint az olcsóbb hp-k (150 alatt) olyannyira szarok, hogy 1 év után "tönkremennek". Haver gépe, és az öccse gépe mindkettő HP, és kb 1 év után alaplapcserével mindkettő ment a szervízbe. Mi a véleményetek? Véletlen, vagy tényleg nem érdemes olcsó HP-t venni?
  • hykao #5009
    Kapható erre a célra matrica.
  • Oti89
    a billentyűzetet meg lehet csinálni magyarra?Menyibe kerül?