16455
  • RYO21
    Érdemes 700 eurót kiadni ezért a laptopért?
    HP ProBook 450

A lényeg az, hogy minőséges legyen és a mai játékok is elfussanak rajta.
  • Besz
    Itt ugyanez a Lenovo G500S 8 GB RAM-mal és 1 TB-os merevlemezzel. Hmm...
  • Besz
    Sziasztok!

Már régóta szeretnék magamnak egy laptopot venni. Mindig csak arra vártam, hogy egyszer talán több pénzem lesz, de meguntam a várakozást. Így lejjebb adva az igényeimet úgy 120 ezer Ft körül szeretnék lehetőleg egy Lenovo vagy Asus márkájút. Szeretnék rajta néha játszani is, de ezek az új gépigényes FPS-ek már nem vonzanak, szóval ha World of Warcraft szintű játékok futnának rajta akkor már boldog lennék. Esetleg ha a Skyrim menne rajta alacsony beállítások mellett, az se volna rossz.

1. Egyelőre ezt néztem ki magamnak, de lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:

Az árhoz képest elég jó CPU van benne, a videokártyája is azt hiszem elég jónak mondható. Csak 4 GB RAM van benne (+ 2GB VRAM), talán megkérdezhetném az eladót, hogy tudna-e tenni bele +4 GB-ot, de ez azt hiszem minimum 10 ezerrel megemelné az árát. Mindenképpen 64 bites Windows 7-et szeretnék rá telepíteni. Csak 500 GB-os merevlemez van benne (ezt később fogom majd megbánni :)), van 1 TB-os változata is ugyanitt, de az 17-tel többe fájna. Ami viszont a kérdésem lenne, az a következő. Ez egy vékonyított kivitelű gép, amely extraként van feltüntetve. Emiatt csak 4 cellás akkumulátor fért el benne, de ezt még elviselném, mivel nem utazok én már sokat. De vajon az ilyen karcsúsított laptopok mennyire problémásak hűtés szempontjából? Ha vennék alá valamilyen aktív hűtőt, az sokat segítene?

2. Néztem másfajta, ennél drágább laptopokat is (LENOVO, ASUS) is, de azokban úgynevezett alacsony fogyasztású CPU (~17 W a standard 35 W helyett) van extraként. Ez biztos jó azoknak, akik csak neteznek rajta és sokat használják aksiról. De meglátásom szerint ezt az energia megtakarítást úgy érik el, hogy gyárilag lekorlátozzák a CPU teljesítményét, ezért ezek csak fixen 1,8-1,9 GHz-en működnek. Nagyon sok gépbe ilyeneket raknak mostanság, szerintetek ezek elég jók, vagy inkább messze el kell kerülni, ha az ember néha játszani is akar vele?

Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!
  • Tetsuo
    Természetesen van olyan gép is, aminek értelmesebb a konfigja, sot! Azon a Photoshop is megy rendesen, de az nem a csoró, 200e alatt kategória.
    Sajnos csodák nincsenek. Ami jó, az drága. Egyre inkább ez lesz, minden téren. Ilyen a világ.
  • mukika36
    Esetleg a lapozófájlt rá lehet tenni
    Nem?
  • Lacee86
    Ok, ezt még értem, de azt viszont akkor sem, h miért nem tudnak beletenni egy értelmes 30 gigás méretűt, aminek az ára az a gyanúm alig több, mint a 8 gigásé.
  • franc0
    google: SSD cache
  • Lacee86
    Nem lenne rossz gép, de ezt a 8 GB SSD-t nem tudom hova tenni. Egy Windows nem fér rá, onnantól kezdve nincs értelme nagyon...
  • mukika36
    Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?

LENOVO G500 59-390049

Hogy mire használnám? Multimédiás alkalmazások(pl. Photoshop, AutoCAD), esetleg játék

Esetleg ha valakinek van ilyen vagy találkozott már ezzel a típussal, írja már meg hogy a csuklótámasza alumínium, vagy műanyag?
    (mert keresésnél mind a kettőbe belefutottam már és valamilyen szinten nem lenne mindegy, még ha nagyon vékony alumínium is)
  • Lacee86
    Jónak tűnik, az ára is korrekt.
  • tmilan87
    ere valami okosat akkor tudtok?cask attól félek hogy a DELLt is szidják mostanában,sosem volt DELLem. ötletek?
    http://laptop.hu/termek/dell-inspiron-3521-22-black-i3-lx-sac-8gb-dnvb
  • Lacee86
    Én egyelőre nem találtam jobbat.
    link
    Több, mint 300 ezer, és ez a 32 GB SSD nem vmi nagy.
  • sz4bolcs
    Na erre kíváncsi vagyok, 300K-ért mit ajánlanak Y510 alternatívaként 17'-ban. :D
  • sanya01
    A PC az megoldott, de kell egy lapos is. Azért írtam, hogy "kevésbé" fontos, mert nem kell ultra könnyű és zsebben elférő cuccnak lennie. :)
  • Lacee86
    Sztem vegyél PC-t. :) De most komolyan. Ha nem fontos a mobilitás, és ennyit szánsz rá, akkor értelmesebb lépés. :)
  • sanya01
    Sziasztok!
    Gépet szeretnék vásárolni, a keret 250, max 300e Ft.
    Ami lényeges: 17" kijelző (lehetőleg matt), SSD vinyó.
    Játékra is használnám, a mobolitás kevésbé fontos!
    Ha tud valaki segíteni tanácsokkal, azt megköszönöm!
    üdv
  • Lacee86
    Én nem sok jót hallottam/olvastam róla. Jól tükrözi, h pl. nem olyan régen még 1 év garanciát adtak csak általánosan. Egy ideje 2-t adnak, ami talán vmi fejlődést jelent, de én inkább nem kockáztatnék. A teljesítmény önmagában még nem minden, és ne felejtsd el, h laptopban nem lehet csak úgy csereberélni 1-1 alkatrészt, ha elromlik...
  • sz4bolcs
    Acernek általánosságban szar a hűtése, v. mi? Mert ránézésre tényleg tök jó kis konfignak tűnik ennyi pénzért.
  • Lacee86
    Én nem vennék ilyet. Ár/teljesítményben lehet, h kecsegtető ajánlat, nagyon is, de belül sztem elég vacakul lehet összerakva. Egy laptopnál a legfontosabb hűtés, és ha az nem jó, akkor megette a fene, mert idő előtt tönkre fog menni. Asus, Dell, HP, Lenovo vagy hasonló értelmesebb márkát érdemes venni.
  • tmilan87
    üdv, ezt a gépet szeretném megvenni,játék,film,net és mindennapi használatra. véleméynek? ahogy elnézem belül jó,de fizikálisan milyen lehet? megéri ezt az összeget? mit várhatok tőle
    http://www.pc-outlet.hu/images/Acer_Aspire_E1-570G-i3.jpg
  • setuh
    Valamit elneztem,cpuz-vel nezem es az kiirja,hogy ddr3.A sebesseget meg nem tudom azzal megnezni az vmi mas ertek amit neztem en.
  • Lacee86
    Háát, ha 667-es volt, akkor az viszont nem DDR3-as. :/ Aidával nézd meg megfeljebb, h pontosan milyenek.
    Egyébként semmi gond nincs 3 GB-ra 64 bites rendszert tenni. Valóban stabilabb, és még kicsit gyorsabb is elméletileg.
  • setuh
    Koszi.Amugy szetszedtem es eleg bonyolultnak tunt beleoperalni az uj ramot, mivel ki kene venni a regit mert alatta van ures slot.
    A regi ramok 667mhz-esek,erdemesebb lenne venni 1066mhz-est?Vagy minel gyorsabb annal jobb?Arra gondolok,hogy nem kezelne jol az alaplapom ha tul gyors a ram,bar ez lehet butasag.

Meg valami; ha igy hagyom 3gb ram-al, erdemes 64bit-es wint tenni ra?Tudom,hogy csak 4gb felett szokas,de pc-men pl. 64-es van es azt veszem eszre,hogy stabilabb mint a 32bit-es.
  • Lacee86
    Elméletileg bele, mivel ahogy nézem, DDR3-as a modulja.
  • setuh
    Az oregecske acer laptopomba 5732zg,belemenne egy 1333mhz-es ddr3-as ram?Szeretnem kiboviteni 4gb-ra.
  • tmilan87
    üdv, ez megér 135e-t?ACER
    vagy inkább ez legyen 140e-ért:LENOVO
  • pLau
    Hello! Nekem van egy eladó Samsung Notebook Series 3 - 350V5C-S04-es laptopom, ha érdekel írj pm-et és leírom a részleteket.
  • mousee
    Sziasztok,

Egy barátomnak kéne egyetemre egy 13"-as laptop. Nem nagy cuccokra, office, netezés, zenehallgatás, videózás, ilyesmik.
    A keret 150k, de ha van olcsóbb az se tragédia. Plusz jó lenne ha lenne hozzá oem windows.

Előre is köszönöm a tippeket.
  • SkylineGTR
    Szervusztok, szeretnék venni majd egy laptopot mert hely hiányom van, meg amúgy is. Olyan 160-170körüli árba gondolkozok azért már egész jókat làttam. Mit ajánlanàtok? Nem használnám komoly dologra, de egy két játék fusson el, persze nem full grafika meg ilyesmi. Ezért gondoltam legalább egy i3as de lehet már i5 kéne meg nem vmi integrált vga.
  • Lacee86
    Hát, ahogy nézem az erősorrendet, nem igazán.
  • RYO21
    AMD Trinity Quad-Core A8-4500M mennyire számít jó processszornak? Van olyan erős mint egy intel i3-as?
  • bubu13
    Hello!

Mi a véleményetek erről a notebookról? Most Glamour napok alkalmából 15% kedvezmény van rá így 179 ezerért el lehetne hozni. Megér ennyit ez a gép vagy ennyiért van-e jobb? Előre is köszi a válaszokat.

Samsung ATIV Book 4
  • atenza
    sziasztok, egy lánynak kellene 150k-ért egy laptop építész progikhoz, CAD, PS és hasonlók, úgyhogy gondolom erősebb proci (i3 vagy i5 ami belefér) és sok memória kéne ( de gondolom ez bővíthető, tehát 4is elég most ) hogy tudjon párhuzamosan futtatni több programot is, vga nem hiszem h annyira fontos lenne ezekhez. Oprendszer nem kell.
  • Lajcsi95
    http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer/Acer_Aspire_V3-571G-53238G1TMakk_Intel_Core_i5_3230M_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Fenyes_fekete_V3-571G-53238G1TMakk_7795.html#attekintes

Véleményeteket szeretném kikérni erről a gépről, mennyire éri meg, játékra jó-e ennyiért?
  • sz4bolcs
    Miért jó egy érintőkijelzős lapos? Nekem így elsőre szimpla parasztvakításnak tűnik.
  • Lacee86
    Sajnos eléggé a csilli-villi fényes kijelzőt nyomatják mindenütt most. De matt fóliát tudsz venni bármilyen eszközre külön.
  • zenonn87
    Sziasztok!

Nézegettem a mai laptopokat. Mivel, hogy lassan az érintés lesz a meghatározó (Windows 8-tól) ebben a szegmensben is, ezért az érintés érzékeny gépek között nézelődtem. Miért van az, hogy minden érintő kijelző fényes? Létezik egyáltalán ebben a technológiában lapos? Azért kérdem, mert én leginkább munkára használom a gépet. A mostani, amit 6 éve vettem fényes kijelzőjű és nem csak munka, de bármilyen tevékenység közben idegesítő a tükröződés, ráadásul erős napsütés mellett még hátráltatóbb.

Szóval létezik matt érintő kijelző? Lesz e a jövőben?

Köszi!
  • ForzaInter
    Köszi a segítséget mindenkinek. Asszem ebből Asus lesz.:)
  • TomStorm
    Ha nem lesz opcionális Monitor akkor sz.tem kell a 17"+ Noti.
    Asus X75VB-TY047D
  • Lacee86
    Egy PC-ben ha tönkremegy egyetlen alkatrész, könnyen kicseréled, akár magad is. Ha laptopban, akkor egyrészt alkatrészt se nagyon tudsz magad hozzá venni, vagy ha sikerül is beszerezni, nem fogod tudni beletenni, és maga az alkatrész is sokkal drágább. Valamikor igazából már javítani se lehet, hanem kuka. Ezzel nem azt mondom, h ne vegyél laptopot (én is szeretem, 1 éve csak azt használok, nem is vennék talán már PC-t), de ne ez a hülye tévhit legyen a mérvadó, h a PC tönkremegy, a laptop meg nem. A laptop is tönkre fog.