16455
-
zenonn87 #15411 @Franco
Jól hangzik. Akkor végleges vásárlás előtt itt is fogok nézelődni.
A fórumozásban említetted, hogy T420-at nem vennél olyan kis felbontással. Tényleg jobb a nagyobb felbontás? Megéri többet kiadni, akár egy full HD felbontásért? Még nem láttam ilyen felbontású kijelzőt 13-14 colos gépben és azon gondolkodtam, hogy nem lesznek-e már túl kicsik a betűk, ami így még a szemet is jobban fárasztja. Plusz a régi filmek nem lesznek a homályosak a kijelzőn? Neked mi a tapasztalatod? -
#15410 Jó hely, több gépet is vettem, ismerősnek is.
Egyszer volt gondom, a T60 ventije hangos volt de csak otthon derült ki. Másnap kaptam egy másik gépet...
Annyi van hogy a legtöbb németből van, ezért a bill sem magyar. De ezt konnyen meg lehet oldani, ha zavar. -
#15409 Az újabb erősebb cpuban és igpuban is. Kb 20% lehet a különbség azonos órajelen. Viszont a core2 kevesebb hőt termel, a T400 talán a vilàg leghalkabb laptopja.
Ezekhez mind van OS szerintem. -
zenonn87 #15408 @Franco
Nézegettem az oldalt, ahol a gépet nézted. Mindig vannak ilyen akciók, vagy ez most egyedi? Megbízható az üzlet, vásároltál már ott? Csak azért kérdem, mert szinte hihetetlenek néha az árak. Kicsit már gyanusan.:D -
#15407 Core 2 Duo és az i3/5 széria között van valami nagy különbség? (gondolom valami biztos, ha más néven futottak tovább :D)
Felbontás annyira nem számít nekem azért is kacsintgattam a 420-assal, de tényleg sok felesleges dolog van benne (többek között pl OS is ahogy nézem) -
#15406 Ja várj mégse. Nem értek ehhez, öcsémet látom ezt csinálni néha.
Szal a másik streamet (Genja vagy mi) viszi source-on.
Ez a chaxo vagy mi szaggat low-on is, de elsőre el se akart indulni szal nem tudom, más is lehet a hiba. -
#15405 Viszi.
Enyémben nyilván Intel X4500 van, de T400-ból a linkelt Radeonos még erősebb ha kell. -
#15404 Itt kéne vinnie Source-ot :) -
#15403 Vagy azt is lehet, hogy veszel kisebb SSD-t veszel és egy HDD caddyt. Így a régi vinyó mehet a DVD helyére.
Ez a jó a ThinkPadben, határtalanok a lehetőségek. -
#15402 Hopp van neki nagyfelbontású Radeonos.
Itt meg a dokkoló.
Itt meg az SSD.
93-ból megvan az egész pakk. -
#15401 Erre simán jó a T410.
Most azon filózóm a T400 elég-e.
T410-en van 1 VGA port (mindjárt 2014, ezt nyilván csak szükségből) meg egy displayport. Igazából egy dokkoló lenne jó neked is, de az ehhez a típushoz ritkább és drágább.
T400 mellett szól hogy olcsóbb, van dokkoló is ócsóért (nekem van is egy, 5000-ért a tied, van rajta DVI), elbír a fullHD-val is, de nem biztos hogy a legsűrűbbekkel is...
Nekem X200 van ami ugyanaz a hardver, ha linkelsz párat kipróbálhatom. (mondjuk nem értem a 720p miért nem elég) -
#15400 Net, film, munka, meg hordozgatom minden nap. Igazából az kéne mindenképp, hogy full HD streameket tudjon játszani rendesen, mert itthon nagy monitorra van kötve. -
#15399 Én nem vennék T420-at olyan kicsi felbontással.
A T410-re szavazok és ne feledd az SSD-t.
Egyébként mire kéne? Netezésre, office-ra jó a T400 is, az még olcsóbb. -
#15398 Ezt és ezt nézegettem, az utóbbi megérné a +40k-t? Használt szóval az a garancia jól jönne, bár a másikra is van 12 hónap, szal kb ugyanott vagyok. Igazából az érdekelne, hogy hardver szinten megéri-e az extra pénzt, az extrák annyira nem érdekelnek. -
zenonn87 #15397 Helló! Tanácsotokat kérem.
Könnyen hordozható gép után keresgélek, de munkára jónak kell lennie (13-14 col). A minőség is fontos. Időnként videót is vágok. Emiatt az a kérdésem, hogy ha van tapasztalatotok. Egy HD4400-as Inteles GPU elég-e erre. Valahol mondták, hogy igen. Később videóblogot is lehet, hogy csinálok, akkor pedig gyakoribb lesz a vágás. 4 generációs procit szeretnék bele. A matt kijelző előny lenne, de ha ma már vannak olyan jók a fényesek, hogy nap mellett is jól látható a kép, akkor egye fene a fényes is jó. :) Amiket eddig kinéztem.
HP ProBook 430 G1
Acer Aspire V5 473G
Dell Wostro 5470
Lenovo IdeaPad U430P
A Dell vonzó, csak sajnos nem matt.
Vagy megérné még várni inkább, mert csak az első 4. generációs intel processzoros gépek jöttek ki?
Amúgy akinek van érintésérzékeny laptopja, mi a véleménye? Megérte?
Köszi! -
#15396 Jó márka, a hűtés is korrekt, legalább is nekem ez a tapasztalatom. -
#15395 Sziasztok!
Mi a véleményetek az Asus márkáról?
Bizonytalan még, de elvileg lehetőségem nyílik laptop vásárlásra.
A Mediaban találtam a célnak megfelelő: Asus -t.
Net, zene, film, valamint zene készítéshez Ableton Live órákig tartó stabil futtatása a fontos számomra.
Lényeg még, hogy a Windows eredeti legyen rajta.
Kicsit félek tőle nem szeretnék rosszul márkát választani. -
#15394 Igen. -
Zsoti90 #15393 egy Intel Core i5-3317U elég játékra egy gt 740m 2gb mellé 1366-os felbontásban? -
Pongyi #15392 Sziasztok. Ajálanátok egy laptopot 100.000 120.000-ezer forint körül? Új legyen és nem játékra kell, win oppal. Melyik a legjobb vétel most? -
Balee 007 #15391 Én most vettem használtan egy Dell E4300-at 60000 pénzért. Win7 Prof 64bit-el eléggé fürge, könnyű maga a gép, jó a hangszórók minősége laptophoz képest, gépelni nagyon kényelmes rajta. Webkamera ugyan nincs benne, de azt lehet utólag rákötni egy USB-set (egy USB HUB majdnem kötelező tartozék a géphez mert csak 2 USB van rajta) -
#15390 Sziasztok!
Van egy kb. 4 éves HP mini-m, aminek az aksija eléggé haldoklik. Szerintetek érdemes venni bele egy újat, vagy vannak normális áron jobban teljesítő egyszerű laptopok? (Sok bajom nem volt vele, max.egy kicsit lassú)
Főként gyorsabbat és jó aksisat szeretnék. Irodai használatra (office, prezentáció bemutatás), továbbá netezésre és egy jó minőségű kamera,mikrofon,hangszóró skype-hoz is jól jönne. köszi előre is ! -
TomStorm #15389 Írtad fontos a HDMI tehát opcionálisan használnál megjelenítőt?Játékhoz,filmhez.
Ha igen írd le mit pontosan(Tv,monitor milyen felbontással v.tipust).
Ez azért fontos,hogy eldöntsük először is mekkora kijelzővel vennéd a Notit(15.6 vagy 17.3) -
TomStorm #15388 A fehér Asus-t vedd ha neki kell de ha nem fehér lenne akkor is inkább mint Acer:) -
slycoop #15387 Üdv.
Én most tervezek laptopot venni.
Főleg netezésre, hd filmnézésre, néha játékra használnám, fontos lenne a hdmi kimenet, és webkamera- vagy ezek már ilyen alap cuccok?. Max 150ezret költenék rá.
Tudnátok ajánlani pár gépet? vagy hogy hol érdemes nézelődni? -
kolszal #15386 Sziasztok,
Notebook vásárlás előtt állok, a két kiválasztott típus:
Asus X550CC-XX571D notebook
Kijelző méret: 15,6"
Kijelző felbontás: 1366x768
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4 GB DDR3
Háttértár: 750 GB HDD
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Videókártya: nVidia GeForce GT 720M
VGA memória: 2 GB
Audio: Sztereó hangszóró
Vezetékes hálózat: Gigabit Ethernet
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0
Csatlakozók: 1 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, HDMI, D-Sub
Kártyaolvasó: Van
Kártya típusok: SD kártya
Webkamera: Van
Acer E1-570G-53334G1TMNKK NX.MESEU.006 notebook
Operációs rendszer: Linux
Kijelző méret: 15,6"
Kijelző felbontás: 1366x768
Processzor: Intel Core i5-3337U
Memória: 4 GB DDR3
Háttértár: 1000 GB HDD
Optikai meghajtó: DVD író
Videókártya: nVidia GeForce GT 740M
VGA memória: 2 GB
Audio: Sztereó hangszóró
Vezetékes hálózat: Gigabit Ethernet
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: Van
Csatlakozók: 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, 1 db D-Sub, 1 db HDMI
Kártyaolvasó: Van
Webkamera: 0,90 Megapixel
A gépet játékra (Sims3 őrület, és egyebek :)), és böngészésre használná a párom. Sajnos a hasonló kategóriás gépek HP, és Dell szinten számomra megfizethetetlen áron vannak, így ez a kettő között dilemmázom.
Ki melyiket ajánlaná? Vagy esetleg más ötlet?
Előre is köszönöm a válaszokat, üdv,
Laci -
#15385 Én U3-at veszek majd Y500-hoz. Nagyon tetszik, hogy oda teszem a kis ventiket, ahova akarom. -
tmilan87 #15384 ti használtok hűtő padot? nézegetem ár napja hogy milet kéne venni HP envy 15t-j000 hoz, ketöt néztem,sztetek? : coolermaster L1 illetve cooler master U2.az utobbi talán a mozgatható hütömiatt jó.amugy melyik jobb hütés az 1nagy ventillátoros illetve a 2 kicsi? -
cirmos54 #15383 Sziasztok !
Saját (nem irodai) használatra szeretnék egy laptopot –internet,ügyintézés,nyomtatás stb.
és abban kérnék segítséget,hogy melyiket vásároljam meg ?
Asus X550CA-XX181D Red FD
Acer E1-531-B9604G50Mnrr Red LX 2Y EFF
mi a véleményetek, esetleg valami mást tudnátok mutatni?
köszönöm a segítséget előre is !!!
Üdv.
-
#15382 Áramfelvétel/melegedés: Döntsd el, hogy játszani akarsz-e, vagy nem.. még így sem éri el egyik gép sem az asztali gép fogyasztását. Melegedés meg ilyen teljesítmény mellett van, de a hűtés nagyon jól teszi a dolgát a lenovoban. Ha az elavulás/elhasználódás szempont, akkor ne laptopot vegyél 300k-ért, főleg ne 'gamert'.
Ugyanannyiért veszel az alternatívánál egy gyengébb lapost, nem melegszik annyira, talán 4 év helyett 5ig bírja, amikor már egy gyengébb noti teljesítménye is fleveszi vele a vesenyt.. megéri?
Ha tényleg játékra akarsz notit, akkor 300k-nál nincs más szempont, mint az ár/teljesítmény. -
XERT #15381 igen eléggé veri :D de annak azért kicsit durvább áramfelvétele is van + félnék tőle h így jobban melegszik , melegedéssel sok a baj (kopp-kopp az enyémmel eddig nem volt :D ) bár nem tom sli-ben mennyire van igénybe véve mind a 2 kártya nem használódik e gyorsabban el ?!
-
#15380 Most néztem a notebook checken, az sli-s 750m sokkal jobbnak tűnik. -
#15379 gt 750m sli-re keress rá, azzal kéne összehasonlítani a gtx760m-et. -
XERT #15378 evvel csak annyi bajom lenne ,h a lenovot annyira nem ismerem ( úgy értem az ismerősök között senkinek nincs) és a gtx 755m SLI t notebookcheck-en nem találom ^^ simán 755-es van de arról meg nincsenek elérhető tesztek :S
amúgy az az asus nem lenne jó vétel? ( nem igazán követtem a laposokat mióta megvan a gépem) -
#15377 lenovo y510 az alternatíva -
XERT #15376 csak h nem vagyok sokat egy helyben( elég sokszor vagyok bnőmnél és szabad időmben van lehetőségem gamelésre ott is ,ezt ki szoktam használni :) )
mikor olyanom van pl otthon is átvonulok másik szobába esetleg ágyba... ezt egy asztalival nem tehetem meg max még az ágyból gépezés menne egy vezeték nélküli bill+egérrel + tvre közés (a vezeték nélküli cuccokal nem vagyok kibékülve)
jelenleg is van egy régi "gamer" laptop de már 3 éves lesz a kicsike és kellene a korszerűsítés :) -
#15375 Nem sok értelme van, egyszerűbb venni egy erős asztalit + egy hurcolászható kicsike notebookot. -
XERT #15374 miért ha szabad tudnom?
-
#15373 Az hogy ennyi pénzért ha "gamer" laptopot veszel.. well.. hülye vagy. -
XERT #15372 sziasztok! gamer laptopot szeretnék venni olyan 300-350k körül, ez az
asus nagyon megfogott
mi a véleményetek, esetleg valami mást tudnátok mutatni?
köszi a segítséget előre is! :)