Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Köszi, egyik 1 hónapos hirdetés (le is járt ) a másik meg 170e forint, tényleg egy árban van a 145e -s laptoppal. Plz próbálj meg gondolkodni mielõtt írsz. <#rolleyes> Ja, és ha egyszer vennél fáradtságot annak elolvasására, amit itt bepötyögnek: Extra kerete max 150k HUF.

Saor Alba

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
már dobtam ide régebben vagy 3-at

http://www.pontbolt.hu/index.php?mit=termek&cikkszam=15520

máshol van olcsobban is

Solten
Akko' okoskodás helyett dobjál linket.

Saor Alba

MaSzKa
ennyiért már van HD3450 és HD3470-essel is Asus

az sokkal jobb

tugyiti
<#eljen>Anyus én ezen nem gondolkoznék
Solten

Saor Alba

javaslat helyette?

Solten
Ez 1 fosch ennyiért. GMA X3100-et már 100-110k-s notikban kapni... Proci is lightos.

Saor Alba

muteromnak ACER laptopja van..én olyat biztos nem veszek...de ez olyan, h más meg FS-t nem venne...nekem meg az van...és nem volt vele bajom...

Rita79
Ezekrõl a márkákról nem tudok véleményt mondani, mert még nem használtam õket.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Én most négy márka közt vacilálok igazából...az Asus,MSI,FS és a Toshiba maradt versenyben.

Rita79
Az én laptopom sem rózsaszín, nehogy azt hidd.
Már olyat is láttam, de kifejezetten visszataszító számomra.
Egyszerûen az acer bele tud vinni a külsõbe olyan dolgokat is, amitõl kitûnik a többi közül.
Nekem egyedül a videókártyámmal vannak bajaim, dehát amikor vettem nem mondtam a szakértõnek, hogy nekem játékra is kellene, persze akkor jóval drágább is lett volna.

Egyébként, ahogy látom a boltok polcait a különbözõ márkájú laptopok ugyanazt tudják, ugyanabban az árkategóriában, tehát az acer nem rak rá pénzt arra, hogy neki dizájnosabb a külseje.

Tehát a sajátomnál jobb gépet nem találtam azóta sem más márkában ugyanannyi pénzért.
Tehát miért vettem volna másikat?

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

hát igen...most én is vásárlás elõtt vagyok
és én nézetem olyanokkal akik nagyon értenek hozzá 😊
mert azon kívü,h 1-2 paarmétert vágok,h abból mi a jó nekem...azon kívül nem értek hozzá lófszt se 😄
és pll mutattak egy igen jóféle gépet...mondtam,h "jaj de szép" 😄
erre: "laptopot nem azért veszünk,h szép-e" azóta nem nézem,h mennyire dekoratív 😄

Rita79
Nekem bal oldalon van a szellõzõnyílás, úgyhogy nem melegíti a kezemet, bár most, hogy ilyen hideg van, nem is lenne hátrány.

Egyébként én ACER párti vagyok, bárki, bármit mond.
Lehet, hogy egy kicsit nõiesen is állok hozzá a dolgokhoz, de nekem nagyon tetszik a külseje, az alakja, na meg a különbözõ színû világítás a billentyûzeten.

Nekem más laptopom volt fél évvel ezelõtt, de ahogy megláttam egy barátomnál az acert, egybõl olyat akartam én is.
A következõ is acer lesz, csak még jobb belsõvel.
A melegedésrõl meg annyit, hogy mióta bejöttek a hidegek már nem melegszik egyáltalán, a vizet sem.<#sir>

szia, nézd meg ezt: notebookcheck

Asus X52SG-AP176, C2D T5750 2.0GHz, 3Gb DDR2, GF 9300M G

CSá emberek! Biztos van itt aki nagyon ért a Mobil grafikus kártyákhoz
Egy érdemleges erösorrendet irhatnánk közösen!

vagy ha már létezik iylen akkor egy linket kérek! köszi elöre is!

<#whatever><#whatever>
Nandusz
ha csak wowozni akarsz, akkor nagyon

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Szerintetek ez mennyire fog beválni, napkozben irodai melo, este meg wow 😄
link

Banplz soltika flémert, sajnos a sulinet keretében ilyen gyépések is géphez jutottak.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Solten
Solten
Hello

link1

link2

Saor Alba

sziasztok.
egy laptopot szeretnék venni csak a gond az hogy nem nagyon értek hozzá fõleg a videokártya dolgokhoz.kinéztem ezt a kettõt.érdekelne egy hozzáértõ vélemény.játszanék meg dolgoznék rajta, de mivel a munkám megkövetel egy normális videokártyát fõleg ez érdekelne inkább.
MSI GX600, GX610.
vagy tudtok esetleg egy jobbat ilyen ármagasságban? (180 körül)
elõre is köszi

Solten
Banplz virslike+álregeit. Kiengedték a detoxból <#hehe>

Saor Alba

De lehetséges flémer, te vagy rá a példa. <#idiota>

mrzoltan
Hát téged vissza engedtek,<#banplz><#wilting>.
A Toshiba ami nálam volt kipróbáláson,nem egy mai darab , de anyag volt benne az biztos.
Solten
Nálad nagyobb lenne itt valaki is? <#rolleyes> Nem lehetséges, álreg. <#vigyor>

Saor Alba

Ennél már csak te vagy nagyobb vicc. <#nyes>

Solten
Lehet, de te mint hiteles információforrás az az év vicce... <#hehe>

Saor Alba

Nem az a baj hogy tájékozatlan vagy, hanem hogy még büszke is vagy rá. <#idiota>

Solten
Persze virslike, hogyne...

Saor Alba

Nem vagy átbaszva, korrekt a grafikon. A notebook.hu statisztikája is pont ugyanezt mutatja, meg minden másik is.

Fujitsuból 5× annyit adnak el mint Dell -bõl, így nagyobb az esély, hogy többet visszahoznak.
Tudod mit jelent az hogy %? Fuss neki mégegyszer!

Az a gáz hogy a légbeszívó nyílások a kommersz notikon alul vannak, így ölbe véve / ágyban használva nem kap levegõt, nincs hûtés.

Alwares
Az hogy oldalt van a szellõzõ önmagában nem gáz. (az én Sony-mon is ott van bár abba csak intel kari van) Hanem akkor szívás mikor ilyen atom melegedõs nvidiákról van szó...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Solten
"a legtöbb noteszgépet értékesítõ gyártók felülreprezentáltak"

1értelmû...

Saor Alba

xxdani
Ott van az oldalon is hogy mi szerint csinálják azt a listát. idézem:

"A statisztikai adatok a laptopjavítás.hu által javított NEM garanciális készülékekre vonatkoznak, és az összes javításra behozott, -és hibás - készülékeken belüli százalékos arányát mutatják. A márkák közti meghibásodási arány nagyban függ az elõzõ évek eladási mutatóitól is, azaz a legtöbb noteszgépet értékesítõ gyártók felülreprezentáltak!"

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Solten
"és nem az eladott mennyiséghez nézik"

Ez az, nyilvánvalóan nem veszik a fáradtságot az ilyen "bonyolult" matematikai mûveletekhez.. 😉

Saor Alba

nem azt mondom, lehet igazad van, mert konkrét adatunk nincsen, egyikünknek sem, és nem is lesz...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

egyébként lehet úgyvan hogy amennyit bevisznek és nem az eladott mennyiséghez nézik, sõt biztos mert 96 a százalékok összege tehát, marad 4 ami egyéb kategória, de azért valamenniyre csak árulkodóak a számok, bár ehhez az is hozzájön hogy acerre 1 év gari az átlag pedig 2, aki meg a teszkóban veszi az acert az nem fog rá venni plusz 2-õt...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

Nandusz
Nem nem, rosszul értelmezed... Lássuk a valóságot (más ha az általad belinkelt diagramot vesszük alapul): Míg Acerbõl 2 millió eladott példánynál (mert náluk kb. ilyen számokról beszélhetünk) kb. 400e, amit vissza kell hozni, addig a thosibánál 100e példányból kb. 6e az ami hibás.
Kisebb eladási mennyiség, kisebb a meghibásodásra visszavezethetõ adat.
Nehogy már lineáris képletet akarj felvezetni egy 100e-es és egy 2milliós eladási tényezõjû adatnál.

nem tudom mennyire hiteles, de valamennyi valóságalapja biztos van, ha meg nem akkor meg átvagyok baszva...

akkor legyen baromság, ez a legegyszerûbb...az nem lehet hogy az eladott mennyiség %-a egy bizonyos boltra leosztva (ne kérdezdd melyik meg hogy, hogy)? tehát 100-ból 20 az 20% acernél, mittomén toshibából 100-ból 6 romlik el, az 6%?

Nandusz
Legnagyobb eladási szám = nagyobb meghibásodási lehetõség....de egyébként ez a diagramm mennyire hiteles? Csak mert már sokan sokszor jöttek ennek a belinkelésével. Nem tudom, de én egy baromi szerencsés ember vagyok, hogy engem mindig elkerülnek a hibás gyártmányok (egyszer volt ilyen precedensem, amikor egy asztaliba szánt seagate vinyóm volt alapból hibás, olyan 5 éve).

Solten
Baromság. Arra jól rávilágítottál hogy pl. Fujitsuból 5× annyit adnak el mint Dell -bõl, így nagyobb az esély, hogy többet visszahoznak. Kérdéses, hogy 1db cég szervizelési statisztikája mennyire megbízható.

Saor Alba

bal alul
jó tudom acerbõl sokat adnak el, meg magyarország, meg stb...<#szomoru2><#sniffles> de ez a szám ittvan, a fudzsicuval az élen járnak, persze lehet mondani király gép, de csúnyán belelehet nyúlni...ennyi

Solten
Ja, hogy a tippjeid már kész tények... <#wink> <#hehe> (dolgozhatnál a szonda ipsosnak vagy a tárkinak.. 😉))))))))))) )

Saor Alba

<#unalmas>igen neked jó de sztem a meghibásodása 10% felett van(tipp) ami nem mondhatni jónak, pl nekem is van xboxom a régi szériás, 2 éve megy semmi baja, de ettõl függetlenül mindenki tudja hogy zsákbamacska volt a régi szériás, nem mondom hogy szar acer.... ha neked jó használdd egészséggel, bírja sokáig...ennyi...de elnézni a tények mellett? nem tudom...

Vhol azt olvastam egy tesztben az egyik laptop hátrányaként, hogy jobb
oldalra tették a szellõzõnyílását, így ha vki egeret használ és
jobbkezes, akkor kellemetlenségek érhetik, fõleg ha belül már rotyog
minden, és a venti 80-90 fokos levegõt fúj át rajta. Így teljesen
érthetõ, ha az odatett pohárban felmelegszik a víz. Akár
plusz-szolgáltatásként is reklámozhatnák a laptopok "teafõzõ"
képességét... 😊 Bár én beérném 25-30 folyamatos fps-sel is egy nagyobb
WoW insta közben!
Más: ittaz olvasható, hogy a szám.tech. alkatrészeket minõsítés után különbözõ kategóriákba osztályozzák a gyárban, és hogy a nagyok biza lefölözik az 'A' &'B' osztályba sorolt alkatrészeket. Meg hogy a Toshiba egy megbizható készülék, mert 'B' certification alkatrészekbõl építették, amit a gép alján található cimke nem is titkoltan közöl.
No most az lenne a kérdésem, hogy találkozott már vki olyan matricával
a gépe alján, hogy a certification elõtt 'B'-nél rosszabb minõsítés (C,D) állt? Vagy azt már ki se ragasztják?... 😊