16455
  • Magiszter
    Hát én is azt nézem hogy amennyivel jobb a VGA-ja nem sokkal rosszabb a CPU-ja mint amit kinéztem:

AMD RM-74 (2,2ghz) < C2D T6400 (2Ghz)
    ATI HD4650 >> ATI HD3650

Lehet ezt fogom megvenni inkább mint az 5630g-t. Ez még az asztali gépemet is kiváltaná (Athlon X2 2,0 ghz, 8800gt, 2 giga ram.)
  • dragonboy
    nem rosz. az anyniben tér el attl amit én kinéztem hogy amd procija van
  • Magiszter
    Acer 6530G HD4650-el. Ez igen csak aranyosan néz ki a maga 190 ezres árkategóriájában.
  • Magiszter
    Hát ja. Nálunk arany áron van, odakint meg 2 buszjegyért adják. Nem is csoda, hisz a balkánon vagyunk.
  • Kalozoner
    nevetségesen drágák ezek az MXM cuccos videókártyák, én is gondolkoztam hasonló notebookon, de lemondtam róla mert tényleg vicc, teszem hozzá itt Magyarországon, amerikában persze ez megint más, mint minden...
  • Solten
    Na ja, ebay-en is kapni MXM modulokat, bar nem 2 filler...
  • vasziszdasz
    Csakhát a hűtés nem biztos hogy elég lesz rá, valamint mobil videokártyát gyakorlatilag csak másik gépből tudsz kibányászni, boltban nem kapsz.
  • Csisszancs
    A "renew"-ra gondoltam. De amúgy az ASIS-ra is van 1 év gari.
  • Arcor
    Az (ASIS) termékek használt alkatrészekből vannak összerakva
  • Magiszter
    Akkor mindegy. Azért jó lett volna, ha van rá lehetőség. Akkor majd ez lesz haláláig, aztán veszek egy jobbat.

Köszi a válaszokat!
  • Csisszancs
    Nm. Amúgy az anyavállalat honlapja: itt. Ugyanaz az ár, csak nagyobb választék és nem csak Pécsett lehet átvenni.
  • Csisszancs
    Szervizben nem cserélnek és ha otthon akár csak egy belekukkantásra is szétszeded a gépet, ugrik a gari. Nem véletlenül van, hogy notebookokat nem nagyon moddingolnak csak úgy otthon (főleg VGA-t nem, CPU-t még esetleg).
  • Arcor
    Szuper, köszi a választ!
  • dragonboy
    part1 http://www.youtube.com/watch?v=TD6WDt-goiU&feature=fvsr
    part2 http://www.youtube.com/watch?v=tGFI9dQu7Po&feature=fvsr

nem kicsit kell hozzá a laptopot szétszedni:)
  • dragonboy
    tudod mikor fognak azok enked új vga-t beletenni? ha meg igen sztem kurva drágán! ez magyarország!!!
  • Magiszter
    De ha megveszem a 3 év garit és jövőre közlöm a szervízzel hogy tegyenek bele egy új VGA-t, egy HD4650-et akkor gariba cserélik nem? Mármint csak a VGA-t kell megfizetnem, meg esetleg a szerelési költséget, de mivel szervíz csinálja ezért a gari rajta marad. Vagy tévedek?
  • dragonboy
    jah lehet cserélni neten van róla videó amikor dellben cserélik a vidi karit. de kurva sok csavart kell kiszedni meg úgy amblokk a csávó a fél gépet szétkapta. jah és tuti gari vesztéssel jár sztem.
  • Solten
    Elvileg (meg gyakorlatilag) lehet, MXM modul:

#5509: na ja, nem egyszeru kibanyaszni, de nem lehetetlen... :D
  • Balee 007
    Tudomásom szerint az összesbe bele van kövesítve hogy a te szavaiddal éljek
  • Magiszter
    Kérdés: Ha megveszem az Acer 5630g-t abban majd lehet VGA-t cserélni, mondjuk 1-2 év múlva egy HD 4650-re? Vagy ebbe is bele van kövesítve?
  • Csisszancs
    Mindegyik dobozos, garanciás gép. Én is ott vettem, nincs semmi baj a céggel és a gépemmel sem. Amúgy a monstercomputer egy kis ága, csak nem szeretik hirdetni..
  • Solten
    Van uj is, de a tobbseguk "renew"... #5504: nem olcso, ennyit er.
  • dragonboy
    nah pont erre mondtam. a videókártyán kívül ezek szerint csupa olyan plsuz van benne aminek nem sok hasznát veszem. a 2 távirányító jó pofa de nem sok a haszna legalább is nekem mert tuti nem használnám sokat. Tv tuner. az mi is? oylan mint a tv kártya? ha igen akkor megint fölösleges mert nem lesz kábel tv-m. a lightscribes dvd író meg van itthon. nem nagy durranás, sőt nekem egyáltalán nem is tetszik. de ez az én véleményem. egyedüli pozitívum a videókártya ami az acerben szinte biztos hogy ddr2 es. a többi érv mind az acer mellett szól nekem. jah és az acerre 26 k ért már 3 éves garit, táskát és egeret is adnak.
  • Arcor
    Konkrétan ez a gép tűnik túl olcsónak nekem.
  • Arcor
    Notebookpeccsen használt gépeket árulnak?
    Elég alacsony árak vannak. És nálam nem jön be egy menüpont sem. Szállítási feltételek pedig érdekelnének :S
  • hykao #5502
    Az ACER-ben nagy valószínűséggel csak DDR2-es a videokártya-ram, szemben a HP GDDR3-asával, ezen kívül a 2 év gari, a 2db infratávírányító, a lightscribe-os dvd író, a jobb minőségű kijelző, s a tv-tuner ami többlet a HP esetében az ACER-hez képest! Ezek fényében már nem is tűnik túlzottnak a felár.
  • Csisszancs
    Most, hogy nézem, tényleg ugyanaz a gép, sőt az ACERben még +1Gb RAM is van.. Érdekes. Szerintem mostanában vedd meg, mert nagyon olyannak tűnik, hogy drágulni fog.
  • dragonboy
    őőő ehhez hozzátenném hogy nem to HP-nál milyen konfig variációk vannak de a mysoftnál kapható változata semmivel sem tud többet mint az általam kinézett acer azon kívük hogy van rajta sokolyan port amit úgy sem fogog haszbnálni. egyedüli plusz a kékfog:D

• dragonboy
    nkeem mind1 hogy áfaemelés előt vagy után veszem mert visszatom igényeltetni az áfát és a nettó nem vszínű h változik olyan sokat. de igazad van addig tényleg bővülhet a kínálat. csak ez az acer megtetszett és nagyon jó az ára is..kár hogy nem msot iveszem meg. anyumék nem akarják addig még nincs meg az érettségim:D:D
  • Csisszancs
    Ezt dragonboynak írtam, aki 240 körül gondolkozik és onnan az a 20e különbség nem annyi, amennyit ne mehetne le MO.-i megjelenés után 3 hónappal.. És azt ne mondd már nekem, hogy annyian vesznek laptopot gyereknapra!
  • Magiszter
    elírás: A utolsó Június, az Július
  • Magiszter
    Hogyne. A gazdasági világ válság hírtelen átcsap gazdasági világ sztárság-ba, 1 forint lesz 300 euró, és majd a Chio chips mellé osztogatják a Pavilion DV6-osokat 4870-es kártyával és Core 2 Quad-al szerelve.

Az én tapasztalatom az hogy felfele szoktak menni az árak (főleg így gyereknap tájékán.), és lefele csak akkor megy, mikor már nagy elavult, vagy bejon valami nagyonbrutál, nagyon jó áron.

Amúgy én már lassan 3 hónapja nézelődök (gyűlik a pénz serényen). De még a 25%-os áfa előtt akarom megvenni az Acer 5630g-met . Ha nem lenne az az ÁFA hülyeség akkor Júniusban pont lenne pénz a 6930g-re is (195-ért.). De így nem lesz, tovább meg nem várok.
  • Csisszancs
    2 hónap? Akkor még igazán ráérsz.. Én kb 1,5 hónapot nézegettem és a kínálat hidd el, hogy sokat tud változni. Még az is lehet, hogy addigra a dv6 1130eh is elérhető áron lesz.
  • dragonboy
    madj észben tartom:D

ha kb 2 hónap múlva megveszem a notimat
  • Csisszancs
    Viszont üzenem minden leendőbeli notebooktulajdonosnak, hogy a visszaállító DVD-ket tényleg érdemes az első napokon megcsinálni, mert én kb. 1,5 hónap után írtam ki és szerintem már van a registry-ben 1-2 hülyeség. És ilyen visszaállító lemezeket CSAK EGYSZER írhatsz ki!
  • Csisszancs
    Persze! Az, hogy a recovery DVD-kről (vagy partícióról) hányszor teszed újra, az teljesen mindegy.
  • dragonboy
    hát igen az nagyon gáz lenne. mivel nem vk olyan láma h ne tudjak feltenni egy op rendszert. de ha elvileg van rajta egy home premium visztula és beszarik ...vagy csak egszerűen kedvem támad ujratenni akkor ha ugyanazt teszem vissza tehát ua-t a visztulát...akkor az nem zavarhatja a garanciát nem??
  • Csisszancs
    Magyarországon a 3650-esek 99,99%a DDR2-es. Ha valahol DDR3-ast írnak, akkor az általában elírás.. Hidd el, rohadt sok boltban írnak ki bődületes dolgokat (pl. találkoztam ilyenekkel, hogy "HD3470 1GB", "9600m GT 256MB", stb.)
  • dragonboy
    hát nagy valószínűséggel csak ddr2 van is MOban mert miért is lenne a jobb. am maximum úgy hogy nyomsz egy mailt a boltnak hogy nézzék meg gpu-z vel vagy mia a rákkal hogy milyen. Bár ezt nem nagyon fogják megtenni mert én pl két hete küldtem mailt a pc-landnak a techinfó részére és azóta sem válaszoltak. vagy nem tudják és nem akarják megnézni vagy pedig nem érdeklio őket nem tom.
  • Csisszancs
    Amúgy jó kis masina, ennyit rohadtul megér!