16455
-
#5607 Én akkor is inkább a HP-ra tenném le a voksot.
14,1": Hát ismerek olyat aki pl 17" alát nem megy laptopban. Én meg 15,4" alá nem megyek (fölé se). Szóval ez is nézőpont kérdése.
Sárkánysrác: Én úgy hallottam hogy a P egy paraszthajszállnyit gyorsabb mint egy azonos órajelű T, mert modernebb az egész gyártástechnológiája. De lehet hülyeségeket mondtak nekem. -
vasziszdasz #5606 HP azért megbízhatóbb márka mint egy Toshiba
Ezt azért nem mondanám. A Toshiba Portege vagy Tecra pl. eléggé minőségi (a Satellite nem az), és a HP-nak is vannak teszkós cuccai.
csak 14,1"-os
Annál jobb. -
dragonboy #5605 231....az elgépelések 21:D
http://ipon.hu/?product_id=24563 itt mondjuk zacskó meg rágcsáló nem jár hozzá de ez csak 19k -
dragonboy #5604 annyit tennék hozzá hogy nem 30 hanem egyik helyen 231 ért is láttam már bővítést és akár félévmulva is megveheted igen. nem feltétlenül a p osztály a jobb. az csaka proci fogyasztási osztályát szabja meg.
T ... 30-39 watt (átlagos noti procik)
P ... max 25 watt
L ... 12-19 watt alacsony feszültség
U ... <11.9 watt ultra alacsony feszültség
persze nagyrészt p és t sorozatú procikat láttam. L és U típusút még nem:S -
#5603 Javítás: Tos<b>hiba</b> = Toshiba (csak már elfelejtettem hogy kell makrózni emitten) -
#5602 Viszont Acerre 360 napod van hogy vegyél 3 év garanciát 30 ezerért. Szerintem jó üzlet. Amúgy ha fontos a 2 év gari, akkor inkább a HP-t választanám. A DV5 1190, vagy 1199, esetleg a DV6 1130-as ha van rá pénz. Toshiba is szép, meg jó, de valahogy nem vennék olyan laptopot aminek benne van a nveében a "hiba" szó (Tos<b>hiba</b>) .
Komolyra fordítva: HP azért megbízhatóbb márka mint egy Toshiba, éppen ezért ha azonos ár-érték-minőséget nézzük akkor én inkább megvennék egy kicsivel butább HP-t mint egy Toshiba-t. Tehát ha a Satellite A300-1ND-t akarnád, akkor inkább a HP fent említett példányait válaszd.
Amúgy ha nem játékra kell (egyáltalán) akkor: Lenovo ThinkPad T400 Igaz ez csak 14,1"-os. Vagy olcsóbbért Lenovo 3000 N500 15,4"-os monitorral. Ezekre is lehet 15-20 ezerért 2 év garanciát venni.
De ha ragaszkodsz mondjuk a toshiba-hoz:
Toshiba A200-20N
Toshiba A9-147
Toshiba P300-1GQ 17" moncsi
Toshiba Satellite Pro A300 1NT Ez pl nagyon jóságosan néz ki.
Amire figyelni kell procinál: Core 2 Duo-k a leggyorsabbak, bizonyos tesztek szerint. Ezen felűl a P osztály ami a legjobb. A T-k se rosszak. Minél nagyobb a P vagy T után álló szám annál mondernebb/gyorsabb a kiszerelés. A Megaherc meg magától értetődik (nagyobb=jobb). Még érdemes arra figyelni hogy hogy van a gépben a memória (pl: 2x1 Gb = Dual Chanel = Gyorsabb; vagy: 2x2Gb.)A páratlan gigabájtok 3gb (1x2 + 1x1 Gb) az nem Dual Chanel és kicsit lassítja a gépet. Érdemes a VGA-ra is figyelni, pl szerintem ne add GMA 4500-as alá (GMA 3100-al néha az Aero felület belassul), ha már nem akarsz ATI-nVidia kártyásat (mert nem akarsz játszani.)
Így hírtelen ennyit tudok neked mondani. De majd jönnek olyanok is akik pengébbek nálam és megmondják a tutit -
dragonboy #5601 26 ezeért 3 évre bővíthető... -
#5600 Köszi a gyors választ!
Acer-en azért nem gondolkoztam, mert csak 1 év gari van rá.
Látom, Toshiba-t nem ajánlottad. Van esetleg valamilyen negatív tapasztalatod vele?
Milyen adatokat érdemes figyelni a proci gyorsaságánál? Néztem itt a Mobil processzorok erősorrendjénél, hogy amit írtam Toshiba (drágább), elég jó helyen van a procija (31.hely).
Ja, játékra egyébként nem használnám, csak netezni és Ps3-hoz médiacenter progihoz. -
#5599 Helyzet a következő:
1.) Helyett: Acer 5530G (Puma platform, 2,0 Ghz, 2 Gb, HD3200 Crossfire HD3470 512Mb) (~155.000)
2.) Helyett: Acer 5630G (Core 2 Duo 2 Ghz, 2Gb, HD3650 512 MB) (~170.000)
3.) Helyett: HP Pavilion DV5-1199 Eh (Core 2 Duo 2Ghz, 3Gb, 9600Gt 512 MB) (~250.000)
Esetleg ha van egy kis tartalékod akkor már érdemesebb a HP Pavilion DV6-1130eh (C2D 2ghz, 3gb, HD4650 ?1gb?)
Vagy némileg olcsóbbért az Acer 6930g (C2D 2ghz, 4gb, HD4650 ?1gb?) (~200.000)
Linkek:
Acer TM 5530g
Acer Ext. 5630g (itt 163 most megint)
HP Pavilion DV5-1199eh
HP Pavilion DV6-1130eh
Acer Aspire 6930g
Remélem tudtam segíteni. -
#5598 Hi!
Egy kis szakmai segítség kellene! Kinéztem 3 laptop-ot, de nem tudom, hogy melyik legyen. Az egyik jelentősen drágább, mint a másik kettő és nem tudom, hogy megér-e annyival többet?! Gondoltam megkérdezem Tőletek, Ti úgyis jobban benne vagytok.
1. HP Pavilion dv5-1120eh (FP729EA)
2. Toshiba Satellite A300-1NO
3. Toshiba Satellite A300-1ND (ez a jóval drágább)
Vagy esetleg ilyen árkategóriában Ti milyet ajánlanátok?
Előre is köszi!
Csabesz -
dragonboy #5597 nah leadtama rendelésem a gépre szerdán várom az érkezését:D:D:D:D:D -
dragonboy #5596 :D:D -
#5595 Eloretelepitett Vista, programokkal, driverekkel. Konkretan ez:
(special thx to: my girlfriend ) -
#5594 OMG... Best buy HP... -
#5593 Nem!
Nem is foglalkoztam még vele.
-
dragonboy #5592 de gondolom csak az rc változata ingyenes -
vasziszdasz #5591 Tőled pénzt kértek érte? -
#5590 Azt nem is tudtam, hogy ingyenes -
#5589 "vista driverek jók a winfos 7 alá is" - ez sajnos nem teljesen igaz! előfordulnak kompatibilitási problémák...saját példám alapján írom...HP-m van, és felraktam a Win7-et...de minek...a gyári előtelepített Vistával stabilabban és gyorsabban működött a rendszer, hogy mást ne írjak...
...úgyhogy Falkon nem javaslom a Win7-et, bármily kecsegtető is az ingyenes használat jövő márciusig...majd ha lesznek Win7 driverek, akkor oké lesz a dolog... -
#5588 ok, köszi mindent. -
dragonboy #5587 az menni fog mert a vista driverek jók a winfos 7 alá is. de azért felhívnék egy HP szervizt hogy ugrik-e a gari ha ezt meg ezt az op rendszert teszed fel rá. -
#5586 Én a winfos 7-et raknám fel. -
dragonboy #5585 nem. ha nbincs rajt semmi akkor azt tehetsz rá amit akarsz. persze ezt nagyrészt meghatározza hogy a hardvereihez milyen illesztőprogikat tudsz elővarázsolni. -
#5584 És ha nincs rajta , akkor rátehetek bármit?
Vagy van benne chip vagy mi a neve , hogy csak pl. Pistát tudom felrakni?! -
dragonboy #5583 a hp-kon szokott op rendszer lenni. de EW-ben nem tom mit csórnak le róla és mit nem. (ASUS-on tuti nincs) -
Az is lehet. -
#5581 Az utolsó egész jó. Ott már bejön a gyári programmal a beállítás. Viszont azért annyi mindent nem tudok ott állítani. Automatikusra nem lehet tenni őket. Fehéregyensúlyt meg erősítés, és kamera vezérlés mind levan tiltva. Vagy a webcamera nem tudja?! -
#5580 Nekem leghamarabb 2 hét múlva lesz meg
Itt kiválasztod a típust, majd az oprendszert és a géphez tartozó összes drivert kilistázza.
Ez névszerint az a Kristály Szem hülyeség. Próbáld ki ezt is. -
#5579 És ezeken fent van valami op.rendszer szerintetek? -
#5578 Bent voltam , és ott ez az egyetlen Hp!
Volt még valami Asus 400-ért , de az már űrtechnika.
A touchpad az úgy nézett ki mint valami vadászgépbe.
Abba 2,4 ghz proci , 4gb ram volt.
-
#5577 De neked mi van benne. Nekem elvileg crystal Eye. Everest szerint is de csak úgy nem indul be a kamera -
#5576 A fő kérdés most nem a TESCO, hanem maga (maguk) a gép(ek)! -
#5575 Valaki kilopja olcsóbban? :) Miért nem mész be akkor az említett üzletbe, és nézed meg, hogy melyik a legjobb? -
#5574 Itt nem az a lényeg.
Itt az hogy melyik az ElctroWorldben kapható legjobb Hp laptop. -
dragonboy #5573 ha van ha nincs én tuti hogy nem veszekott notit. lehet h oda a egy hibás széria került emg ki tudja h szállították meg egyéb. isten mentesen a tuskótól -
#5572 Amúgy mennyiért is akarsz gépet venni?
más: közben új versenyzőre bukkantam a 100e körüli kategóriában a Lenovo 3000 N500 mellé: HP 6735s ...van benne minden, ami kellhet, még modem és bluetooth is. TESCO-ban 109e-ért adják ajándék táskával, webkamerával (van neki beépített sajátja is) Megnéztem "élőben", és egész pofás a külseje, se nem túl fényes, se nem túl matt az anyaga. Ennyi pénzért jó vételnek tűnik, a HD3200 már alkalmas lehet némi játékra is, bár nyilván nagy-nagy kompromisszumokkal.
Lehet, hogy van eset, amikor mégis csak érdemes a TESCÓban notebookot venni? :) -
#5571 A hangerő gomb, a lejátszás gomb az érintős volt.
A laptop fedelén világított a hp jel.
Szerintem dv5 volt , csak a 3040 másra utalt. -
#5570 Chicony vagy Suyin kamerákat tesznek bele.
Acer 5630g Vista Driverek
Acer 5630g Xp Driverek
Mivel nem mondta hogy mit használsz
Remélem megleled azt ami kell bele. -
#5569 Vki nem tudja véletlen, h a 5630G-be milyen webcamera van végülis?K mert én feltettem vmi acer crystal eye webcam driver-t. Sikerül msn-en beszélgetni vele, de maga a webkamerát csak úgy nem tudom megnyitni. Solten te mit tettél fel például? Vagy te se tudod állítgatni?!
Másik: A fuji amilo-nál ott még msn-en se indul el a webcam vmi rejtélyes oknál fogva. -
dragonboy #5568 őőhhh nem tom de én guglival sem találtam ilyan nevű gépet.
1. lehet elírás
2. electroworben én nem vennék ilyet...
hykao: én sem találtam róla semmit