16455
-
Respen #5647 Halihó!
Nagyjából egy hónapon belül, még az áfaemelést megelőzve szeretnék laptopot vásárolni. A felső határ 300-310 ezer forint, ebből szeretném kihozni a legtöbbet. Szempont a lehetőség szerinti erős videokártya is (akár játékra, akár különböző grafikai alkalmazásokhoz, pl. modellezés), ugyanakkor cél, hogy némileg mobilis is legyen. Így a minőségi tényező is erősen szerepet játszik. Nem mintha vonaton szeretnék dolgozni vele, de azért havi egykét buszozást vagy vonatozást ki kéne bírnia. A Dellek nagyon szimpatikusak, csak kicsit drágák, ezért némi nézelődés után ő nagyon megtetszett nekem:
Toshiba Satellite P300-225
A 17" kicsit inkább hátrány, mint előny, de a videokártya érdekében ezt tudom vállalni.
Mi a véleményetek róla? Esetleg van valakinek konkrét tapasztalata vele kapcsolatban? Ötleteket más gépekre is köszönettel fogadok. -
#5646 Ha a honlapjukon 160 ezer van írva és meg is tudod ott rendelni azért az árért, akkor kötelesek annyiért adni. Anno a villanyborotvámat így vettem 15k-val olcsóbbért. :-) -
#5645 Megrendeltem a laptopot (Acer Ex.5630g), elméletileg jövő hét Csütörtök-Péntek megyek érte. 172 ezer-ért találtam csak. Felhívtam vagy 5 boltot ahol ilyen 160-166-nak hírdették, és vagy már nem volt vagy csak "Jaj még nem frissítettük az oldalt, amúgy 175-180 bruttó az új ára." Szóval még jó hogy telefonáltam és nem csak vakon csapkodtam a "megrendel" gombra és vártam a csodára.
Szúrkoljatok hogy meg is tudjam venni, mert fizetés csak jövő héten kedd-szerda lesz, ha minden jól megy -
#5644 En agyban netezeskor az angol konyvemet hasznaltam mig nem volt meg az ikeas-cucc... -
#5643 Lehet én is előkapom majd a Nagy Világatlaszt ami A3-as nagyságú és kemény fedeles. -
ba32107 #5642
Én amúgy két "Mesél az erdő" mesekönyvet használok :D:D:D -
dragonboy #5641 hi all megvettem a notimat hál istennek és nagyon jó! viszont havernak is kéne és 2 notit néztem ki neki.
ASUS X71TL-7S032 (ez pumás rendszerű?)
ASUS M51TA-AP067
ebben szeretnék tanácsot kérni -
#5640 A legjobb megoldás (hogy a laptop alja tudjon szellőzni) még mindig a banner bal oldalán látható szerintem :)))) -
#5639 -
#5638 Hmmm gyúródeszka.... nem is rossz ötlet -
vasziszdasz #5637 A 25 kilós súlyzótárcsa is megteszi. -
#5636 Ja lehet ezt is. Qrva igenyesen nez ki egy 200k-s laptop alatt a Celluksz + Rajztábla + nagyi himzett parnaja... De kinek a pap kinek a papne, hamar soher egy 4k-s, ertelmesebb alatetet venni :) Bar agyban doglodeshez valoban eleg lehet egy kemeny alatet (nagyobb konyv, lexikon, nagyi gyurodeszkaja stb). -
#5635 Nagymama hímzett nekem szép párnát... azt meg a rajztábla alá teszem és "kul". esetleg cellukszal összehozom a kettőt. Celluksz + Rajztábla = 250 forint, nagymama hímzett párnája meg ingyé van. És a combocskám bírja a strapát, de különbenis. Ha az ágyban használom akkor ott a takaró, matrac. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csak józan paraszti észt kell használni -
#5634 Az kul, csak a combocskadnak lesz kellemetlen 1 ido mulva... -
#5633 Ah, mindenki ilyen drága vackokat vesz. 200 forint minden ápiszban a rajztábla. Arra rá a laptopot és nem fogja be az alján a légzőnyílásokat. -
#5632 Azert mert oke hogy a Macbooknak alul nincs szellozonyilasa, helyette van pici res, aminek hala faszan bemelegszik a gepezet es suvit terhelve. Ha komolyabb vga-val lenne szerelve elolvadna az egesz.
A laptopok se alul szelloznek, hanem tobbnyire hatul (vagyis ott tavozik a meleg levego), alulrol meg beszivjak a "huset" (ez elvileg a leghalkabb es legefektivebb hutes). Bar a takarora helyezes eseteben teljesen mind1 hol lenne a szellozonyilas, mert belesupped a gep. -
ba32107 #5631 Az enyémnek is az oldalán van a fő szellőzője, de azért a biztonság kedvéért ráteszem egy könyvre is. Így is nagyon melegszik az alja. -
#5630 Mai napig nem értem, hogy miért nem terjedt el még az összes laptopgyártónál az ami a MacBookoknál. Azok ugyanis a hátukon szellőznek, nem alul, simán rá lehet őket tenni bármilyen felületre.
Most nem Vs vitát akarok ezzel kirobbantani, ne is kezdjétek el fikázni a macbookokat a magas áruk miatt, inkább csak azt nem értem, hogy ezt a nem túl bonyolult megoldást miért nem vették még át a gyártók? -
#5629 Nekem is... (fekete). B.nomnek meg feher... -
ba32107 #5628 Én is az ágyon gépezek, és elég egyszerű megoldást használok: a laptopot rátettem egy kemény könyvre, ennyi. Bár ha meglesz az új gépem, lehet veszek hozzá egy hűtőpadot. -
Kalozoner #5627 ilyenem van, nagyon jó dolog, rásimul bármire ez a rizses-zsák?!?! -
#5626 Ezert felesleges netbookot venned, takarora helyezve az se szellozik -> tulmelegszik. Hasznalj ilyet pl.: link
#5624: integralt grafikus proc.-al szerelt, no chance. -
Kalozoner #5625 sajna nem lehet... -
icemankimi #5624 ilyen laptopom van
Azt szeretném tudni, hogy ki lehet-e cseréltetni a videókártyát valami erősebbre?(ha igen mennyibe kerülne egy jó kártya?) -
t0ma #5623 tuttam en, hogy nem lesz ertelmes amit irtam... :)
szoval a takarora raktam ra. mivel puha a takaro, ezert belesuppedt egy kicsit a masina. igy nem a kis labain allva gondolom tulmelegedett a proci vagy a vinyo. -
#5622 Hogy erted hogy az "agyban hasznaltad"? Betakartad v. mi?? -
t0ma #5621 gondolkodom egy netbook vasarlasan, de eleg `extra` korulmenyek kozott hasznalnam. ez pedig az agyban fetrenges.
mar fagyasztottam meg ugy laptopot hogy az agyban hasznaltam orakon keresztul es emmiatt nem tudott szellozni rendesen. egy netbook kevesebbet fogyaszt, es emiatt talan nem is melegedne annyira. esetleg van olyan modell, ami kimondottan meleg kornyezetben is mukodokepes?
-
dragonboy #5620 és az enyémre mit mondtok?
am acer aspire 6930g 644g32n aki ilyet akar az siethet ugyani s pclandban sincs...mert fel lettek hívva már. nagykerekben sincs nagyon már.
am én holnap mek a gépért -
#5619 A három közül mindenképp az első - amennyiben 200 a plafon -, ha a videokártya nem elírás... -
vasziszdasz #5618 DTR-nek én egy HTPC-t javasolnék, abba még egy komoly videokártyát is lehetne rakni, hűtéssel nem lenne probléma, és súlyban se sokkal több. -
#5617 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz! Egy hónap múlva lesz meg a keret a gépre, amit addig szeretnék előre kinézni. A lényeg, hogy menjenek rajta a mai játékok, lehessen rajta filmeket nézni és netezni, az ár viszont ne lépje túl a 200ezret. Lehetőleg 16"-17" méretű kijelzőre vágynék. Mondhatni Desktop Replacementet keresek.
Eddig ez tűnik a legmegfelelőbbnek (Acer Aspire 6930G-644G32N):
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=LX.P920X.116
Sokféle konfiggal láttam már, de ez valahogy nagyon jónak tűnik az árához képest. Mi a véleményetek erről a masináról, esetleg valaki használ ilyet?
A másik amit kinéztem az egy Fu-Si Xa 3530-as gép. (a designja nagyon bejön)
http://www.fujitsushop.hu/fujitsu-siemens-amilo-xa3530.html
Erről mit tudnátok mondani? Nekem olcsónak tűnik a felszereltségéhez képest.
Ezt találtam még, ami elvileg megfelelne az igényeimnek.
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_x61sl_6x083/40840
E 3 gép közül melyiket ajánlanátok a számomra? Esetleg más hasonló képességű gépet tudnátok ajánlani 200k-ig? Nem nagyon hordoznám, ergo nem félek tőle, hogy széthullana, viszont a HP meg DELL logoért nem akarnék több tízezret ráfizetni a dologra, ha értitek..
köszi előre is!
-
#5616 Jóknak tűnnek a HP-k, amelyeket javasoltál! De szerintem az HP-nél a nevet is meg kell fizetni! Nyilván minőségben is nagyon jók, azért is kérnek egy kicsivel többet egy ugyan olyan gépért, mint pl. egy Acer. Nem tudom melyik lenne a jó megoldás! Sok jó alternatívát adtál, nehéz választani. Igaz notinál nem kellene nézni a külsőt, de azért az sem elhanyagolandó, hogy pár évig milyen gépet fogsz nézni! A HP egyértelmű, hogy nagyon szép élőben. Toshiba-t (A300-ast) még nem láttam, de így kép alapján sem néz ki rosszul. Főleg azokkal a Harman-Kardon hangszórókkal! Van olyan ismerősöm, aki a Toshiba mellett (L300) mellett döntött és nem bánta meg.
Agyalok még egy kicsit, aztán majd megírom, hogy melyik mellett döntöttem! Először mondjuk eladom a mostanit és utána veszek újat!
Mostantól még 1 fórum, amit olvasgatni fogok! :-)
Köszi még 1x a segítséget! -
#5615 Jó 26-ért, de a Toshiba-hoz alapból 2 jár és plussz 5000-ért adnak hozzá még 1-et. Mondjuk nem a garancia a legfontosabb, de azért az sem elhanyagolandó! -
dragonboy #5614 véleményet szeretnék kérni ezekről! meik éri meg jobban (max keret 180 de abba már 2 év gari meg táska)
ASUS X52SG-AP197 http://pannonwebshop.hu/shop_artdet.php?shop_id=7153&cikk=20164 (ilyet mondjuk az asus honalpján sem láttam még)
asus m51ta ap067
ASUS ASUS X61SL-6X063 -
#5613 Rózsaszín és plüss bevonatú a csuklótámasza. A fedlapjára meg egy hatalmas Hello Kitty-s izé van ráhímezve... Már meg is rendeltem egyet.
Vasziszdasz: Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk, Miatyánk. Most elégedett vagy? -
dragonboy #5612 azt nem tom hogy jobb-e de vszínűleg jobb a gyártás technikája meg modernebb is -
vasziszdasz #5611 10 Miatyánk lesz... :D -
#5610 pedig egy 13,3-as rózsaszínű sony vaióval biztos szép lehet az élet! :) -
#5609 Hogyne... aki 17" notebook-ot akar az rögvest gizdázik... Még véletlenűl sem azért vesz akkorát hogy élvezhetően nézhesse a filmeket, van numerikus billentyűzet, és hogy közbe még megvan a mobilitás élménye is... kizárt! Mocskos gizdázó mindenki aki nem 1-2 ember igényei szerint éli az életetét. [/irónia]
Gondolom én is gizdázok hogy 15,4"-os laptopot akarok venni 13,3 helyett... szégyenlem is magam... [/szarkazmus] -
vasziszdasz #5608 Lehet arra is, csak meg kell nézni melyik szériára.
14,1": Hát ismerek olyat aki pl 17" alát nem megy laptopban.
Neki nincs is szüksége notebookra, csak gizdázásra. Mint 15 éve a bunkofon.