16455
-
#9009 Hello.: link
A kijelzo felbontasat elirta az ipon (mily meglepo): 1366 x 768 -
#9008 Sziasztok!
Milyen gépet tudnátok ajánlani, ami csupán netezésre, Word-özésre és Excelezésre kéne? Laptopot keresek aminek 15-16-17 colos a kijelzője. -
Dizson #9007 Gamelésre kéne notebook (Nincsenek nagy elvárásaim Starcraft 2, Ruse stb.). Szerintetek melyik lenne jobb választás?
Acer Aspire 5935G
Acer Aspire 5738
Vagy ha esetleg tudtok ajánlani jobbat hasonló árban akkor azt megköszönném.
-
Azt ne kerdezd hol kaphato... -
#9005 Hm, wow
-
#9004 Dell.com -
FGB #9003 Tudom hülye kérdés, de azért meg kérdem:
- nincs olyan PCMPCIA kártya amin van tv kimenet RCA vagy S-video
Asus X51RL-en csak VGA kimenet van azt meg sajnos nem lehet összekötni a tv-vel. -
gabofej #9002 Én is gondolkodok egy 5738ZG-444G50MN-ról, tudnál egy kis értékelést adni?
Melegedés,anyaghasználat és teljesítmény engem is a 4650 vonz -
#9001 Lehet, külföldön! :-( Magyarország még nem jutott el erre a szinte! Szerintem nem is fog... -
FGB #9000 kár, hogy notit nem lehet úgy összerakni mint egy PC-t, csak kiválasztom mi legyen benne és azzal veszem meg/rakom össze, vagy van ilyen valahol? -
PeeVee #8999 Én a ACER AS5740G-434G50MN-re hetekig vártam, nemtom lehet-e kapni... (elvileg 191000 a notebooktar-on)...
Mivel nem tudtam várni még 1 hónapot, ezért 5738ZG-444G50MN lett belőle. Ennyiért ez volt legjobb és még mindig ez. :)
A HD4650 elég zsír! -
#8998 Hi. Keretosszeg nelkul nehez barmit is ajanlani... -
Dizson #8997 Sziasztok! Gamer laptopot vennék, igazából ha a starcraft 2 jól menne rajta annak örülnk, valamint középszerű játékok. -
mellov #8996 Na már mindent értek:), megnyugodtam!
Köszönöm a segítséget! -
FGB #8995 Igen, amire figyelned kell ha ezt a típust választod, akkor a ACER Aspire 5738ZG-444G50MN LX.PQ102.028-ast keresd ebben van a HD4650-es.
A Acer Aspire 5738ZG-444G50MN LX.PP50C.045-ösben meg a HD4570-es.
A HD4570-est én nem igazán ajánlanám annál jobb választás lehet inkább egy HD5470 vagy egy GT220M is, de inkább keresd a LX.PQ102.028-ast.
Minden esetre mielőtt megrendeled, egyeztess az üzlettel, hogy te a HD4650-est keresed, küld el nekik a linket amit kinéztél, ha vissza írnak és az van nekik, akkor akár meg is rendelheted. -
mellov #8994 Köszönöm a választ.
Valaki megemlítette, hogy az acer laptopban rengeteg helyen más videókártya ATI Mobility Radeon HD 4570 van feltüntetve (sokkal gyengébb).Nem nagyon értem hogy lehetséges ez, de körbenéztem és a probléma valós. Ezzel kapcsolatosan tudnál még esetleg pár hasznos infót írni? -
FGB #8993 Az lenti négy Asus gép közül talán a ASUS K50ID-SX096D lenne a szerencsésebb választás, a négy közül neki a legerősebb a videokártyája, igaz a procija gyengébb de az is bőven elég, de ha mégsem azt könnyebb cserélni később.
Viszont játék céljára szerencsésebb lenne az ACER Aspire 5738ZG-444G50MN, ebben is ugyan az a proci mint a K50ID-ben csak jóval erősebb a VGA, és később ebben is ki lehet majd cserélni a procit egy T6670-esre vagy akár egy P8800-asra, így sokáig egy erős géppel büszkélkedhetsz. -
mellov #8992 Nézelődtem a fórumon és felkeltette a figyelmem ez a gépecske
ACER Aspire 5738ZG-444G50MN
Egész jó adatai vannak, valami hasonlóra gondoltam. Egy kicsit bővebben tudna valaki róla mesélni? -
mellov #8991 Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni laptop vásárlás kapcsán. Hosszas böngészés után több modellre figyeltem fel ami szóba jöhetne.
Asus K61IC-JX147D
ASUS K50IE-SX053D
Asus K70AD-TY018
ASUS K50ID-SX096D
Még nem volt Asus laptopom, örülnék neki ha segítenétek a döntésben, vagy leírnátok az észrevételeiteket, melegedés, stb. Maximum 180-t tudnék rá áldozni, és ahogy néztem ebben az árkategóriában ezek a gépek egész jónak mondhatóak ( játszani is lehet velük). Úgy tudom az integrált ati v.kártyák jobban muzsikálnak, mint a geforce. A fent leírt gépeknél megnéztem milyen adatokat produkál a gf, és többször szebb pontokat ért el mint az ati. Nem nagyon vagyok jártas ebben a témában sajnos . Ha úgy gondoljátok van ezeknél jobb ebben az árban, akkor szívesen venném ha ajánlanátok párat.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Inquisitor #8990 Hát igen, 220-240.000 alatt nem igazán jellemző. Bár ha szerencséd van kifutós HD4650-es még is csak jóvval erősebb, ha régi is ... anno volt ilyen, amikor kijöttek a HD3xxx-es notik, hogy az alapból 240K-s kifutó notikat amikben Hd2600 volt, leértékelték 160K-ra. -
#8989 link
#8988 FGB: a HD 5470 a 80 SP-jevel nem igazan jatekra valo... -
FGB #8988 nézd meg ezeket:
1.) Asus K50ID
2.) Acer AS5738ZG 444g50mn
3.) Acer AS5740G -
lazyzx #8987 áá 4560 helyet 4650-et akartam írni bocs -
lazyzx #8986 hi!
elolvastam egy elég hosszú cikket a notebookcheck-en az asus K61IC-ről és nem nyugodtam meg.. mármint most nem tudom,ilyeneket írnak hogy játékra nem megfelelő a GT220M ,akkor inkább egy GT240M vagy egy Ati hd 4560 meg 5650 .oké csak árban ezek már durván megszaladnak.. nekem 170 ezer a limit,nem mondom hogy csak ASUS-t akarok venni de úgy minőségben meg amiket belepakolnak elég jónak tűnnek..
szóval nemtudom már komolyan túlfeszültem a dolgokat csak hát nem minden nap dobálok 170eket dolgokra.. a másik meg hogy nem tudom hogy most egy notebookcheck-es teszter ember hogy írja amit ír.. nekem nem kell hogy ultrahigh-on menjenek a játékok elég a medium egy jó felbontásban meg igazából még mindig ott van hogy álligatom a dolgokat..
szóval valaki nyugtasson már meg hogy a GT220M elég a mai játékokhoz (meg úgy 2 évre visszamenően, mivel azóta nem játszok kb úh nagy váltás lesz így is ,vagy valaki mutasson már ilyen árban ennél jobb videókártyával szerelt notit ennyi pénzért.. már ha akad ilyen..sztem nem
nah szóval valaki valamit mondjon nekem ezekkel kapcsolatban!
köszi előre is -
FGB #8985 Amit lehagytam:
AMD-s procival szerelt notikhoz nem volt még szerencsém (sajnos), így ezeket nem ismerem, nem tudom menyire melegszenek vagy sem. -
FGB #8984 Hát mondjuk, ha csak az Acer háza táján maradok, nekik is van pl: Acer AS5740G ezt a típust szerelik 500Gb, 4Gb, i5-430!, HD5650 +W7. igaz ez picit drágább 197e, de lényegesen jobb. aztán meg szerelik i3-330. 320Gb, 3Gb, HD5470-esel 174e. És ez csak az Acer.
Az Acer egy jó márka, független attól, hogy valaki szereti vagy nem (én az utóbbiba tartozom, de ettől még nem szólóm le!). Elég sok mindent pakolnak a gépekbe és mivel elhatározták hogy vezető helyet szereznek a laptop piacon így figyelnek is a minőségre. Volt már dolgom velük és igazából nem lehet okom panaszra, hacsak nem hogy kicsit jobban melegszik, ismerősöm 4-5 éve nyúz egy 2413-ast azon kívül hogy a monitor keret a pántnál el van tőre (elfáradt az anyag) meg egyszer beleborított az ásványvizet (azonkívül, hogy beragadt 1-2 gomb nem lett baja) megy müködik a mai napig, ezt ugyan akkor nem mondhatom el a Fujik-ról amik itt a cégnél némelyik többször volt szervizben mint nálunk. Az Asus-ról megint csak nem tudok rosszat mondani, évek óta használom és szeretem is (nekem ez a favorit az asztali gépem is Asus izzik vérig) igaz drágább, de az alkatrészek minősége hát az kifogásolhatatlan, nem lehet rá panaszom. A Toshibára ugyancsak nem tudok rosszat mondani, ha csak azt nem hogy drága :).
Egyéni véleményem minden notebook annyira jó amennyire a gazdája, ha ütöd vágod, ő sem fog kímélni, ha vigyázol rá ő sem hagy cserben.
még valami: az i-s procik nem melegszenek annyira mint a T-sek, ismerősöm Acer-e 55xx-es vagy 57xx-es T4400-el XP futásnál 67 fokos procival dolgozik alapjáraton, 83 körül lekapcsol a gép és nem indul míg vissza nem hűl egy kicsit idegesítő, ha megy a torrent 79 fokon üzemel, mellette nem kell semmit futtatnia. -
vasziszdasz #8983 Ezért a PR-ért mennyit fizet neked az acer? ^^ -
#8982 Nincs mit. Tobb mint egy eve nyuzom a 6530G-t, minden problema nelkul. Kopast nem tapasztaltam. Tisztessegesen ossze van rakva, az anyagminoseg peldas. Billentyuzet tovabbra sem ropog, nyekereg, betonstabil. 3D alatt neha teker max-on a venti de meg soha nem melegedett tul. Raadasul egy nem mai csirke 65nm-es AMD benne az agy.
Az Acer egy ideje veresen komolyan gondolja a noti szegmenst, nem kell felni a cuccaitol. Nem bantam meg hogy nem hallgattam a veszmadarakra es urban legend gyartokra... :) -
#8981 Ezt vagy ezt erdemesebb megvenni?Acer persze olcsobb csak nem tudom h nem-e megy a minoseg karara. -
#8980 "ennyiért azért lehet találni i3-as procis HD5xxx-es esetleg GT2xx-es VGA-s notit is"
Tudnal dobni linkeket is? (GT 2xx gyengebb kategoria a 4650-nel, szoval azt ne). Kivancsi vagyok hol kaphato HD 5650-el szerelt noti 175k-ert... :) Btw. az altalam linkelt modell nagyon is jo arban van, jo VGA, 500-as vinyo, 4GB DDR3, Win7 az arban... CPU boven jo. -
FGB #8979 Bocsi, de én a helyedben inkább egy erősebb gépet néznék a T4400-es proci ugyan elég, de szerintem 170-ért kicsit sok ez az összeállítás, ennyiért azért lehet találni i3-as procis HD5xxx-es esetleg GT2xx-es VGA-s notit is, nézz körül mielőtt döntenél.
Az Acer nem rossz márka, elég sokat eladnak belőlle, de nekem inkább Toshiba, Acer, Lenovo a sorrend. De hát izlések és pofonok.
Esetleg nézegesd az alábbi típusokat:
ACER AS5740G-332G50MN
ACER AS5542G-504G50MN
Asus K52JR-SX121D
ASUS K61IC-JX147D
ASUS K70IC-TY127D
Lenovo G550A 59-026408
Toshiba Satellite L500-1XR
Toshiba Satellite L500D-163
Toshiba Satellite L505-110
-
nikolatesla #8978 Köszönöm a segítséget!
Azt szeretném még kérdezni, hogy milyen tapasztalataid vannak az Acer laptopokkal kapcsolatban?
Gondolok itt a melegedésre, kopásra, anyagminőségre stb. -
#8977 Hi.: link. Lehet venni hozza plusz garit, persze az megdobja az arat (bar igy taskaval, egerrel nem veszes szvsz): link. A dolog szepsege hogy az egy ev lejarta elott lehet aktivalni (tehat akar az utolso napon is, igy akar 3 ev is lehet a gari). -
nikolatesla #8976 Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy max. 180e Ft-ig milyen gépet tudnátok ajánlani?
Használnám netezésre, filmnézésre és jó lenne ha néhány újabb játék is elketyegne rajta!(értsd nem kell full grafika)
Én a következő márkákat nézegettem:Toshiba ,Dell, Asus,(Acer-t is de ott csak 1 év a gari)MSI-ről meg sok rosszat olvastam.
Természetesen más is érdekel, ha jó tapasztalatotok van róla.
Több alternatíva is jöhet!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
#8975 K61-ben viszonylag eros VGA van (HD 5650-hez kepest persze csiga), igy ha jatszani is szeretnel valamilyen szinten akkor o a befuto... -
#8974 Nm. Teljesen nem, de eleg hurka a jatekokhoz. A HD-val "megtoldott" X4500 (X4500HD...), rasegit a HD film-lejatszasra. -
lazyzx #8973 köszönöm szépen a választ!! így már talán végre döntésre tudok jutni -
FGB #8972 Ajánlanék én is egy Asus vagy az erősebbik
testvért.
Utóbbi árban azonos a HP 4510-el, teljesítményben viszont nem. -
FGB #8971 A három általad kinézet laptopok elméleti erő sorenje (egy kicsit változtattam a típusokon, szerintem melyiket nézd inkább):
Proci:
1.) Asus K52JR-SX121D
2.) Asus K61IC-JX147D
3.) Asus K70AD-TY048
VGA:
1.) Asus K61IC-JX147D
2.) Asus K52JR-SX121D
3.) Asus K70AD-TY048
Szerintem a K70-est felejtsd el, hacsak nem ragaszkodsz a 17"-hoz, de akkor inkább a ACER Aspire 7740G-334G50MN.
Ami a K52 mellett szól az az erősebb processzor, a K61 viszont talán jobb választás lenne, nagyobb vinyó, nagyobb felbontású kamera, erősebb VGA. persze a legjobb választás egy i3-350m-es procival szerelt K61 lenne :)
Szerintem K61!
Az i-s procikról annyit kell tudni ott kezdődnek ahol a régiek abba maradtak a legkisebb i3-330-as kevéssel marad csak el az asztali E6600-astól mondhatni közel azonos adatokat produkál -
#8970 Köszi,az első link,a HP egészen jónak tűnik.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha mégis a Dell-re esne a választásom,ez-az x4500 mennyire lenne használható internetre,filmekre,letöltésekre, régi játékokra? Kerestem a mobil grafikus erősorrendben,de ezt nem találtam meg rajta,guglival se lettem sokkal okosabb sajnos.. Ha ezt venném, akkor a játékokról teljesen le is lehetne mondani?