Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
?
Az enyemben 3650-es VGA van, megse fozi meg magat, tobb oras 3D jatek utan sem. Ez most hogy van? Eloszor a 250 ezres gepeknel keresgelsz most meg mar a 140 ezreseknel?? <#idiota>#idiota>
Saor Alba
Toshiba L500-126.
De persze sehol sem kapható.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
ezzel csak az a baj h megfõzi saját magát. Tudnál valami olyat ajánlani, ami kb tudásban/árban ott van ahol ez, de nem melegszik annyira szét? megköszönném
Kivéve a DV6-1130eh. De az 256.000 Ft. Holott volt egy csomó 200.000-es gép is, ami ezzel volt szerelve 😞
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
teszteket nagyobb kulfoldi oldalon keress sztem (pl. notebookreview, notebookcheck), ott talan lathatsz fotokat a kijelzorol, de azert persze eloben lehet igazan latni h mirol van szo. de vegulis a kijelzo meretet tudod, es melle a felbontast is, kb sztem tudod h mire szamithatsz vele 😊
konkrét studio 1555 példányok, mind WLED, mint ahogy az általam nézett SXPS is. Jól tudom hogy a másik az jobb, ez viszont energiatakarékosabb?
amiket írtál, kb errõl van szó, összeszerelésre sose voltam annyira kényes, hogy precíz legyen, ha vitrinbe kellene laptop, akkor max-nél nézelõdnék. Kijelzõ... ott igazán elbizonytalanított a dolog, hogy F HD vagy nem, felbontás valóban mellette szól, de ehhez mindenképp akarok valahol egy éles tesztet, mert nem nagyon szeretem a túl nagy felbontást relatíve pici képernyõátlón, szóval ezt majd kitapasztalom, mint ahogy a billentyûzetet is, milyen fogása van. És azért annyira a pénztárcát sem akarom nyitogatni már, ez a 230k is elég épp 😄 de egy tesztet a HD WLED megér, nagyobb vidkari nem kell viszont, régen még a csúcs kellett, rájöttem hogy minek, azóta már beérem a kisebbel is.
.: mobilize.hu :.
Saor Alba
amiket találtam 4650 az 270töl indul hp...4670 pedig 294..:S
Saor Alba
sztem ez jo lenne ra, de te melyikre gondoltál konkrétan?
Segítségeteket szeretném kérni notebook választásában.
jövõre fõiskolás leszek és úgy gondoltam, hogy beruházok egyre.
az igényeim a következõk lennének:
- nagy kapacitású wi-fi csücsüljön benne
- ha lehet 17col, de a 15 még elmegy
- és ha lehet akkor idõnkénti game-re is lehessen használni ( mondjuk need for speed shift maxgrafon ne fogjon ki rajta)
lehetõleg ne toshibának az atomerõmûvét adjátok be =D
Válaszokat elõre is köszönöm!
egyebkent ugy tudtam h minden sima studio-ban (kiveve az ujabb i7-esekben, de gondolom nem ilyenekrol beszelunk) csak ddr2 ram van, szoval en nem lennek benne biztos h azt nem irtak el, de vegulis mind1, asszem a fo kulonbseg fogyasztasban van csak a 2 dolog kozott. asszem h a studio xps osszeszerelesi minosege jobb, mint a sima studionak (masszivabb, kevesbe hajlik), de gondolom arra sincs sok panasz, meg ha van ra 3 ev gari, nincs nagyon mitol felni azzal sem. a nagyfelbontasu kijelzonel meg erdemes figyelembevenni, hogy nem csak film kozben lesz reszletesebb a kep, hanem sokkal tobb helyed lesz a kepernyon amin dolgozhatsz, sokkal kisebbek lesznek a pixelek. ez ugye magaaert beszel, hogy miert lehet elonyos, viszont a kis pixelekre vannak akik panaszkodnak, tehat erdemes jol latni kozelre egy ilyen kijelzohoz. lehet persze ilyenkor is bohockodni dpi beallitasokkal meg betumeret novelesekkel, de akkormar egyszerubb az olcsobb kijelzovel megvenni.
szoval mind2 cucc mellett van pro es kontra, ha a jatek nem fontos es inkabb kimelni akarod a penzed, a sima studio is jo lehet, ha jol jon egy kis plusz szufla a gpu-ba, fontosabb a kijelzo, meg kicsit premiumabb kategorias cuccot akarsz es van sok elbasznivalo penzed, akkor studio xps 😊
Hasonlítgatva két, közel azonos proci + mem + hdd studiot, az XPS ára 340 körül van, és amiben több, az a fullHD kijelzõ és az egy gigás radeon, ahogy te is írtad, többi különbség mondhatni elenyészõ.
A sima studio pedig, ugyanúgy P8700 procival (ez ritkább azért, gyakoribb a 8600as), fullHD kijelzõvel (ez is nagyon ritka sajna, nehéz kifogni fullHD-s bolti verziót 😞 ), ugyanúgy 4GB DDR3 rammal, de csak a kisebbik radeonnal,~270ezer. Ha nem fullHD kijelzõ, csak a 720p-s, akkor pedig 240ezer.
Azt a 70-et nem éri meg nekem a jobb videókari jelenleg, jó persze ha ennyit kiad az ember, akkor az már nem kottyan meg alapon, azért megkottyan, megfõleg haszontalan. HD monitor még meggondolandó, szvsz az is felesleges, lévén kb sosem nézek valós fullHD filmet, sima xvid is kielégít, s HD monitor, nagyobb felbontásban itthon is van, szóval rácsatlakoztatható bármikor. Így már az a 100e meggyõzõ érv a pici mellet.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
egyebkent ha a vidkari abszolut nem szamit, talan erdemesebb valami integralt vga-sat nezni fogyasztasmersekles/arkimeles celjabol, ezekben annyira nem vagyok kepben, de pl a Thinkpad T500-at szoktak talan dicserni ebben a kategoriaban, vagy dell-eknel maradva valamilyen latitude kategoriaju gep is jo lehet..
Studio-t nézeget amúgy én is aktívan, P8600-as, 800-as 4GB DDR2 rammal, esetleg OS nélkül, 250 körül megáll áfástól. az korrektnek minõsíthetõ. XPS ahogy láttam, meg mondtátok is, kb csak a GPU-ban jobb, az engem nem izgat, + ahogy látom néhol DDR3 ram, de ez igazán érv mellette, fõleg a közel +100e mellett...
Ha gyengebb gepigenyu jatekokkal tolod akkor a Studio-t valaszd.
Saor Alba
Saor Alba
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
nekem jelenleg nem konkrét laptop név kellene, inkább csak tapasztalat, vagy akár egy olyan weblap, ahol vannak tapasztalatok, mert nem találtam.
Van pár alap dolog, ami számít a vásárláskor. Mindenképp C2D proci, 2GHz vagy nagyobb, ram pedig minimum két giga. Nem részletezem pontosan, miért kell ez a teljesítmény, nem játszani, szóval a videókártya nem lényeg, azt a pár 3D modellezést, amire életem során szükség van, meg tudom csinálni máshol.
Márkák tekintetében leszûkítettem Dell és Lenovo-ra, és igen, valójában így már választhatnék, nem sok minden maradt, de azért olvasnék tapasztalatokat, kinek hogy szuperáltak ezek.
Másik kérdés, hogy kicsit elvesztem ezekben a laptop intel proci elnevezésekben. Dual Core, Duo Core, Core 2 Duo. Érdemes ezek közti különbség után nyomozni, vagy elég az órajelet nézni?
Egy off kérdés, de ha itt nem tudjátok a választ akk sehol =)
Nah az lenne a problémám, hogy heademen van egy mikrofon bedugom és még mindig a külsõtveszi. Újra telepités után jelentkezett ez a probléma. Átállitást sehol nem találom. Lehet a BIOS-ba van letiltva? Raltek HD audio van fent! Válaszokat elõre köszi!!!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
A hangkártya telepítõje nem akar felmenni, az acer honlapjáról meg leszedték az empoweringet 😮
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
errõl írna valaki véleményt?
köszi.
vmiért nagyon szimpi ez az msi, megérzés feeling 😊
de mindenképp megfogadom a tanácsod és köszönöm segítséged!! <#worship>#worship>
"net, letöltés, dvd-írás, film, szóval nagyjából alap dolgok"
Ehhez egy IGP is eleg, egymagos CPU-val. De hogy kevesbe keljen varni, es ha film is szempont akkor johet a nagy kijelzo nem? 😊 link
De a feladatokhoz boven eleg a lejjebb (#7147) linkelt Lenovo is.
Saor Alba