Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv mindenkinek!
Véleményekre lennék kíváncsi a következõ notebook-al kapcs.
Asus X50SR series
Intel Core 2 Duo T5800 (2GHz)
3 GB memória
ATI Mobility Radeon HD 3470 (512M😎
320GB merevlemez

Mindössze tehát 2 kérdésre várnám a választ.
1.: maga a notebook értékelése
2.: mikor részletesen kiértékeli a gép magát, azt írja, hogy "Összes elérhetõ grafikus memória: 1791MB"....ez hogy lehetséges, vagy mit mutat ez egyáltalán?
xNoodlex
<#buck>

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Solten
Mert? Temanal voltunk... <#alien>

Saor Alba

xNoodlex
5c0rp330n vs Solten: (többek között) Erre találták ki a privet, amit itt csináltok.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

hello, a Toshiba mint márkárol mi a véleményetek?
Solten
Kivancsi leszek egy PH-s tesztre, marmint ha lesz olyan. Bar az Asus ertelmetlen, 10 kilos 1 milkos gepet is leteszteltek, barmi lehetseges.

Saor Alba

5c0rp330n
ugyanolyan fajta procibol a kisebb teljesitmenyu kevesebbet fogyaszt, mint a nagy. ez nem csoda, ez eleg gyakran igy szokott lenni 😊

ennek a tesztnek egy fokkal tobb koze lehet a valosaghoz, de ilyen szinten eltero modellek mellett tul sokat levonni megint nem lehet ebbol sem..

Solten
"alap h a legdragabb, legtobbet fogyaszto modellt rangatod elo"

Miert, azt gondolod hogy valami csoda folytan a 720-as vagy a 820-as joval kevesebbet fogyaszt?? <#vigyor>

Saor Alba

Solten
Probaltam valami ertelmesebb HW oldal tesztjet belinkelni. Sajna egyelore csak ezt talaltam.

"hol irja ez barhol h egy mag megy?"

Egy mag 60W-ot (3 GHz, korajhet 820-al) a pcgameshardware merte, csak nem prezentaltak csini kis tablazatban. Azert irtam mert szerinted:

"mondj egy olyan gyakori feladatot egy hetkoznapi felhasznalonal, amit nem tud kiszolgalni 1 darab core i7 mag 3ghz-en."

"elolvastad egyaltalan amit irtam egyaltalan mielott egy procit 100%-on futtato aksidaralo tesztet teszel be?"

Hogyne, de baromsag, mivel az alapjan nem lehet kovetkeztetni a tenyleges fogyasztasra. Ez megfelel??

Igen, jol sejted a korajhetes laptop a Clevo...
<#smile>

Saor Alba

5c0rp330n
-alap h a legdragabb, legtobbet fogyaszto modellt rangatod elo, amit a legkevesbe fognak venni
-hol irja ez barhol h egy mag megy?
-battery eater pro? lol? te elolvastad egyaltalan amit irtam egyaltalan mielott egy procit 100%-on futtato aksidaralo tesztet teszel be?

Solten
Ohha.. vegyel mar kicsit vissza az arcbol... <#rolleyes> Barmennyire is el vagy ajulva tole, egy darab korajhet mag 3 Ghz-en a ~60W-javal rohadt sok.

Az ertekek percben ertendok... <#zavart1>

Saor Alba

5c0rp330n
"Ja, hogyne... 😄 Mit ertesz eletszeru helyzeten? 24h passziansz?? 😄D"

ugy beszelsz, mintha nem lenne rola fogalmad, hogy mire kepes egy eros core 2 gep, es egy atlagos felhasznalo (netezes, video, masolgatas, kb ennyi) mennyire hasznal ki egy ilyen processzort a mindennapokban. na most core i7-nel ugyanez a helyzet, csak a proci teljesitmenyere tegyel ra meg 2 lapattal. mondj egy olyan gyakori feladatot egy hetkoznapi felhasznalonal, amit nem tud kiszolgalni 1 darab core i7 mag 3ghz-en.
meg mindig szinte semmi fogalmad sincs hogy mirol beszelsz, szerintem olvass meg egy kicsit, nem fog artani.

Solten
Ja, utanaolvastam ennek a turbo-marketingnek, egy szalon futo alkalmazasnal mukodik. Nyilvan, ilyen orajelen 4 maggal elolvadna a laptop... <#vigyor>

"igy eletszerubb helyzetekben siman birhatja ugy, mint egy c2d"

Ja, hogyne... 😄 Mit ertesz eletszeru helyzeten? 24h passziansz?? 😄D Jelenlegi formajaban nem valo laptopba a korajhet. Majd talan 32 nm-en... 😊 De az val.szeg nem fog megvalosulni a Westmere miatt.

Saor Alba

5c0rp330n
ha a tudatlansag fajna.. orditanal 😊
szerintem valoszinuleg a 4 magos fokozat amit irtal a max, annal tobbet nem is tudna fogyasztani, ha akarna sem, ugyanis a tesztelt processzor 1,73 GHz orajelu, es eppen ezen lett jaratva. a 3.2 ghz-et csak turbo boost mode-ban lehet elerni, ami asszem csak akkor mukodik, ha nincs 100%-on terhelve a cucc. egyebkent a turbo boost asszem pont az olyan progikra lett kitalalva, amik nem tamogatjak a sok magot, ezert nehany magot hasznalva, nagyobb orajelen er el jobb teljesitmenyt. egyreszt. masreszt: akkor valoban biztosan tobbet fogyaszt egy c2d-nel ha 100%-on terheled (mialatt sokkal tobb szamitast el is vegez), viszont atlagos hasznalat alatt gyakorlatilag a 4-bol 3 proci takarekon van (core 2-nek nincs ilyen fejlett speedstep cucc) igy eletszerubb helyzetekben siman birhatja ugy, mint egy c2d. amikor meg renderelgetni akar az ember vagy a pi 6 milliardadik jegyet szamolni, akkor igencsak hatekony eredmenyt tud elerni egy i7-es notival is, ac-ra kotve.

Hy, Toshiba (T4300, Ati 4650, 4Gb ram) ezt a laptopot néztem ki magamnak. Az kérdezném hogy a toshiba mint márka menyire jó? Megérné e ez az összeállítás?
Solten
Hi. Pakolj fel Pistat, de inkabb Windows 7-et... 😊

Saor Alba

Solten
Inkább vésd kõbe... <#hehe>

Saor Alba

zoliapu
Van a 4 magosból ULV Arrandale magos változat 18 W TDP -vel igaz horror áron...
Erõsebb videókártyát 3-4 évig nem éri meg venni mivel addig nem írnak olyan progikat amik ki tudják használni a hardverüket.

Link

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Most egyet kell ertenem vasziszdasszal
Naptárba feljegyezve. <#vigyor>

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Te hülye vagy, én nem az i7-et szidtam, hanem azt mondom amit mindenki tud: a fogyasztása nem teszi alkalmassá notebookban történõ felhasználásra. Majd ha lesz belõle 2 magos (U)LV változat, akkor igen. 4 magos, 60+ W-os kazán asztaliban még elmegy, itt nem.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Ezért nem kell acert venni, dehát mindig van aki a sajátkárán akar tanulni...

Solten
Hohho, a 100 tul optimista becsles volt a reszemrol... <#vigyor>

link

2 mag, 2.8 GHz 70 Watt
4 mag, 1.73 GHz 74 Watt

3.2 GHz 150W? <#zavart1>

Saor Alba

5c0rp330n
i7 test
meg egypar

nem friss amugy annyira. ranezesre kb amire szamitani lehetett

Ja, játéhoz videókártay kell proci másodlagos.

May the force serve you well!

Solten
Hello.

"Az AMD procija képes kiszolgálni ezt a grafkártyát?"

Igen.

"Lényegesen nagyobb az AMD proci fogyasztása?"

Nem. Szoval a masodik... 😉

Saor Alba

Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni a notebookok világában jártas emberektõl. Barátnõmnek szeretnék egy laptopot venni. Semmi extra teljesítmény, egyedül a Sims3 jó lenne ha futna rajta. Egyébként csak internet és teljesen alap funkciók használata. Két gép között gondolkodom. Ti melyiket ajánlanátok?
1. Acer EX5635ZG
Intel Core Duo T4300
320GB 5400rpm HDD
3GB DDR2 667 Mhz RAM
Geforce G105M 512MB

2. ASUS K50AB-SX103
AMD Athlon II QL65 (2,2Ghz, 1MB L2 cache)
320GB 5400rpm HDD
3GB DDR2 800 MHz RAM
ATI HD4570 512MB

Néhány tesztnek utána nézve (sajnos teljes notebook tesztet nem találtam) az ASUS grafkártyája jóval erõsebb (játékok szempontjából fontos), viszont processzorok terén szinte mindenhol az Intel procikat preferálják. Az AMD procija képes kiszolgálni ezt a grafkártyát? Lényegesen nagyobb az AMD proci fogyasztása? Másrészt nekem is ASUS laptopom van és megvagyok vele elégedve (egy kis márkahûség is bennem van 😊). Minden észrevételt, tapasztalatot szívesen fogadok. Kössz!
Solten
Ha a jovot nezzuk az intel szemszogepol mobil fronton (is), erdemes a jobb oldali termeket megtekinteni...

Saor Alba

Solten
Mit csodalkozol, lehet hogy a 720-as nem, a 920-as 4 maggal 3.2 GHz-n lazan... (nyilvan base modban 55W nem turboban) <#rolleyes>

Saor Alba

5c0rp330n
"turbo-val felmegy szepen szazra"
na ezt honnan szivtad? egy ertek van megadva, es nem irjak h milyen modban/orajelen. ilyen erovel egy t szerias c2d a 35w-val + a ram fogyasztasaval 120-ra megy fel. teljesen kizart dolog.

Solten
Nezzuk...:

Nem kell ehhez semmifele teszt, leggyengebb 1.6 GHz-n 45W TDP, baromi sok, turbo-val felmegy szepen szazra. 920-as 55-e meg egy vicc. Masreszt rohadt dragak, harmadreszt nem IGP-vel fogjak arulni... <#zavart1> Tehat hiaba operal a magokkal, az eros VGA mellette meg jobban befut/fogyaszt, en teljesen ertelmetlennek tartom.
Jelenleg. Nyilvan a technologiai fejlodes majd megoldja hogy egyre kisebbek legyenek es kevesebbet fogyasszanak ezek az eszkozok, de az joval odebb van.

Saor Alba

" a jovoben core i7 lesz minden valamirevalo notiban"
Hát a fene se tudja megjósolni, mi lesz a "jövõ", most amikro hírek vagynak az i9 szériáról, vagy arról, hogy a köv. generációs i7 procikhoz is új alaplap kell, stb. Meg ott vana jó kis 23W-os négymagos új Xeon proci, badarság lenne nem használnák notiban ...

5c0rp330n
amig nincs egy darab ertelmes teszt es nincs gyakorlati tapasztalat a fogyasztasarol/hotermelesrol, addig nem sok okosat lehet mondani. az biztos, hogy az i7 a jovo, az egyetlen kerdes h a mostaniak eleg visszafogottak-e a fenti pontokban, hogy atlag notebookokba lehessen tenni, vagy ehhez meg kell varni a kovetkezo csikszelesseg csokkenest. (ami biztosan nem 16 nm lesz, hanem 32 nm korul, de valoszinuleg mar az is eleg lesz arra, hogy ne sok erv maradjon egy core 2 duo mellett). egyebkent en orulnek neki a legjobban, ha a most megjeleno core i7 szeria besulne, mivel most vettem c2d-s laptopot es legalabb 3 evig nem fogok ujat venni, csak erre nem sok eselyt latok. a 4 mag pl asszem ugy van megoldva, hogy keszenletbe csak 1-et vagy 2-t hasznal visszafogott orajelekkel, igy aztan semmivel nem kene rosszabb fogyasztasunak lenniuk mint a c2d-knek. massziv terheles kozben, amikor mind a 4 mag izombol dolgozik, az elso szeriak sztem biztosan tobbet fognak fogyasztani, mint a p szerias c2d-k, viszont amennyivel tobbet fogyasztanak, legalabb annyival gyorsabbak is lesznek, es ilyen procimunkat igenylo dolgot az ember valoszinuleg nem aksirol akar csinalni, es a lehetoseg ott van benne h brutalis teljesitmenye legyen, ez sztem nem eppen hatrany. de majd az elso teszteknel ugyis korvonalazodni fog h mirol van itt szo..
a procilistaban mar van 1-2 szam, amibol lehet kovetkeztetni a dolgokra.

Solten
Most egyet kell ertenem vasziszdasszal (ajvee..), a jelenlegi 45 nm korajhet notiba egy vicc, futotestnek kivalo. Majd ha az intel eleri a 16 nm-t, ertelmes dolog lesz 4 magos notebook CPU-t vasarolni... 😄

Saor Alba

zoliapu
Tesókáim ne ennyire vulgárisan nyilvánúljunk meg a fórumokon azért. Az AMD tényleg szarik kiadni normális 4 magos notikat amúgy.
A netes külföldi vásárlást meg jobb elfelejteni.

5c0rp330n
a lenyeget nem fogod. a jovoben core i7 lesz minden valamirevalo notiban, ez alol a thinkpad sem lesz kivetel. ritka balfasz dolog azert szidni egy termeket, mert a te egyetlen nagykedvenc markad egyelore baszik ra, hogy kiadjon ilyen gepet. de sebaj, naluk majd megveheted 1 ev mulva melldongetve, amit mar most megkaphatnal mashol. es ezzel nem a thinkpad-et szidtam, mert a kedvenc laptop markaim kozott van, csak a begyoposodott faszsagaidat raktam csak nemileg helyre.

Sziasztok!
El kellene egy kis segítséég, ha tudtok..
Vettem egy acer aspire 8935-g típusú notebook-ot , és az lenne a problémám vele, hogy amikor feltelepítek rá egy xpsp2-es szoftvert, betölt meg minden , bejön az üdvözöljük képernyõ. Viszont amikor újraindítom nemjön be semmi, csak úgy , ha indításnál nyomogatom az F8-as billenytût, és kiválasztom azt a menüt, hogy vga-üzemmódban fusson, csak akkor lesz hajlandó elindulni.. de a felbontást így nem tudom nagyobbra beállítani olyankor megjelenik egy szürke alulvonás a bal felsõ sarokban..(minden egyes újraindításnál F8-at kell nyomnom, hogy bejöjjön az üdvözöljük szöveg..) raktam rá ati driver-t és még akkor sem lesz hajlandó megfelelõen mûködni, nemtudom nagyobb felbontásra rakni,ekkor jelenik meg a bal fölsõ sarokban egy szürke alulvonás, ahogy ezt írtam az elején....
A laptop tulajdonságai:http://www.notebooksarok.hu/notebook/acer/aspire-8935g-744g50bn/1855?gclid=CJO0h4GTlJ0CFUiCzAod0klG1g
Köszi!

egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az Asus A3000es laptopomat memóriailag bõvíteni ?

zoliapu
Nekem szerencsém van, rokonom dolgozkik Londonban, de csak olyat veszek aminek van mo szervízhálózat is és jó.
Lenovo, Dell, Toshiba, FS, HP. inkább a prémium kategória amivel érdemes foglalkozni, féláron meghozzák. <#vigyor>

Hy, a Toshiba mint márka milyen?
Hát hol vásárolsz?
interneten rendelsz?
megéri még egy 50$os postaköltséggel is?
ha valami gáz van akkor elég nehéz reklamálni nem?
meg a gari is elég problémás, visszaküldöd 50$, visszaküldik az valószimû megit te állaod akkor már 100$
Én is vennék valamit amit itthon nem lehet kapni, de az elõbbi dolgok miatt elég bizonytalan vagyok.
Valaki szokott rendelni usaból mik a tapasztalatok?

Szerinted... Az hány Watt? ^^

Árulni mindent árulnak amiért hajlandó vagy fizetni, errõl szól a kapitalizmus. ThinkPadbõl is volt asztali P4-es "A" széria. Hogy szétolvad az öledben? Az kit érdekel, csak a pénzt fizesd ki, aztán szevasz.

5c0rp330n
ezt akkor mond meg a HP-nak, Dell-nek, stb-nek gyorsan, mert mar aruljak az i7-es laptopokat.

zoliapu
Jóhogy én sem itthon szándékoztam vásárolni, már hétköznapi leptopokba is adják a 4 magosokat, hõtermelése is normális szerintem.

... miután majd megoldják az i7-ek hõtermelési problémáját. Egyelõre csak asztali gépekbe alkalmas, meg konzumer DTR-ekbe, annak úgyis mindegy ha szétolvad.

http://www.youtube.com/watch?v=q6CGEqRJJws
ja mukszik asztali gepen is csak gyorsabb

5c0rp330n
200k korul mar kapni core i7-es laptopot kint (es termeszetesen nem csak alienware-ben, ez valtja fel a core 2-t, hamarosan minden valamirevalo gepben alapfelszerelesnek fog szamitani)

HY, a Toshiba márkáról mi a véleményetek? THX.
Kvad kór notit nem nagyon találsz, max a milliós konzumer kategóriában (alienware és haverjai). De azokban is csak asztali procik vannak, izzik tõle az egész dtr. Inkább kövesd Balee 007 példáját! 😊

tlz >> rlz