16455
  • lazyzx
    hi!

még mindig az általam linkelt 3 asuson agyalok , nemtudom melyik alkalmasabb mai játokokhoz? tudom sokat nem kell várni ezektől a kártyáktól de utánanézegettem azért lowon mediumon meg egy kis "finomhangolással" mennek ezeken a dolgok.

nvidia gt220m,ati hd4570,vagy ati hd5470 lenne játékra a legjobb ezek közül?
  • Solten
    Hi. Egyeb alternativa nem erdekel?

Pl.: link1, link2, link3.
  • Solten
    Hi. +5k-t szvsz meger: link. Ubuntu-t is radobhatsz: link.
  • franc0
    Hát ezeket a gammákat szerintem simán viszi az X4500. Pár éve NFS Carbonoztam egy X3100-on.
    Én Dell-t vennék, de szerintem nemsokára itthon is megjelenik a Vostro 3500 (lásd dell.com), inkább azt.
  • Balee 007
    Hello
    Sztem ha valóban játszani is szeretnél akkor mindenképpen a HP mivel a DELL-ben ami van "videóváezérlő" az max annyira elég hogy rásegít a HD filmek lejátszásában, azonban játékra tudomásom szerint alkalmatlan.
    De azért várdd meg a nagyok javaslatát is
  • Jeff Gordon
    Bocs,az Iponos linkeket kellett volna betennem:

HP

Dell
  • Balee 007
    Hellosztok
    barátnőm laptopot szeretne kizárólag internetezésre.
    Acer eMachine
    Úgy néz ki hogy ilyet kap. Szerintetek ezen milyen Linux lehet?
    Valamint ez csak netes felhasználásra elegendő ugye?
  • Jeff Gordon
    Jó estét!

Úgy néz ki,hogy laptop vásárlás előtt állok. Már pár hete nézegettem a modelleket, és végül is kettőt sikerült is kiválasztani. Mindkettő amerikai brand terméke, az egyik
    Dell a másik HP.

Amire én használnám az tulajdonképp, internetezés, letöltések, filmnézések, illetve régebbi játékokkal olykor kikapcsolódás. Amiről viszont semmilyen tudomásom sincs,hogy ezeket a videovezérlők mennyit bírnak el,úgy értem, hogy mire jók. Ilyen régebbi játékokra gondolnék, hogy GTA Vice City,NFS U2,Medal of Honor.
    Szerintetek ilyesmi játékokat azért elvinne ez a két gép?
    Illetve, a kettő közül szerintetek melyik lenne a jobb választás?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
  • Solten
    Hi.: link. Ez jobb lenne szamodra szvsz. Ha mindenkepp ragaszkodsz valamelyikhez a triobol, akkor ezt...: link.
  • lazyzx
    hello mindenki!

1 hét múlva veszek laptopot és már korábban kinéztem ezt http://www.asusnotebook.hu/notebook/K70AD-TY018 , aztán most rátaláltam erre a kettőre is http://www.asusnotebook.hu/notebook/K61IC-JX147D , http://www.asusnotebook.hu/notebook/K52JR-SX101D .

Suli miatt kell,de kb az asztali PC-met váltom ki ezzel,szóval jó lenne ha minél univerzálisabb lenne. Ami nálam annyit tesz hogy neteznék,filmeznék,meg ha lehet játszanék is vele (nem ultrahigh-on,csak hogy azért fussanak lowon-médiumon a játékok).

Az intel i3-ról nem sokat tudok még google barátommal való böngészés után se,illetve ami a lényeg,hogy melyik videókártya a legértelmesebb játékra meg filmezésre?

Összegezve procit,memóriát,videókártyát nagyító alá véve melyik lenne számomra a legmegfelelőbb ezek közül?

válaszokat előre is köszi mindenkinek!!

• hykao #8959
    Nem kapott az keveset. 7368 pont bőven jó laptop fronton...de ne teszteket nézegess (inkább a Chameleont intézd má'!!! :PPP), a lényeg, hogy rendesen fussanak a játékok, amikkel játszol...a számok lényegtelenek...
  • inter94
    hi
    notebookrol van szó,erről:
    Notebook ACER Aspire 5740G-624G64MN/ Core i7 620M/ 15.6" LED CB 1366x768/ HD5650 1GB/ 4GB/ 640GB/ DVD/ WF/ BT/ CAM/ HDMI/ WIN 7 HP
    3dmark 2006ban ennyi kapott:3DMark Score_7368
    SM 2.0 Score:2609
    SM 3.0 Score 3239
    CPU Score: 3086
    1280x768 felbontás....aa 0......ati catalystban pedig kiegyensulyozott beállitások vannak.. sztetek nem kapott tul keveset?vagy ennyit tud?
  • Solten
    Hi. Tigris platformos-valtozata olcsobb: link. A HD 4570 pedig tokeletes HD-filmekhez.
  • kemgyuri
    Sziasztok.

A véleményetekre lenne szükségem. ASUS K70IC-TY127D. 180e forint körüli, ami nálam nagyon a határon van. Játszani nem nagyon szoktam, de szeretném ha akár 30-40Gb-s full hd-s filmek is futtathatóak lennének rajta, mert a tévémhez kötném. Bármilyen pozitívum-negatívum érdekelne. Pláne, ha jobb alternatívát tudtok. Ja és sokat böngészek, ezért is preferálom a 17,3"-ast.
  • Morpheus_v2
    Viszont a T4300-as már csak nagyon kevés helyen kapható, mert kifutó modell, szóval ha olyat szeretnél akkor minél hamarabb bekellene szerezni, mert a fujishopról is levették, iponról is eltűnt és írták is h nem lesz több...
  • Morpheus_v2
    T4300, a 2 proci között nem túl nagy a különbség. Ha arra akarja használni amit írtál akkor sztem is elég a T4300-as. Sztem nem éri meg 15-20ezer forinttal többet fizetni a T6600-ért, kb 10-15%-kal jobb csak a teljesítménye.
    Én is kb mmokra, officera meg filmekre fogom használni a masinát. Youtubon van pár videó a gépről amin éppen fps-eket tesztelnek.
  • hykao #8953
    A +2 év gari ajánlott minden gép esetében, amikor alapból csak 1 évet adnak, márkától függetlenül...
  • FGB
    Hát ha megérkezik, feltétlen számolj be a gépről, most már engem is kezd érdekelni ez a masina :)
    Melyiket procival rendelted a T4300-ast vagy a T6600-osal?
  • FGB
    köszi!
    nézetem a tesztet és másokat is meg az említett fórumot is.
    Igazából nem írnak róla rosszakat általában csak a kinézettel vannak problémák, de ez meg szubjektív. Bár ha a +2 év gari ajánlott akkor az nem igazán a megbízhatóság jele.
  • Morpheus_v2
    Én nagyon sok rosszat hallottam a Fs-ről ("fúúú az öcsémbátyámlegjobbcimbimnek ilyenje volt és fúú de szar, rossz, gagyi..."), de ezek is olyanok mint amilyen kb 1-2 éve volt az acer, ma meg egy rossz szót sem hallani az acerről...
    Sztem jelenleg ezt a gépet árulják a legjobb videókarival a legjobb áron! Eddig jópár fórumot végigolvastam, de negatív kritikát nagyon keveset láttam (ezek nagy része a felhasználó bénaságából jött...).
    Én már megrendeltem és kb a jövőhéten lesz meg, ha gondolod szívesen megosztom tapasztalataimat majd.
  • hykao #8949
    Amire használni akarja, arra szerintem bőven jó az olcsóbb megoldás is - sőt, akár még komolyabb játékok futtatására is alkalmas. Szervízzel valószínűleg nem lesz gond, a Fujitsu jelenléte elég "erős" itthon, de a +2 év garikiterjesztés mindenképp ajánlott! (18-20e forint)

Valaki lejjebb már linkelt egy fórumot, ahol erről a gépről folyik az értekezés, ill. én pedig egy tesztet, kicsit olvass vissza.

Ennél olcsóbban nemigen találni ilyen erős videokártyás gépet.
  • FGB
    A Fujitsu-Siemens-ekről van valakinek tapasztalata, minőség, megbízhatóság, Mo-i szerviz?
    Egy ismerősöm kinézett egy laptop-ot (ezt itt) és kérdezte mit gondolok róla, mivel Fujitsu-val még nem volt dolgom nem igazán tudok neki mit mondani. Amire neki kell: Net, Excel, word, film, és mmo.
    Van egy másik amit nézet, de szerinte ebben gyenge a proci a GPU-hoz.
  • Jockey
    blu ray-t sosem fogok használni, neke túl drága, letöltögetéshez meg nincs netem, szal dvd-zst megoldom az xboxon vagy a dvd lejátszón..
    persze lehet kipróbálom majd a hdmi kábeles dolgot, de mivel haverom kiírja nekem dvd-re a filmeket, így ha nem muszály nem szarakodok összekötéssel..
  • El Deloro
    HDMI kimenet van, ha igazan akarsz filmet nezni akkor rendes kijelzot is lehet kotni hozza. (persze tudom ehhez nem eleg a laptop)
    Egy Blu-Ray íro vizont lassacskan alap kene hogy legyen... Egy kombo legalabb megcsak nem is draga.
  • Jockey
    no, kb igen, felbontas lehet nem tul optimalis dvd-zesre, de mivel nekem a game perfomance szamit, igy gyak leszarom..:)
    meg mindig ugy gondolom ez jo valasztas volt:)
  • Solten
    Gamer notebookok, ha összejönnek
  • Solten
    Na, csak talaltam a konkret tipusrol (veletlenul)... :)

Acer Aspire 5942G-524G64Bn - 15.6in Laptop Review

• hykao #8942
    ATI kártyás laptoposoknak: 10.3-as Catalyst előzetese (innentől elméletileg támogatott lesz a Catákban a 2-3-4-5XXX mobil sorozat is!!!)
  • Solten
    Ugy tunik a Sonynal is elfelejtettek hogy kell kineznie egy normalis Enter billentyunek... :)
  • tomsh
    az a 280 inkább bruttó ~239k. Minőségét tekintve, pedig nyugodtan az általad felsoroltak élére lehet sorolni. Vaio-k korrekten összeszerelt, átlagon felüli laptopok. Ha volt már esetleg kezedben, tudod miről is van szó. Egyébként a bruti teljesítmény mellett ennél még a bill.kiosztás is példás. Ha lenne rá lóvém, tuti ezt venném most.

Nem hiába Vaio az Vaio.
  • Inquisitor
    Remélem az tiszta, hogy a géphez adott Win7 az általában a felébe kerül, mint ha külön veszed meg az OEM-et. Mikor sógornőmnek vettük a gépet, az Asusnál kemény 5.000-el voltak drágábbak a Vistás gépek, mint az OS mentes ...
  • digital
    Vaio vagy itt.
    Ütős még, hogy jár hozzá 2 év Prémium garancia, és win_7_home_prémium_64bit.
  • willigair
    Huh megtaláltam :D de ez 280 :D a nem számít at árnál arra gondoltam hogy 200at szántam rá :D
  • kispalko
    Azt szeretném kérdezni hogy a ballagásomra milyen laptopot kérjek olyan 160000-170000 Ft körül. Kösz a válaszokat
  • willigair
    Találtál valahol magyarországon helyet ahol kapni lehet? :D mert lehet bénázok de én még nem, és mennyi is az ára?
  • mitvegyek
    Nem rossz, nem rossz.....de azért ez a fehér szín nekem nem jön be. Vajon miért nem forgalmazzák a fekete változatot? Fehéren volt akciós?
  • digital
    Bővebben: Sony Vaio VPCEB1S1E Valójában matt fehér is nagyon bejövős, élőben kell megnézni, minőségi szép noti benyomását kelti.

• digital
    A jelenlegi felhozatalt tekintve, a teljesítményt és "A" minőséget is figyelembe véve, szerintem igen-igen jó vétel.
  • mitvegyek
    Megkérdeztem őket +28 e Ft-ért vesztegetik a Win 7-et.

Ezzel kapcsolatban vannak kérdéseim. Ha plusz Win-t kérek a géphez, akkor azt már a boltban feltelepítik? Mi a gyakorlat?
    Hány partíciót érdemes kialakítani egy notebookon?
  • willigair
    Néztem de nincs hozzá eredeti win7 és tudom hogy a többségnek nem fontos de nekem számít... és az pluszban 35 ropi... de azért köszi