Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Véleményekre lennék kíváncsi a következõ notebook-al kapcs.
Asus X50SR series
Intel Core 2 Duo T5800 (2GHz)
3 GB memória
ATI Mobility Radeon HD 3470 (512M😎
320GB merevlemez
Mindössze tehát 2 kérdésre várnám a választ.
1.: maga a notebook értékelése
2.: mikor részletesen kiértékeli a gép magát, azt írja, hogy "Összes elérhetõ grafikus memória: 1791MB"....ez hogy lehetséges, vagy mit mutat ez egyáltalán?
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Saor Alba
ennek a tesztnek egy fokkal tobb koze lehet a valosaghoz, de ilyen szinten eltero modellek mellett tul sokat levonni megint nem lehet ebbol sem..
Miert, azt gondolod hogy valami csoda folytan a 720-as vagy a 820-as joval kevesebbet fogyaszt?? <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
"hol irja ez barhol h egy mag megy?"
Egy mag 60W-ot (3 GHz, korajhet 820-al) a pcgameshardware merte, csak nem prezentaltak csini kis tablazatban. Azert irtam mert szerinted:
"mondj egy olyan gyakori feladatot egy hetkoznapi felhasznalonal, amit nem tud kiszolgalni 1 darab core i7 mag 3ghz-en."
"elolvastad egyaltalan amit irtam egyaltalan mielott egy procit 100%-on futtato aksidaralo tesztet teszel be?"
Hogyne, de baromsag, mivel az alapjan nem lehet kovetkeztetni a tenyleges fogyasztasra. Ez megfelel??
Igen, jol sejted a korajhetes laptop a Clevo...
<#smile>#smile>
Saor Alba
-hol irja ez barhol h egy mag megy?
-battery eater pro? lol? te elolvastad egyaltalan amit irtam egyaltalan mielott egy procit 100%-on futtato aksidaralo tesztet teszel be?
Az ertekek percben ertendok... <#zavart1>#zavart1>
Saor Alba
ugy beszelsz, mintha nem lenne rola fogalmad, hogy mire kepes egy eros core 2 gep, es egy atlagos felhasznalo (netezes, video, masolgatas, kb ennyi) mennyire hasznal ki egy ilyen processzort a mindennapokban. na most core i7-nel ugyanez a helyzet, csak a proci teljesitmenyere tegyel ra meg 2 lapattal. mondj egy olyan gyakori feladatot egy hetkoznapi felhasznalonal, amit nem tud kiszolgalni 1 darab core i7 mag 3ghz-en.
meg mindig szinte semmi fogalmad sincs hogy mirol beszelsz, szerintem olvass meg egy kicsit, nem fog artani.
"igy eletszerubb helyzetekben siman birhatja ugy, mint egy c2d"
Ja, hogyne... 😄 Mit ertesz eletszeru helyzeten? 24h passziansz?? 😄D Jelenlegi formajaban nem valo laptopba a korajhet. Majd talan 32 nm-en... 😊 De az val.szeg nem fog megvalosulni a Westmere miatt.
Saor Alba
szerintem valoszinuleg a 4 magos fokozat amit irtal a max, annal tobbet nem is tudna fogyasztani, ha akarna sem, ugyanis a tesztelt processzor 1,73 GHz orajelu, es eppen ezen lett jaratva. a 3.2 ghz-et csak turbo boost mode-ban lehet elerni, ami asszem csak akkor mukodik, ha nincs 100%-on terhelve a cucc. egyebkent a turbo boost asszem pont az olyan progikra lett kitalalva, amik nem tamogatjak a sok magot, ezert nehany magot hasznalva, nagyobb orajelen er el jobb teljesitmenyt. egyreszt. masreszt: akkor valoban biztosan tobbet fogyaszt egy c2d-nel ha 100%-on terheled (mialatt sokkal tobb szamitast el is vegez), viszont atlagos hasznalat alatt gyakorlatilag a 4-bol 3 proci takarekon van (core 2-nek nincs ilyen fejlett speedstep cucc) igy eletszerubb helyzetekben siman birhatja ugy, mint egy c2d. amikor meg renderelgetni akar az ember vagy a pi 6 milliardadik jegyet szamolni, akkor igencsak hatekony eredmenyt tud elerni egy i7-es notival is, ac-ra kotve.
Erõsebb videókártyát 3-4 évig nem éri meg venni mivel addig nem írnak olyan progikat amik ki tudják használni a hardverüket.
Link
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Naptárba feljegyezve. <#vigyor>#vigyor>
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
link
2 mag, 2.8 GHz 70 Watt
4 mag, 1.73 GHz 74 Watt
3.2 GHz 150W? <#zavart1>#zavart1>
Saor Alba
May the force serve you well!
"Az AMD procija képes kiszolgálni ezt a grafkártyát?"
Igen.
"Lényegesen nagyobb az AMD proci fogyasztása?"
Nem. Szoval a masodik... 😉
Saor Alba
1. Acer EX5635ZG
Intel Core Duo T4300
320GB 5400rpm HDD
3GB DDR2 667 Mhz RAM
Geforce G105M 512MB
2. ASUS K50AB-SX103
AMD Athlon II QL65 (2,2Ghz, 1MB L2 cache)
320GB 5400rpm HDD
3GB DDR2 800 MHz RAM
ATI HD4570 512MB
Néhány tesztnek utána nézve (sajnos teljes notebook tesztet nem találtam) az ASUS grafkártyája jóval erõsebb (játékok szempontjából fontos), viszont processzorok terén szinte mindenhol az Intel procikat preferálják. Az AMD procija képes kiszolgálni ezt a grafkártyát? Lényegesen nagyobb az AMD proci fogyasztása? Másrészt nekem is ASUS laptopom van és megvagyok vele elégedve (egy kis márkahûség is bennem van 😊). Minden észrevételt, tapasztalatot szívesen fogadok. Kössz!

Saor Alba
Saor Alba
na ezt honnan szivtad? egy ertek van megadva, es nem irjak h milyen modban/orajelen. ilyen erovel egy t szerias c2d a 35w-val + a ram fogyasztasaval 120-ra megy fel. teljesen kizart dolog.
Nem kell ehhez semmifele teszt, leggyengebb 1.6 GHz-n 45W TDP, baromi sok, turbo-val felmegy szepen szazra. 920-as 55-e meg egy vicc. Masreszt rohadt dragak, harmadreszt nem IGP-vel fogjak arulni... <#zavart1>#zavart1> Tehat hiaba operal a magokkal, az eros VGA mellette meg jobban befut/fogyaszt, en teljesen ertelmetlennek tartom.
Jelenleg. Nyilvan a technologiai fejlodes majd megoldja hogy egyre kisebbek legyenek es kevesebbet fogyasszanak ezek az eszkozok, de az joval odebb van.
Saor Alba
Hát a fene se tudja megjósolni, mi lesz a "jövõ", most amikro hírek vagynak az i9 szériáról, vagy arról, hogy a köv. generációs i7 procikhoz is új alaplap kell, stb. Meg ott vana jó kis 23W-os négymagos új Xeon proci, badarság lenne nem használnák notiban ...
a procilistaban mar van 1-2 szam, amibol lehet kovetkeztetni a dolgokra.
Saor Alba
A netes külföldi vásárlást meg jobb elfelejteni.
El kellene egy kis segítséég, ha tudtok..
Vettem egy acer aspire 8935-g típusú notebook-ot , és az lenne a problémám vele, hogy amikor feltelepítek rá egy xpsp2-es szoftvert, betölt meg minden , bejön az üdvözöljük képernyõ. Viszont amikor újraindítom nemjön be semmi, csak úgy , ha indításnál nyomogatom az F8-as billenytût, és kiválasztom azt a menüt, hogy vga-üzemmódban fusson, csak akkor lesz hajlandó elindulni.. de a felbontást így nem tudom nagyobbra beállítani olyankor megjelenik egy szürke alulvonás a bal felsõ sarokban..(minden egyes újraindításnál F8-at kell nyomnom, hogy bejöjjön az üdvözöljük szöveg..) raktam rá ati driver-t és még akkor sem lesz hajlandó megfelelõen mûködni, nemtudom nagyobb felbontásra rakni,ekkor jelenik meg a bal fölsõ sarokban egy szürke alulvonás, ahogy ezt írtam az elején....
A laptop tulajdonságai:http://www.notebooksarok.hu/notebook/acer/aspire-8935g-744g50bn/1855?gclid=CJO0h4GTlJ0CFUiCzAod0klG1g
Köszi!
Lenovo, Dell, Toshiba, FS, HP. inkább a prémium kategória amivel érdemes foglalkozni, féláron meghozzák. <#vigyor>#vigyor>
interneten rendelsz?
megéri még egy 50$os postaköltséggel is?
ha valami gáz van akkor elég nehéz reklamálni nem?
meg a gari is elég problémás, visszaküldöd 50$, visszaküldik az valószimû megit te állaod akkor már 100$
Én is vennék valamit amit itthon nem lehet kapni, de az elõbbi dolgok miatt elég bizonytalan vagyok.
Valaki szokott rendelni usaból mik a tapasztalatok?
ja mukszik asztali gepen is csak gyorsabb