16455
  • MPCrazyus
    Én is választ keresek...
    Egyébként már kaptál választ: "hát ha az a 7000M az amire én gondolok (7150M) akkor annál még a GMA X4500HD is sokkal jobb."
    Ez szerintem elég egyértelműen azt jelenti, hogy az nVidia GeForce 310M a jobb...
  • butchbean
    #9724 hsz

MI a válaszod?
  • Solten
    Acer Aspire 8943G and 5943G (aka Acer Ethos) preview

Szep, szep... :)
  • Solten
    "Milyen gamek tudnak ezen elfutni???"

Passziansz... Na jo ez tulzas volt, de komoly 3D-s teljesitmenyre ne szamits a 16 db SP-jevel... :)
  • MPCrazyus
    Valaki nem tudja, hogy mikor lesznek USB 3.0-val ellátott Dell notebookok? Nem tudom, hogy érdemes-e várni inkább olyan gépekre...
  • butchbean
    Na de ha a kettő közül kell választanod.:)
    Nekem ez a lényeg.Játékszempontjából értem és tudom, hogy nem csúcs kategória, de ha választanod kéne.
    ÉS ha választottál, miért azt választottad?
    Tudom macerás vagyok, de hálás lennék a segítségért.
  • FGB
    hát ha az a 7000M az amire én gondolok (7150M) akkor annál még a GMA X4500HD is sokkal jobb.
  • butchbean
    Ha erre választ adtok akkor óriásit segítetek rajtam.
    Melyik a jobb videokártya?
    1:NVIDIA GeForce 7000M
    2:nVidia GeForce 310M

Köszönöm
  • butchbean
    Ezzel a válasszal picit előrébb kerültem köszönöm.
    Csak ha a két gépet összehasonlítod akkor ramban prociban erősebb amit elsőre kinéztem.
    Sajnos nem vagyok profi ezekben a dolgokban igyekszem utána olvasni, de kevés.:(
    Mert nekem ezt a fajtát ajánlották azzal az érvvel, hogy egy középkategóriás videokártyát kapok.
    EZért is írtam ide több vélemény többet ér.
  • FGB
    elvileg a GT 320M utódja, a különbség annyi, hogy a GT310M csak akkor megy ha arra szükség is van általában van mellette egy GMA X4500. De ha jól tudom, akkor ebbe a gépbe nem GT310M van, hanem csak egy sima 310M ami meg a G220M utódja. GT310M-et eddig csak i3 vagy i5 mellett láttam mert azokban van GPU.
    Én inkább a ASUS K50AF-SX016D-t választanám helyette.
  • butchbean
    Nem is gondoltam, hogy csúcs, de azért szeretnék egy középkategóriát venni.
    Köszi a segítséget.:)
  • Nardon
    az én faterom meg azt mondja hogy az ő idejükben vidéken kapáltak laptop helyett. olvassd el az utolso két oldalt, a sony alapvetöen jo gépeket gyárt, de minden cégnek vannak hibás termékei, ahogy minden cégnek vannak jó gépei is.

@butchbean
    nem tudom, szerinted meg fogom érteni egy kérdőjellel is???????
    mellesleg itt van: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-310M.22439.0.html az oldal alján láthatsz pár infot hogy kb mi hány fpsel pötyög ezzel a vidkarival, de megsugom nem egy csucs kártya
  • butchbean
    ez milyen videokártyának számít????
    Asus laptop ba lenne benne

nVidia GeForce GT 310 512ram

Írjam le a teljes jellemzőét a gépnek??
    Milyen gamek tudnak ezen elfutni???

Itt a gép csak módosítva 3Gb rammal
    http://ipon.hu/webshop/product/asus_k50ie_sx112d/143813

Segítséget köszönöm fontos lenne.:)
  • Sir Quno Jedi
    Nemevan 3 év garivale?!??! Akkor meg nemhótmind1?!
  • cantu
    az a baj hogy fater azt mondja hogy a sony nem tud jó notebookot gyártani...
    szóval valaki tud valami tapasztolatot mondani a sony laptopokkal kapcsolatban?
    megbízhatóak-e?
    nem szeretném ha faternek lenne igaza és elromlik 1 év után
  • Nardon
    én a sonyt venném, erősebb, ujabb tipus és nem is 17"-os féltégla.

a renew/refurbished sok mindent takarhat, lehet hogy kiállitott darab volt, azt se adhatják már el ujként, viszont lehet hogy vkinek szétolvadt a processzor benne és visszavitte gariban, majd azt kicserélték és igy árulják. mind2 lehetséges
  • cantu
    a francba még mindig 2 között vacilálok, segítenétek benne melyik a jobb+ hátrányok ha vannak
    http://www.expressz.hu/szamitastechnika/notebook_laptop/hirdetes-19670595/WWW.RADIUM.HU
    http://computeroutlet.hu/hu/termekek/reszletek/5027_hp_pavilion_dv7-2260ef_moonlight_white_notebook_renew_/

Jah és a renew az miben más mint az új laptopok azon kívül hogy a garancia sajnos csak 1 év--sajnos
  • Solten
    Hi.: link. (2,8 kg)
  • Solten
    Hello. Szvsz Acer + 3 ev gari (link)
  • Solten
    Hello.: link
  • MPCrazyus
    Azt hiszem nem keresek tovább...minden gépnek van valami hibája, ha ennek csak ennyi és mellette nyújtja a kellő teljesítményt és nem esik ketté, hát legyen :) (de ha ketté esik, akkor jó lenne, ha 3 éven belül tenné :P:D)
  • Nardon
    majdnem pontosan iylen dellem van, nagyon jo kis gép, nekem eleinte a slot load os olvasoval voltak gondok hogy volt benne vmi kis ragacs és azt szétkente minden olvasott lemezen, azokat szépen el is cseszte, de aztán z kikopott belöle :D az egyetlen gondja hogy az egész müanyagbol van és igy kicsit nyeklik nyaklik, recseg ropoog néha :D
    meg durván melegszik
  • MPCrazyus
    Őszintén szólva fogalmam sincs :P
  • Nardon
    4500hd? :D azzal jo ha egy gagyibb mmorpgvel el tudok pötyögni :P
    írtam hogy jo lenne egy ati 4570 nél jobb, mert jelenleg olyan ketyeg a dellemben :D
  • Cowboy03
    Dellbol nem is csinalnak olyat, amibe ATI HD5650 -kartya van?
  • MPCrazyus
    Köszönöm a segítséged!:) De ezek a gépek túl drágák nekem, kivéve az Asust. Viszont annak tetszett egy másik verzióját (K52JR-SX101D),,de lebeszéltek róla. Most szereztem egy kis plussz pénzt és kinéztem egy Dell Studio 1550-et
    http://www.nbshop.hu/product.php?catid=1&subcat_id=5&pid=276
    Csak pozitív dolgokat hallottam róla és ma volt szerencsém élőben is megcsodálni egy ilyen gépet...hát engem sikerült elkápráztatnia :) a 3 év garancia pedig elég nagy pozitívum. Erről mi a véleményed?
  • franc0
    És biztos hogy nem elég egy 4500MHD? Mert 160-200-ért már okosíthatnál egy HP EliteBook-ot vagy T-s ThinkPad-ot, az legalább laptop marad évekig.
  • Nardon
    naja csak teljes mértékben helyettesiti az otthoni pct is, szal itthon is nonstop a laptopot nyuzom. amugy meg heti ~2szer nem halok bele abba hogy 2 vagy 2,5 kilot viszek :D max kiteszek egy könyvet és közel ugyanott vagyok :D
  • whiskeyman
    Akkor miért nem veszel kisebbet? 12-14" közöttit? Heti több alkalmas vagy esetleg napi cipelésre ideálisabb egy kisebb gép, nem? :|
  • Nardon
    egyetemre hordozni, néha játszani ezért irtam hogy ati 4570 fölött jo lenne, meg hordozás miatt nem ártana ha nem nagyon haladná meg a 2,5 kilót meg az akksi is huzhatná egy ideig.
  • whiskeyman
    Hát az MSI tetszetős, bár csak elfogult vagyok, mivel nekem is MSI-m van (GX701). De brutál az a VGA. Nem lenne problémád semmilyen játékkal.
    Negatívum ezekkel, hogy melegszik, hangos, kicsit furcsa a bill.kiosztás, de meg lehet szokni. Kétszer küldtem szervizbe eddig közel 2 év alatt. Bár sztem harmadszorra is bemegy, mielőtt lejárna a garancia.

De nézd meg az Asus-t is. Terrás vinyó, USB 3.0 támogatás.

Az Acert személy szerint kihagynám, a macerás garancia miatt. Bár valóban nem rossz belsőt tartalmaz.
  • FGB
    mire használnád a gépet?

I3 és i5 közt csak a turbó boost a különbség és az alap órajel, az i3-330M alapórajele 2,13GHz, míg a i5-430M 2,26GHz turbóval akár 2,533GHz (Asus-okban picit magasabb 10-15%-al !Típusfüggő!).
    Itt egy összehasonlító táblázat itt meg tudod nézni a különbségeket a leggyakrabban használtakat tettem bele.
    Teljesítményben az i3-330M valahol a régebbi P8600-as teljesítményének felel meg.
  • Nardon
    max 200ezerig milyen laptopot tudtok ajánlani, lehetőleg i3/i5 procival (amugy mi a legnagyobb különbség a kettő közt a turbo booston kivül?)
    4 gb ddr3 rammal, és ati 4570-nél erősebb vga-val. ~15" körüli kijelzővel?
  • FGB
    a jóval gyengébb kicsit erős, az Acer és az Asus közt a VGA az egyedüli számot tevő külömbség. És mivel az Asusokban ugyanaz a VGA vagy CPU többet tud mint más gyártoknál, így ez az előny már nem is olyan nagy.
    Az egyetlen baj az Asus N71JA-TY004V-vel, hogy már nem igazán lehet kapni.
  • Kalozoner
    nekem volt gaming szériás MSI-m, azon kivűl, hogy a billenytűzet egy hullaadék volt, nem volt rossz (hangos volt és melegedett, bár ilyen teljesítménynél....), nem vagyok acer párti de + garival, meg az 5850-es karival benne elég combos,
    asus meg jóval gyengébb mind a 2 gépnél....
    egy szavazat az acerre
  • Pagi79
    Sziasztok!
    Kicsit el vagyok keseredve, nem tudom milyen gépbe fektessem bele nehezen összespórolt pénzem. A 3 lehetséges versenyző:
    MSI GX740
    Acer Aspire 7745G-434G1TMN
    ASUS N71JA

Az MSI már tényleg a max amit ki tudnék fizetni, de a teljesítménye messze veri a 2 másikat. Viszont olvastam rosszakat róla, mint ahogy az ACER-ről is. Ami a legolcsóbb a 3 közül, viszont vennék hozzá prémium garanciát is ami kiegyenlítené kicsit az arányokat. Egyedül az ASUS amiről nem olvastam annyi rosszat, viszont teljesítményben (játékok) ez a leggyengébb.

Tanácsokat, ötleteket várok, hogy végre el tudja mozdulni vmelyik irányba. Vagy vegyem meg mindhármat??? :D
  • FGB
    Mit szólsz az alábbiakhoz:
    - Toshiba
    - Samsung
    - Asus
    - Sony
  • lincselő
    Sziasztok!
    Egy fél-gamer laptopot szeretnék venni, olyat, ami nem túl drága(max250'000) de azért futnak rajta az új játékok, ha alap grafikán is. Sajnos nem nagyon értek a dologhoz, tudnátok ajánlani valamit?
  • MPCrazyus
    Játék(nem a legnagyobb gépigényűek), film, zene, egyetemi dolgok(ez alatt sajnos még nem tudom, hogy pontosan mit is értek :P)
  • FGB
    mire szeretnéd használni a gépet?