3439
  • kaposi1
    De a végén sajnos megelőzve Talmát a 6-ik.
    Persze ez nem a világvége.
  • DJ BP
    az esőtől nagyon tartó Hector Faubel csak 22.

És ez akar VB lenni?
  • kaposi1
    Kilencedik helyről rajtolhat Talma 2007. október 13., szombat 06:00
    Nem tudott javítani pénteki idején, így csak kilencedik helyről vághat neki a vasárnapi Ausztrál Nagydíjnak Talmácsi Gábor. Délelőtt eső nehezítette a gyorsaságimotorosok 125 köbcentis mezőnyének dolgát, délután azonban a mezőny nagy részre tudott javítani - legjobban a pole pozíciót megszerző Mattia Pasini.
    Reggel Mike di Meglio vitézkedett az esőben, a három héttel ezelőtti Japán Nagydíj után ismét bizonyságot téve jó képességeiről. A Kopron-csapat versenyzőjét Sandro Cortese követte, majd Simone Corsi. Talmácsi akkor tizedik lett, az esőtől nagyon tartó Hector Faubel csak 22.

Aztán, akárcsak pénteken, a délutáni tréningre ismét felszáradt az aszfalt. Talmácsi motorján számos új elemet próbáltak ki - talán ezért, talán a tegnapi bukás okozta műszaki gondok miatt a világbajnoki éllovas nem tudott javítani pénteki eredményén.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az a bizonyos pénteki idő is elég arra, hogy közvetlenül az élboly mögül, a harmadik sor elejéről indulhasson.

Az élboly káprázatosan szoros, a dobogósok között kevesebb mint három századmásodperc szerénykedik, utánuk már akadnak kisebb hézagok. Az előző napi legjobbján 1.486 másodpercet javító Pasini idei kilencedik pole-ja nem is annyira meglepő, Raffaele de Rosa második helye annál inkább.

Több, időjárással foglalkozó honlap felkutatása után a következő végeredményt közölhetjük: vasárnap, főleg a délelőtti órákban, várható némi csapadék, ami - mondani sem kell - ugyancsak eláztathatja a papírformát. Talmácsinak mindenesetre inkább kedvezne.

Az Ausztrál Nagydíj rajtsorrendje:

1. Mattia Pasini, Polaris World, 1:38.078 perc
    2. Raffaele de Rosa, Multimedia Racing, + 0.026 másodperc
    3. Lukas Pesek, Valsir Seedorf Derbi, + 0.028
    4. Kojama Tomojosi, Red Bull KTM, + 0.304

5. Simone Corsi, Skilled Racing Team, + 0.450
    6. Hector Faubel, Bancaja Aspar, + 0.509
    7. Sergio Gadea, Bancaja Aspar, + 0.896
    8. Joan Olive, Polaris World, + 0.899

9. Talmácsi Gábor, Bancaja Aspar, + 1.056
    10. Sandro Cortese, Caffe Latte Aprilia, + 1.111

Hát nemtudom akkor mivan. Én nem láttam .Innen néztem.
    http://talma.origo.hu/hirek.php
  • modellmaker
    NA jó... motogp.com-on ha megnézem az eredményeket, Talma a 12., de a jelentésben a 9. helyre írja... :C

Az a lényeg, hogy nem igazán tudták beállítani a motort, többet volt a boxban, mint a pályán.
  • DJ BP
    Talma mit csinált hogy 12.?
  • modellmaker
    Én 12-nek látom azt a 9. helyet.
  • kaposi1
    Rohadjon meg az Eurosport teletext szerkesztője.Már nem először játszák el hogy teljesen más időpontban adják az időmérőt mint ahogy írják.
    Most sikerült felvennem 2 óra Teleshoppot az időmérő helyet.
    Talma csak a 9-ik helyröl indul. Nehéz lesz ,de Go Talma. Szorítunk neked.
  • gordon 24
    Talma az első edzést megnyerte.. Hát mit is mondjak ha vasárnap is akkor... Huhh de jóvolna!
  • Ombika
    Lolllllllllll,ezt elnezted nem ide! :)
  • Istencsászár
    Inkább nézd a tévében mint azzal a trágyával játszod, amugymeg ez nem a játék topikja, kérdezd itt :)
  • sp5
    Sziasztok.Amikor felrakom a motogp-t a gépre be is crackelem és el akarom indítani ki írja h a motogp hibát észlelt ezért leáll és nemtudom elindítani.mi lehet a baj?
  • Ombika
    Rossi mit muvelt elejen aztan megse,ahhh most neztem vissza!!
  • Szabi84
    Stonernek tényleg gratula profi versenyző a gyerek ilyen fiatalon! Rossi mindent megtett ezen a futamon is! Jövőre remélem nem az ővé lesz a legjobb motor mert akkor nem lesz izgalmas a versenyXD!
  • JGTC
    Grat Stonernek!!! Jó futam volt nagyon!
  • modellmaker
    Azt kell. Valenciába úgy kell menni, hogy Fubelnek bizonyítania kelljen! És a nagy nyomástól hátha hibázik. ;)

Tudom, hogy addig még van 2 verseny, de már 3 hónapja ezt játszák, hogy hol az egyik, hol a másik vezet 10 ponttal...
  • Istencsászár
    Talma okosan csinálta, de Passini merészebb volt és gyorsabb is a verseny második felében, de neki már csak a győzelmek juthatnak, ezt tudja ő is és Talma is. Faubelt a következő versenyen is el kell verni hogy magába forduljon mégjobban:)
  • b-type
    Na Stoner behúzta :)
    Nem gyenge futam volt, nagyon grat Loris-nak is, szép volt.
  • b-type
    Nem volt rossz verseny,...Di Meglio kicsit gyorsabban is visszakecmereghetett volna :))...úgy kb. 16mp-vel.
  • Istencsászár
    1980-as, 28 év a korhatár, igen.
  • vikuci
    Pablo Nieto a legidősebb 125ben, jól tudom? akkor neki ez az utsó éve a kategóriában?
  • Istencsászár
    Talma még 2 évig versenyezhet 125ben aztán igy vagy ugy váltani kell.
  • vikuci
    nem tudok mit kezdeni ezzel a hírrel, hisz van benne pozitív és negatív is. szerintem próbáljunk meg pozitívan hozzáállni, hisz elsőszámú pilóta lesz, míg Faubel 250ben nem, plusz csak 2007es vb 2dikként fog ott ficeregni
    hány év a 125 felső korhatára?
    holnap hajnalban mind bekuporodunk a tv elé, és együtt szurkolunk Talmáért, oké? jó versenynek ígérkezik, főleg 1 ilyen kérdéssel a háttérben...
  • Istencsászár
    Nemhiszem, Talma idén szeretne Vb lennei, mert jövőre kitudja milesz... felesleges ilyeneken rágódni mert lehet csak most adódott neki ilyen esély h győztes motron ülhet.. emlékezzünk arra mikor a Hondához ment, azt hova sűlyedtek...
  • modellmaker
    holnap kiderül... =/

bárcsak ne lenne igazad..., de sztem ezzel te is így vagy. :D
  • G_ArchAngel #1095
    ezekkel az ígéretekkel megvették Gábortól Faubei idei VB címét szerintem...:(((
  • b-type
    Az az igazság hogy én nem igen esek hasra ezektől :)))
    Ilyenkor minden rózsaszín meg babakék...az volt a Honda-hoz való szerződésnél is, a KTM-hez szerződésnél is, és az Aspar csapathoz való szerződésnél is.
    De érdekes módon a VB győzelemhez hol a gép, hogy a csapat nem volt elég 'lelkes'.
    Talma Gabi jövőre már egy rossz tárgyalási helyzetben lesz, mivel kényszerhelyzetbe kerül a koránál fogva....a szerződés az szép dolog, de az eddigi tapasztalatokból kiindulva, vhol van egy kis hézag.
    Pláne spanyol csapatban spanyol csapattársakkal körülvéve.

Kissé túlkételkedem talán, de bssz..meg Talmácsi Gabi a világ egyik legjobb motorosa, vki tolja már lelkesen a francos francba,...frankón lelkesen.. annyira mondjuk mint amennyire Pesek-t, hogy ne kelljen már mindig attól félni hogy vmi hátráltatja a sebességét.
  • B0B0
    Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának éllovasa két évvel meghosszabbította szerződését az Aspar csapattal. A vezetők elégedettek Talmával, aki a kontraktus értelmében egy év múlva eredményeitől függetlenül kategóriát válthat.

Bár Talmácsi a 250 köbcentiméter felé kacsingatott, még egy évig marad a 125-ös katgóriábanfotó: Reuters
    Az aláírásra a Motegiben zajló Japán Nagydíjon került sor.

A közlemény szerint Jorge Martinez, az Aspar Team vezetője, valamint az Aprilia gyár irányítói is maximálisan elégedettek a magyar motoros idei eredményeivel, s meg sem fordult a fejükben, hogy elengedjék őt egy másik alakulathoz, egy másik márkához.

A tárgyalások már a múlt heti, portugáliai verseny előtt megkezdődtek és mostanra elérkeztek odáig a felek, hogy mindenki érdekeit szem előtt tartva szerződést hosszabbítottak, ráadásul nem egy, hanem két évre szólóan.

A megállapodás értelmében 2008-ban két gyári RSA Aprilia áll majd Talmácsi rendelkezésére a 125 kcm-es kategóriában, majd a következő esztendőben eredménytől függetlenül, mindenféle opció nélkül biztosítják számára a 250 kcm-es géposztályban történő indulást, két gyári RSA motorral, teljes gyári támogatással.

„A célunk megvalósult azzal, hogy továbbra is a mi versenyzőnk marad Talmácsi Gábor. Már tavaly biztosak voltunk benne, hogy egy remek pilóta, de hogy ennyire jó lesz? Eszünkbe sem jutott, hogy kiengedjük a kezünkből” - mondta Martinez.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült az Aspar Team-mel két éves szerződést kötnünk feltételek nélkül. Örülök, hogy végre nem kell csapatot váltanom és az Aprilia gyár elsőszámú versenyzőjeként folytathatom tovább. A szívem a 250 kcm felé húzott volna, de ezt a lehetőséget a legnagyobb butaság lett volna elszalasztani” - fogalmazott Talmácsi, aki hozzátette: mindent megtesz azért, hogy megnyerje az idei vb-t és jövőre az 1-es rajtszámmal kezdje a szezont.

...
    ...

A vastag rész a lényeg! :)
  • Istencsászár
    Rádión hallottam az imént h szóba megegyeztek a csapattal.
  • b-type
    állítólag mindenképpen Faubel megy jövőre 250cc-be, Talma marad Aspar-nál 125cc-ben Espargaro és Gadea mellett, és egy magasabb fejlesztésű motort kap.
    2009-ben léphet fel 250cc-ben az Aspar szineiben.
  • modellmaker
  • vikuci
    tudom, csak válaszoltam a kérdésre, h hol.
  • modellmaker
    ez már egy éve így van.
  • vikuci
    Eurosport és m1 is leadja a 125öt, szal reklámkor sem kell lemaradnunk az eseményekről
  • Istencsászár
    03:45 Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, 125cc futam - élő
    05:00 Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, 250cc futam - élő
    06:15 Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, MotoGP futam - élő
    08:00 Csupa sport
    Buzz magazin
    08:30 Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, 250cc futam
    09:00 Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, MotoGP futam
  • tiborpapp
    Na most az egyik válaszban nincs a 125 cc, a másik meg nem irtad oda hogy hol (mert én néztem a Eurosportot és ott nem irják 4-től)
  • vikuci
    elvileg 3.45től van közvetítés. 125tel kezdenek,a futam kb 4kor indul.
    alig várom
  • Istencsászár
    Mint mindig Eurosport

5:00
    Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, 250cc futam - élő
    6:15
    Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, MotoGP futam - élő
    8:00
    Csupa sport
    Buzz magazin
    8:30
    Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, 250cc futam
    9:00
    Motorverseny
    Nagydíj, Motegi, Japán, MotoGP futam
  • tiborpapp
    Holnap mikor és hol közvetítik a 125 cc-s futamot?
  • G_ArchAngel #1081
    nem Faubel a veszélyes, hanem a "csapattaktika":(((

egyszer miért nem rossz adatokad adnak Talma technikusai ennek a szánalmas hispánnak?
  • Ombika
    HAt mar nagyon varom hetveget,de szeptikusan! :(