3439
  • Istencsászár
    IDM pilótából világbajnok: Talmácsi lehet a következő

A mi Talmácsi Gáborunk a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125 köbcentiméteres géposztályában a november 4.-én (tehát még ezen a héten) Valenciában esedékes szezonfinálé előtt uralja a mezőnyt. Az egykori IDM-es (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) versenyző jelenleg 10 pontos előnnyel nagy riválisa és egyben csapattárása Hector Faubel előtt várhatja a mindent eldöntő utolsó derbit.

Az igen szimpatikus magyar fiú nemzetközi karrierjét Németországban az ottani igen erős bajnokságban kezdte. Utoljára 2000-ben állt rajthoz Talmácsi Gábor IDM-es futamon a csehországi Most-ban, ahol harmadikként állhatott fel a dobogóra. Egy évvel később 20 évnyi szünet után Gábor volt az első olyan magyar versenyző, aki bemutatkozhatott a világbajnoki porondon is. Először a Racing Service színeiben mutatkozott be szép eredményeket felmutatva. Majd 2002-ben előbb az Italjet Racing Team majd a Team ADAC Sachsen Honda istállók következtek a sorban. 2003-ban az Exalt Cycle Team és a 2004-es Malaguti Semprucci alakulatnál eltöltött évek után 2005-ben jött el az a pillanat Talma életében, hogy egy Top csapatnál a KTM gárdájánál versenyezhetett. Mindezt meg is hálálta magyarunk. Három győzelemmel a zsebében Gábor az év végén a harmadik helyen találta magát. 2006-os évben egy éves gyári Hondás (Humangest Honda) szezonja után, amikor is hetedikként zárta az évet, eljött Talmácsi Gábor pályafutásának talán legszebb pillanata. 2007-ben leszerződött a Bancaja Aspar Teamhez (Aprilia), és 262 ponttal jelenleg vezeti a 125ccm-es tabellát.

Csak menni az elődök útján…

Ha sikerülne Gáborunknak idén elhódítania a világbajnoki címet, akkor ő lehetne a negyedik olyan volt IDM-es versenypilóta a német Jörg Teuchert (2000), a svájci Thomas Lüthi (2005) valamint a török Kenan Sofuoglu (2007) után, aki az elmúlt tíz év során világbajnokká koronáztak.

motogphirek.hu
  • DJ BP
    Online motogp.com-on is lehet, ha fizetsz
  • G_ArchAngel #1157
    online lehet nézni vhogy?
    akár livetiming...

nincs olyan TV csatornám, ami adná...
    (Londonban vagyok)
  • Istencsászár
    2008-as MotoGP csapatok, Ki merre?

Izgalmasnak igérkezik!
  • b-type
    Ezt természetesen megtaláltam, arra nem találtam infót hogy a Dorna nyomást helyezne a Bridgestone-ra Rossi miatt.
  • gordon 24
    Huhh!

Szóval grat Talma! Nagyon remélem hogy Martinez arcán lévő keserüség nem fogja a motor drasztikus romlásba vagy esetleges full motorhibára késztetni azt a motort!
    Szóval ha nem lesz igy akkor csak egy 3-dik hely kell! Persze ha Faubel nyer!

Rossi jól döntene ezzel! A motor ereje megvan persze lehetne megbihatóbb is! De idén biztos hogy nagy szerepe volt a bukásban a guminak is. Szóval reméljük ha vált jobb lesz a helyzet!
  • Istencsászár
    na megvan, motoghirek.hu

Legújabb hírek szerint, ha mégsem lesz változtatás a gumiszabályokban, jövőre Valentino Rossi lesz az egyetlen Yamahás versenyző, aki Bridgestonre-ra vált. A csapaton belül mindenki más marad a francia gyárnál, még az újonnan érkező Jorge Lorenzo is. A szezon elején mind a Yamaha, mind a Honda elutasította a Bridgestone ajánlatát. Érdekes, hogy épp Pedrosa volt az, aki nem akarta aláírni a további Repsol szerződést, mert nem váltanak gumigyártót. Ehhez képest, most Rossi lesz az, aki átáll a másik oldalra – de nem a sötétre. „Még nincs teljesen letisztázva a döntés. Egyelőre várunk, hogy a Michelin-től milyen ajánlatot kapunk a javulás érdekében. Nincs semmi bajon a francia gyárral, de szerintem idén sok hibát elkövettek.”

A Bridgestone főnöke, Hiroshi Yamada elárulta, hogy még egy versenyzőre van kapacitásuk, különösen, ha egy hétszeres világbajnokról van szó. „Nagyon örültem neki, mikor hallottam, hogy Valentino a mi abroncsainkkal akar versenyezni. Biztos vagyok benne, hogy jól fog dönteni.”
  • b-type
    igen.

Az már megdöbbentett, hogy bár sehol sem olvastam, Várhegyi szerint (ami nekem ugyan nem sokat jelent), a Dorna nyomást gyakorol a Bridge'-re hogy adjanak Rossi-nak gumit, úgy hogy a Yamaha közben már leszerződött a Michelin-nel.
    Állítólag ultimátum szerű a nyomás, mert ha nem adnak, akkor kiteszik a Bridge'-t a sorozatból, és megszavazzák az egy beszállítós gumiszabályt, az az egy beszállító pedig a Michelin lesz.
    Elég vadul hangzik, szal én iktattam a többi hülyeség közé amit szoktak mondani.
    De nem elképzelhetetlen, vadul hangzik, de nem elképzelhetetlen.
  • Istencsászár
    Azért Stoner ma is megmutatta h nemhiába lett Vb:) szép volt. A hírek szerint Rossi B gumikkal akar versenyezni jövőre?
  • Istencsászár
    Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Nagyon boldog vagyok. Tegnap remek munkát végeztük, tökéletes lett a motorom. A verseny elején 4-5 kört 100%-on felül teljesítettem, majd amikor láttam, hogy sikerült meglépnem visszavettem és saját ritmusomban, lendületesen, élvezettel motoroztam. Éreztem a motor minden rezdülését a féktávokon. Köszönöm mindenkinek, aki valaha is segített. 10 pontos előnnyel érkezek Valenciába. Még 1 utolsó, nagyon kemény verseny van hátra, ami eldönti a VB cím sorsát.”
  • G_ArchAngel #1149
    nem neveznék észrevétlennek majdnem 10mp-es előnyt:)))
  • Istencsászár
    Szép volt Talma, csendben észrevétlenül kel alázni:)
  • DJ BP
    erről van szó, ott kell hagyni Faubelt :D
  • MrSpock
    Hajrá Talma!Gratulálok!Szép volt!
    Már csak 1 versenyt kell a VB címhez.
  • Szabi84
  • mEkLaU
    Legnagyobb gyozelem volt elmult evekben...grat
    Viszont az hogy Martinez arca olyan volt, az inkabb szomoru mintsem vicces
  • chalezlopez
    Szép volt TALMA!!
  • b-type
    Ezt el sse hiszem :)
    Martinez arca milyen volt már :DD
    pfff...nagy futam lesz az utcsó.
  • modellmaker
    nyomják? Talán egy spanyol versenyzőnek, ahol a háttér is jobb, (értem ezalatt azt, hogy: régebbóta és főként többen ismerik ezt a sportot, mondjuk úgy finoman, hogy Mo.-n a motorosakt sztem a legtöbb autós szívből gyűlöli..., stb.) ergo nagyobb támogatottságot élvez szponzorok tekintetében is, könyebb annyi lóvét összekaparnia, hogy meglegyen az új (RSA) motorra a pénz.
  • Istencsászár
    Év elejétől ez a probléma, ezen bukott győzelmet helyezést dobogót... mindenki látja h neki a leg nehezebb, tchnikás részeken kijön h jobb tud lenni a többieknél az esetek nagy részében, de hiába darálja be az embereket ha ezt 2 kanyarral később az egyenesekben elveszíti... borzasztó rossz érzés lehet neki... abba bele sem merek gondolni h mennyivel könyebb lenne neki egy csapatnál ahol jó a motor, első számu ( mint pl Pasini ), mert ahogy a KTMnél itt sem az sőt a másik versenyzőt nyomják, érhetően aki szvsz nem jobb mint Talma, ez a nehéz pályákon sokszor kijött.
  • DJ BP
    ezzel a motorral? Hát a hosszú egyenesben ahol mások szélárnyékban előzgetik egymást, ő szinte mindig hátulmaradt... Az első 8-nak mind gyorsabb volt egyenesekben, ami döntő, tartani tudta a tempót kanyarokban, előzött is, de hiába ha egyenesekben szar.
    Az elején sztem azért tudott ott lenni elöl, mert a célegyenesre fordító kanyart megpróbálta gyorsabban bevenni kockáztatva biztos, de az sokat kivehet a gumikból
  • gordon 24
    Szerintem is valami hasonló lesz. Az a baj hogy megint nem megy az a motor ugy ahogy kéne. Szerintem eldöntötték ki nyeri csak ugye nem lehet ezt látványosan csinálni. Most elbasztak neki egy időmérőt (ezzel egy versenyt is) Még egy ilyen és Faubel a vb. Ez van sajnos. Se a motorsportnak nem jó ha Gabi lesz vb mert magyarországon ezért nem fognak eladni több ezer darab 125 Apriliát. Viszont Spanyolba biztos!
    Persze elég összeesküvés elmélet ez, de sajnos szerintem igaz. Nagyon nem akkorom hogy igy legyen de elégé ilyenek tünik.

Szar hogy pont a csapattársa a vb másik esélyese. Miért nem Corsi vagy Pasini áll igy? Akkor mindent megtenne Martinez és csapata hogy ő legyen a VB!
  • modellmaker
    #1134 :|
  • G_ArchAngel #1136
    Spanyol futam
    Spanyol csapat
    Spanyol pilóta
    Spanyol világbajnok

ezen már csak Faubel bukása változtathat...
  • JGTC
    b@sszus Faubelnek meg ,hogy ment a motorja... olyat lépett az egyenesekben h csak lestem
  • modellmaker
    bazz ha ezt látná Stefano... :CCCCCCCCCcc POZITÍV gondolkodás!!!
  • Istencsászár
    Az engem nem érdekel, csináljanak valamit, mert mondom igy NEM LESZ VB, ezek a tények, Talma is tudja.
  • modellmaker
    ööö ha nincs elég erő a motorban hogy a dobogóért harcoljon akkor mégis hogy képzeled ezt a többet nyújtást?
  • Istencsászár
    Sokra nem emléxek mivel buliból hazatérve még ittas állapotba pont a felénél bekapcsolódtunk véletlen, de igy nemlesz vb Talma ha csak ennyit tud(ott), rá lehet fogni mindenre, motorra, meg nem tetszik a pálya meg annak jobb, de ennél több kell... még ővé a vezetés 1 pontal, de ez édes kevés lesz ha nemtud a dobogóért harcolni minimum.
  • JGTC
    a verseny elején pedig volt még erő a motorban... :(((
  • JGTC
    lássuk!!!
  • Kaszi46
    jó rekkelt, hajrá TALMA!!!!!!

R.I.P ABE!:(((((
  • pacclacc
    Én is ezért kérdeztem :) port.hu nem tudtam ki1ezni
  • modellmaker
    Helyi idő szerint délben, ami nálunk hajnali 4 óra. a port.hu pont nem mutatja ezt az időszakot, de gondolom közvetíti.
  • pacclacc
    Mikor lesz a futam kezdete Talmáéknak, és közvetiti a eurosport?
  • modellmaker
    Ja okés. kurvaanyjukat :|
  • DJ BP
    jah igen lehet, de ez elég idióta szokásuk :)
  • [Jakuza]
    Gondolom azert, mert az nem az osszesitett lista csak a masodik idomero eredmenyei, tegnap viszont jobb idot ment.
  • DJ BP
    én is ezt néztem, remélem valóban 9.
  • modellmaker
    Én ezt néztem először, nem tudom itt miért a 12.