3439
  • b-type
    Sokat hajlandó vagyok elnézni egy versenyzőnek,
    emlékszem amikor Capirossi kilökte Harada-t, akkor úgy be voltam rágva mint állat :))) Kedveltem Harada-t is, és a japán full szabályos eszközökkel vívott a címért (az egész pályafutására jellemző volt), aztán Loris egy az egyben kilökte.
    ..és aztán láttam Loris-t úgy motorozni, és viselkedni hogy átléptem ezen a dolgon. Így aztán szvsz lehet még Faubel-ből is rendes ember :)))
  • Gabor_(HSF)
    Nem is ott a gond,hogy nem értenéd a történteket..
    Természetesen én is azt mondom,hogy ennyi simán belefért,egy vb küzdelembe...
    DE!!!Faubel egész évi viselkedése,nyilatkozatai,már nem és igy összegezve,már mástként mutat a dolog..
    Viszont ismerlek már és tudom,nemigen vagy jó emberismerő,vagy túl könnyen bocsájtasz esetleg elsiklasz dolgok felett,akárcsak Hamilton esetében..
    Persze nem vagyunk egyformák,én kevésbé tolerálom a dolgokat...
  • Istencsászár
    „Én világbajnoknak tekintem magam” – jelentette
    ki Hector Faubel a spanyol AS című lap internetes oldalán közölt
    interjúban a gyorsaságimotoros vb-sorozat Valenciai Nagydíja
    után.

A spanyol versenyző ugyan megnyerte a futamot, de a háborút
    elveszítette: a világbajnoki címet a második helyen célba érkező
    Talmácsi Gábor szerezte meg.

Faubel a futam során a sportszerűség határát súroló eszközöket
    vetett be, mégsem tudta sem eléggé lelassítani, sem eléggé
    elbizonytalanítani a nagyszerű magyar motorost.

A vb-ezüstérmes hispán kijelentette: „Az egész szezon során
    sokkal jobb voltam Talmácsinál.”

Faubel újra felemlegette a San Marinó-i Nagydíjat, ahol
    egyszerűen nekiment Simone Corsinak, de azóta is Talmácsit
    hibáztatja a bukásáért.

„Úgy gondolom, a csapatnak többet kellett volna a tennie a
    győzelemért. (…) Tiltakozni kellett volna, amikor Talmácsi
    szemét volt velem, mint például Misanóban.”

Faubel szerint akkor ugyanolyan csúnyán kellett volna bánni
    Talmácsival, mint ahogyan a Formula–1-ben a McLaren bánt
    Alonsóval, de legalábbis figyelmeztetni kellett volna.
  • Ombika
    Ezt a hirt mar angyon vartam, thx!! :)
  • Istencsászár
    Faubel : Nagyon boldog vagyok ezen eredményemmel.

Ezen évben úgy gondolom, hogy bebizonyítottam azt, hogy én voltam a leggyorsabb versenyző az összes közül. ^^

Nekem volt a legtöbb dobogós helyezésem, ami ezt méltán mutatja. Hihetetlen dolog volt számomra ilyen fantasztikus közönség előtt győzni. Ezennel gratulálni szeretnék Talmácsi Gábornak.

Más

Rossi novembertől már Bidgestone gumikon

Pont került egy hónapok óta folyó találgatássorozat végére. Az idei gumibotrány következményeképpen, mint Michelin csapat, tehát eredendően hátrányban lévő gárda, a Yamaha is már elveszett az általuk kreáltkifogások tengerében, és szerintem már ők sem tudták, hogy kinek a nyakába varrták/varrják azt, hogy valami nagyon el lett rontva a francia gumikban. Többször felmerült már a szezon során, jóval Stoner világbajnokká avatása előtt, hogy az olasz fenomén forszírozza azt, hogy a gyári Yamaha csapat hagyja el a Michelin gumikat, és váltsanak Bridgestone abroncsokra. Ámde rendre megcáfolták ezen híreket a csapatnál a szerelők, a csapatvezetők, és maga Rossi is.

A napokban azonban szárnyra kapott egy hír, amely mégis a találgatásoknak ad biztos alapot, és elgondolkodtatja az embereket. Valebntino Rossi, az idei bajnokság harmadik helyezettje már a novemberi szezon utáni teszteken Jerez-ben Bridgestone abroncsokat fog próbálgatni. Ez a hír immáron hivatalos, a csapatigazgató Davide Brivio tette közzé, és már csak azon kérdések maradnak meg nyitottnak, hogy akkor ezt a csapat tudta már három hónappal ezelőtt is, vagy esetleg most jutottak erre a döntésre. Megtudni egyhamar nem fogjuk, sőt, szerintem egyáltalán nem, mindenesetre érdekes fejlemények ezek.

Természetesen év végéig köti szerződés a Yamahát a Michelinhez, de a francia gumigyár engedélyt adott rá a gárdának, hogy már előbb elkezdhessék az ismerkedést a rivális gumimárka abroncsaival. És ha a halkabb hírek is igazak, egyedül Rossi lesz az a csapaton belül, aki 2008-ban Bridgestone gumikon fog menni, ami felettébb érdekes.
  • modellmaker
    "én már azt várom hogy Kallio-t is megverje majd a 250cc-ben :)" ott a pont!
  • Ombika
    Igy van....
  • b-type
    Persze hogy védem, nekem senkim és még csak nem is kedvelem, egyértelműen Talma-nak drukkolok mindig is,...így aztán semmiből nem tart védenem Faubel-t.
    Mit számít már? :)

viszont elég régóta nézem ezt a sportot ahoz hogy tudjam, ez egy ilyen téttel bíró versenyen teljesen benne van,...rengeteget számít egy VB cím.
    Csöppet sem érdekel már Faubel, én már azt várom hogy Kallio-t is megverje majd a 250cc-ben :) ...szal vannak nekem is kis terveim a bennem maradt tüskék miatt..:DD
    Annak ellenére hogy Kallio lenyilatkozta hogy szerinte Talmacsi fogja megnyerni a VB-t, ő már csak tudja hogy Gabi milyen gyors,...de azért nehéz megemészteni azt a KTM-s évet :)
  • Istencsászár
    "még éppen nem ment túl a limiten"

Senkinek sem tetszett, de tényeg nem vt más esélye hisz Gébor pár kör alatt kimotorozta azt az előnyt ha többiek ne kerülhessenekhozájuk közel, innen fogva Faubelnek csak ez maradt, vagy hibára kényszeríti vagy lelassítja, egyik sem ött be sőt ő szívta meg... a slussz poén h majdnem Gadea lökte ki őt:)
  • Ombika
    Hej de veded ezt a G...i Faubelt,nem volt korrekt szerintem....
  • b-type
    Nehéz ám Gábor előtt menni kanyargós részen..pláne lassítani :))
    Amikor bevágott a célvégi féken, az leginkább azért volt, hogy megzavarja Gabi kanyarbemenetelét, illetve hogy szélesen tudjon fordulni, a lehető legnagyobb sebességgel, mert különben Gabi a következő balos kanyar fékjén visszajön....ahogy vissza is jött párszor.

Faubel nem vívni akart, az semmi sem jó, egyértelműen lassítania kellett Gabi-t, és ha egy mód van rá akkor hibára kényszeríteni.

Semmi más sansza nem volt, hiába vív vele szépen, és megverni esetleg, attól még Talma a VB.
    Neki ezt kellett csinálnia,...vagy lemondani a címről. :)
  • DJ BP
    Faubel jövőjével kapcsolatban nem lehet optimista, egyértelműen gyorsabb motorral nem volt képes évközben eldönteni a címet, és a végén még neki kell ilyen eszközhöz nyúlnia, ez a szégyen...
    Ráadásul bután is csinálta, ha nem egyből akarja nagyon belassítani ész nélkül, hanem kanyargós részen picit megy lassabban előtte, azzal is lassítja, csak ahhoz jól kell tudni menni. De az nem lenne veszélyes ennyire
    Ez a megelőzlek egyből lassítok egy alattomos paraszt dolog. Meg nem is túl okos
  • JGTC
    elég finoman fogalmazott faubellel kapcsolatban
  • b-type
    De nála cápa csak sisakmárka :)
  • Istencsászár
    A cápa a kenguru és a nyalóka)
  • kaposi1

Ez itt a lényeg.Faubelnek ilyen képe sosem lesz!!!!!
    Gratulálok Talma! Szenzációs sportteljesítmény volt!!!!!
  • NaNoKuTyA
    faubel egy köcsög...200 volt a pulzusom az idegtől...no de mindegy! GRATGRATGRAT!!
  • Istencsászár
    Lényegében látványra volt rossz elviselni amikor Faubel elkezdte ezt a ménnyé innen mókát, de 2. alkalom után Talma ugy szurkálta be a 3. kanyarba a motort h akkor már nála is lement a redőny:)
  • modellmaker
    a rádióban volt egy riport Stefanoval. Ő azt mondta, hogy Gabi ruháján vastagon van Faubel gumijából... ergo párszor rendesen hozzáért.

De amúgy én személy szerint mostmár leszarom faubelt. :D mert teljesen lényegtelen hogy mit csinált, így is TALMÁCSI GÁBOR A VILÁGBAJNOK!!!
  • b-type
    Ja nem is fejeztem be :DD
    Szal Melandri próbálta hasonlóan lassítani Alzamora-t, és lehetőleg hibára kényszeríteni, hogy felérjen a csapattársa (Azuma) hozzájuk, mert hasonlóan a mai szituhoz, azzal hogy Melandri megnyerte volna a futamot még Alzamora lett volna a bajnok, kellett volna közéjük még egy versenyző.
    ..szal ott Melandri keresztbe-kasul motorozott Alzamora előtt :)..még jobban mint ahogy a mai futáson láthattuk Faubel-től.
  • b-type
    Mert nem láttad Melandri utolsó 125cc-s futamát, ahol elveszítette a VB-t Alzamora-val szemben.
    Szemét akkor lett volna ha úgy kiteszi a pályáról mint Loris Tette Harada-val régen.

Sztem teljesen rendben volt Faubel motorozása, a VB cím volt a tét, az Faubel-nek a jövőt jelenti...így most úgy megy fel Bautista mellé hogy nincs semmilye, jövőre pedig jön Gabi újra.

Egy ilyen fontos mecsen ahol a VB a tét, én Gabi-tól legalább ilyen keménységet várnék ha szükség lenne rá.
  • Ombika
    Ez a Yamaha kikeszit es gondolom Rossit is,ez igy nem maradhat,VICC az ide ev Yamahanal.... :(
  • Istencsászár
    Talmácsi Gábor nyilatkozata:
    "Fantasztikus érzés volt. Nagyon nehéz volt a futam, néha elbizonytalanodtam, hogy mi történik mögöttem, de próbáltam húzni amennyire tudtam. Hector nem volt túl korrekt, mert az egyenesben a gyorsabb motorja miatt megelőzött, aztán meg próbált kiszorítani. De azt gondolom, még éppen nem ment túl a limiten, ennyi még belefért, de nem is akarok ezzel foglalkozni.
    Köszönök mindenkinek, mindent!"

• Istencsászár

• HöfEE
    Gratula Talma
  • osho

Szép volt Talma
  • MrSpock
    Szépen okosan csinálta Talma!
    Faubel"mindent"megpróbált,de ez van.
    Nem valami sportszerű,még egy vállveregetés sem,ezzel minősíti saját magát.Csalódott,de elkellene ismerni aki jobb volt egész szezonban,főleg,hogy nem hazai versenyző.
    Gábornak további sok sikert,jövőre ismétel,utánna jöhet a 250 is
  • Szabi84
    igen ő volt:)
  • Szabi84
    A fenébe miért nem a dobogón 1 helyén állunk! Szép volt Talma megmutattad a hülyegyereknek hogy kell versenyezi!
  • Zsolti9014
    VILÁGBAJNOK!!!!
    Szép volt Talma!
  • artschi

TALMA
  • gordon 24
    Az biztos! Nagyon profin versenyzett. Nem ment bele ebbe a hülyeségbe. Szépen csinálta. Megérdemelten VB!
  • artschi
    TALMA
  • Istencsászár
    Ez nembaj, mert Fubel a saját merhaságába bukott bele ( ezt ő is tudja ) és nem Talma hibázott hanem ő, vagyis Talma Faubel módszerét is tökéletesen abszolválta:))
  • gordon 24
    Na hát nem lett igazam! Ez a hektor meg egy görény! Nem értek eggyet GAbival ez nem fér bele! Undoritó volt amit csinált. Ilyen szemét küzdelmet nem láttam még!.

De a lényeg a lényeg MAGYAR VILÁGBAJNOK A MOTOGP-ben!!!!!!!!!!! Ezt is megéltük!
  • Csesza
    SZÉP VOLT GÁBOR!!!
  • buldozer99
    Szép volt Talma!
  • Istencsászár
    Hát ez nemsemmi volt, nemis az h most Vbt lett, mert ennek igy kellett lennie, hanem a verseny, mit műveltek! Faubel motorja egyenesbe megint jobb volt, próbált talmára mindig ráhúzni, 2. próbálkozás után Talma is felvette a bökős kesztyűt és ugyan ugy vágott vissza, ennek Faubel itta meg a levét mert egyből hibázott:DDD De szépet mentek, a mezőny két legjobb pilótája amit művelt az gyönyörű volt!

• Ombika
    HAt jah,de ez se volt egyertelmu gratulacio....
  • Fabio Capello
    Faubel nyilatkozata: A szerencse elpártolt mellőlem... Nem hinném. sztem csak talma volt ennyivel jobb :d De most legalább gratulált. vagy vmi hasonló.