22786
Html-, css- és php-help
  • cr3ativ3
    megjegyzés: amugy még kipróbáltam ugyanetz PHPGreek-el, EasyPHP vel, illetve a PHH telepítésének másik módjáva, de mindenütt ugyanaz: semmi. Ugyanezt műveli :(::(:(:(
  • cr3ativ3
    hello! a problem.: leszedem apaceot, illetve php-t beállítottam, ahogy a devnet.hu-s "apache, php és mysql telepítése xpre" segédlebe van, de van egy kis gond vele:

if (isset ($valtozo1)) {
    switch ($valtozo1){
    case 'egy': utasitasok(1); break;
    case 'ketto': utasitasok(2); break;
    case 'harom': utasitasok(3); break;
    default: echo ""; break; }

} elseif (isset($valtozo2)) {
    switch ($valtozo2){
    case '1': utasitasok1(1); break;
    case '2': utasitasok1(2); break;
    case '3': utasitasok1(3); break;
    default: echo ""; }

a php azt a hibaüzenetet dobja ki, hogy semmit sem ír ki, mert "undefined varibe" ként kezeli a két változót, holott megadom neki hogy valami.php?valtozo1=1 vagy valami.php?valtozo2=1 Pedig szerveren (atw) ebben a szintaktikában tökéletesen működik a szkript. De mielőtt azt mondanátok, hogy szerveren tesztelje, azelőtt elmondom, hogy a puszta közepén majálison nem lesz internetkapcolat Amugy hello Blackrav3n! :D
  • sore01
    #1606 #1608 #1609 Thx mindenkinek aki megpróbált segíteni.A move_uploaded_file() működött a copy() nem tom mért nem de most már nem is nagyon izgat
    Még 1x kössz
  • Bercy #1609
    Próbáld meg, hogy nem a copy() hanem a move_uploaded_file() függvényt használod.
    így: move_uploaded_file ( /$fajl, "/$feltoltes_konyvtar/$fajl_name")
  • Jégkocka
    Cat 02' Html a kezdőlapod?? Az uw-nél be kell állítani, hogy index.php/index.html legyen-e a kezdőlapod! Nemtudom, hogy mi az alap beállítás, de emiatt lehet a hiba!
  • CattiBrie
  • Cat 02 #1606
    nekme a fájfeltöltés UW soses volt jó mert nem lehet chmod olni :(
  • pici
    Örülök, hogy mosolyt csalogattam az arcodra :o)
    Legyen szép estéd
  • CattiBrie
    lol :):)

ez aranyos :)
  • sore01
    Sziasztok! Én egy fájlfeltöltést akartam csinálni de erre a sorra:
    if ( $fajl_type == "image/gif" )
    {
    copy ( $fajl, "$feltoltes_konyvtar/$fajl_name") or die
    ("Nem lehet másolni");

ezt dobta ki:
    Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/var/tmp/php02QwVw) is not within the allowed path(s): (/mnt/ultraweb/s/so/sore01/) in /mnt/ultraweb/s/so/sore01/index.php on line 16
    Nem lehet másolni

Aki tud pls segítsen. Előre is köszi.
  • Cat 02 #1602
    sátánista... :D
    ez nem chmod 666 ? :D xTerm ruleZ xD
  • cSuwwi
    csináld azt amit mondott. kijelölöd a config.php-t, totalcommanderrel majd File->Attribútumok módosítása. Alulra beírod hogy 0666, vagy a felső két sort kipipálgatod.

a 666 unixon annyit tesz hogy mindenkinek (a phpnek kell) írható és olvasható.
  • pici
    Bocsi nem nagyon tudom miről van szó de kiváncsi vagyok milyen az a 666-os jogosultság... Köszi :o)
  • Dj Faustus #1599
    A config.php-nek adj 666-os jogosultságot (Total Commanderben ez a Fájl/Attribútumok módosítása résznél érhető el). A "Permission denied" arra utal hogy a hozzáférés meg lett tagadva a config.php-hez.
  • dav1d
    az lehtetlen:D ez egy előre elkészített rendszer :D
  • Cat 02 #1597
    78,79,80 as sorban hiba :D
  • dav1d
    Nah valamiért ezeket kapom nem stimmel valami :\

Warning: fopen(config.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid3/v/i/vice-design/login/login/install.php on line 78

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk/raid3/v/i/oldalam/login/login/install.php on line 79

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk/raid3/v/i/oldalam/login/login/install.php on line 80
    INSERT into `login_users` values('0','seven','c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b','Y') complete
  • pici
    Keresztrejtvény:
    Beágyazott keretbe miért nem műxik a css? Mit és hova kell írni, hogy működjön?
    Előre is köszi a választ!!!
  • dav1d
    köszönöm

• Dj Faustus #1593
    A database-hez az adatbázis nevét (ingyenes tárhelyszolgáltatóknál ez megegyezik a felhasználóneveddel), a prefixhez a tábla neve elé rakandó szöveget. Például ha el akarod különíteni a fórumod users tábláját (amiben a fórumod felhasználóit tárolod) a beléptetőrendszered users táblájától (ahol a beléptetett felhasználók adatait tárolod) akkor oda kell írni, hogy login_, és akkor a beléptetőrendszeredben a login_users táblát fogja használni, és nem lesz keveredés.
  • Cat 02 #1592
    az utcso az az hogy milne előtahopt használjon a a MYSQL tábálkon (pl login_) az első meg a MYSQL adatbázis neve (általában fel h név de uw-n létre kell hozni..)
  • dav1d
    jav:KÉP
  • dav1d
    egy loginrendszert akarok telepiteni de nem értem mit kell irni az alábbi két helyre KÉP

pls ha valaki tud segíteni...
  • Cat 02 #1589
    és ha FF el kikapcsolom a scripteket ?
  • cSuwwi
    jah, ffx-ben 2 kattintás a js tiltása, developertool-al csak egy, és másolható és van jobbklikk is...
  • _Vegeta_
    Nagyon nagyon koszonom, gyonyoruen mukodik! :))

Vorpal: Ngem nem zavar ha masolnak stb stb, csak szerintem igy ez jobb, meg ha mar le akarja valaki masolni legalabb dolgozzon meg vele. ;)
  • Vorpal
    Na persze gondolhatod ez milyen betonbiztos,)

Jobb dolog, és egészségesebb is belnyugodni, hogy a tartalom online, közkincsé válik. És jó érzés is, különben miért menne online.
  • hispan2
    A problémád két részből áll: egyrészt ne lehessen szöveget kijelölni, másrészt ne működjönb az oldalon a jobb-egér. Mindkét fódot a HEAD részbe kell betenni.

A szöveg kijelölés letiltása:

<script language="JavaScript1.2">

//Disable select-text script (IE4+, NS6+)- By Andy Scott
    //Exclusive permission granted to Dynamic Drive to feature script
    //Visit http://www.dynamicdrive.com for this script

function disableselect(e){
    return false
    }

function reEnable(){
    return true
    }

//if IE4+
    document.onselectstart=new Function ("return false")

//if NS6
    if (window.sidebar){
    document.onmousedown=disableselect
    document.onclick=reEnable
    }
    </script>

A jobb-egér tiltása:

<script language=JavaScript>
    <!--

//Disable right click script III- By Renigade ([email protected])
    //For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com

var message="";
    ///////////////////////////////////
    function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
    function clickNS(e) {if
    (document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
    if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
    if (document.layers)
    {document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
    else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
    // -->
    </script>
  • _Vegeta_
    Koszi de nemjo, flashhez sajna tok hulye vagyok bevallom.
  • horza
    Nem tökéletes - de tedd fel flashbe, vagy képként a szövegedet...
  • _Vegeta_
    Sziasztok! Tudja valaki veletlenul, hogy lehet megoldani egy weblapon azt, hogy a szoveget ne lehessen kijelolni? Orulnek, ha valaki tudna segiteni.
  • hispan2
    Működik, hálásan köszönöm.
  • hispan2
    Köszi. Kipróbálom.
  • Cat 02 #1579
    eddig volt rajta e107 de leszedtem és felraktma az 7.2 -t és csak az nem jó :(
  • cSuwwi
    $n = rand(0,(count($image)-1));

itt az $image-t írd át $sound-ra és menni fog...

a header típusokra meg keress rá, mert nem mindegy hogy mit írsz be oda. a wma-nál pl. ilyesmi audio/x-ms-wma
    mpegnél audio/mpeg
    stb
  • hispan2
    Üdv!

Nem is olyan régen kaptam itt egy kódot (php), ami egy HTML oldalon különböző képeket rakott be egy helyre véletlenszerűen. Úgy működött, hogy a http://xy.hu/kepek.php-t tettem be képként és helyére mindig más jelenik meg. Maga a fájl php-ja a következő:

<?php
    Header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
    Header("Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT");
    Header("Pragma: no-cache");
    Header("Content-Type: image/jpg");

$dir = "fejlec"; // a könyvtár neve, ahol a képeket tárolod

srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $dirHandle = opendir($dir); // nyissa meg a képeket tartalmazó könyvtárat
    while(($im = readdir($dirHandle)))
    {
    if($im != ".." && $im != ".") // a ".." és "." könyvtárakat ne olvassa be
    {
    $image[$i] = $im; // válassza ki a képet
    $i++;
    }
    }
    closedir($dirHandle); // zárja be a könyvtárat

if(!readfile($dir."/".$image[$n])) // olvassa be a képet
    readfile($dir."error/error.jpg"); // ha a script nem találja a könyvtárat, jelenítse meg ezt a képet
    ?>

Ez idáig rendben is van. Gondoltal elkövetem ugyan ezt hanggal. A lap tulajdonságainál megadom a http://xy.hu/hang.php-t, ami a következő (én alakítottam át az előzőből és lehet, hogy nem jó, mingyárt részletezem a hibát):

<?php
    Header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
    Header("Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT");
    Header("Pragma: no-cache");
    Header("Content-Type: sound/wma");

$dir = "hang"; // a könyvtár neve, ahol a képeket tárolod

srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $dirHandle = opendir($dir); // nyissa meg a képeket tartalmazó könyvtárat
    while(($im = readdir($dirHandle)))
    {
    if($im != ".." && $im != ".") // a ".." és "." könyvtárakat ne olvassa be
    {
    $sound[$i] = $im; // válassza ki a képet
    $i++;
    }
    }
    closedir($dirHandle); // zárja be a könyvtárat

if(!readfile($dir."/".$sound[$n])) // olvassa be a képet
    readfile($dir."error/error.jpg"); // ha a script nem találja a könyvtárat, jelenítse meg ezt a képet
    ?>

Megy is a dolog, tehát valamennyire jó, de míg a képes kódnál működik a véletlenszerű lejátszás, a hangnál mindig csak a mappa első fájlját játsza le. Ez a probléma. Hogyan alakítsam át úgy, hogy valóban működjön is.

Előre is köszi a segítséget.
  • phoenix1
    egy kicsit tényleg fura, mert ha feltöltöttél egy kezdő oldalt akkor nem lenne szabad, hogy a 404-t mutassa. Az UW-n is biztos belehet állítani, hogy milyen kiterjesztésű legyen a kezdő lap, pl. index.php index.htm index.html vagy ritkán de lehet default.htm? De már biztos ezeket is megnézted, nem? Ha nem akkor loginolj be és, annyira nem ismerem az UW-t de biztos van olyan hely ahol átállíthatod :)
  • Cat 02 #1575
    http://www.viktorqwee107.uw.hu vki vmi 5let mért nem jó ? :D még az e107 kockáját is megjeleníi de kidob a 404 re :(
  • Jégkocka
    De én átírtam az összes playert és még mindíg nem működik!
  • Jégkocka
    De print-be nem fogadja el az idézőjelet! Legalábbis énnekem akkor hibát írt ki! Leszedtem és jóó lett!