22786
Html-, css- és php-help
-
#1452 priviben ment link! thx -
Anotino #1451 Hm, vegulis csak ki kell cserelgetni a \n -eket " " -re es mehet egy explode..
(sory, agyrazkodasom van, tenyleg nem vagyok formaban :)
-
Anotino #1450 Ooo.. most melyik resze nem volt ertheto? :)
Az email cimeket szeretnem megtalalni egy szovegben, es ehhez kerestem fuggvenyt, amivel a szoveget szetbonthatom, hogy szavankent vizsgalodhassak. Az explode igy elsore jo eszkoznek tunik a darabolasra a " " szeparatorral. Viszont van egy kis bibi: A sorvegek pl \n -el vannak jelolve, es az is lehet elvalaszto. Az lenne jo, ha az explodenak megadhatnek tobbfele szeparatort.
Tulajdonkeppen olyasmi fuggveny kene ami hasonloan mukodik mint a c++ iostreamjenek ">>" operatora. -
#1449 Egyébként az eregi függvény leírásában van egy példa e-mail ellenörzésre.
De lehet próbálkozni a Perl-kompatibilis reguláris kifejezés-kereső függvénnyel a preg_match segítségével is.
Vagy szövegből több e-mailt tömbbe tudunk rakni preg_match_all segítségével (ugyancsak Perl-kompatibilis reguláris kifejezéseket keres, de az eredményeket tömbbe rakja). -
#1448 Parse error: parse error, unexpected ';' in /test/reg_work.php on line 74
Nem kell neki ; a 74. - de lehet hogy előtte van a baj a 73. sorban!
Tudnál egy kódra (amit tudunk vizslatni?) mutató linket adni? -
#1447 csak hogy alátámasszam az álításom:
http://www.tutorial.hu/content/view/211/28/
és akkor még 1x a probalink:
http://max7.atw.hu/test/reg.php
aki megoldja jár neki az 5 pont ;) -
#1446 Na de lekéstem amig irtam Faustus má meg is oldotta, ahogy előrejeleztem... befogom ok,)) -
#1445 if(eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $email))
ezt mondja a szakirodalom de nemértek a regularhoz. gondolom Faustus egycsapásra megoldja szal semmi gáz,)
Lááátom megin van egy emberünk aki nem tudja elmondani tképpen mit is akar megirni a PHP ben,) Nemvagyok egy nagy felelő énsem, sőt iszom is, de ilyet,)))
Vegyük át ujra Anotino. van egy szöveged, és abból akarod kiszedni az emaileket.
Namost lehetőség erre, talán az, hogy explodeolod a stringet az üres helyek alapján, és megnézed van é a felrobbantott array elemben @ és ha van akkor azt vehetjük emailnek, mert az egy szó mindig.
elméleti megoldás ez a gyakorlati márcsak a php.net átfutása, és a megfelelő függvények kikeresése. az explode isteni függvény pl. -
#1444 a francba hogy csak a vipeknek lehet modosítani :(
nem uw hanem atw :P -
#1443 az a legsz*rabb az egészben hogy végrehajtódik akkor is ha ott van az a pontos vessző akkor is ha nincs ott és ezt az eregi kodrészt a tutorial.hu-rol szedtem ki és ott is van ; ezt már ellenöriztem 60x :'(
bárcsak ilyen egyszerű lenne! sőt a pontos vesszőt egy zárójelel beljebb is raktam akkor se müködött!
http://max7.uw.hu/test/reg.php itt kiprobálható! a *-osakat tölcsd ki jelszó felhasznév 6 betű, ne legyen ugyan az! ha normális mailt irok be akkor is azt irja ki a drága hogy nem valódi ;) -
#1442 if ( eregi ("^[a-zA-Z0-9_]+@[a-zA-Z0-9-]+.[a-zA-Z0-9-.]+$]", $email));
Mit keres az a pontosvesszőcske ottan? Talán nem akarod hogy a feltétel teljesülése esetén a kapcsos zárójelek közti rész végrehajtódjon? -
#1441 hát elég zürös nekem hogy mit szeretnél :D -
Anotino #1440 hmm, pontosan egy ilyen fuggvenyt keszultem irni, mint ez az eregi :) ezek szerint van 1 beepitve..
Az egyik feladat amire hasznalni szeretnem szinten emailcimes tema:
Adott egy string, tetszoleges szoveg van benne (egy textareabol szarmazo post data). Ossze kene listazni belole az osszes email-cimet. Ez ugy lenne egyszeruen megoldhato, hogyha szavankent iteralhatnam a szoveget, jol sejtem, hogy erre is lehet vmi beepitett fuggveny.. ? -
#1439 értem én a poént vorpal ;) de akkor pontosítom kicsit fáratt voltam akkor és nem olvastam el a hibaüzit végig :D szal pontosítva banners.php ez hiányzik :D
és ha már erre jártam valaki meg tudja nekem mondani hogy ebben a kódrészben mi a hiba:
if ( eregi ("^[a-zA-Z0-9_]+@[a-zA-Z0-9-]+.[a-zA-Z0-9-.]+$]", $email));
{
print ("<script>alert ('$hibauzenet9')</script>");
print ("$meta");
return;
}
böngészőben az if-es sorra hivatkozik!
Bye: Max7 -
#1438 Köszi a gyors választ,ezt kerestem! -
#1437 Szerintem ne fáradj vele.
Ugyanis a képernyőn jól olvasható talpatlan betűtípus (például az Verdana, Arial, sans-serif) helyett csak igen indokolt esetben (címek, díszes iniciálék) érdemes más betűtípust hasznáni. Másrészt a betűtípusok telepítését nem minden böngésző/felhasználó engedélyezi.
Itt olvashatsz a betűtípusokra való hivatkozásokról.
Szóval ha nagyon szükséges, inkább a csicsás szövegeket csináld meg képként, és úgy illeszd be a dokumentumba. -
#1436 Sziasztok!
css-ben szeretnék a font-family-nek egy nem windows-os fontot megadni,hogy tehetem ezt meg?
Gondolom valahogy az elérési utvonalat kell megadni,csak nem tudom hogyan:( -
dav1d #1435 köszönöm -
#1434 Nah mondjuk el 1001-edszer is...
Javascript-tel. Ezt berakod a <head> és a </head> elemek közé:
<script type="text/javascript">
function ablak(be) {
o='toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,resizable=0,scrollbars=0,width=700,height=500';
wd=window.open(be,'ablak',o);
}
</script>
Az alábbiak valamelyikével hivatkozol:
<a href="javascript: ablak('megnyit.htm')">Link</a>
<a href="#" onclick="ablak('megnyit.htm')">Link</a>
Zöld színnel jelöltem a belinkelendő oldal címét.
Kékkel az ablak méretét (pixelben). -
dav1d #1433 jav: át is van méretezve... -
dav1d #1432 bocsi lenne egy amatőr kérdésem: hogy lehet azt elérni hogy a belinkelt oldal új ablakban nyiljon meg ami át van méretezve?
-
#1431 Ittenkém srácok : ha ilyen üzenetet kaptok, kkor be is kell ám irni ide az aktuális sort, és/esetleg ami hozzá tartozik. Hát az ujjunkból szopjuk?
Hmm, pedig milyen finom, most érzem csak...
nem találja tképpen azt a fájlt amit include olni akartál. nincs fájl vagy könyvtár. ha nincs akkor nemlehet bevenni, max. persze az ominózus kisujjat.
Bocsi Max -
#1430 theme.php 59. sorba mi van? -
DJviolin #1429 Sziasztok!
http://kvac.extra.hu/
Vajon mi lehet a probléma? Újra raktam az egészet, mert nem lehetett beregisztrálni. Most flottul működik minden, de fent ez a hibaüzenet van:
Warning: themeheader(banners.php): failed to open stream: No such file or directory in /sparebig/userstore/k/v/kvac/web/wwwroot/themes/DeepBlue/theme.php on line 59
Warning: themeheader(): Failed opening 'banners.php' for inclusion (include_path='.:') in /sparebig/userstore/k/v/kvac/web/wwwroot/themes/DeepBlue/theme.php on line 59
Üdv:
Lanti -
Basketbéla #1428 hy all,nekem van css,php leiras + macrom. flash,.... de a css asszem szlovak nyelven
aki akar ms:[email protected] -
pici #1427 Szia! Köszi a gyors választ és igazad van, tényleg nem mutatja php-ben :o)
Köszi szépen! LEgyen szép napod! -
#1426 Az aktuális oldalnak htm, html, vagy php a kiterjesztése? Nagyon valószínű, hogy az előbbi kettő... Váltsd át ebben az esetben php kiterjesztésűvé az oldalt.
Másrészt - ha ez nem segít - hol érhető el az az ominózus oldal? -
pici #1425 Sziasztok!
Miért írja ki ezt az oldalamra: $adatszoveg) { if ($adatszoveg>$lejar) { $aktiv++; $ujadat.=$adatszoveg."\n"; } } $handle = fopen("aktiv.txt","w+"); fseek($handle, 0); fwrite($handle, $ujadat); fclose($handle); ?>
Mit kellene változtatnom?
Köszi! -
#1424 Nem fekszik nekem ez a css.
Még megvannak a figyelmezetetések.
Segítene valaki? (css linkje a linkben) -
#1423 Privi ment -
#1422 betudod linkelni nekem a te indexedet? -
#1421 Nálam - lokális szerveren - működik. -
#1420 Valahogy így sem akar semmit sem csinálni nekem, Hiába szúrom be, semmi nem változik... -
#1419 Igaz, én is később vettem észre... -
#1418 Lemaradt egy zárójel.
helyesen:
$filedate = date ("Y. m. D. H:i:s.", filemtime($fullpath)); -
#1417 Bercy félét használom, de akárhogy rakom be a sort a filesize elé, vmi nem akar működni..
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /sparebig/userstore/t/u/tufaaa3/web/wwwroot/index.php on line 28 -
#1416 filemtime függvény - a filemódosításának dátumát írja ki.
Tehát ha a Berci féle kódot használod, az index.php-ben a $size = filesize($fullpath); sor elé szúrd be az alábbi sort:
$filedate = date ("Y. m. D. H:i:s.", filemtime($fullpath);
A echo "<td $bcg>$size $ext </td><tr> "; sort az alábbira:
echo "<td $bcg>$size $ext $filedate</td><tr> "; -
#1415 Ezt kilehet úgy egészíteni hogy a feltöltés dátumát is kiírja a file után esetleg? -
#1414 Értem, köszi.
Tudom, hogy figyelmeztetés, de 0hiba/1figyelmeztetést kell produkálnom. Ez sajna házi feladat... -
dav1d #1413 Köszi