2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • HUmanEmber41st
    A Magyar Gárda tagjai továbbra sem ölnek, sem civileket, sem katonákat, és gyerekeket sem. Nem bombáznak iskolákat, kórházakat, nem zárják le a határt az élelmiszer és gyógyszer szállítmányok előtt.
    Ezeket mind a zsidó hadsereg csinálja folyamatosan a II: világháború végétől.
  • qetuol
    "Vagy a lélek az csak egy ilyen megfoghatatlan izé, semmi köze a személyiségemhez, semmi köze hozzám, csak úgy egy sallang, ami majd felkerül a mennybe/reinkarnálódik/visszaszívja a Nagy Zöld Trüsszentő? Mer' akkó' azzal aztán kurvára ki vagyok segítve, kb mintha azt mondanátok, hogy ne aggódjak, halál után a testemből műtrágyát gyártanak, és sok szép növény nő majd ki belőlem... Vagy hogy kerülök a mennybe? A személyiségem milyen lesz? Olyan, mint amikor meghaltam? Nem fogok emlékezni arra, hogy mikor születtem, meg nem fogom megismerni a fiam feleségét? Az is rettentő bíztató..."

pontosan^^
  • Anaid
    "A repülős téma ugyanilyen elcsépelt. Viszont akkor nézzünk a mélyére: szerinted egy zuhanó repülőn "megtért" ember hite őszinte? Érzed ugyanolyan erősnek a hitét, mint a sajátodat? Úgy marad az illető hívőként, ha nem zuhannak le?"
    Bár nem nekem szólt, de szerintem nem marad hívő utána, lehet, hogy keresztet vet, meg elmond egy miatyánkot, de utána gyorsan elfelejti. Az esetek zömében.
  • dronkZero
    Na akkor feldobnék egy új témát, illetve egy régit, új megvilágításban:

Lélek és az agy kapcsolata.

Szal azokhoz szólna a kérdésem, akik mélyen hisznek az ilyen lélek témában.
    Néztétek már végig egy ember szellemi leépülését? Az hogy jön össze a lélek feltételezéssel? Ha valójában a lelkünk vagyunk, és az halhatatlan, akkor hogy lehet, hogy gyakran hamarabb "hal meg", mint a test? Nagyon ijesztő és szomorú látni, ahogy változik a személyiség, ahogy szétesik a tudat... Ahogy fogynak az emlékek, úgy fogy el a lélek is...

Esetleg hozhatnám példának az agysérüléses betegeket is, csak az sokkal ritkább annál, hogy bárki találkozhasson olyan emberrel...

Szal szerintetek akkor ez hogy is van? Vagy a lélek az csak egy ilyen megfoghatatlan izé, semmi köze a személyiségemhez, semmi köze hozzám, csak úgy egy sallang, ami majd felkerül a mennybe/reinkarnálódik/visszaszívja a Nagy Zöld Trüsszentő? Mer' akkó' azzal aztán kurvára ki vagyok segítve, kb mintha azt mondanátok, hogy ne aggódjak, halál után a testemből műtrágyát gyártanak, és sok szép növény nő majd ki belőlem... Vagy hogy kerülök a mennybe? A személyiségem milyen lesz? Olyan, mint amikor meghaltam? Nem fogok emlékezni arra, hogy mikor születtem, meg nem fogom megismerni a fiam feleségét? Az is rettentő bíztató...

Egyébként úgyis tudom, hogy ezekre a kérdésekre nincsenek válaszok, de azért tesztelem a hiteteket egy kicsit. Meg érdekelne, hogy ezeket az ellentmondásokat ti hogyan oldjátok fel magatokban? Mert ezek azok a dolgok, amik kapcsán elképzelhetetlennek tartom ezt a lélek témát. Nektek ez hogy?
  • dronkZero
    Megszólítva érzem magam... :)

"Azzzigen...ezt te így megmondod, hát grat hozzá xD"

Te meg ugyanígy megmondod az ellenkezőjét. Én, akinek személyes tapasztalatom nincs a túlvilágról (wehehe), kinek higgyek? Olyan szép dolgokat mondtok mindketten (höhö), na de melyikőtök az igazi keresztény, ki mond igazat?

Annyira vicces, ahogy így vitatkoztok, hogy a képzelt barátotok hogyan viselkedik.

A prédikációkról meg annyit, hogy épp eleget hallottam már, és kifejezetten visszataszító, amikor a pap Istenből vezeti le, hogy miért szavazzak a Fideszre.
    Emellett az én szememben sem bölcs, sem szent nem lesz attól egy ember, mert elvégez egy iskolát. Én is elvégezhetném, engem is felszentelnének(csak ügyesen be kell hazudni amit hallani akarnak), de ettől még ugyanaz az ember maradnék. Mint ahogy az aberráltak is aberráltak maradnak, csak még bőségesen el is látja őket a nyáj kisfiúkkal... (Na jó, pedofilos témát már biztos kurvára unjátok, bocs)
    De innentől kezdve nem értem, hogy miért kéne egy paptól bármit is komolyabban vennem, mint bárki mástól.

A repülős téma ugyanilyen elcsépelt. Viszont akkor nézzünk a mélyére: szerinted egy zuhanó repülőn "megtért" ember hite őszinte? Érzed ugyanolyan erősnek a hitét, mint a sajátodat? Úgy marad az illető hívőként, ha nem zuhannak le? És a legfontosabb: szerinted miért imádkozik? Hogy a mennybe kerüljön miután meghalt? Vagy esetleg a szaros életét félti, és önző módon az élete megmentését várja Istentől?
    Maradjunk annyiban, hogy szólásnak nem rossz, de sok értelme nincsen...
  • 89
    a zsidós témához:

igenis a zsidók ítélték halálra, Pilátus látta, hogy Jézus ártatlan, csak félt a zsidóktól, akik már fenyegetőztek, hogy a császárhoz fordulnak és Pilátus túl gyenge és gyáva ember volt
  • 89
    "a jó emberek is pokolra kerülnek ha nem fogadják el Jézust a megváltónak"

Azzzigen...ezt te így megmondod, hát grat hozzá xD
    Akkor most idézek a papunktól:
    "Mit gondoltok? Melyik kedvesebb Isten előtt? Egy buzgó, hívő ember aki minden héten elmegy misére, de a családját semmibe veszi-bántalmazza, embertársait megveti vagy az a nem hívő, aki családját, embertársait szereti, tiszteli és másoknak fájdalmat nem okoz?"
    Erre megszólalt egy lány: "az első?"
    "Már miért lenne az első? a második természetesen"

Akik itt szapulják az egyházat, azoknak néha nem ártana elmenni hébehóba egy-egy misére és meghallgatni a prédikációt...

amúgy meg, zuhanó repülőben nincs ateista...szerintem mindenki rátalál Istenre, a szeretetre, a jóra, ki előbb-ki utóbb... ki hamarabb-ki túl későn

és akkor a végére egy kedvenc Gladiátor-idézet :D : "Amit életünkben teszünk, az az örökkévalóságban visszhangzik."
  • Montanosz
    elfelejted honnan jöttem..

a néhai neonáci, most már magyargárdista barátaimnak mindnek van minimum gázpisztolya, meg olyan vacsőből eszkabált egylövetü mifene.
    boxert, vadásztőrt nem is említem.
    meg érdekes mostanában mind jár lőgyakorlatra.
    bezzeg amikor arra kértem őket hogy takarítsák ki a gödröt a házam előtt vad kacagásra fakadtak...pedig hát nem ez van a szabályzatukban hogy a köz-érdekében tevékenykednek???
  • Montanosz
    na kis huncut))
    én megnéztem az al-dszazira vagy milyen videót
    gollamsz)))
  • Montanosz
    de
    az árpádok és károlyróbertek alatt is
    sőt még keresztes hadjáratra is felhívó bulánk is van
    irtották: falvaka felégették, gyermekeket és asszonyokat kardélre hányták, a vezetőket lefejezték, illetve a maradékot széttelepítették.
    ezzel aztán a törökök karjába taszították a balkáni népeket(((
    olvasni. árpád-kor háborúi

különjben tök mindegy? ézsaiás és a jelenések is írják hogy jézus a fennálló izraelben, abban a Szent Városba fog visszatérni. tehát ha cigány, illetvce bocsánat, ha romakereket hánysz akkor is így lesz.
    még pedig akkor amikor egy adott eseményt a föld mindennépe egy adott pillanatban láthat (ézsaiás).
    jegyzem ! ez csak az én véleményem, és ebben tévedhetek, de ez tuti az internetre vonatkozik))) ha nem akkor bocsánat..
    na mindegy de mostantól számíthatjuk nyugodtan az internet korát .
    aztán még lesz egy hatalmas gazdasági válság .(ja micsoda véletlen az is most van)))
    aztán egy háború egy meg nem nevezett keleti ellenféllel (most iránnak jó az esélye) aztán a megrendült gazdasági, természeti társadalmi viszonyok miatt egy erős központi kormányzás jön létre az unióbvan mint a római birodalom utódjában (ez is most zajlik mert épp kidolgozzák az elnöki rendszert) és aztán huss itt a vége fuss el véle)))
    természetesen ez lehet az 50 évvel későbbi válságos-háborús időszak is, minden esetre nem 1920-ban, vagy ezelőtt történt ez.
    teljesen pontos menetrend a bibliában, és mivel lépésről lépésre megvalósul napjainkban (1848-ban például nem volt EU,) tehát közeledünk))))
  • HUmanEmber41st
    Azt gondolod, h megnézem?
    Ne fáraszd magad a linkeléssel..
  • HUmanEmber41st
    magyarok nem irtották száz évig tartó háborúban a boszniai bogumilokat-itt a vessző helyett tegyél pontot. Nem irtották.

természetesen mint minden népnél, nálunk a magyaroknál a nyilasok meg kövér, izzadtság szagú magyargárdisták vannak.

Ők viszont nem katonák, és nem ölnek tankokkal gyerekeket.
    Még egy fakardjuk sincs.

És ha Irán atombombát akar csinálni?
    talán tiltja a talmud?
    Csak izraelnek lehet? Jah, mert ők biztosan csak jó célokra használnák..tudom..
  • Montanosz
    hehe
    akkó még)))
    http://radio.dtison.net:8000/hebrewpsalms_32k

• Montanosz
    természetesen mint minden népnél, nálunk a magyaroknál a nyilasok meg kövér, izzadtság szagú magyargárdisták vannak.
    akkor ez miért ne lehetne a zsidóknál is? ők is csak olyan nép mint a többi. biztos van köztük gyilkos meg rasszista is meg hip-hop kedvelő (amitől kiráz a hideg)
    miért veted ezt a szemükre? miért amerikában nem irtották ki a fél indián nemzetet?
    magyarok nem irtották száz évig tartó háborúban a boszniai bogumilokat, holott ők csak Istenüket akarták békében imádni?
    miért ne lehetne izraeli is aki esetleg túlkapásban vagy pénlopásban,korrupcióban bűnös?

de akkor sem menti fel a hamaszt hogy a saját népüket is szegénységben és tudatlanságban tartja.
    nem menti fel iránt az immáron hivatalosan is elismert atombombához elég hasadó anyag elkészítéséért.
    és egyáltalán, miért nézel csak a tükör egyik oldalát?
    az internet bemutatja a kisgyerekek kiképzését öngyilkos merénylőknek, hogy más kisgyerekeket pusztítsanak el?
    ezt miért nem említed?
  • Montanosz
    jó úgyis a másik topikban szétszedik ezt a témát.

csak annyit említek hogy az arab államok nem voltak hajlandók békét kötni, tehát a háború folyamatos már 60 éve, némi tűzszünet beiktatásával, tehát így legalább az érthető miért lövik egymást halomra zsidók meg az arabok, mertt nincs béke))))) azazz inkább ((((((
  • HUmanEmber41st
    Mármint kik?
  • Christiansen
    baszki de betegek vagytok :CCc
  • HUmanEmber41st
    Köszi, hallottam már elég zsidó ajvékolást.
    A történelmet meg lehet hamisítani, de az igazság akkor is igazság marad, ha csak egyetlen egy ember tudja csak a földön.
    A palesztin népirtásról (hála az internetnek és Istennek) bárki meggyőződhet.
    Ha te másként látod, lelked rajta.
    Az ébredés fájni fog.
    (A magzatgyilkosságot is lehet abortusznak nevezni, attól az még magzatgyilkosság marad. Mikor feltalálták, még csipeszekkel, darabokban szedték ki a szerencsétlen magzatot. Most már modern eszközzel, egyben szivattyúzzák ki. Kell a kutatásokhoz.)
  • Montanosz
    nem új dolgot mondok, pusztán múlt századig javarészt a történelem könyveket is katolikus történészek írták, példáúl az ellenreformációt "katolikus újjászületésnek" írva, holott az nem volt más mint magyarok ezreinek lemészárlása, vezetőinek gályarabságba való hurcolása..lemészárolt indiánokat nem is említem(((
  • Christiansen
    nem szeretnék egy óriási vitát kezdeni ebből, inkább hagyjuk
  • SpeedXHUN
    igen,nagyon tágan fogalmaztam,mai szemmel nézve persze más a dolog mint az akkoriban élőknek.
  • Montanosz
    bocsáss meg de figyelmedbe ajánlom hogy amit te vádnak mondasz az nem a kereszténységre igaz hanem némely, talán katolikus egyházra amely próbálta mindazt elfojtani amit tudománynak nevezünk
    nagyon is sok újjászületett keresztény áldozta fel magát az emberi szellem és tudomány oltárán, előre tolva az emberi nem fejlődését.
    És természetesen sokan máglyán végezték!

• SpeedXHUN
    MIRE MENT???: háború és vér.. ennyi.szűk látókör. érdekes módon amikor volt a felvilágosodás és eltették a keresztény nézeteket mennyi mindent feltalált az ember.
  • Montanosz
    rövid történelem:
    palesztina izrael római helytartóságának a neve, nem mint nép név hanem mint tájegység neve.
    a zsidók száműzetésükk ellenére is ott voltak és ott éltek izraelben, pusztán a különböző népek megszálták őket.
    tehát a török megszállás vagy a habsburg uralkodás alatt attól még a magyarok itt éltek ahol most is annak ellenére hogy térképen nem szerepeltünk.
    tehát izraelt 48-ban újra alapították és nem vettek el senkitól sem földet, humánember véleményével szemben
    inkább fájdalmas köztudott tény hogy a holokausztnak kellett megtörténnie hogy a világ lelkiismerete felébredjen és millióknak kellett meghalni azért hogy ismét legyen hazájuk.

• Christiansen
    ez nem indok, 1948 és Amerika tehet a most is tartó háborúról.

ennyi erővel holnap átköltözök Olaszországba, hogy hahó,
    anno a hun birodalom itt pöffekszedett
  • Montanosz
    hahó
    jóval jézus előtt alapították izraelt
    dávid-salamon-sába-egyiptom-perzsia-babiloni fogság
    csak a fénykorában 3000 harciszekere volt a birodalomnak))))
    hahó)))
  • Christiansen
    33 volt lol már ezt még én is tudom
  • Montanosz
    ha gondolod a jogászfórumról is bemásolhatom a véleményt a jogtudoraitól, ami egyezik az ennyémmel.
    tudom hogy kapaszkodsz a saját nézeteidbe, hisz 12 éve én is antiszemita voltam, és külön káromkodást fejlesztwettem ki amelyben sűrűn használódott a zsidó, és valakineek az anyja, illetve nemi aktusok kifejezései.
    mégis most azt mondom hogy nincs igazad, de természetesen ez csak jézus visszajövetelével válik valóra,
    lehet megérjük mert a 2000 év olyan 2040 körül lejár, és akkora várhatjuk vissza.
    akkor majd felemlegetem neked,

- mielőtt valki megkérdi, igen, nem 2000-ben volt a világvége mert a főpapi működésétől kezdve kell számítani a 2000 év elteltét, ekkor kábé 38 éves volt jézus, tehát nem a születésétől,
    ráadásul holdévben számoltak a zsidók, ezért plusz-minusz még pár év -
  • Christiansen
    milyen hazáját?! 1948 hahó
  • Montanosz
    teház az hogy én vagy brazilíában az őserdőben és jappánban, meg oroszországban ugyanazt és úgyan úgy vélekedünk, az nem a véletlen, hanem annak ellenére hogy más civilizációs környezetben és más kultúrkörben élünk - a bennünk levő Szellem érdeme
  • Montanosz
    persze))
    de általam linkelt konkordanciát megnézed, ott a többi fordítást is átnézed akkor rá jösz hogy több értelmezés is van, illetve fordítás, mégis a Lényeg! hogy az öszhang nem mond ellent jézus más kijelentéseinek illetve teljesen csak azokkal értelmezhető, ezért is van a biblia megtűzdelve mindenféle hivatkozási linkel
    itt segítséget találsz minden nyelvvről fordít magyarra: http://www.webforditas.hu/
  • Montanosz
    hazugság a hazugság

itt moindazokat a jeleket felsoroltad amit pont a próféták mondtak jézusra.köszi, így nem kell keresnem őket))

hát épp ezért jelentette ki egy egyszerű halász: péter, hogy ő a messiás, mivel ezek a jelek mind valóra váltak megszületésekor és működésekor
  • Anaid
    "én egy vagyok az atyával," Hát ez az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy Isten. Inkább azt, hogy az általa tisztelt Isten "tanait" a lelkében hordozza. Figyelmeztettelek, hogy kicsit sajátosan értelmezek dolgokat...
  • Montanosz
    valahogy elfelejtetted megemlíteni hogy a zsidó nép a hazáját védi, és annak is nagyrészéről lemondott a béke reményében, amit a hamaszisták nem teljesítettek.
    mondj már egy másik orzágot amelyk önként lemondott területének nagyrészéről az ellenség javára?
    az meg enyhén is torzítás amit mindig felhozol.
    a terroristák használják a kórházakat, magán intézményeket fedezékül.
  • Anaid
    "Mindenki valamilyen nép, nemzet tagjaként születik ma meg itt a földön. Ezt az identitást meg kell őrizni, de soha nem szabad más népek rovására terjeszteni."
    Szép gondolat.
  • HUmanEmber41st
    Na, ne ez már tényleg fáj....
    Nesze neked szent szellem...
    Az biztos, fájó lesz a kijózanodás. Persze nem fizikailag, hanem lelkileg. Mint amikor kiürül a drog a szervezetből és a megroncsolt idegek fájni kezdenek...Ez lesz csak lelki síkon. Nem kívánom senkinek sem.
  • Montanosz
    nem hiszen szabad akaratod van!
    példaként a perzsiából jött mágusok is másképp hittek mint a zsidók, de gondolj bele hogy felismerték és az akkori világ legértékesebb kincseit hozták nékie, mirhát meg ilyesmit....
    tudod mit mond a biblia ha egyedül élsz egy teljesen kietlen szigeten? és senki nem mondta el neked az örömüzenetet?
    a saját lelkiismeretedre vagy utalva! tehát azt tedd amivel jó a lelkiismereted!
  • BIZ0906
    Mennyi baromságot tudtok ti összehordani ilyen nemlétező akármiről de egész jól passzol ide a Passió xD. A lényeg hiszem ha látom... vagy nem.
  • HUmanEmber41st
    Zsír hazugság.
    A messiás kizárólag a zsidó népet emeli fel minden nemzet felé.
    A zsidók a mai napig is várják.
    A próféták nem voltak zsidó születésűek. Jónás is nagyon jól tudta, mi lesz a sorsa Ninivében, persze, h nem akart odamenni. A prófétákat általában megkövezték végül, vagy menekülniük kellett.

Jézust azért ítélték halálra a zsidók (nem a római Pilátus) , mert megmondta, h ő mindenkihez jött, nem csak a zsidókhoz. Ő megváltó, nem zsidó messiás.

Ha elovasod a Bibliát (most nem linkelem a szöveget, mindenki megtalálhatja) Jézus születéséről "hivatalosan" csak a bizonyos 3 keleti bölcs tudott.
    Ha csak a zsidókhoz jött volna, a zsidó rabbik felismerték volna. A bölcsek keletről jöttek, rajtuk kívül senki más nem látta azt a bizonyos betlehemi csillagot.
    Arról nem is beszélve, h bár izrael földjén, de nem júdeában, hanem galileában született. Galilea név egy rövidítés. Galil-tartomány hag gójim -a gójok földje.
  • Montanosz

mivel főleg elgörögösödött és számáriai származásúakal, illetve pogány háttérből jöttekből állott a fótanács, kissebségbe került zsidószármazásuakkal megtüzdelve: kijelenthetem hogy nekik árulkodott júdás
    most szidhatod a görögöket meg a babilóniai bevándorlók leszármazottait