2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
#490 Nem tudom, mikor ettem utoljára...De kedves vagy. -
#489 Nyugi van. Hiszek, csak máshogy, sokmindent nem hiszek el, ami szerintem dogma, meg ami szerintem ferdítés. Nem kérem, hogy értelmezzék, meghatározzák, mit hogy értsek és higgyek. Kialakult a saját hitvilágom, ill. kialakulóban van. Nem tilos, ugye? -
#488 azért egy jégkrémre jól vagy nálam,szeretem a nyitott, érdeklődő embereket))) -
#487 igen meg nem is)
Jézust Istennek mondják mint a próféták, mkind ő maga, mind az apostolok, és ami fő, mind az Atya is, jelekkel és prócéciák beteljesülésével - legismertebb amikor kockát vetnek a köpenyére, ez szerepel előtte másfél ezer évvel megírt próficiáknál, de az is hogy szamárháton vonul majd be jeruzsalembe.
tehát mivel nem másnál hanem nála vált valóra, ő at akit vártak
de több helyen is kivan jelentve hogy egyenlő az Atyával.
tehát Jézus testben megjelent Krisztus, Úr és Isten az Atyaisten dicsőségére, megváltó))
ő mondja: én egy vagyok az atyával, modernül: én ugyanaz vagyok mint az Édesapám
azonkivül persze rabbi volt a zsidóknak, néha prófétának nézték,néha égő csipkebokornak (mivel ezt biztos ismered, így jelent meg mózesnek)
vagy pedig mindent megemésztő tűzként jelent meg, legvégül emberi testben,jézusnak hívták))) -
HUmanEmber41st #486 Bizony nem mindegy. Az emberiség különböző népekbe, nemzetekbe tömörül.
Bár a globalizációs folyamat megpróbálja eltörölni a nemzeteket és a családokat, az egyént pedig valami nagy közös masszába olvasztani, ez nem fog sikerülni.
Vannak népek és azoknak vallásaik olyanok, h aki oda születik, az automatikusan tagja lesz a népnek, és a vallási közösségnek is. Ilyen nemzeti vallás a judaizmus is.
Hivatkoznak jhvh-val kötött szövetségükre, mely őket minden nép fölé emeli. Aki nem születik zsidónak, az gój. Lélektelen állat, semmi joga nincs a zsidókkal szemben. Bármikor és büntetés nélkül megölhető, kifosztható, megerőszakolható stb.
Hiába veszi fel bárki születése után a judaizmust mint vallást, az a zsidók szemében mindig is csak egy gój marad.
A kereszténység így- a születés alapján kirekesztő, megkülönböztető, tagjait az emberiség többi része ellen gyűlölködni tanító "vallás"- ellenében az Isten és az összes embertársaink szeretetét hirdette, míg vezetői közé pénzükkel, hatalmi befolyásukkal be nem furakodtak, és el nem térítették Jézus igaz vallását eredeti pályájáról.
Javaslom, olvasd el a talmudot, mely a híres zsidó rabbik tanításainak írott gyűjteménye.
Montanosz meg értük rajong, és honvédő háborúnak látja a palesztin népirtást.
Terroristáknak a szülőföldjükért és az életükért küzdő szabadságharcosokat.
Mindenki valamilyen nép, nemzet tagjaként születik ma meg itt a földön. Ezt az identitást meg kell őrizni, de soha nem szabad más népek rovására terjeszteni.
Az meg nagyon rossz hazugság, h mindenki egyenlőnek születik.
Ez csak akkor lenne igaz, ha tényleg nem lennének nemzeti különbségek, mindenki egyforma anyagi javakkal rendelkezne, egyforma értelmi képességgel, és fizikai adottsággal.( a vallástalanságot nem is említve) Csakhogy ezek már nem lennének emberek, hanem valamifajta biorobotok, droidok. Én köszönöm, de nem kérek ebből.
Ezért fontos, h ki milyen nép, nemzet tagja. -
#485 Nincs purgatórium...
Anaid kárhozat pozitív, itt már csak a headbang segít. -
#484 csak azt nem tudod mikor lesz az, akkor persze ráérnél mielőtt elgázol a busz))) -
#483 nem
azért van a szent szellem keresztség ami segít helyesen tartani az életedet
péternek még nem volt amikor megtagadta jézust, csak pünkösdkor kapták meg, amikor azt hitték hogy részegek, no ezért nem kell csúfolni a hitgyüliseket, legalább ők nem szégyenlik ezt ha apostoloknak megfelelt.
ugyanis a hirtelen Szellemi erő leszáll az emberre kivülről olyan mintha részeg lenne.
sajnos amire te gondolsz az a szent szellem nélküli, illetve halott egyházakra vonatkozik: itt nyüzyögnek a megtéretlen emberek, tehát nincs is ami vissza tartsa őket a pedofiliától vagy még rosszabb dolgoktól.
attól hogy valki egyháztagnak vallja magát és templomba jár attól még nem keresztény a szó bibliai értelmében. -
#482 uh,miért nem jön má' valaki segíteni)))
de, vagyis a bbiblia első mondatától az utolsóig erre készíti fel az olvasót,meg miért vennél P4-es gépet ha ugyanazért a pénzért dupla procis csúcsgépet kapsz?)))
aztán azért adta a csodákat hogy ezzel megerősítse hitünket, halottak támadnak fel (miskolc), agydaganat múlik el 3 nap alatt (makó)
gyógyíthatalan cukorbetegség visszakozik (szerénytelen, sőt erre boldogan büszke jómagam) satöbbi
sok izgalmas változás jön be döntésed alapján, szent szzellem keresztség és kapsz egy csak angyalok által érthető új nyelvet (az enyém kissé a héberre hasonlít, lehet valami holt nyelv is esetleg)
satöbbi -
#481 meg is van a jegyed a pokolba!
ha ezen kívül példásan jól viselkedsz, purgatórium esetleg.. -
#480 "El kell fogadni, hogy Ő Isten fia, és megváltotta a velejéig bűnös embereket a bűneiktől a kereszthalállal." Hát ez nekem nem ment és nem is fog menni, mert ebben nem hiszek...Ez így nem hihető. -
#479 jaja vágom, sajna kamu pedig nagyon nagy poén lett volna!
asszem van egy Queen dal is ugyanezen témában:) -
#478 El kell fogadni, hogy Ő Isten fia, és megváltotta a velejéig bűnös embereket a bűneiktől a kereszthalállal. Persze csak azokat, akik ezt elhiszik. -
#477 Stairway to Heaven-ről éppen más jutott eszembe a magnószalagos sztory után. :)
Ez :-)))
Köszi, hogy eszembe juttattad ezt a zseniális számot! -
#476 hogy társadalmi kontroll eszköze lehessen :P -
#475 Első gondolatból? Hogy gondolkodj. Merj rajta elgondolkodni és ne várd, hogy más a szádba rágja, hogy értsd.
A vallások alapja végül is mitológia, nem?
A mitológia mindig a valóságot írja le, akkori értelmezésben és mindig "tesz hozzá", később ezt nehéz új infókkal úgy értelmezni, ahogyan akkor értelmezték...Ha jól tudom Tróját is mítosz alapján találták meg pl.
-
#474 Mi értelme van egy olyan szövegnek, amit nem ért senki, illetve ahányan olvassák annyiféle értelmezése van? -
HUmanEmber41st #473 Hiába terelsz, nem adtál választ #402 ben feltett kérdésemre.
Egy szó, egy népcsoport a jó válasz.
A rehabilitációs intézmény pedig egy olyan szanatórium, ahol megismertetnek az igazsággal. Az nagyon fontos.
Várom válaszod! -
#472 Mi a fene az, hogy elfogadni Jézust? Ő egy gyógyító és próféta volt, nem Isten. Nem azt kérte, hogy benne higgyenek, nem értem ezt az egészet. A szeretetet és a jóságot hirdette, nem saját dicsőségét. Vagy megint én vagyok teljesen eltájolva? -
#471 a lényeg, hogy akármit csinálhatsz, de ha halál előtt 5 perccel megtérsz
Stairway to Heaven :PP -
#470 Aha, tehát eredeti görögűl. xD -
#469 "de ha rosz fát teszel is a tűzre, az a pillanat fog számítani jézusnál, és nem változtatja meg a döntését" - ez most konkrétan úgy értendő, mint ahogy Pál rossz fát tett a tűzre, vagy Jézus megtagadását?
Mert nekem ez nem volt tiszta, azt hittem, hogy aki elfogadja Jézust, az nem lehet pedofil, nem hazudhat, nem ölhet, ilyesmi.
Lehet, hogy félreértettem? -
#468 "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
Mi van, ha nem az ő elfogadását jelenti? Mi van, ha valami mást jelent? -
#467 itt van mindenféle nyelven, akár eredeti görögben is, vagy magyarázó angol verzióban
konkordancia -
#466 természetesen mindenki cselekszik jó, rosszat is
itt az idézat nem a megtéréssel kapcsolatos amúgy mint említettem
de természetesen gondolj bele, ők is összevitáztak, nem voltak egy véleményen, megsértették egymást, példa: péter nem evett együtt a prozelita háttérből jött hívőkkel, holott előtte pont neki volt látomása hogy mindent meg ehet, azt már nem is említem hogy háromszor is megtagadta jézuat ellfogatásakor.
tehát ne a falra festett képekre gondolj hanem hús-vér emberekre, akik azonban azt cselekedték amit jézus elvárt tőlük.
már írtam: egy kereszténynek is fejére eshett egy tégla a tetőről, ne legyen téves gondolatotok a keresztényekről, nem az a lényeg hogy egyenesen ülsz e a templomban vagy térded csapkodva nevetsz....
olyan emberek mint te, kivéve hogy van egy önszántukból válalt, mivel szabad akaratod van, küldetésük.
tehát nincs azzal gond ha te nem értesz velem együtt, szabad akaratod van dönteni. -
#465 Jó, de aztán eredeti(?) nyelven vágd be, mert könnyel lehet, hogy az "Út" igazából kutat jelent, "Isten fia" meg isteni piát... -
#464 nem ismered a legújabb Biplija liberálovizsoknag bestsellert?:_D_D: -
#463 Róm 10,10. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
és ami fő!
Ján 14,6. monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
de nem evangélizáció a téma, cak példaképp hoztam, hisz keresztényként mi máshoz igazodnék mint az evangéliumhoz?
ha nem így tennék magamat és benneteket is becsapnálak, és nem lennék különb júdásnál,
lehet beszédem nem tetszik, de mást nem mondhatok. -
#462 Ja várjunk csak, pontosabban: Melyik verzióból van? :D -
#461 Tehát Pál ezek szerint őszintén megtért, amikor azt állította, hogy rosszat cselekszik, pedig tudja a jót? -
#460 nem
de ha találok konkordanciát neteset akor az lesz, de bemásolni nincs kedvem a bibliából -
#459 50-50%? -
#458 vagy esetleg "Önkielégítésből a szentségbe"
szerintem elkapkodnák a könyvem ha megjelentetné valaki -
#457 az nem számít, ha nem őszinte a megtérésed és természetesen számítás nem számít számíthatónak))))
tehát érdek smafu
az idézet részlet pedig részlet, részletesen csak szövegkörnyezetben érthető.
így ha kiragadod, Isten egész népek mészárlására parancsot adott, ugyanakkor meghalt értük a kereszten? látszólag ellentmondás, ezért nem szabad egy mondatot kiragadni az egészből.... -
#456 Ez pontos idézet? -
#455 de
konkordanciában kereshető ilyen részlet...
szívünkben megigazolunk és szánkal vallomást teszünk erről, és üdvösségünk lesz
vagy
senki nem juthat az atyához csak jézus által
tehát nincs mária vagy purgatórium, de más út sem mert Jézus az Út maga
természetesen ha nem hiszel benne nem gond, de én mást nem mondhatok ha nem akarok hazudni a kedvedért, vagy hogy engem kedvelj, mert nem erről szól az egész, hanem hogy igen vagy nem. -
#454 Nekem rémlik valami "..csak rajtam keresztül..", meg ilyesmi. :) -
#453 Ezek szerint akkor lehet nyugodtan garázdálkodni, ha valaki elfogadja Jézust a megváltónak, anélkül, hogy a pokolra jutna?
Mégegyszer Pál:
"Istenem, tudom a jót, mégis a rosszat teszem."
Vagy még biztos fiatal, és bohém volt. :D -
#452 új oszkár díjas film -> a gestapómilliomos :D:D -
#451 Már hogy ne lehetne? Még a hatékonyságot is növeli.