Mire mentünk kereszténységgel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de most már vannak modernebb eszközök igy hát a kutya se jár templomba!!
piár fogás.amerikának jo a menedzsmentje.az öskora vezethetö vissza.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Én úgy gondolom, változik, változik, de soha tûnik el. Mi az ami eltûnne?
Ez benne van a világunkban, és benne is marad.
"Kíváncsi lennék a jövõre, hogy mondjuk 200 év múlva hol lesz a keresztény vallás és annak eszmerendszere a társadalomban, és jó kérdés az, hogy egyáltalában képes lesz e megfelelõen reagálni az egyház a változásokra."
-Most hol van a ker. vallás és annak eszmerendszere a társadalomban? Most képes megfelelõen reagálni az egyház a változásokra?
Mik azok a dolgok, amik a mai keresztény eszmerendszert megkülönböztetik a régitõl? Mi a fix keresztény eszmerendszer? :D
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A másik. Valóban létezik ma rengeteg ideológia. Keleti filozófiák keverednek a nyugatival vagy csak önmagában teszik magukévá az emberek. Én az európai vallási ideológiák eltünésére gondoltam. Egyre kevesebb ember jár templomba. Ha belegondolsz 80 évvel ezelött még természetes volt, hogy az emberek 90%-a akik kerszténynek vallották magukat elmentek a templomba vasárnaponként, vagy egyáltalában úgy próbáltak élni ahogy azt a keresztény vallás elõírta nekik -most nem azt akarom firtatni, hogy ez helyes vagy helytelen dolog volt az más téma ezt csak mint tényt mondom.
Ma már ez nem létezik. Szerintem pontosan azért mert átalakúlt a világ. Más szemléletmeggyözõdésük van az embereknek, és pont ebbõl következõen alakúl át az a társadalmi rendszer - európában és az USA-ban biztosan - amit ma ismerünk. Valoszínû, hogy ez egy természetes evolúciós folyamat. Kíváncsi lennék a jövõre, hogy mondjuk 200 év múlva hol lesz a keresztény vallás és annak eszmerendszere a társadalomban, és jó kérdés az, hogy egyáltalában képes lesz e megfelelõen reagálni az egyház a változásokra.
Mind azt, amit különbségnek látsz (legyen az technikai, társadalmi), még mindig csak az ideológiáink, és gondolkodásunk különbözõségével tudom magyarázni.
Én épp azt látom, hogy egyre több, és több ideológiánk van.
azt viszont nagyon jól tudjuk ,hogy a keresztények milyen hatást gyakoroltak az õslakosságra:(((
Egyesek szerint, és nem titkolom egyetértek velük, a keresztény egyház (amit SOHA nem kevernék össze a kereszténységgel, vagy keresztényekkel) akkora kárt okozott a tudomány fejlõdésének, ami akár 1000 évvel is visszavethette a civilizációnk fejlõdését.
Az nem mentség, hogy párszáz éve rájöttek, és elkezdtek elõásni meg újrakitalálni 300-1500 éves tudományos munkákat görögöktõl, meg araboktól.
Ma már változik a világ és ahogy a dolgok állnak 20 év múlva lehet Kína lesz a világ vezetõ hatalma. De ha jól megnézed a mai világkép a globalitáson, a vallási - és ebbe a kereszténység is bele tartozik - ideológiák hiányán alapúl. Szerintem ma egy olyan világban kezdünk élni ahol mindazok a felfogások amik 2000 éven keresztûl érvényben voltak, elvesznek, jelentõsen átformálódnak. Az a világ ami úgy kb az 1990-es évekig tartott az a keresztény eszmére alapúlt. Talán ez idõben egy kicsit még hátrébb is van, de erre az eszmerendszerre alapúlt társadalmunk. Jó kérdés, hogy most mi fog következni.....
és azt mondtam, hogy a kereszténység rátelepedett a kultúrára. ami kellett megtartotta, amit nem, azt még az elmékbõl is kiírtotta...
Más kérdés. Azért bennem felvetõdött párszor az a kérdés, hogy miért pont eurpa nemzetei voltak azok akik évszázadokon keresztûl dominánsak voltag a világtörténelemben? Miért nem mondjuk a kínaiak vagy a japánok vagy teszem azt valamelyik más keleti nép gyarmatosított. Ha megnézem mondjuk az amerikai kontinenst és észak-amerikát ahol mind a földrajzi adottságok mind az ásványi kincsek adottak voltak. Még sem alakúlt ki egy annyira fejlett civilizáció mint az európai. Nem lehet, hogy talán ez is a kereszténység miatt történt így?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Biztos vallásosak a srácok. :)
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
inkvizíció,
moralitással emberi akarat-gyengítés,
zombulás: ha ezt meg ezt megteszed, akkor majd a misztikus túlvilágon jó lesz neked. igen, oda kell adakozni. lol!
emberiség ellenes legnagyobb kárt, 1. mint vallás maga 2. elgyengítés-nyáj szerep, az egyház-vallások okozták. Ez nem bocsátható meg. Semelyik vallásnak sem! Háborúkkal egyetértek: iszlám, zsidó, keresztény,egyremegy...
Ezt ugye nem mondod komolyan!!!???
A másik dolog. Jó kérdés, hogy ez a háború esetében, hogy mûködik. Vajon bûn e, hogy megölök valakit azáltal, hogy a saját életemet védem? Lehet, hogy hagyni kellene, hogy megöljenek? A választ nem tudom.
Másik a bûntudat kérdése. El sem tudják képzelni, hogy valakinek nem akkor lép fel a bûntudata, amikor nekik. Akkor jön az, hogy "semmi bûntudata nincs" Biztos elragadta a Sátán. Nem ez biztosan nem a tudatosság hárítása. :)
Harmadik eset, amikor a hívõ gyilkol. Válasz: Nem, az nem hívõ. :D
N1ght a kérdésedre az én válaszom az, hogy a bibliát nem szabad szó szerint érteni. Ne feledd, hogy ezt a könyvet több ezer évvel ezelött írták amikor sok mindenrõl nem tudtak az emberek. Egyébként II. János Pál Pápa elismerte a darvinizmus elméletének jogosságát. Amit szerintem már kb 100 éve meg kellett volna tennie az egyháznak. Dehát isten malmai lassan õrölnek:)
Egyébként meg elvakúlt emberek mindíg lesznek. Legyen az illetõ ateista vagy deista. Ez is csak egy emberi sajátosság.
De hogy a topikban felvetett kérdésre is válaszoljak és elmondjam a vélemlnyemet. Elöszõr is ott van a 10 parancsolat. Ne lopj ne õlj ne tégy hamis tanubizonyságot stb... Azt hiszem ezek olyan ma már egyetemssé váló normák amit minden ember ellent mondás nélkûl elfogad, és mindezek a kitételek szervesen beépûltek a mai társadalmakba. Aztán ott van az a fogalom, hogy humanizmus vagy emberi jogok. Az, hogy a mai modern államok alkotmányai azzal kezdõdnek, hogy egyenlõség és faji megkülömbözetés tilalma mind a kereszténységnek köszönhetõ. Olyan mûvészeti ágak mint a barokk a reneszánsz a gótika mind a kereszténység eredménye. Az, hogy ma létezik európaiság és európai kultúra mindez a kereszténységnek kösznhetõ. Ha nincs egy olyan ember akit Nagy Károlynak hívnak aki saját magát "európa keresztény uralkodójának" hívta akkor ma rengeteg tudás és emlék a semmibe vész. Õ volt az aki a keresztény kolostorok megalapításának támogatásával megtartotta a latint ahol az írásbeliség segítségével rengeteg ókori feljegyzés megmaradt.
Mindezt még sorolhatnám a végtelenségig de fáradt vagyok és reggel meló:) Úgyhogy aki egy kicsit is olvas történelmet az szerintem nem kérdõjelezi meg azt, hogy a kereszténység semmit sem adott csak elnyomást és vakbuzgóságot.
Tegnap beestem egy TAeista oldalra, és ledöbbentem.
Az egy dolog, hogy pár híres mûvész és/vagy tudományos ember mond valamit az ügyben, de azt ésszel teszik és meggyõzõdésbõl ...
De amit azon az oldalon olvastam!
Ahhoz képest Gipsz Jakab megrögzött "Joghurt Ezos" vagy a nagyon vallásos Mari néni, aki egy könnyezõ szobortól vár gyógyulást, szóval õk se mondhatnak nagyobb baromságokat, mint amiket ott összevissza írkáltak.
Szerintem ne akarjon olyan ember csinálni ateista oldalt, akinek fingja nincs egyetlen vallásról se, mert se bibliát, se koránt nem vett a kezébe, és azt se tudja mi az a buddha ... másrészt éppen olyan lelkisérült, befordult emberek írnak oda, akiket a nagyobb szekták meg trendi ezoterikus közösségek be szoktak szippantani. Csak a másik végleten.
UFF.