2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
#570 nem csak szerényen humorizálni próbáltam))) -
#569 Kedvesem, egyoldalúan szemléled a dolgot. Miért is feltételezed, hogy ezt várom el? Leírtam pár eseményt, milyen hangnemben reagáltál rá? Nem úgy tűnt, hogy csak megemlíted, inkább úgy, hogy nem lehet más vélemény, mert nem bizonyított és pont. Én meg hülye vagyok, ha nem látom ezt be. Ne játszd a sértődöttet, nem áll jól. Te sértegettél engem, nem fordítva. Nem kértem segítséget, ha jól emlékszem....
Főleg tőled nem kérnék, miután az egész GV-s leírásból azt a konklúziót szűrted le, hogy ez alapján nem tudott meg senki többet a GV-ről. Ebből az jött le, hogy szart se érdekel más, csak hogy a tudomány szempontjából hasznos-e a dolog vagy nem. Ha tévedtem és nem úgy gondolod, hogy csak ennyi a lényeg, bocsánat. Ne fényezd magad, nézd meg hogy és miket írtál. Tudodk én is támadó lenni, csak nem szeretek... -
#568 az eredendő bűnt elvileg a keresztség törli el. ez ugyebár Jézus áldozathozatalát ismerve totál felesleges, de mindegy. (fyi: amiről én beszélek, az sosem a hivatalos álláspont, sőt sokszor nem is ismerem a hivatalos álláspontot.) -
#567 Ezt csak te látod bele folyton. Nem értem, hogy várhatod el tőlünk, hogy bármire is halálpontos és szakszerű leírást fogunk itt adni. Megemlíteni tudok dolgokat, aminek utánanézhetsz. Nyilván nem írok itt doktori disszertációt, úgyhogy minden amit írok egyszerűsített. Ha érdekel a téma, majd utánaolvasol magadtól. Én csak azért említem meg, hogy tudj róla, hogy van ilyen is, és hogy hogy érdemes rákeresni. Akkor most nem adok tippet, keresd meg magadnak... -
#566 Tudod mi tetszik a Hauzdoki sorozatban? Az analitikus hozzáállása: veszi a tüneteket, eredményeket, már ha vannak, az egyén tapasztalatait és felsorolja a lehetőségeket és ami nem illik rá az esetre, kiszórja, egyre szűkíti a kört, míg jó eséllyel megtalálja, mi a baj vagy mik a bajok. Mert, hogy az sem biztos, hogy csak egy tényező az okozója mindennek, lehet komplex is. -
#565 Csak abban az esetben érdekel bármilyen pszichológiai megközelítés, ha nem akar vele senki egyedi eseteket sablonizálni, pusztán azért, hogy lám a tudománynak van igaza. Ha nincs erőltetettség benne, akkor érdekel. Sokminden érdekel, de nem szeretem, ha rám akarnak erőltetni olyasmit, amit nem találok megalapozottnak a saját nézeteim szerint, de ha van olyan magyarázat, amely tökéletesen "lefedi" az adott jelenséget, akkor elfogadom. Kompromisszumképes vagyok, de részigazságok alapján felállított sablonokat nem hiszek el, nem fogadok el igazságként. Szubjektív, lehet, de nem jobban mint sok más ember hozzáállása. -
#564 Az nemúúúúúúúgy van, hogy Jézus a kereszthalállal csak az eredendő bűntől váltott meg? Hogy addig automatice pokol volt mindenki sorsa, viszont azóta már lehet kepeszteni a mennyországért?
Persze ha megérdemled, meg nem fogadod el, meg mitudomén, akkor még nyugodtan dobhat pokolba az öreg, de a lehetőség már legalább megvan. Gondolom unta már az angyalok társaságát, meg látta, hogy mekkora buli a pokol... (Legalábbis Lucifernek, meg a bandájának :P) -
#563 Ingyen sör van, csak kellegy jó balek, aki mindig meghív.... Fele teljesíthető.... -
#562 Ne fáradj, olvastam róla, a vascsöves esetről. Meg villámcsapásosokról is amennyit találtam... -
#561 A szekrénynyikorgás éjfélkor a hőtágulás miatt történik.
Tehát a lelkem megőrzi az identitását a hőtágulás miatt? Vagy ezt most nem értem?
:P :D -
#560 Ugyanennek a jelenségnek a pszichológiai megközelítése érdekel? Mert van ám erre más magyarázat is, mint ez a lelkes... -
#559 Ja, hozzájuk.
De. És? Ellőjem a tehénlepényes-legyes közhelyet? De nem is ez a lényeg, hanem hogy nem lesz valami attól igaz, hogy sokan szeretnék, ha az lenne. Akkor már rég lenne örök élet, meg ingyen sör. -
#558 Szerintem nem kell ahhoz CT, hogy észrevedd, hogy az illetőnek egy vascső átütötte a fejét... :P De ha túléli akkor nyilván marad nyoma. Kerestem a konkrét vasrudas esetet, de nem találtam meg. A lényege az volt, hogy a csóka túlélte az esetet, de eléggé beszámíthatatlan lett, dührohamokkal, stb.
Keresés közben meg találtam egy ilyet, ez sem semmi:
[URL=http://mediq.blog.hu/2007/07/25/a_het_legerdekesebb_esetei_a_miniagy_es_]"Miniagy"[/URL]
Azé' nem semmi gusztustalan dolgok vannak azon a blogon úgy egyébként... :P :) -
#557 "Szal azokhoz szólna a kérdésem, akik mélyen hisznek az ilyen lélek témában."
Vagyis az emberiség cirka (szerény saccom szerint) 80-85%-ához?
Kb ennyien hisznek valamely Istenben, szellemekben, reinkben, a lélekben. Te nem érzed úgy, hogy te tartozol kissebbséghez?
-
#556 amúgy jane austen rajongó vagyok, ha már a romantikát szóba hozzuk a szeretett mellé)))
-
#555 az idézet is csak a hívőkre vonatkozik konkrétan
az másik dolog hogy ismerőseidet,barátaidat is igyekezz úgy kezelni mint önmagadat.
tehát ne kívánd elmegyógyintézetbe zárni))) -
#554 azért is fontos a Szellem vétele, nehogy unalmassá váljon az életed, és kiüeresedjen a keresztényi élet.
Szellem felhatalmazásával űzhetsz démonokat emberekből, gyógyíthatsz imáiddal embereket, satöbbi....
-
#553 igen
de csak akkor érvényesül a megváltás a te életedre, ha személyes megváltódnak elfogadod.
le is írja jézus ennek mi a módja:
szívedben döntesz, megvallod emberek előtt (ezzel bizonyítod, nem csak a fürdőszobában elmotyogsz valamit) aztán meg kapod ingyé, feltéve ha megőrzöd...
szóval mindenkinek jár, de csak az tud vele élni aki el is fogadja!
ja és...
tehát nuku buddha/mária szobor, mivel a hozzá való szertertásokat, meghajlás, virágok szoborra tevése, bálványimádásnak mondja, és Istentől távoltartónak jézus... -
#552 de ne tudod ez a parancsolatokatbetartjuk már a zsidóknál sem vált be!
hát még a mai megromlott világban.
- pesten egy szomszédom a legszebb nő volt akit életemben láttam, kivéve azt hogy férfinek született, ha szeretkezek vele, se tudja meg senki -
DE! épp itt jön be a lényeg amit mindig hangsúlyozok, az újszövetség attól új hogy jézus a saját szellemét megosztotta velünk, és immár nem parancsolatoknak kell engedelmeskedni, hanem a bennünk levő szellem, természetfeletti lény, segít megtarttatni ilyen és még rosszabb helyzetekben!
és mi fő! ezt nem lehet kiérdemelni, jézus bárkinek adja aki szeretné, kegyelemből...és persze ennek a jele a nyelveken szólás, én ma is így erősítettem meg magam hogy nyelveken imádkoztam reggel, aza a lényeg hogy teljesen természetes dolognak kell elfogadni és gyakorolni))))
olyan mint a fogmosás, ki nem maradhat)))) -
#551 konkrétan azt mondja, hogy:
"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást."
mellesleg Jézus azért halt meg, hogy megváltson minden embert. (Pál leveleiben van erről szó, most nincs kedvem megkeresni.) melyik hívő szerint nem sikerült? akkor meg mit rugózunk itt bűnökön meg hogy ki melyik vallást követi? meg vagyunk váltva emberek, halleluja, tessék elfelejteni a pokolt, Jézus elintézte nekünk, hogy senkinek ne kelljen oda mennie. (és itt most ezt nem ironikusan meg tisztelet nélkül mondom, csak mai modern nyelven, hogy mindenkinek tiszta legyen.)
persze akinek van egy kis önbecsülése és tisztessége, az ezután elgondolkozik, hogy nem tartozik-e vajon Istennek valamivel, elhagyja bűnös szokásait stb. de más vallásában, bűneiben turkálni az ezek után már felesleges időpocsékolás, sőt Isten akaratának teljesen felesleges megkérdőjelezése. meg akart menteni minket, megtette, kész, bevégeztetett. -
#550 amúgyis persze bocsánatot kérek tőled
nem a katolikus hívőkkel van gondom, hanem a papságával, szertartás rendszerével satöbbi
a katolikus hívőket is kereszténynek tartom
az hogy a zsidók akarták de pilátus végeztette ki, attól nem függ sem az én sem a te hitet, sem üdvödsséged, ha vitázunk is rajta mivel ez nem attól függ
a keresztények között is lehet vita, nem hordunk uniformist, és önálló véleményünk van, mégha ezt sokan nem akarják elhinni))) -
#549 szóval fontos: a lélek megörzi identitását, számunkra láthatatlanul, de szellemben érzékelhető módon..tudod a szekrény nyikorgás éjfélkor)))
de sajnos ha a szellemi része nem aktivizálódik, hiába járt egyháázba, hiába mondanak érte misét, hókusz-pókuszt, jézus mondja hogy csak a szellem által ragadtatunk el, annélkül csak ballaszt anyag maradunk)))
tehát ez a nagy műve! előtte nem lehetett a menny nevű bolygóra kerülni)) csak áldozata által, és most már ha ezt elfogadod, nem számít hogy görög vagy cigány vagy é))) -
#548 hát pedig én csak a tényeket írtam le...és mégcsak nem is idéztem, hogy : "vére rajtunk és fiainkon"
és ne felejtsd el azt sem amikor Jézus megátkozta a fügefát(zsidó népet) -
#547 Hol is? Ja tudom, ezos portálon olvastam, hogy hármas egység: test-lélek-szellem egysége az ember. Meg olyasmit, hogy van olyan gyógymód, amikor egy ember a saját szellemét "önmagából kivéve" képes mások bizonyos betegségeit enyhíteni, ill. gyógyítani is. Gyakorlatilag önmagát, egy részét használja, hogy másokon segítsen és állítólag igen gyors és hatékony főleg fájdalom, meg egyéb tünetek elmulasztásánál. Arról már nem szólt a fáma, hogy ennek milyen hatása van arra a bizonyos egyénre...
Érdekes cikk volt. -
#546 óóó-kééé. -
#545 nekem sincs személyes tapasztalatom "odaátról" mint ahogy gondolom Neked és dronkZero-nak sincs :), szóval minden relatív: te most azt mondod, hogy kitaszított lesz, míg én azt, hogy ez nem biztos...
Jézus azt mondta, mikor a legfőbb parancsot kérdezték tőle a zsidók: "Szeresd Uradat, Istenedet..." és "Szeresd felebarátodat..."
Szerintem aki ezekszerint él, legyen akármilyen vallású, felfogású az üdvözül...tehát a szeretet a legfontosabb...de szerintem elég kevés ember lehet, aki mindig helyesen tud dönteni és jól éli le az életét ellenségeskedés, harag és gyűlölet nélkül (én sem hiszem magam közéjük :D) -
#544 Hurrá, akkor nekem igazat mondtak az orvosok, hogy nekem nincs ilyenem....
Na akkor ennek az ügynek a végére is pontot lehet tenni.
-
#543 felvetésre:
csak saját tapasztalatom írom le.
lélek a vérben, elme az agyban, szellem a gyomor/köldök körül
szóval a biblia három fele ossza az embert lélek,test,szellemre
a szeellem csak akkor aktivizálódik amikor valaki elfogadja jézust
tehát a "rosz" dolgok: a gyűlőlet, irigység, satöbbi lelki dolog
az istenhez vonzódás, szeretett (nem a nyálas vonzódás), türelem, megértés, satöbbi szellemi dolog
a test meg test: fekvőtámasz, foci meg meló
nos kórházban mellettem halt meg egy bácsi. és ahogy rázkodott meg remegett haláltusájában, látható volt hogx fokozatosan elhagyja a lelke,
először csak a lábai merevedtek meg, aztán karjai, végül felült és egy utolsó sóhajjal eltávozott a testéből a lelke, aztán hátrahanyatlott és vége.....én pedig sírva fakadtam. -
#542 hogy világos legyen miért ugrálnak a szereplők ide-oda a bibliában:
biblia szerint több létsík van egymással párhuzamosan,azaz dimenzió.
és vannak olyan földönkivüli lények. szeráfok.angyalok akik tudnak mozogni, számunkra alig érzékelhető módon, a dimenziók között.
így egyszerű magyarázat de aki olvasott némi scifit, megérti))) -
#541 igenn
természetesen amikor visszajön jézu akkor van az ítélet, így meg is menekülhet!
tehát ez kettő dolog: a pokolra kerülés és az elkárhozás, nem automatikus hogy valki el is kárhozik (azaz megszönük az öntudata)
a seolba került embereknek ugyanis megmarad az öntudatuk, minthogy erre több példa is van a bibliában
példa: jézus halála után prédikált nekik oda lent
egész pontosan: a seol az a hely ami régen a paradicsom volt, csak hát az ismert események miatt némileg néhány létsíkkal,dimenzióval lejjebb került -
#540 valószínű -
#539 könnyen megtudod állapítani kinek van igaza, barátunk feltehetőleg katolikus.
írd be a konkordanciába a : mise vagy purgatórium szavakat, egyet sem fog kidobni!
ezeket a katolikus papság találta ki hogy szellemi rabságba tartsa évezredeken át a tudatlan népet! -
#538 milyen kereztény vagy te ember? vagy minek jársz misére meg a papod idézed, aztán meg erősíted a vérvádat. pilátus mondhatot volna nemet is.
(legfeljebb kegyvesztett lesz és esetleg kivégzik) -
#537 Izé, az agyi sérülés kimutatható CT-vel? -
#536 És mit szólsz ahhoz, amikor valakinek egy fizikális agyi sérülés mondjuk az érzelmi világát teszi gallyra?
"de amúgy nem érdekes, hogy ha nagy baj van, akkor még egy tősgyökeres ateista is Istenhez fordul?"
- És miért? Ugyanazért, amiért a halálos betegek sarlatánokhoz fordulnak. Késtségbeesve az ember sokkal fogékonyabb a szuggesszióra. Az olyan szuggesszióra, amit itt csinál Montanosz, vagy amikkel évszázadokon át mostanáig operál a papság ("ha nem hiszel, pokolra jucc"). Kár lenne tagadni, hogy ez a bűntudatkeltés szépen beleivódott a kultúránkba, és szerintem ez jön elő a zuhanó repülőgépeken. -
#535 Hiába kedves Isten számára, hiába tesz jót, ha Jézust nem fogadja el megváltónak akkor --> pokol.. -
#534 -
#533 ezen már én is sokszor elgondolkoztam, főleg mert a családban van aki értelmi fogyatékosokkal foglalkozik...
sokszor mesélte, hogy egy értelmi fogyatékos is mennyire tud szeretni, és hogy időnként mennyire ki tudja fejezni az érzéseit...szóval én ezt úgy gondolom, hogy az értelmi fogyatékossága korlátozza a lelkét ami, attól még ugyanolyan ép...aztán lehet hogy ez így tök hülyeség, de én így képzelem el :) -
#532 Én nem mondtam az ellenkezőjét :) csakhogy sztem ez egy rossz felfogás...
sztem te csak egy plébánián járhattál, mert nem mindenhol az aktuálpolitika a téma :) (ami mellesleg fontos dolog és nem kizárandó a templomból, hisz a közösségre tartozik, az emberek életéről, sorsáról van szó, ha valakinek nem tetszik álljon fel és menjen ki v keressen másik templomot)
a repülős egy metafora, ami a halál közeledtét jelenti (nem feltétlenül hirtelen), ahol az ember általában belátja bűneit és az Úr bocsánatát kéri (még ha nem is biztos a létezésében) ezt be lehet tudni a haláltól való félelemnek? De hát egy ateista sztem nincs mitől féljen, mert meghósz oszt semmi, akkor miért fordulna Istenhez?
de amúgy nem érdekes, hogy ha nagy baj van, akkor még egy tősgyökeres ateista is Istenhez fordul? -
HUmanEmber41st #531 Erre a sok kérdésre a Bhgavad Ghíta szépen sorban válaszol.
Szerintem minden könyvtárban kikölcsönözheted, vagy éppen meg is vásárolhatod.
Pont itt van előttem egy zsebkönyv, ami a 30 legfontosabb verset és azok magyarázatát tartalmazza.
A Bibliával pontosabban az Újszövetséggel az a baj, h az Istenről, a lélekről, a Mennyek Országáról szóló tanítások teljesen hiányoznak belőle.
Egyedül Jézus színeváltozása (mikor szűk tanítványi körben Jézus mellett megjelenik Illés és Mózes)ami valahogy benne maradt, és Keresztelő (vagyis Alámerítő) Szent Jánosról mondja Jézus, h Illés lelke lakozik benne, de ti fel nem ismertétek. (K. SZ. János és Jézus édesanyja testvérek voltak)
Ezért ilyen kérdésekben inkább a Védikus iratokra hagyatkozom. Azok tartalmát nem írták felül sosem zsinatok. Nehogy azt hidd, h ez a fajta tudás nem maradt fenn a keresztények között. Csak a jól bevált elhallgatást, meg az inkvizíciót alkalmazták, nehogy a hívek ezekről biztos tudást szerezzenek. lásd Manicheizmus, vagy éppen a református templomok kazettás mennyezetén levő festményeket stb. A képeket nem találod meg neten, legalábbis nem könnyű. Ajánlom a már sokszor említett két előadót, Pap Gábor művészettörténész, Szántai Lajos előadásait.