2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
#610 ennyire nyíltan gyűlőlködő írást nem kellene megeresztened!
te mindenkit gyűlőlsz!
pogány szót meg értsd félre tudatosan!
a biblia nem latin nyelven íródott - csak azt nem értem ha se az egyetemes és magyar történelemel nem vagy tisztában, akkor miért szólsz hozzá egyháztörténelmi dolgokhoz???
a pogány szó héber-görög változatát keresd , a könyvek és levelek ezeken a nyelveken íródtak eredetileg nem latinul
így inkább kivülállót jelent, meg még egyebet persze, mivel több értelmezése is lehet a szövegkörnyezettől függően! -
#609 Hol?
Azon az alapon, hogy a kinyilatkoztatás szót máshogy értelmezték, te is tudod hogy, honnan a fenéből lehetne azt tudni, hogy ez spec jól van-e fordítva, értelmezve..stb. -
#608 olyan nincs, hogy egy szervezetben, ahol ötnél több ember gyűlik össze nincs visszaélés. ez naivitásból fakadó túlzott elvárás a részedről.
de egyébként ennyi elég szerintem a témáról. -
Solt #607 Ennek tükrében érdemes elgondolkozni a Szent István korabeli "pogány" magyarokról...
Vannak ilyen "érdekes" torzulások! :) A goj például népet jelent! Izrael állam alapító okiratában a zsidó népet is goj-ként említik! Vannak dolgok no... :) -
Solt #606 "Szemet szemért" Ez hol olvasható? -
#605 "Hol hallottál Te olyat Jézustól, hogy más kárára akár kis rosszat is lehet tenni?"
Alapvetően egy "nagy" vallásban sem olvashat ilyet az ember... -
#604 Ez érdekes. Nem tudtam, hogy mit jelent a pogány szó.
Az apokalipszis meg görög eredetű és kinyilatkoztatást jelent... -
Solt #603 "ha valaki tesz valamit egy eszme nevében, ami ellentétes azzal, attól nem az eszme válik hiteltelenné, hanem az ember."
Pont ez a lényeg! A judeo-krisztián római katolikus vallás ténykedett a kereszténység nevében, károsan! A célzásom arra utalt, hogy jelen esetben maga a judeo-krisztián vallás vált hiteltelenné mint "kereszténység"! Innentől kezdve hiába nevezi magát kereszténynek!
Mellesleg mi van akkor, ha ezt a valamit ennek az eszmének az ideológiai vezetője teszi? Nevezetesen maga a Pápa? Nem érzed az ellentmondást? A kezdetektől fogva nem azt teszik, mint amire hivatkoznak! Ezzel önmagukat minősítik, nem azt amire hivatkoznak! Ergo, nem a kereszténység lesz kevesebb a katolikus egyház miatt, hanem akinek van szeme látni, az észreveszi, hogy nem nevezhetők kereszténynek!
"a katolikus egyházban nagyon-nagyon sok ember volt, aki ellentétesen cselekedett az eszmékkel, mert főpapi vagy akár egyszerűen csak papi pozícióba kerülni nagy hatalom volt. ez persze vonzotta a hataloméhes, és az eszme iránt legkevésbé sem érdeklődő embereket. mindez azonban egyáltalán semmit nem mond a mai egyházról, amelyik messze-messze több jót tesz, mint rosszat."
Na itt a lényeg! Hol hallottál Te olyat Jézustól, hogy más kárára akár kis rosszat is lehet tenni? Milyen logika az a szeretet vallását tekintve, hogy kis rossz elfogadható? Nem a kereszténység elvei szerint működnek, hanem politikává maszkírozták a hitet... a politika pedig az érdek megalkuvásról szól!
Az erdélyi csángók kereszténynek vallják magukat, annyi a bűnük, hogy egy kicsit másképpen tisztelik a Szűzanyát... Róma tudomást sem vesz róluk... több százéves hagyomány, és keresztény ünnep a csíksomlyói búcsú... mikor járt ott Pápa? Nem megy, mert az rontaná a Vatikán viszonyát Romániával... politika, ennyi...
"ha mindezt elutasítjuk azért, mert a múltban történtek (durva és komoly) visszaélések, azzal ugye egyértelmű, hogy a múlt sérelmein nem változtatunk. inkább még tovább javítani kéne az egyházon, ahelyett hogy a régmúlt miatt megvetnénk."
Nem utasítom el, az egyének kiválóságát hangsúlyoztam már! Csupán annyi a tisztelet teljes kérésem, hogy ne nevezzék magukat kereszténynek, mert nem azok! Vallják be, hogy ószövetségi alapokon működnek... akkor elfogadható a kis rossz! Azt mutassák amik, ne arra hivatkozzanak, akinek a tanításaitól mérföldekre vannak!
Jelenleg egy judeo-krisztián politikai pártként működnek!
-
HUmanEmber41st #602 A mai Romlott Kaotikus egyházat nézd csak meg! Kiátkozza azokat a papokat, akik kételkednek a holokamuban!
A főpapság tagjai között található egy csomó hogy úgy mondjam nem keresztény kultúrkörből származó.
Magyarországon sem tisztultak meg a hazaáruló, 3/3-as ügynök-papoktól. Hogyan lehet valaki beszédhibás létére Esztergomi Érsek? Magyarország főpapja? Hogyan meri magát kereszténynek nevezni az, aki kiáll a világ legnagyobb hazugsága mellett???
Aki gyalázza és bűnösnek mondja az egész magyar nemzetet a II. V. Háború miatt??? -
HUmanEmber41st #601 Mi ez a pogányozás a levél szövegében?????
Tutira hitelesnek tűnik.
Ugyanis a pogány szó eredeti latin értelmében falusit, vidékit jelent. SZóval Pál szerint, aki nem keresztény, az vidéki-falusi-népies vallású?????
Ennyit erről a hiteles fordításról.
Csak azért írom, h más is lássa a hazugságokat, tudatos ferdítéseket a fordítások helyett. neked hiába is mondom, úgysem fogod belátni. A drágalátós szentszellem behúzta a nálad a függönyt... -
#600 ha valaki tesz valamit egy eszme nevében, ami ellentétes azzal, attól nem az eszme válik hiteltelenné, hanem az ember.
a katolikus egyházban nagyon-nagyon sok ember volt, aki ellentétesen cselekedett az eszmékkel, mert főpapi vagy akár egyszerűen csak papi pozícióba kerülni nagy hatalom volt. ez persze vonzotta a hataloméhes, és az eszme iránt legkevésbé sem érdeklődő embereket. mindez azonban egyáltalán semmit nem mond a mai egyházról, amelyik messze-messze több jót tesz, mint rosszat.
ha mindezt elutasítjuk azért, mert a múltban történtek (durva és komoly) visszaélések, azzal ugye egyértelmű, hogy a múlt sérelmein nem változtatunk. inkább még tovább javítani kéne az egyházon, ahelyett hogy a régmúlt miatt megvetnénk. -
Solt #599 Tudtommal nincs!
Majd megnézed, nem rohanunk sehova! :) -
#598 ha vissza megyek szegedre majd csak ott tudom megnézni mert falun vagyok, de érdekel, de itt szélessáv híján túl nagy(((
esetleg ebookban nincs meg valahol pap gábor ezen előadása? -
Solt #597 Tényleg nézd meg a linkelt előadást! Amiket mondasz, az mind a hivatalos egyházi vélemény a manicheizmussal kapcsolatban! Ezek mind az egyik fél álláspontjai...
Maninak pont abból lett elege, hogy Jézus halála után alig 200 évvel, már nem arról szól a történet, amit Ő hirdetett!
Elveti az evangélium tanításait? Persze, hogy elveti, az a kiindulási alap, hogy a római egyház Mani szerint félreértelmezte az Apostolok írásait, illetve Jézus tanításait.
-
#596 amúgy zoroaszter tanítását kedvelem, az emberi vallások közül még ő áll
legközelebb a bibliai tanításokhoz (erkölcsi és életviteli tekintetben)
Valamint az egyik testvérbátyám és családja is az ő tanítását követi, vegetáriánusok is ez miatt.
és az sem véletlen hogy a három keleti bölcs/mágus is zoroasztriánus Iránból jött Jézus születésénél))) -
#595 én nem katolikus "hagyományos" szempontból nézem az írásod, hisz katolikus szempontból, mint neoprotestáns, jómagam is eretneknek nézek ki. arról nem is szólva hogy a katolikus egyház soha nem vonta vissza a protestánsokra kimondott átkokat. így akár hogy törekszik az ökumenéra. aaz hazugságra épül. -
#594 némileg vetekednék veled.
szerintem a manicheizmus-t nem lehet keresztény irányzatnak mondani, hisz Mani a zoroasztriánus tanokat keverte a keresztény tanokkal, tulajdonképp, kibelezve tulajdonképp az evangéliumi tanításokat.
Toldást, önhatalmú elvételt pedig Jézus nem engedi mivel így megváltozik a tanítása.
A perzsák ősi vallását továbbgondoló Mani azonban - ráadásként - még azt is állította, hogy a legfőbb gonosz nem más, mint a zsidók Istene, a zsidó vallás, valamint maga a zsidóság.
Úgy gondolom a Zarathusztra-vallást tovább örökítő manicheus hagyomány még sok egyébbel is el tér a bibliai tanításokkal szemben.
-
#593 A vasrudas pacák meg valahol egy csoda. A természet, az ember szervezetének a csodája, sőt majdnem minden ilyen eset. És nem csekély mértékben az akaraterő csodája. Ha más nem annak nevezi, akkor is az.
Bele tudsz egyáltalán gondolni, egy normális élet, utána egy baleset, szenvedések sora, gyógyulás teljesen vagy részben és utána megint törekvés a normális életre. El sem tudod képzelni, mekkora dolog!!! -
#592 Valószínűsíteni! Te is azt írtad....A gondolkodásmódot meg lelki tényező is megváltoztathatja, nem csak fizikai. A viselkedést dettó. Nagyon egyszerű példa: ha egy ember nehezebb helyzetbe kerül, mint amilyenben volt, nem sok ideig tud hozzá jópofát vágni, ha megsérült, ha nem akkor sem. -
#591 Azért jó lenne, ha nem felejtenéd el megemlíteni, hogy az sem mindegy, milyen volt a sérülés előtt a gondolkodásmódja, meg a helyzet amibe kerül, került egy-egy ember vidámabbá, vagy szomorúbbá tette-e. Sok körülmény, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni ha valóban az igazság a lényeg. -
Solt #590 Magyar királynak az tekinthető, akit a Szent Korona 4 koronázási feltétele alapján királlyá koronáznak! Akire Te gondolsz, az tudtommal Ulászló volt, nála ez a szertartás nem történt meg, úgy is viselkedett! Mellesleg a jól megérdemelt büntetését is megkapta, az egyetlen magyar király volt, akinek a feje az ellenség városában egy karón végezte... -
Solt #589 "talán kivéve azt hogy én még judeo-krisztián egyháznak sem tartom, de mindegy, ez a legkevesebb."
Attól még az! :) Az ószövetség az alapja, hiába mondja, hogy nem, a cselekedetei mást bizonyítanak! A zsidó vallással átitatott, kifordított "kereszténység"... sajnos!
"mani és követői némileg kicsavarták, a kersztény tanításokat, a szentháromságot hozom fel példának.
arról nem is szólva hogy sok evangéliumi egyházat összemostak a katolikusok által írt történelem írói, mivel az inkvizíció igencsak megsemmisítette a valós dokumentummokat.
waldens,bogumil,albigens,huszita testvéreket mind megvádolták mani, és még rosszabb, ariánus meg egyébb eretnekségekkel.
a biblia szempontjából - szentháromság, jézus emberi és isteni mibenléte,satöbbi - ezek vitatása eretnekség. természetesen a mária kultusz is az.
a fordítások nyelvtani, esetleges férefordításai, - az eredeti görög és latin nyelvű levelek megléte miatt és újrafelfedezései okán, - nem befolyásolják az adott ige mibenlétét, sőt több fordítás összevetése csak erősíti megértését.
tehát amire célzol, az nem értelmezési hiba oka lehet, ebben a föld minden biblia kutatója egyetért, felekezetlenül függetlenül. legyen hát így!"
Ez a hivatalos vonal! Pont erről beszélek! Eretneknek nevezik azt a vallást, ami hozzájuk képest közelebb áll a Jézusi tanításokhoz! Csak azt tudom mondani, hogy nézd végig ezt a kétrészes előadást, aztán térjünk vissza a témára:
Pap Gábor - Manicheizmus
A többihez csak annyit fűznék, hogy higgyek el bármit Rómának, vagy a Bibliának, ha már nem egyszer kiderült, hogy beleturkáltak az Írásba!? Mellesleg, hogy higgyek a zsidók kiválasztottságát illetően annak az egyháznak, amely maga is az ószövetség szerint működik? Pál a katolikusok szerint zsidó ( Saulus )kém volt, a zsidók szerint meg római ( Paulus ) kém!
Egy biztos, Pál szerepe döntő, ugyanis a manicheizmus is lényegében az ő tanításain alapszik! Hogy aztán kinek van igaza, és mit mondott, tanított Pál valójában, azt nehéz eldönteni ma már. Egy biztos, nem biztos, hogy annak fogok hinni, aki az egyik felet a véleménye miatt kiirtotta! -
#588 ezt a llabdát én dobtam fel: szóba hoztam a magyar királyok által viselt keresztes hadjáratokat - pápai megbízás alapján -, illetve népirtást a balkáni (boszniai) evangéliumi egyházak (bogumilok,albigensek,kistestvérek) ellen. -
Solt #587 Én nem tudok róla, hogy Magyarország nevében embereket irtottak volna tömegesen. Nem szeretném a történelem felé elvinni a témát, de rosszat mi csak idegen megszállás alatt tettünk. Lásd a nácik, és a kommunisták tekintetében. ( Az idegen királyokat is ide sorolom )
A katolikusok kereszténységgel kapcsolatos viselt dolgaihoz ugyanúgy hozzátartozik a múlt, mint a jelen. Én kizárólag azt próbáltam érzékeltetni, hogy a katolikusok cselekedetei, nem egyeztethetők össze a kereszténységgel, ergo nem lehet őket kereszténynek nevezni! Itt főleg az egyházra gondolok, nem Anna nénire a falúból, aki a légynek sem ártott egész élete során.
Ha pedig valaki az elmúlt 1900 évben rossz fiú, de az utolsó 100-ban jó, akkor úgy érzem, hogy a mérlegelésnek a lehetősége majd 1800 év múlva jön el. Ha pedig nem csak kereszténynek nevezné magát a katolikus egyház, hanem az is lett volna, akkor most nem lenne miről beszélni! Nem keresztény az, aki valaha is embert ölt azért, mert az pogány! Ez nem évül el, nincs ilyen, hogy régen volt... hiába halott már aki tette, a vallás nevében tette, ergo hiteltelenné vált maga az eszme, ez így működik. Játssz el a gondolattal, hogy egyéb eszméket mentünk fel arra való hivatkozással, hogy a gonosz tettei már régen voltak.
Ettől még egy katolikus hívő lehet kiváló ember, sőt, lehet egy katolikus pap is kiváló ember, de, ha ismerik Jézus szavait, akkor ezeknek a kérdéseknek bennük is fel kell merülniük! Ellentmondás van, mégpedig súlyos, ráadásul nem is egy.
Ne érts félre, nem sértegetni akarom a katolikus embereket! Én is katolikus vagyok. Viszont az ellentmondásoknak utána nézve az emberben merülnek fel kérdőjelek! Engem az zavar, hogy kereszténynek nevezi magát a katolikus egyház, és emiatt, illetve a viselt dolgaik miatt, sokan összemossák a katolikus vallást és egyházat a kereszténységgel! Ég és föld a különbség!
Az utolsó keresztény világvallás a manicheizmus volt! Mit gondolsz kik irtották ki az alapítóját? A római katolikusok... olvasd el, hogy a mai napig mi a hivatalos véleménye az egyháznak a manicheizmusról, aztán vesd össze Pap Gábor végig forrásokra hivatkozó előadásával. Konkrétan pont az ellenkezőjét mondják... én nem hittem Pap Gábornak, mert jó katolikus nevelést kaptam. Utána néztem amit mondott... nem a római egyháznak volt, van igaza!
Mindemellett elismerem több százezer katolikus pap munkáját, akik naponta segítenek rengeteg embernek, ők alkalmaznak valamit a Jézusi tanításokból... de sokuk nem ezt teszi, és sajnos ez is tény. Az egyházuk pedig végképpen nem ezt teszi, ergo nem nevezhető kereszténynek még akkor sem, ha ő annak vallja magát! Az egész működésük inkább ószövetségi... mindig az is volt, és az is marad! -
#586 neked és mindenkinek ajánlom a Die Welle (A Hullám) c. filmet
valós sztori!
lényeg: a mai modern korunkban is, mikor nagyon büszkék vagyunk a humanizmusunkra, nem elképzelhetetlen egy diktatúra..... -
#585 írom neked mégegyszer: nem üdvösségi feltétel a hitgyakorlatok különbözősége. mi vitázhatunk róla, de nem ezen múlik az életünk-halálunk))) -
#584 Ja, csak ez a vasrudas nem egyedi eset. Agydaganat, agyi áttét, agyvérzés, fizikai sérülések, stb vizsgálata közben rengeteg tapasztalatra tehettek szert az orvosok. Nyilván nem egy esetből általánosítottak, és ezek az összefüggések mára annyira ismertek, hogy viselkedésből, és a gongolkodás teszteléséből lehet valószínűsíteni, hogy az agy melyik területe sérült. -
#583 igazad van bizonyos értelemben.
jól beszéltél!
a reformata egyházakról meg csak annyit hogy kiirtották az indiánokat, milliószámra tartották a rabszolgákat...szal nekik is van miért szégyenkezni
a kvékerek voltak egyedül a kivételek: ők fizettek az indiánoktól elvett földért, de elvették érted a humort)))) -
#582 kedves solt!
sarokba szorítottál, mivel hellyel közel a katolikus egyház "ajánlásához" azt irtad amit jómagam is gondolok.
talán kivéve azt hogy én még judeo-krisztián egyháznak sem tartom, de mindegy, ez a legkevesebb.
mani és követői némileg kicsavarták, a kersztény tanításokat, a szentháromságot hozom fel példának.
arról nem is szólva hogy sok evangéliumi egyházat összemostak a katolikusok által írt történelem írói, mivel az inkvizíció igencsak megsemmisítette a valós dokumentummokat.
waldens,bogumil,albigens,huszita testvéreket mind megvádolták mani, és még rosszabb, ariánus meg egyébb eretnekségekkel.
a biblia szempontjából - szentháromság, jézus emberi és isteni mibenléte,satöbbi - ezek vitatása eretnekség. természetesen a mária kultusz is az.
a fordítások nyelvtani, esetleges férefordításai, - az eredeti görög és latin nyelvű levelek megléte miatt és újrafelfedezései okán, - nem befolyásolják az adott ige mibenlétét, sőt több fordítás összevetése csak erősíti megértését.
tehát amire célzol, az nem értelmezési hiba oka lehet, ebben a föld minden biblia kutatója egyetért, felekezetlenül függetlenül. legyen hát így!
Solt!
az egész római levél erről szól! ne nekem higgy, henem az Igének!
főleg a 11 rész!
Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.
Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert....Ekképen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint.
...Mert néktek mondom a pogányoknak, a mennyiben hát én pogányok apostola vagyok, a szolgálatomat dicsőítem...
Tehát Pálként mondja))))))
Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegyen. És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat: És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket. Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.
Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.
Tehát Izrael kiválasztása nem változott!
Pusztán háttérbe szorulásuk azért történt hogy mi megtérhessünk az Életre!
Arról nem is szólva hogy 1Kor 16,22. Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust, legyen átkozott! Maran atha.
természetesen a bibliába nem került minden bele, egy rakat levél, írás kimaradt, at került bele amiről a Szent szellem úgy gondolta hogy a helyes, krisztusi életvitelhez elegendő. ez így lett az utóbbi 2ezer évben.
-
#581 a felvázolt párhuzamba gondolj bele egy pillanatra. Magyarország nevében is marha sok embert kiirtottak, sokszor saját lakosságából, mégsem ítéled el ezért az államot. a katolikus egyházat is hasonlóan kell elbírálni. ha arról van szó, hogy hogyan intézkedik a jelenben, akkor vannak releváns támadási pontok, de a korábbi több évezredes történelme elé mai gondolkodásmóddal elvárásokat támasztani anakronisztikus és nonszensz.
a reformátusokról nem tudok túl sokat, szóval nem mennék bele. valószínűleg igazad van. -
Solt #580 Manapság nem, de kedves... manapság Jézust sem gyilkolnak! Kiirtottak annyi embert a kereszténység nevében, hogy bőven sok... köszönjük, hogy ma már nem teszik!
A reformátusoknak egy picit nézz utána, nálunk a reformációval ( nem Kálvin és Luther féle ) újult meg a manicheista vonal... az 1700-s évek végén úgy "épültek" REFORMÁTUS templomok, hogy manicheista jelképekkel voltak tele! Ezeknek a maradványai láthatók ma is a festett kazettás mennyezetű templomokban! Akkor lehetett, ma lemeszelik... ennyit fejlődtünk azóta... nem embereket irtanak, hanem a múltat! Erre sem tartanék igényt, ha nem muszáj! -
#579 katolicizmus: manapság senki nem gyilkol embert a katolicizmus nevében. ezzel támadni a katolikus egyházat olyan, mintha a török nagykövet Sólyom Lászlónál kopogtatna, hogy milyen szurokkal kapcsolatos incidensek történtek az állampolgáraikkal Magyarországon.
reformátusok: náluk konkrétan nem lehetnek képek a templomban. nem más vallások értékeinek megsemmisítése a céljuk a meszeléssel, hanem a saját templomuk megfelelő díszítése ("dísztelenítése"). ha valóban fontos műemlékekről van szó, akkor az állam dolga azt szabályozni, hogy ilyesmit ne tehessenek. -
Solt #578 Beleolvasgattam a topikba, és kellemesen meglepett, hogy meglehetősen sok a tájékozott emberke a kereszténységet illetően. Örülök, hogy sokan tudják, a kereszténység NEM(!) egyenlő a római katolikus ( judeo-krisztián ) egyházzal!
Az utolsó keresztény vonal, ami a Jézus által hirdetett valódi szeretet vallást követte, az a manicheizmus "volt"! A mai kereszténynek nevezett egyházaknak szinte semmi köze a Jézusi tanításokhoz! Érdekszövetségek, amelyek a keresztény hitre hivatkoznak, ennyi!
A jelenleg világvallásként szereplő katolicizmus rengeteg olyan dolgot tett, aminek semmi köze a Jézusi tanításokhoz! Elég csak a vallás erőszakkal való terjesztését említeni. Ezen kívül tetteiben közelebb áll az ószövetséghez, mint az újszövetséghez! Pontosan ezért nevezik judeo-krisztián vallásnak is! Hangsúlyozom, ez a vonulat, csak és kizárólag a nevében keresztény, a tettiben nem az!
A biblia sajnos elég hézagos forrás ma már... számtalanszor átírták, fordították, torzították, stb. Alig 100 év eltéréssel, még a magyar nyelvű példányok is sok helyen eltérnek...
Ebből kiindulva, a biblia NEM lehet kizárólagosan mérvadó a kereszténységet tekintve, ezt sajnos tudomásul kell venni! Ha valaki saját képet szeretne kialakítani, akkor az elérhető összes forrásból tájékozódnia kell! Említették már itt Pap Gábor, illetve Szántai Lajos nevét. Rengeteg kiváló előadásuk elérhető a témával kapcsolatban.
Montanosz:
Mikor mondta Pál, hogy a zsidóság az Úr legkedvesebb népe? Nem véletlenül Saulus rabbiként tett ilyen kijelentést? Így érthető lenne, de Pálként ( Paulusként ), miután megtért az igaz kereszténységre, amit Jézus hirdetett, nehezen elképzelhető ez a "kijelentése", ugyanis Jézus nem mondott, hirdetett olyat, hogy a zsidóság az Úr legkedvesebb népe!
Az igaz kereszténység szerint nincs legkedvesebb, az Úr mindenkit egyformán szeret! Ez a kiválasztósdi a zsidóság mániája! Egy ortodox zsidó a mai napig nem tekinti Jézust messiásnak! Jézus egyetemes megváltóként jött, a zsidók ezért nem ismerték el, ezért is kellett meghalnia! Az ő hitük szerint a messiás csak és kizárólag a zsidó nép felemelése érdekében tevékenykedik.
Ugye emlékszünk mivel "indul" az ószövetség? Testvérgyilkossággal, Káin agyonüti Ábelt, hogy ő érvényesüljön! Ma ugyanez folyik a zsidók és az arabok közt, mindketten Ábrahámot ( Ibrahimot ) tartják az atyjuknak, mégis egymást gyilkolásszák! Aztán ott van a szemet szemért elv... ma is ez működik szerte a világban, elég csak a holokauszt utóéletére gondolni. Jézus azért érkezett, hogy ezen "emberi" cselekedetek helyett egymás szeretetét, a szeretet, és a hit erejét hirdesse.
Ezt az egyetemes megváltót, aki MINDENKI felemelésért érkezett, a zsidók megölték! Ez factum, ezen nincs mit szépíteni! Hogy ezért bűnösök-e, vagy "csupán" rendeltetés szerűen működtek, azt nem tisztem eldönteni, ítélkezni pedig főleg nem az én dolgom.
Amit látni kell, hogy a ma hatalomban lévő 3 világvallás ( zsidó, judeo-krisztián, vagy katolikus, illetve az iszlám ) mind ószövetségi alapon nyugszik, és működik! Olyan is a világ... Egymást gyilkolásszák, bosszút állnak, stb, stb...
Tehát a konklúzió az, hogy az emberiség pontosan azért ért zsákutcába, mert az igaz kereszténységnek ez a "mesterhármas" esélyt sem adott, irtotta tűzzel vassal, sőt, írtja a mai napig ami még megmaradt! Aki úgy érzi, hogy üldözési mániám van, annak egy példát hoznék! A kárpát-medencében számtalan manicheista emlék fennmaradt. Ezek jó része a református egyház birtokában van, akik bizony a mai napig egy templom felújításánál nemes egyszerűséggel lemeszelik, lekaparják ezeket a freskókat, és egyéb jelképeket... nem számít, az csak dísz volt anno... ez a jelige!
Rengeteg pusztítást vitt véghez ez a "mesterhármas" Jézus halála óta (is)! A három közül ahol valamelyik felüti a fejét, ott előbb vagy utóbb "cirkusz", acsarkodás, pusztítás, pogányozás, gojozás, van... mindenki hülye és rossz, csak ők az igazak és a jók... ideje lenne elgondolkodnunk... -
#577 hát ja
mikor korházban voltam a cukrom 20 körül döngicsélt, és megállapították a hemaglobin (vagymi) szám alapján hogy legalább 3 hónapja magas cukorbeteg vagyok. betegségemből kifolyolag csak inzulint és fájdalomcsillapított kaptam (hasnyálmiriggyulladás), semmi gyógyszert
pusztán imádkoztam és megvallottam jézust gyógyítomnak.
hipsz-hopsz meggyógyultam teljesn (pedig csak a májam alatt 8 centis ciszta volt),cukrom is 4.7 körül mozog. persze papírokkal igazolhatom.
de falumbeli srác daganatos volt, és a vízkeresztség alatt eltünt a dagant, amikor orvosnál volt csak a hült helyét látták, még a szövetnek nem volt ideje benőni a daganat volt helyét. szóval a lelki betegség is jöhet egycsapásra, de hit által elmúlhat..még ha mások (édesanyád) hisz helyetted -
#576 no igenn, cak mondtad a zsidók felelőségét.
viszont ugye ha keresztény vagy, minden ige vonatkozik rád:
Mivel: "Könyörögjetek Jeruzsálem békességéért.."
Zsolt 122,6.
ha zsidókat tartja valaki bűnösnek, hogy tudna tiszta szívvel imádkozni Jeruzsálemért, és hogy ott ne történjenek terorrista támadások?
de ha nem így teszel és figyelmen kivül hagyod, akkor mint a biblia végén szerepel, ha egy igét is elvetel, semmivé lesz a te hited és hamissá az életviteled.
pál is mondja hogy a zsidóság nincs elvetve, továbbra is az Úr legkedvesebb népe.
nem rólad van szó, falumbeli katolikus gyakorló hitvalló keresztényekről, bár ezt a lényeges dolgot nem értették.
de gondolom nem maguktól, hanem egyházuk tanítása miatt(((( -
#575 Na akkor, tudunk "értelmes" emberként beszélgetni, tiszta lappal kezdeni anélkül, hogy a leírtak alapján bennünk egymásról kialakított valszeg nem "igazi" kép befolyásolna minket, vagy nem?
Én megpróbálom: Szia én egy nem "csirke", de nemis levágandó tojótyúk "kategóriás" nő vagyok. Kicsit reálisan, kicsit nem reálisan gondolkodó. El tudod ezt fogadni és egyenrangúként beszélni velem, vagy sem? Nem várom, hogy ugyanazt hidd, meg tudd mint én, azt sem, hogy hasonlóan gondolkozz, de azt igen, hogy egyenrangú emberként beszélj velem és toleráld, hogy nem vagyok olyan mint te.... -
#574 Vagy összetettebb folyamat volt, amely változást okozott.
Sérülés+fájdalmak+lassú gyógyulás+környezet reakciói+hitetlenkedés, hogy gyógyulhatott meg+.....sok-sok minden, amilyen belső és külső hatások ezrei folyamatosan érik az embert. Azt megmondani, mitől egy kívülálló nem valószínű, hogy tudja. Nagy eséllyel találgathat max.
Szerintem. -
#573 ilyen szempontból egyáltalán nem mindegy, hogy melyik keresztény egyház (vagy kvázikeresztény szekta) szokásairól beszélünk. -
#572 nyilván a vascső okozta sérülés miatt változott meg a jelleme.
ráadásul érhette külső szellemi befolyásolás is, amiről mi nem tudhatunk.
különben velem is történt hogy hirtelen annyira dühös lettem hogy utána nem emlékeztem mit csináltam, csak néztem a vértől terített falakat, és az áldozat hörgését hallgattam (egy rosz útra tévedt lefejezett kacsa volt az illető) -
#571 vízkeresztségre gondolsz?
tulajdonképp, mint hogy a hitet a cselekvés követi,
ezek "kifele" szólnak inkább, a társadalom, a barátok, a család felé.
ugyannakkor van jelképes és valóságtatalma is, de erről könyveket írnak))
mindenesetre: vízkeresztség nélkül is lett üdvösséged ha megvallottad Jézust Úradnak és Megváltódnak, és abban a pillanatban már kaptál bűnbocsánatot, de a vízkeresztség kell a "normális" keresztényi élet tovább vivéséhez, úgy mint a bűnvallás, meg ilyenek