Mire mentünk kereszténységgel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
a román katolikus egyház a magyart a sátán nyelvének titulálta
Walk the Talk.
A kereszténység s a többi vallásos hit is ezen alapul, csak a törvényei/szabályai/elvárásai mások és mások a hivõkkel szemben. Tagadhatatlan azonban, hogy a kezdeti évszázadok primitivizmussa után a a kereszténységben felnõtt nemzedékek lettek azok amelyek az emberi civilizációt a mai szintig emelték. Mind a kinai, mind az indiai, mind a középkori moszlim, az ókori egyiptomi/ógörög/római stb kultura egy kezdeti felvirágzás után hanyatlásnak indult, vagy megmerevedett. Ezen csak a zsidó-keresztény kulturkörbõl kinõtt javarészt már hitetlen emberek tevékenyséfge tudott túllépni.
Gracie Barra
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
ezt a fáraósat nem tudtam, de tiszta sztálin 😄
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
Ezek mind-mind olyan parancsok amik egyrész erkölcsileg elitélendõek másrészt bünteti a törvény mindenütt.
A másik. Az, hogy a vallás azt mondja cselekedd ezt mert különben elkárhozól természetes. Ha jól megnézed ezzel a kereszténység semmi de semmi újjat nem mondott. Minden vallásnak ez a lényege. Sokan elfelejtik ezt. Pl nem tudom tudtad e de az egyiptomi civilizáció több mint 3500 éves fennállása alatt nem tûrt meg egyetlen más vallást sem maga körûl. Olyannyira hogy Ekhnaton bevezette a világon elöszõr a monoteista vallást. Az adddigi több ezer éves vallást megszüntette a tiltakozó papokat megölette és templomaikat leromboltatta. Halála után még a nevét is kitörölték az egyiptomiak. Vagy nézd meg az Azték vallást. Embereket áldoztak fel az isteneiknek és ezt mindenki természetesnek vette. A vallás szabályrendszerek sokasága és mindegyik azt hirdeti, hogy ha nem tartod be elkárhozól.
még erre asszem rákeresek, idõvonalban is
a kereszténység csak erre épített mióta létezik, kussolsz és azt cselekszed amit mondok, vagy örökké a pokolban leszel éshát azt még a leghülyébbek is felfogták, hogy örökké kínozák az rossz 😄 ezért maradt fenn és ezét tartom a legjobb találmánynak 😄 átvezette az embereket a törvénytelen káoszból 1 összetartozás felé, ahol büntetik a rossz cselekedetet és nem hatóság, hanem 1 olyan valami, ami mindenrõl tud. és lám bevált, hisz még élünk, nincs (látszólag) akkora káosz. 😄
én így fogom fel a kereszténységet 😊
😄😄
Nekem egyébként se mondja meg, hogy hogy éljek, egy olyasvalaki aki nehéz kõtáblákkal rohangál a hegyen, amikor már rég feltalálták a papírt.
Gracie Barra
Gracie Barra
Mindenesetre szép szám ez a 2milliárd, csak értelme nicns rá hivatkozni bármilyen esetben.
Gracie Barra
mikulást is tudod? már akkor az is érdekel 😄
Az igazság az hogy ajándékozni csak a 19 század közepétõl kezdtek. Viktória királynõ volt az aki bevezette a karácsonyfát az 1850-es évek közepétõl illetve hogy megajándékozzák egymást. Az ipari forradalom (és a tömegtermelés) hajnalának kezdete....
a muszlimoknál tudom hogy fegyelem van, látod õk még elmaradottak.
nemjól fogalmaztam. 😄 vallás az amit azmond hogy õneki az, ezt el kell fogadni, attól lehet nem hisz benne. keresztények küzöl meg 100 hogy nincs olyan aki a 10 parancsolat szerint él. lehetetlen, az agyat, hormonokat nem lehet befolyássolni. (pl. felebarátod házastársát ne kívánd, meglát 1 jócsajt a psi, már godolatban basnak XD és még fel se fogta mivan 😄 )
de ez csak a véleményem, mond szerinted mi, hátha tanulok mais valamit 😊
ezzel ellentétben, például a muszlimok jóval komolyabb arányban hithûek.
Amúgy te mit is értesz vallás alatt, ha nem hitet?😄
Gracie Barra
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kereszténység
hithû kereszténybõl biztos csak töredéke van 😄 de a lényeg a vallás, nem a hitük 😄
pluskas:t
meg karácsonyhoz visszatérve:
tessék, megegy jó húzás 😄 nem a mienk de propagandához jó, hiszen minden gyerek szereti az ajándékokat, hát már kiskortól erre nevelnek. aka McDonalds 😄 ottis gyerekkortól megy az agymosás 😄
a karácsony átvételt énis hallotam valaho, de már nem emlékszem rá, köszi az ismertetõt, esetleg nem tudsz még ilyeneket? 😄
Gondolom úgy, hogy pl: magyarország keresztény állam, az +10millió. Máshogy nem jöhet ki ekkora szám, és akkor már nincs értelme, mert a magyaroknak csak a töredéke hithû keresztény.
Szóval a hithû keresztények száma szerintem inkább max csak 100milliókban mérhetõ, tekintve a az erõsen vallásos országok csekély számát.
Gracie Barra
A karácsonyban számomra az a fura, hogy köze nincs Jézus születéséhez, hiszen az Mitrasz születésének ünnepe volt. Aztán miután a mitrassz valláson felûl kerekedett a kerszténység átvették mint hivatalos ünnepet és azt mondták legyen ez a nap jézus születésének napja.
Viszont az tagadhatatlan tény, hogy ma világfelfogásban az európai felfogás a domináns ami meg ugye a keresztény eszmerendszer "terméke". Ilyen szempontból és szorosan a témánál maradva ezt a mai világfelfogást alapjaiban a kereszténységnek köszönhetjük (hogy ami ma van az jó vagy rossz azt döntse el mindenki saját maga)
2005-ben a kereszténység mintegy 2 milliárd követõjével a világ legelterjedtebb vallása. (Összehasonlításul: az iszlám követõi 1,3 milliárdnyian, a hinduk mintegy 841 millióan, a nem vallásosak kb. 774 millióan vannak.) A kereszténység számos ágazata közül a katolikusok vannak a legtöbben, 1,1 milliárdnyian. A protestánsok száma a nagyszámú felekezetekben összesen 367 milliónyi, az ortodox egyházakhoz tartozóké pedig 240 millió. Van még kb. 216 milliónyi anglikán és 414 milliónyi független (akik nem tartoznak a fõbb egyházakhoz), valamint 32 milliónyian egyik felsorolt csoporthoz sem tartozó egyházak tagjai (Jehova Tanúi, mormonok stb., akik magukat keresztényeknek tartják, de más felekezetek nem ismerik el õket annak).
márha ennyire számoknál tartunk 😄
ha csak 1 hatoda lenne akkor is sok, és ahol van ott nem kis létszámú a közösség, mindenki ismeri a székhelyét, mindenhol szerepel. karácsonyt mindenhol ismerik 😄 (etiópiában lehet nem 😛 XD )
kínában csak azért nincs, mert õk el voltak csukva 😄
Egyébként meg annyit, hogy boszorkányok meg csodalények nem csak a keresztény országokban léteztek. Keleten és a természeti népeknél is éppúgy megtalálható volt. Ez az emberi természetet mutatja. Olyan ez mint az ufó😊
régen meg minden második nap csoda volt meg boszorkányok, meg tengeeri szörnyek 😄
Ja ma már nincsenek hiszékeny emberek. Nézd meg mennyi szekte van a világon. Tele van hiszékeny lelkileg sérûlt emberekkel.
mivel régen hiszékenyek voltak, mert tudatlanok, ezért bármit bezettek 😄
és ezért ezzel a törvénytelen idõkben is volt 1 egységes rend, nameg nem unatkoztak az emberek 😄
Biztos láttátok Gibson filmjét /Passio/. Hát az az egész megcsúfolása volt. A film az utolsó vágásig kitûnõen ábrázolta Jézus testi / néha lelki / szenvedését. De az utolsó snittben amikor Krisztus épen, egészségesen / csak épp lukas tenyérrel / kisétált a képbõl, az egész megcsúfolása volt. Jézus szenvedése NEM testi, hanem lelki volt. Az emberiség bûne volt az igazi kereszt.
Egyébként az idõben a keresztrefeszítés "elfogadott" büntetési mód volt. Kb. 50 000 zsidóval tették ezt. Kérdezem a karóbahúzás mennyivel humánusabb. Ártatlan emberek ezrei szenvedtek a cölöp tetején napokig mire kiszenvedtek. Kutatások szerint a kereszt alsó fele már a helyszínen volt. Jézusnak "csak" a T betû felsõ szárát kellett cipelni. A kereszt mint fogalom, csak késõbb alakult ki.
Még csak annyit, hogy kíváncsi lennék Krisztus véleményére, hogy mit tettünk az Õ gondolataival !!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad. Istentől embertől ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
De nem rossz itt semmi, én nem akarlak kijavítani, én sem vagyok teológus, csak összevetettem az ismereteim a tiéddel, és nevettem egyet a különbözõségen. :-)
Írjatok még, nagyon szeretek nevetni. :-)
és akkor most mi is a baj avval, amit írtam?<#szomoru1>#szomoru1>
[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]