2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
#1810 Igen,a kereszténység sokat változott,ahogy bizonyították egyes részeiről hogy kamu,mindig átírták... -
uwu #1809 Az emósok meg az öngyilkosságért élnek és akkor mivan? -
uwu #1808 Nem igazán.
Több szempontból sem.
Alakját tekintve a kereszténység szó 12 karakter és egy szó, míg a katolikus egyház 9+6 karakter. Még csak nem is hasonlít. Az azonos alakú egyezést nyugodtan elvethetjük. Igen távol áll a levél-levél esettől.
Jelentését tekintve sem egyezik. A kereszténység egy ősi vallás neve, mely sokat változott az idők folyamán. Többféle irányzata is van, több nagy egyház is kialakult a történelem során, melyek keresztényeknek vallják magukat. A katolikus egyház csak kegy a sok közül. Összességében talán ez az egyház az, amelyik legmeghatározóbb, de régiókra és korszakokra bontva, igen változatos a keresztény egyházak jelenléte, és befolyásának mértéke is.
Tehát az állítás hamis. Netán kihagytam valamit? Kérlek mesélj, hol találod egyezőnek ezt a két fogalmat! -
Solt #1807 Ennek azért járj utána egy picit... A katolikus vallás a kereszténység egy szelete. Ha tartod magad ahhoz, hogy a keresztény vallás Jézus tanain alapszik, akkor máris láthatod, hogy a katolikus egyháznak nincs köze a kereszténységhez... kereszténynek nevezi magát, de nem az! -
#1806 Itt nézzétek meg azt a listát,ahol a tulajdonosakat sorolják fel,honnan is van egy krisztusi szegénységet hírdető pápának ilyenre pénze? -
#1805 Nem létezik külön kereszténység,a kettő egy. -
Solt #1804 De erről meg nem a kereszténység tehet, ezért kérem Uram, hogy a katolikus egyházat és a kereszténységet ne mossuk össze. Ők annak nevezik magukat, de a cselekedeteik nem azok... -
#1803 Igen,teljesen igaz ez,viszont ezt mind el lehetne érni vallás nélkül is.A vallás nem zavarna,higgyen benne aki akar,viszont sokan túlzásba viszik,és le se szarják a valóságot,mindenre isten a megoldás szerintük.Illetve rohadt sok embert ölt meg a kereszténység ok nélkül...(mint írtam akik ellenálltak,nem értettek egyet,na meg ott voltak a keresztes háborúk is)Mindenki Hitlerre gondol,ha arról van szó hol öltek meg sok embert ok nélkül,pedig akár a saját hitükre is gondolhatnának.
#1801 Természetesen az egyház,viszont a kereszténység az eszköze. -
uwu #1802 Látom két helyen is próbálkozol ugyanazzal:)
Remélem nem baj, ha ide is bemásolom. De célszerű lenne a későbbiekben csak egy topikba írogatni, ha valami bántja a lelked, nem kell rögtön kettőbe leírni lényegében ugyan azt.
"Azért nem ennyire egyszerű a helyzet.
Minden vallásnak vannak jótékony hatásai is.
Az egyházak is a civilizáció velejárói. Néha több, néha kevesebb szerephez jutnak.
Ez az egyházellenes vagdalkozás szánalmas. Nem hinném, hogy egy intelligens embernek nem lenne egyértelmű, hogy a vallás sokszor csak a hatalom egyik eszköze. De azért nem csak ennyiből áll.
A vallásosság velejárója a magasabb kultúra, a társadalmi egységesség és rendszer is, ezen kívül gyakorlati szerepvállalásra is akad példa. Oktatás, szociális háló, mentálhigiéné, stb.
Ezek a dolgok azért néha jól jönnek egy társadalomban." -
Solt #1801 A katolikus egyházról beszélsz, vagy a kereszténységről? -
#1800 Nos,az emberiség semmire nem ment vele,csak a papok,pápa,és a többi szemét.Az egészet azért találták ki hogy hatalmat,pénzt,adómentességet szerezzenek,és hogy ez meglegyen bárkit kivégeztek aki nem értett egyet,bebizonyította hogy kamu az egész,a pénzért/földért háborúkat is indítottak.De szerencsére mára már nincs hatalmuk. -
Solt #1799 És az baj, ha egyet is értünk? :) Érdekes egy jelenség vagy... nekem például eszembe nem jutna egy álreg... úgy látszik erre is születni kell... :D -
Solt #1798 Értelmi szintről szerintem ne nyilatkozz, úgy hitelesebb vagy! :D -
cssisback #1797 Ha még csak ő lett volna! De beszéltél te itt a fórumon olyannal is, akiről nem is feltételezted volna. Még egyet is értettél velem, és egymás vállát veregettük keményen. :P -
cssisback #1796 Ugye-ugye? És még találó is! Főleg, ami az értelmi szintet illeti. ;) -
Solt #1795 daralajos... tuti a Te álreged volt! :D -
Solt #1794 Pfff... ezt mondja egy megrögzött flémer... anyám! :D Mélymagyar... egyre jobban tetszik ez a kifejezés... jó... :D -
cssisback #1793 De ettől függetlenül gyönyörűen provokálsz, kis mélymagyarom. -
Solt #1792 No igen, nem is vártam beismerő választ! :D -
daralajos #1791 Nem, nálam a saját kis gazdaságom, meg a politika két külön tényező. (De ha már felvetetted, gondolom nálad ez így működik. ... Ha már mindenki magából indul ki. :) )
Egyébként nincs benne féltékenység. Csak egyszerűen érdekes és mulattat. :) -
Solt #1790 Esetleg eddig ennek az ellenkezőjéből éltél és most féltékeny vagy? :) Mert eddig ennek az ellenkezőjéből csináltak divatot, és éltek, élnek belőle jól... tudod, mindenki magából indul ki... ;) -
daralajos #1789 De azért jól áll neki, nem? ;)
(Ha a következő választások még inkább úgy alakulnak, mint a mostani volt, asszem még pénzt is lehet majd csinálni az ilyen nagyvolumenű kijelentésekből. Divat lesz! :) ) -
polarka #1788 Hát persze. -
zsidóbérenc #1787 Atya ég...! -
petzso #1786 "Ha a zsidókat átkozod, minden átok visszahull rád, mivel Isten Neve
többek között Necach Izrael azaz Izrael Megmentője!"
Tudod van a hébernél régebbi nyelv, amit Babilon előtt ismertek.
Mit mondott Isten? Az egyedüli Isten= Necach=csakén=csak én. Érdekes nem?
Agrippa von Nettesheim a De Occulta Philosophiá-ban (III.25) elmondta, hogyan tudhatja meg a mágus (kabbalista) az Angyalok titkos nevét: Ha Mózes 2. könyve 14. fejezetének 19-21 terjedő versét három sorban egymás alá írjuk, akkor három-három egymás alatt álló betűből 72 angyalnév
Angyalok:Ősi Héber.
Pl. Jeliel=Jelől
Achajah=Akarja
Aladjah=Eladja
Imamjah=Imája
és még sorolhatnám. Nézd át az ősi ó Görög írásokat és meg fogsz lepődni, hogy tulajdonképpen melyik nyelvből keletkezett.
A Biblia a Genezis-ben Nimród népét nevezi az egy nyelven beszélő emberiség népének. A hun-magyar hagyomány alátámasztja mindezt.
-
polarka #1785 Nem is tudtam, h egy pápa betiltotta az érvágást... -
css #1784 Találtam egy jó idézetet. Óriási! ;))
"Megöljük a tehenet. Megöljük és megesszük. A disznót is. Leszúrjuk, és hamm, bekapjuk. Bármit, ha húsa van. Azután elmegyünk a templomba. Vízbe fojtjuk a kismacskát, a kutyakölyköt; olykor az irtózott újszülöttet is. És templomba megyünk. Megvetjük, gyűlöljük, közvetve vagy közvetlenül elpusztítjuk egymást. Majd templomba megyünk. Kiagyaltuk Istent, hogy feloldozhassuk magunkat és egymást. Elvégre emberek vagyunk. Irány a templom."
/Vavyan Fable/ -
css #1783 Nem zavar, ha ki vagyok tiltva.
Szerinted. De engem nem zavar más véleménye.
Én szeretem, ha utálnak. ;) -
css #1782 No, most témába vágó lesz:
Ezt is a kereszténységnek köszönhettük -
polarka #1781 xD
Lehet azért halt ki a topic, mert éppen senki sem akar mondani vmit a témában és éppen ezért nem is mond? Nektek meg szintén nincsen mit mondanotok, mégis gépelgettek. -
uwu #1780 1. folyton ki vagy tiltva
2. olyan vagy mint egy autista ovodás
3. mindenki utál -
css #1779 Milyen árat? Ezt nem értem. -
uwu #1778 Én tényleg komolyan mondtam, nem semmi a mit művelsz.
Én nem fizetnék egy kis flémért ekkora árat. -
css #1777 Ja, ha nem zavar, miért írtad ezt?
"Komolyan mondom elismerésre méltó amilyen elszántsággal flémelsz"
Tudod, piciny irónia érződött eme fenti sorok között. De ha nem zavar, hát nem zavar. Flémeljünk csak, hisz úgysem írna egyébként ide a kutya sem! :) -
uwu #1776 -
uwu #1775 Ja bocs.
#nevetes1]
Ez lemaradt, tudom, hogy rajongsz a szmájlikért. -
uwu #1774 Nincs itt semmiféle kettős mérce.
Engem nem zavar ha flémelsz.
Ha nincs kedvem hozzá nem jövök ide. -
css #1773 De persze ha más flémel, az zavar téged. Micsoda kettős mérce! -
uwu #1772 A flém jó. Az a fórumozás fűszere. -
css #1771 Látod-látod! Ma sem hiába keltem fel az ágyból!
Amúgy csak megjegyeztem, hogy kihalt a topik, mióta nem írok ide. És milyen igazam van?! Miután itthagytam, még egy-két napig ment, utána semmi. Most meg egyből benézett ide jópár ember. Ha egész napjaimat itt tölteném a fórumon, kész aranybánya lennék az SG-nek. :D
Látod, ilyen ez a termékenyítő káosz. Életet és változást visz mindenbe. ;)