51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • B Lori
    Hoppá,az idopontról el is feldkeztem,nekem meg a hétvége nem jó :))
  • 72TSanyi
    Okés, most az én igényeimet osztanám meg.
    - 50% táv nekem is megfelel
    - egy nagyobb mezőnyt (>=30) én is preferálnék
    - egyezkedhetnék hétről-hétre a futamok megtartásának időpontjáról is (mondjuk nekem a hétvége lenne talán a legideálisabb, ugyanis terveim szerint másfél hónap múlva számítógép és internet hiányban fogok szenvedni, és így kénytelen lennék hazamenni, ha játszani akarok - de ezen a krízisen megpróbálok "hamar" túlleni)
    - 2x-es kopásnál nem szeretnék nagyobbat, mert akkor nagyon magam ellen beszélnék :-)
  • Tihy
    részemről igen

amit preferálok: 50% (minimum :) + AI (rendesen beállítva, nem csak útakadálynak)
  • B Lori
    Azért az már finoman szólva is pofátlanság lenne ha én diktálnám a feltételeket :D

De ha érdekel nagyjából két dologról van szó,AI nélkul max. 25% 2x de felolem akár 4x kopás,AI-val lehetne akár 50% is,nem kellene 43 de legalább 30 fix mezony ami azt jelentené hogy ha 8-an lennénk akkor +22 AI,ha 5-en akkor +25 stb. tehát mindig feltoltenénk.
    Ami a setupot illetti ha marad a fix és UK akkor nem ártana bizonyos apró javításokat végrehajtani hogy stabilabb legyen mivel sok pályán csak kínlódtam vele és ugye ezt azért csinálom hogy szórakozzak :)
  • gordon 24
    Hát ja! Minden más egyébként tutti, de ez idegesít. Az a baj nem tudom melyik file az amelyik okozza. Mertha tudnám akkor pl elkérném töled és ki cserélném. De nem tom.. Szóval nem tom mi legyen:D
  • HaZso
    Mit és hogy csinálju(n)k?
  • 72TSanyi
    Jah, részemről mehet a dolog......
  • B Lori
    A tavalyi feltételekkel nem,év végére már annyira elment tole a kedvem hogy az NR-t csak most vettem elo Daytona-ra :)
  • HaZso
    Lóri, Tihy, Sanyi... benne lennétek egy ilyen bajnokságban...? (#46469)
    Ha igen, akkor 8-nál tartunk...
  • B Lori
    Óvatosan az ilyen dolgokkal,én úgy szoktam csinálni hogy kulon kicsomagolom egy ures mappába,megnézem mi van benne és kicsinyenként belerakom hogy ha valami gond tudjam mit kell kitorolni :)
  • gordon 24
    Arra de nem segit!:D Akkor valszeg más a baj. Leszedtem egy AKM-es frisétést. Lehet ez csinálja. Annyira szépnek akarja mutatni a kocsit a menübe hogy lófasz nem látszik belőle. Ha kikapcsolom, a Car reflectiont akkor oké. De akkor meg nem veri vissza a fényt. Szóval valszeg ezen a Car reflection dolgon modositott. Amit nem kellett volna. Majd ha ujra rakom megjavul:D
  • B Lori
    Már ha a "rend_dxg" ini-re céloztál :)
  • B Lori
    Dobd ki az ini-t és futtasd le újra a configot,csinál egy újat,azt a TextureSetSize számot meg jegyezd meg hogy nehogy utána homályosak legyenek az autók :)
  • gordon 24
    Hát ja jó volt! Megyünk majd saját serverrel gyere oda is!
  • gordon 24
    Jaja! Van egy kérdésem. Valamit elálliotottam, és a menüben baromi fénylenek az autok. Ez mitől lehet? Szerintem a Dx diagba állitottam valamit. És azóta ilyen. Tudnál segíteni, vagy esetleg az a filét elküldeni?
  • zolee145
    Nos, akkor ezek szerint az első szezonom az utolsó is lett, kár érte.
    Ha indul saját szerveres móka szóljatok...végülis kell valaki aki gondoskodik a sárga zászlókról, nehogy széthúzódjon nagyon a mezőny.:D
  • PuMy
    Futunk majd "bajnokságot" olyan időpontban ami mindenkinek megfelel (már ha létezik oan időpont :P). Eddig már 4-en vagyunk, ha kevesen leszünk akkor AI-val egészítjük ki a mezőnyt. A beállítás, a versenytáv, a törés ugyanaz lesz mint a hnr-ben volt. Akit érdekel a dolog az szóljon! :)
  • Tihy
    2004-ben csatlakoztam hozzátok, azóta kb 240 versenyen szórakoztam kiválóan Veletek és sok-sok kellemes pillanatot élhettem át. Köszi Mindenkinek!
  • B Lori
    Hmm,akkor itt van a kutya elásva,mindenestre egy 100%-os versenyre AI-val tomegben lehet jobb lenne egy stabilabb setup :)
  • gordon 24
    Ja azt hozzá teszem, hogy a controlsba a nem tudom mit:D tudod ami az érzékenységét állitja a kormánynak azt levettem 77%-ra Ha fentebb volt én sem tudtam tartani. Pont az volt amit irsz, hogy rá kormányoztam és lefordult a sárga vonal alá.
  • B Lori
    Lehet hogy akkor csak én vagyok béna,kívul jó volt de ha belulre mentem és ott volt a másik sor nagyon nehéz volt a kanyarban tartani alul :)
  • gordon 24
    Nekem jó volt az! Az Akm-en azzal szépen tudtam menni. Pumyval is azzal mentünk amikor megnéztük azt a pályát. Na majd megnézem ezt! Lehet hogy szét húzom öket akkor. 104%? Az szerintem kicsit durva lesz. De kipróbálom akkor.
  • B Lori
    Akkor azért mert nagyon tomorulnek,és egymásra futnak,próbáld meg széthúzni oket,az UK set túl gyors,ahhoz kell 104-105%.Egyébként tudtál menni az UK-val az also sorban? Nekem nagyon túlkormányzott volt vele és keményen kellett gépészkednem hogy valahogy tartani tudjam,még a tri oval részen is kiment a fara :))
  • gordon 24
    Aham.. Mondjuk én a Jasperrel nem néztem még.. Majd megpróbálom..

A lassulás:
    Én nekem az ugy volt:D hogy van egy letöltött 2008 fél carset (amit eddig megcsináltak) és mindegyiknek a Ratioja át van irva. Kb ugy mint ahogy az eredeti Cup mod volt valaha. Annyi különbséggel persze, hogy akiket jobban kell elöre vinni azok jobbra vannak állitva. Én UK-val mentem és olyan 102% körül. De az első 2-3 körben sokat lassiultak. Persze nem jelentőset ez olyan inkább hogy egy picit elengedi a gázt. De a másik pályán nem ilyen.
  • B Lori
    Ezt a videót már régen belinkeltem ide,nagyon jól mutatja milyen is a pálya valójába :))

Ezért tetszik a safer verzió mert ok direkt feltérképezték ezt és beépítették a pályába,az AKM-nél csak a 4-es kanyarban van belul az a nem is hupli hanem valami tudjafene mi :)
  • B Lori
    A AKM-nél (revamped) az arnyék nagyon jól néz ki de amúgy a safer részletesebb grafikailag a huplikról nem is beszélve ami a Jasper settel szerintem jól teljesítheto.
    Igaz nem sokat próbálgattam de az AKM-nél még 43 AI-val se lassultak meg,a fast settel mentem olyan 100-102% kozott azzal a AI inivel amit feltoltottem,a car set rating is az eredeti COT Mod.
  • gordon 24
    Na az király.. De milyen hullámos.. Wazz nagyon kemény..
  • B Lori
    Szerencsére én is TV-ben néztem az ABM-en :)
  • gordon 24
    Kár érte.. Sajnálom.. De nem hagyuk veszni!!:D Játszunk majd közösen saját serveren. Legalább időpont se fixk igy azért az ember "élni" is tud. De mégis megvan a lényeg. Szóval R.I.P HNR.

• gordon 24
    Jaja ez igaz. Nem volt rossz, de nem olyan volt mint szokott.
    Az meg hogy kell gépészkedni:D
    Ugye egész verseny alatt (amig versenyben volt) Gordon autójában volt a kamera. Nem tudom hogy a reklámok miatt (mert ugye amikor amcsiba reklám van mindig egy autóra teszik a képet a franciák) mennyire kláttátok, de a belső kamerás képeken Gordon ugy ült wazz mintha valami rally szakszon menne:D Remegett össze vissza olyanokat kormányzott bele csak néztem. Nem is gondolná az ember hogy ilyen hullámos az a pálya.
  • gordon 24
    Igen mentem Rajta!! Mind 2-t próbáltam. Szerintem nagyon faszák. Nekem a AMK-verzio irtóra tetszik a pálya miatt. De sajna az ai néha belasit rajta ha túl szorossan vannak. A másikban ez nem igy van de az brutális:D Nagyon fasza menni rajta de ez a sok hupli. Nem tudom hogy egy versenyt tudnék-e teljesiteni rajt.
    De királyak. mivel látom hogy a HNR sajna elhalálozott. Ezért majd online saját serveren kellene kipróbálni, majd versenyezni rajtuk.
  • Giovanni #49454
    Sajnos minden véget ér egyszer. Nagyon jó volt ez a liga. Én azon szerencsések közé tartozom, aki szinte a legelejétől nyomtam Veletek az NR-t. Itt kóstolhattam bele, és szerettem meg az online versenyzést. Jó volt ez az 5 év! Remélem még időnként 1-1 nosztalgia futamra azért összejövünk:)

• B Lori
    Daytona pályákat próbáltátok? a saferbarrier BR pályából lesz új verzió kijavítva pár hibával és grafikailag felújítva az ide verseny szerint :)
  • B Lori
    Kár érte de hát semmi sem tart orokké.
  • B Lori
    Igen a zold kiállás szátszedte a régi mezonyt is,de ha most megfigyelted már elotte is jobban szétszakadt,a kisseb csoprtok se mentek olyan szorosan egymás után,volt aki egyedul autózva is tartani tudta a tempót nem volt szukség rátapadni a másikra.Volt most is tomorulés meg 3 wide de nem alakultak ki olyan szoros oszlopok hogy se elore,se hátra,se oldalra hanem hézagosabb lett még a restartok után is,így jobban lehetett manoversezni.

Az igazi az lenne mint amikor még nem volt RP és lassítani kellett a kanyarban mint a más pályákon,akkor se mentek egy kupacban mégis fasza volt.Most azért tunik unalmasnak mert az RP miatt egyedul haladó autónál csak azt látod hogy padlógázzal simán megy holott ez se teljesen igaz,kell azért ott gépészkedni rendesen csak ezt a képernyo nem adja átt :))
  • B Lori
    Tavalayi 500-on is autóztak elég sokat egy sorban mint a vonat,igaz hogy draft miatt kozel voltak egymáshoz de látvány izgalom szemontjából semmivel se volt jobb mint most,persze ez egyéni megitélés kérdése hogy kinek mi tetszik.
  • PuMy
    Szerintem azé szakadtak annyira szét mert zöld alatt piteltek, hasonlóan szétszakadt a mezőny az nnc-be is az elején mikor zöld alatt piteltek.
  • Alexease
    Sajnalattal kell kozolnom, hogy a HNR jopar eves mukodes utan "elhalalozott":(

Az elsok kozott volt, ahol rendezetten, szervezetten, viszonylag nagy letszammal folytak a versenyek, nehany evig "feszitett tempoban", heti ketto, pontokat ero versenyen.
    Okokat szerintem nem kell keresni az elmulasra, az utobbi majd' 5 ev hosszu ido, minden es mindenki valtozik. De termeszetesen emlithetnenk meg az ISI/SimBin hathatos mukodeset (rFactor, GTR, GTL, GTR2, RACE, stb.), a MOD-ok tucatjait, az LFS stabilitasat, de eleve a szimulatoros tarsadalom utobbi nehany eves fejlodeset is. De meg hosszan sorolhatnank a Stockcar-t mint versenystilust, a csaladokat, gyerekeket, a munkat, stb...

De a lenyeg, hogy az elmult nehany ev, remelhetoleg emlekezetes marad mindenki szamara!

(A banner alaol, most mar ki lehet venni a szep piros feliratot:) THX!:P)
  • gordon 24
    Jo ok! De szerintem az jobb :D A multkor Martin mondta hogy ez a nagy Zsufi a nézőkért van ök nem is szeretik. Elhiszem, de ami tegnap volt az meg a másik véglet. Tudod hogy hogy szeretem ezt a sportot, de szerintem a tegnapi verseny az utolsó 3-dán kívűl tök unalmas volt.
  • B Lori
    Pont ez a jó benne,végre olyan a verseny mint régen mondjuk a 80-as években,1-2-3 autó is el tud szakadni és nem egyhalomban tolják egymást míg valaki kifordul és leamortizálja a fél mezonyt :)