51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • gordon 24
    Nekem jobban feküdt az,de ma már a Uk-val sincs bajom. Nekem csak annyi kellene hogy egy ici picit nyugodtabb legyen. Szerintem túl ideges az auto. De végülis ez sem gond, mert vezethető.
  • PuMy
    Igen, fékez az AI pl Californiába is, de kiszámítható mert mindig ugyanott fékez tehát annyival hamarabb fékezel te is, vagy annyival hamarabb veszed el a gázt. Amúgy a fast2-vel mennyire voltatok elégedettek? Mert ha annyire nem jön be nektek a UK akkor lehetne fast2-vel is menni éppen.
  • B Lori
    Szépen néznénk ki ha már 5-en két sorban se tudnánk bevenni az elso kanyart :D

Nemtudom hogy visszanézted-e az AI-s versenyt de egyszer sem ok hibáztak,igaz az elején volt egypár restart de miért,mert ahogy Péter is írta a lassú rajt egy csábíttó lehetoség hogy lenyomjuk a fél mezonyt,amikor nyomakodtunk volt hogy 4-en voltunk egymás mellett,nem csoda ha baleset lett a vége,de amikor visszafogtuk magunkat simán mentunk ha jól emlékszem 10 kornél is tobbet míg egy humán nem hibázott.
    Amikor magunk voltun 8-ig jutottunk de csak azért mert addig is kivártunk.Akkor most kérdezem,kiben van a hiba az AI-ban aki szépen kiszámíthatóan tartja az ívet vagy esetleg bennunk akik nem tudunk mellettuk menni annak ellenére hogy boven tolerálják a hibáinkat foleg a kanyarba amikor kisodródsz.
    Olyan setup nem létezik amivel nem lehet hibázni hiszen emberek vagyunk de olyan igen amivel csokkenthetjuk a hibaszázalékot.Az egymásramutogatásnak semmi értelme,ma te hibázol holnap én,a produkciót kozosen csináljuk,ha nem jó akkor nem árt keresni valami megoldást amivel jobbá tehetjuk mert´így orokké csak tesztelni fogunk :))
  • ranGer2
    Egyet értek, mindkét véleményeddel, és igy már értem!
  • gordon 24
    A set kérdés!

Hidd el hogy nagyon sok dolog okozója ez. A Uk setup egy nagyon jó set amit egy olyan faszi csinált aki valszeg online játszik. Ezzel semmi baj nincs mertha megtanulod humánnal nagyon jókat lehet menni ezzel. Persze én egy kicsit stabilábbá tenném még azt is, mert szerintem túl idegesek az autok, ami 340-nél nem túl jo dolog.

Na ami a lényeg, ez a set ai-val (daytonán kívűl) használhatatlan lesz. Méghozzá azért mert ők Californiában pl, vagy olyan pályákon ahol fékezni kell az oval kanyarok elött, az ai tényleg fog, viszont mi simán uk val gáz elvételel tudnánk fordulni. Ennek az lesz a következménnye hogy rászaladsz az ai-ra és vagy neki mész, vagy ráfékezel. Na és itt jön ki a Uk hátránya az idegesége. Kanyar közbeni fékezés egyből a fehér falat jelenti. Tehát szerintem ha Ai-val toljuk valóban ezt az évet (ha még mindig ugy gondoljátok) akkor a uk-t mint olyat el kellene felejteni, vagy változtatni kellene rajta.

Mielött még azt gondoljátok hogy Lori és én a set ellen vagyunk elmondom engem abszolut nem izgat. Akármilyen set lesz jövök. Max szivok vele, de nem fog izgatni.
  • gordon 24
    Draft nagyon sok mindenen mulik ebben a játékban. Azon aki elöl megy és azon aki hátul megy. Én tegnap szinte letoltam a pályáról Zolee-t mégsem voltunk elég jok 2-en. Mert ti elmentetek 3-an. Nekem azzal hogy kevés ember van az a bajom, hogy nem lehet kihasználni a helyzeteket. Tegnap látszott, aki hátulról indult a versenyen mindenki elöre ment. Aki hátra került beszorul és nincs esélye elözni sem. Nekem ezzel az a gondom, hogy az igazi NASCARban is ha egy pilota beszur a másik mellé helyet kap, függetlenül attól hogy ez az első vagy az utolsó kör. Elég ritka az hogy egy belegyezéssel, vagy egy teljes ráhuzzással megakadállyoza a kisérletet.

Nekem az ai-ba az tetszik, hogy ő megadja a helyet, lehet szidni,hogy egy iven megy stb. De ha tudod kezelni őket kicsit türelmes vagy simán lehet őket elözni nagyon szép csatákat lehet menni velük. Tegnap is elég jó versenyt mentünk. Én egyszer nem löktem meg őket, ök sem engem, pedig nagyon sokat mentünk. Ezzel nem azt akarom mondani hogy ti bénák vagytok meg ilyenek, de ha sokat mész velük ezeknek a hibáknak a zöme ami tegnap volt nem történik meg.

Tegnap tölem kérdezted miért megyek igy az első körben mintha az életem múlna rajta. Azért mert ott lehetet kihasználni azt a lélegzetvételnyi előnyt amit az ő rossz rajtjuk miatt élvezhettem. De utánna szépen türelmesen sorrol sorra mentem előre (baleset nélkül).
    A tegnapi balesetek zöme attól volt, hogy mindenki türelmetlenül idegesen kicsit kapkodva akar elöre jutni. Ha ezen tudnánk kicsit változtatni sokkal jobb lenne maga a verseny is, és baleset sem lenne ennyi.

• ranGer2
    Hát nemtudom te hol jártál tegnap, de az aival még a felvezető kört se tudtuk lemenni mert vki mindig hibázott,vagy ha azt lementük akkor az első körben szállt el valaki, azt a pár emberes kis hülyeséget meg legalább lementük, még ha 10 kör is volt. Hogy szó ne érje a ház elejét, én annyira nem vagyok benne ebben, tetszik ez a sport,ezért kedvelem ezt a játékot is, és ez csak az egyéni véleményem, hogy emberekkel jobb menni. (és ez nem azért van mert az egyiken véletlenül én lettem az első.) Ha utolsó lettem volna a pár emberből is ,ugyan ez lenne a véleményem.A másik tapasztalatom az e-sport egy másik világából, hogy ugye mindig más a hibás: szar a config, szar az egér, nincs elég fps. Erre is csak annyit tudok mondani hogy jópár éve egy orosz gyerek világbajnokságot nyert q3 ban egy "tesco-s" egérrel. Na itt is hasonlókat vettem észre.
    Félreértés ne essék én aztán igazán nem akarok senkit kioktatni,jogom se nagyon van hozzá ,mert ahogy észrevettem én vagyok itt a legfiatalabb, de ne mindig az a szerencsétlen setup legyen már a hibás ha nemtudunk bevenni 1 kanyart.
  • B Lori
    Igen,ezért volt hogy a pár emberes versenyen tobb baleset volt mint egy 43-as AI mezony ellen mert az ember nem birka hanem annál is rosszabb,ráadásul meg is sértodik,veszekedik egy hiba után amit persze csak a másik kovethet el :D
    Az ilyen RP versenyeken a draft csak annak szép aki elol van,Kurt Busch is mesterien betolta Newman-t de valahogy mégse volt boldog a draft tudásával :))
  • ranGer2
    Szerintem az AI az mindig AI marad, és nem ember, ezzel tudod mire célzok, az csak egy bot aminek meg van adva az útvonal aztán megy mint a birka.Véleményem szerint az emberekkel sokkal jobb menni akárhányan is vagyunk,(persze jobb ha többen). de draftolni meg tudni kell.
  • B Lori
    Hogy egyrol a kettore jussunk,kipróbáltam,a TR pályán is jól mukodik az alul meno AI így nincs a nagy tomorulés,a BR pályán megnovelheto a felso ivek tapadását,ezután már csak azt kellene eldonteni hogy melyiken menjunk és hol menjen az AI,a setup kérdést nem akarom eroltetni az UK-val lehet mindketton de továbbra is azt mondom hogy picit stabilabb beállítással kevesebb baleset lenne.
    Én továbbra is BR pályára szavazok a huplik miatt,de a kidolgozottsága,grafikája is sokkal szebb és foleg élethubb.A TR pálya elsosorban csak humán részvételu online versenyekre készult és már elég régi.
  • B Lori
    Néha igen,viszont mi emberek elég gyakran csinálunk érdekes dolgokat :D
    A tény az hogy az NR AI szerintem nagyon is jó,emlékszel amikor Mansfield-ben CTS versenyt mentunk 34 AI ellen és semmi gond nem volt pedig az egy 0.4 mérfoldes pálya,persze ha azt a setupot meglátná Zso azonnal harakirit kovetne el :D
    De most a lényeg az lenne hogy az AI azért van mert kevesen vagyunk de mi elsosorban egymás ellen szeretnénk versenyezni ezért nem kellene túlbonyolítani a kérdést.Az volt a terv hogy 50%-os versenyeket megyunk és ne csak mozgó akadálynak legyenek a pályán de ugyanakkor nem veluk kell vérremeno csatát vívni.A BR pályán azért raktam alulra oket mert nem úgy mennek mint ha az utolsó kor lenne de ugyanakkor gyorsak és nem konnyu megelozni oket,aki a végérol fel akarja kuzdeni magát van mit csinálnia és elég egy kis hiba máris vissszaeshet.Ezzel azt akarom mondani ha minden elore tudunk jutni nem gond mert akkor versenyezhetunk egymással egy rakás AI-val a hátunk mogott akik kihasználnak minden apró hibánkat,a pit stratégia is más képet kap mert 30 autó esetén nem mindegy hogy valaki 10-20 korrel a végén kiáll vagy sem ezáltal megkozkáztatva azt hogy a végére keruljon,a zold alatti kiálásnál is hasznos mert nem kell attól tartani hogy légures térbe jovunk vissza stb.
  • gordon 24
    Ja igy igaz. Szerintem teljesen jó az Ai. Persze nem emberi, néha csinál érdekes dolgokat, de a lényeg az, hogy faszát lhet velük menni. Én offline végig toltam vagy 4-5 seasont ezzel a játékkal. Persze voltak olyanok amikor miattuk kiestem és a többi, de nagyon élvezetes menni velük. Legalábbis szerintem. Sokkal izgalmasabb volt az a 50 kör ai-val mint a 10 5-en.
  • zolee145
    Ja, 10 kör... végülis ez tényleg "Sprint" Cup lenne.:D
  • B Lori
    Én nem azt mondanám hogy buta hanem hogy kiszámítható,nagyon is,itt csak rajtunk múlik hogy mennyire tudunk alkalmazkodni hozzájuk,a hiba mindig benne van a a pakliban még amikor 5-en megyunk is,ha 30 autó van logikus hogy nagyobb rá az esély de én akkor se szeretnék már ures pályán korozgetni,max ilyen rovid versenyeket mint amit a végén csináltunk :))
  • zolee145
    Igen, ez a megoldás. Csak jobb lenne kevésbé buta ai ellen, de ők legalább tudják tartani az ívet, ellentétben velem.:)
  • PuMy
    Az AI hülye, máshogy kell ellenük is versenyezni meg máshogy kell ember ellen is :) Amúgy szervert csak 9 óra körül tudok indítani!
  • zolee145
    Na ez az, hogy nem tartja. Képesek ketten egymás mellett fordulni a középső vonalon, a két szaggatott vonal között.
    Ha egyedül megyek le akkor vége is van, mert nem jönnek utánam. Ebből viszont az következik, hogy egy human-vonat lazán lenyomja őket belül.:)

Ami az igazi baj volt, hogy amikor egy baromarcú* ment előttem akkor arra elég a draft, hogy tartsam vele a lépést. Ha mögöttem van lazán kielőz a kanyar előtt.

* Ez akkor maradt rajta az ai-n amikor haverral még a GP2-vel játszottunk, és ott a multi úgy (is) ment, hogy egy gépen ketten nyomtuk, és amikor az egyikünk vezetett akkor a másik autóját az ai vezette. Sokszor mikor visszakaptuk az irányítás néztünk nagyokat, hogy mit művelt a pozíciónkkal a gép. Így lett az ai baromarcú.:)
  • B Lori
    Hát az attól fugg milyen erosre állítod az AI-t,ha eros akkor bizony a kivul forduló AI nehezebb ellenfél mivel ok elsosorban azt az ívet tartják,így hiába vagy te gyorsabb belul a kanyarba ha ok a draftal ezt kiegyenlítik és az egyenesben el is mennek.
    Ha alsó iven mennek akkor igaz hogy kevesebb a hely de nem mennek mindig a sárga vonal mellett így ha turelmes vagy elore tudsz jonni mert ha beszúrsz az elotted lévo mellé az kívulre kerul és lemarad mivel a tobbi AI a te ívedet tartja.
  • zolee145
    UK volt. Asszem.:)
    Na majd este kiderül, ha kiderül.

Nem akarnám, hogy középen forduljanak, mert az alsó ív sokkal gyorsabb és így logikátlan, hogy pont ott hagyjanak helyet. Ha nem lenne ekkora különbség az ívek sebessége közt akkor nem lenne gáz a felül fordulás.
  • B Lori
    UK-val mentél mert azzal 105%-on is lehet?

Azért fordulnak kozépen mert olyan a race.lp,ezt átrakhatod a tobbi Daytona pályába és akkor ott is úgy fordulnak.
  • B Lori
    Persz ot nem Ganassi rúgta ki hanem Tim Daland
  • zolee145
    Kipróbáltam a TR Daytonát 100%-os ai-val. Érdekes.:)
    A dolog úgy nézett ki, hogyha ketten voltunk akkor az ai pillanatok alatt megelőzött, de én visszaelőzni nem tudtam, csak tartottam a lépést.
    Vagy szerencsétlen vagyok, vagy ide erős a 100%. Tégla a gázon volt, tovább nem lehetett volna taposni.
    A másik érdekesség, hogy középen fordulnak el. Ha ketten mennek egymás mellett akkor ketten középen. Nagyon ritka az amikor használják az alsó ívet.
  • B Lori
    Azt aki végul is belement hogy vezesse a másik autóját Daytona-ba pedig a csapatfonokkel egyutt nem tudták mi fog kisulni belole :)
  • zolee145
    Engem is? Miért, még kit? :)
    Amúgy nem, vagyis nem tudok róla.:D
  • B Lori
    http://www.ntrplus.com/rankings/trdownloads.php
    Innen letolthetoek a TR pályák.
  • B Lori
    Ez benne van a pakliban,én is benéztem a végén,vagyis nemegészen,inkább felelotlen voltam és kockáztattam mert ha kívul rekedek vége a versenyemnek :)

Ezért gondolom hogy a setupnak valamivel stabilabbnak ha úgy tetszik konnyebnek kell lenni ugyanis a létszám novekedése az állandóan tomegben autózás már onmagában is balesetveszélyes és fárasztó,nem kellene még tetézni egy nehezen kezelheto setupal,elég egy kis bizonytalanság és már dolnek a dominok....mondjuk az is igaz hogy a teszteken általában így szokott lenni még AI nélkul is ez volt a helyzet,ilyenkor mindenki bevállalósabb :)
  • B Lori
    Ganassi téged is kirúgott mert osszetorted az autóját?
  • B Lori
  • HaZso
  • PuMy
    Az új háttérképem monitorostúúúúl, jóóóóóóóóó miiiiiiiiiiiiiiii?
  • ranGer2
    Hát ha már igy felajánlod... :D
  • PuMy
    Szerintem mindenképp, a szerver bírta a dolgokat, megnéztünk 1-2 pályát, setupot, AI beállítást. Azt beszéltük h csütörtökön is lesz még1 teszt, akkor az 1.4-es TR pályán megyünk UK settel. Ha vkinek nincs meg a pálya és jönni akar akkor átküldöm msn-nen. :P
  • zolee145
    Vezessem az autódat Daytonában?:D
  • ranGer2
    Én speciel azóta tolószékkel versenyzek a kórházban, de nincs semmiféle szignifikáns intrakraviális sérülésem...
  • zolee145
    Csak egy kérdés: a tegnapi tesztet sikeresnek ítéljük? :)
    Az ai-t teszteltük, vagy magunkat?:D

Amúgy szerintem az a huplis pálya jó, és ezzel a setuppal versenyezni is lehet.
    A spotteremet kirúgtam. Visszanézve a futamot már Kurt Busch-ra is majdnem ráhúztam, jónéhány körrel a bukfencem előtt. Ha nézem a tükröt, hogy jön valaki, és elindulok lefelé hiába szól a spotter, mert ő akkor szól amikor már mellettem van az aki előz. Ezt viszont én a tükörből vagy látom, vagy nem (persze aki sokat versenyzett az már jóval a spotter előtt érzi, hogy oda már nem fér be), és amikor szól már általában késő.
    Na mindegy, a spotter kérdés inkább csak hangosan gondolkodás volt.:)
  • Tihy
    mert ilyen volt a template és nem foglalkoztam vele :)
  • gordon 24
    Szép!! De miért avanger??? Mondjuk mind1.. De chargert kellett volna. 2008-ban azzal mennek. Különben fasza!.
  • Alexease
    A HNR-rol archivaltam a korabbi festeseket, szerintem tothetitek oda is nyogodtan az elozo rendszer szerint, es akkor folyamatosan elerhetoek lesznek.
  • PuMy
    Pár embernek megvan a festése, innen tudjátok leszedni ha akarjátok!
  • PuMy
    Fél9-kor elindítom a szervert, az ip-t msn-nen adom!