NASCAR Racing 2003 Season
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"To know that I can control something that\'s out of control.\"
Azt mondjuk nem mondom, hogy gyors is lesz, de most sem vagyok gyors, ez a része nem változna a dolgoknak.😊
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Én nem úgy láttam,pl. Michigan-be a a 7-8 emberbol a fele magamat is beleértve alig tudta bevenni az elso kanyart,ha ott nekiindulunk 30-an végeredmény elore megjósolható.
Ami engem illett,én csak azért kínlódtam vele mert abban bíztam hogy létszámnovekedést hoz,a szezon végére már semmi oromet nem találtam a versenyzésbe de ha most kiderulne hogy mindeki UK-t szeretne és látszana hogy ezzel remek versenyeket tudunk menni talán ismét hajlandó lennék vele kínlódni 😊)
Amúgy a UK miért nem jó, tök jól ment vele mindenki tavaly...
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Viszont ha mégis csinálnánk bajnokságot AI-val akkor azt mondom hogy elotte teszteljunk más pályán is,mondjuk California meg Bristol mert foleg az utobbin jon ki igazán hogy mennyire lesz életképes ez a projekt,szerintem Daytona a legegyszerubb feladat 😊)
Akkor lenne ott pár eros AI aki megnehezítené a dolgát,esetleg hibára kényszerítené,osszetort autóval Zso is lassú 😄D
Dátum: 2008. feb. 29. Péntek 10:16:34
Feladó: Codemasters <[email protected]>
Címzett: én😊
Tárgy: Gentlemen, start your engines. The official GRID site is here
Érdekes a "Tárgy". Vajon lesz benne NASCAR is? Nem mintha egy kicsit is bíznék benne, hogy ez a rész szimulátor lesz. A másik meg, hogy a GSYE mondat mennyire a NASCAR tulajdona, védjegye vagy nem tudom hogy írjam?
A tegnapi futamokhoz meg annyit, hogy szerintem nem baj ha van ai. Ráadásul pont õk azok akik nem hibáznak. Magamról tudom, hogy alul vagy felül viszonylag normálisan tudok menni, de amikor beszólt a spotter, hogy 3wide és középen vagyok már tudtam, hogy nem sokáig fogok menni.😄 2 ilyen volt, 2 sárga.😊
Ezek alapján nekem egy stabilabb setup jönne be, bár Daytonában az UK sem olyan, hogy ne lehetne menni vele. Az ai-t kicsit széthúzva talán kisebb esélyt adnánk a baleseteknek, és a valósághoz is közelebb állnánk.
Személy szerint nekem kevésbé számít a gyõzelem (mondjuk éppen esélyem sincs rá😄) mint az, hogy jól érezzem magamat. Ha valakinek meg tudom kicsit nehezíteni a dolgát, és csatázunk egy jót már megérte az a futam, akkor is ha végül megelõz.😊
UK-nál szerintem az eleje van elqurva és az ismétléseken jól látszik hogy baromi nehéz vele huzamosabb ideig még az egyenesben is egyenesen menni és ahogy néztem ez mindanyiunkra érvényes.
A fast2-vel biztos hogy mindenki stabilabban menne de akkor meg az lenne mint a Jasper-nél volt hogy unalmas vezetni,UK-nál meg az a unalmas hogy mindig balesetet okozunk,azt hiszem hogy a custom lesz a legjobb megoldás realis toréssel oszt aki akar mehet VH-val is 😊)
Downhill!!
Nemtudom hogy visszanézted-e az AI-s versenyt de egyszer sem ok hibáztak,igaz az elején volt egypár restart de miért,mert ahogy Péter is írta a lassú rajt egy csábíttó lehetoség hogy lenyomjuk a fél mezonyt,amikor nyomakodtunk volt hogy 4-en voltunk egymás mellett,nem csoda ha baleset lett a vége,de amikor visszafogtuk magunkat simán mentunk ha jól emlékszem 10 kornél is tobbet míg egy humán nem hibázott.
Amikor magunk voltun 8-ig jutottunk de csak azért mert addig is kivártunk.Akkor most kérdezem,kiben van a hiba az AI-ban aki szépen kiszámíthatóan tartja az ívet vagy esetleg bennunk akik nem tudunk mellettuk menni annak ellenére hogy boven tolerálják a hibáinkat foleg a kanyarba amikor kisodródsz.
Olyan setup nem létezik amivel nem lehet hibázni hiszen emberek vagyunk de olyan igen amivel csokkenthetjuk a hibaszázalékot.Az egymásramutogatásnak semmi értelme,ma te hibázol holnap én,a produkciót kozosen csináljuk,ha nem jó akkor nem árt keresni valami megoldást amivel jobbá tehetjuk mert´így orokké csak tesztelni fogunk 😊)
Hidd el hogy nagyon sok dolog okozója ez. A Uk setup egy nagyon jó set amit egy olyan faszi csinált aki valszeg online játszik. Ezzel semmi baj nincs mertha megtanulod humánnal nagyon jókat lehet menni ezzel. Persze én egy kicsit stabilábbá tenném még azt is, mert szerintem túl idegesek az autok, ami 340-nél nem túl jo dolog.
Na ami a lényeg, ez a set ai-val (daytonán kívûl) használhatatlan lesz. Méghozzá azért mert õk Californiában pl, vagy olyan pályákon ahol fékezni kell az oval kanyarok elött, az ai tényleg fog, viszont mi simán uk val gáz elvételel tudnánk fordulni. Ennek az lesz a következménnye hogy rászaladsz az ai-ra és vagy neki mész, vagy ráfékezel. Na és itt jön ki a Uk hátránya az idegesége. Kanyar közbeni fékezés egybõl a fehér falat jelenti. Tehát szerintem ha Ai-val toljuk valóban ezt az évet (ha még mindig ugy gondoljátok) akkor a uk-t mint olyat el kellene felejteni, vagy változtatni kellene rajta.
Mielött még azt gondoljátok hogy Lori és én a set ellen vagyunk elmondom engem abszolut nem izgat. Akármilyen set lesz jövök. Max szivok vele, de nem fog izgatni.
Downhill!!
Nekem az ai-ba az tetszik, hogy õ megadja a helyet, lehet szidni,hogy egy iven megy stb. De ha tudod kezelni õket kicsit türelmes vagy simán lehet õket elözni nagyon szép csatákat lehet menni velük. Tegnap is elég jó versenyt mentünk. Én egyszer nem löktem meg õket, ök sem engem, pedig nagyon sokat mentünk. Ezzel nem azt akarom mondani hogy ti bénák vagytok meg ilyenek, de ha sokat mész velük ezeknek a hibáknak a zöme ami tegnap volt nem történik meg.
Tegnap tölem kérdezted miért megyek igy az elsõ körben mintha az életem múlna rajta. Azért mert ott lehetet kihasználni azt a lélegzetvételnyi elõnyt amit az õ rossz rajtjuk miatt élvezhettem. De utánna szépen türelmesen sorrol sorra mentem elõre (baleset nélkül).
A tegnapi balesetek zöme attól volt, hogy mindenki türelmetlenül idegesen kicsit kapkodva akar elöre jutni. Ha ezen tudnánk kicsit változtatni sokkal jobb lenne maga a verseny is, és baleset sem lenne ennyi.
Downhill!!
Félreértés ne essék én aztán igazán nem akarok senkit kioktatni,jogom se nagyon van hozzá ,mert ahogy észrevettem én vagyok itt a legfiatalabb, de ne mindig az a szerencsétlen setup legyen már a hibás ha nemtudunk bevenni 1 kanyart.
Az ilyen RP versenyeken a draft csak annak szép aki elol van,Kurt Busch is mesterien betolta Newman-t de valahogy mégse volt boldog a draft tudásával 😊)
Én továbbra is BR pályára szavazok a huplik miatt,de a kidolgozottsága,grafikája is sokkal szebb és foleg élethubb.A TR pálya elsosorban csak humán részvételu online versenyekre készult és már elég régi.
A tény az hogy az NR AI szerintem nagyon is jó,emlékszel amikor Mansfield-ben CTS versenyt mentunk 34 AI ellen és semmi gond nem volt pedig az egy 0.4 mérfoldes pálya,persze ha azt a setupot meglátná Zso azonnal harakirit kovetne el 😄
De most a lényeg az lenne hogy az AI azért van mert kevesen vagyunk de mi elsosorban egymás ellen szeretnénk versenyezni ezért nem kellene túlbonyolítani a kérdést.Az volt a terv hogy 50%-os versenyeket megyunk és ne csak mozgó akadálynak legyenek a pályán de ugyanakkor nem veluk kell vérremeno csatát vívni.A BR pályán azért raktam alulra oket mert nem úgy mennek mint ha az utolsó kor lenne de ugyanakkor gyorsak és nem konnyu megelozni oket,aki a végérol fel akarja kuzdeni magát van mit csinálnia és elég egy kis hiba máris vissszaeshet.Ezzel azt akarom mondani ha minden elore tudunk jutni nem gond mert akkor versenyezhetunk egymással egy rakás AI-val a hátunk mogott akik kihasználnak minden apró hibánkat,a pit stratégia is más képet kap mert 30 autó esetén nem mindegy hogy valaki 10-20 korrel a végén kiáll vagy sem ezáltal megkozkáztatva azt hogy a végére keruljon,a zold alatti kiálásnál is hasznos mert nem kell attól tartani hogy légures térbe jovunk vissza stb.
Downhill!!
Ha egyedül megyek le akkor vége is van, mert nem jönnek utánam. Ebbõl viszont az következik, hogy egy human-vonat lazán lenyomja õket belül.😊
Ami az igazi baj volt, hogy amikor egy baromarcú* ment elõttem akkor arra elég a draft, hogy tartsam vele a lépést. Ha mögöttem van lazán kielõz a kanyar elõtt.
* Ez akkor maradt rajta az ai-n amikor haverral még a GP2-vel játszottunk, és ott a multi úgy (is) ment, hogy egy gépen ketten nyomtuk, és amikor az egyikünk vezetett akkor a másik autóját az ai vezette. Sokszor mikor visszakaptuk az irányítás néztünk nagyokat, hogy mit mûvelt a pozíciónkkal a gép. Így lett az ai baromarcú.😊
Ha alsó iven mennek akkor igaz hogy kevesebb a hely de nem mennek mindig a sárga vonal mellett így ha turelmes vagy elore tudsz jonni mert ha beszúrsz az elotted lévo mellé az kívulre kerul és lemarad mivel a tobbi AI a te ívedet tartja.
Na majd este kiderül, ha kiderül.
Nem akarnám, hogy középen forduljanak, mert az alsó ív sokkal gyorsabb és így logikátlan, hogy pont ott hagyjanak helyet. Ha nem lenne ekkora különbség az ívek sebessége közt akkor nem lenne gáz a felül fordulás.
Azért fordulnak kozépen mert olyan a race.lp,ezt átrakhatod a tobbi Daytona pályába és akkor ott is úgy fordulnak.
A dolog úgy nézett ki, hogyha ketten voltunk akkor az ai pillanatok alatt megelõzött, de én visszaelõzni nem tudtam, csak tartottam a lépést.
Vagy szerencsétlen vagyok, vagy ide erõs a 100%. Tégla a gázon volt, tovább nem lehetett volna taposni.
A másik érdekesség, hogy középen fordulnak el. Ha ketten mennek egymás mellett akkor ketten középen. Nagyon ritka az amikor használják az alsó ívet.