13587
-
#9945 Nahh. Eltelt egy hétvége, végig Rome-ozással. :)
Az első nekifutásra a Hunokkal kezdtem, természetesen VERY HARD-on. :) Nem is volt semmi baj, sőt igazából könnyű is lett egy kicsit. Velük két nehézség van. Az egyik az ostrom. Mivel nincs ostromgépük, ezért várost csak úgy lehet foglalni, ha folyamatosan ostrom alatt tartod, ezzel meg lekötsz egy teljes sereget. Akkor jó, ha kitámad az ellen. A hun lovasíjászok szarrá lőnek mindent, mással tulajdonképpen nincs is értelme menni. Azért mutatóban tartok egy-két lovasságot meg gyalogságot, de ...
Viszonylag hamar el lehet foglalni Daciát és nemtommit, ahol aranybánya van. Pénz jön rendesen. A másik nehézség, ha rivális vándorló népekkel találkozol, mert a lovasíjász vs lovasíjász csata eléggé kétesélyes. De valahogy a többiek (a szarmaták kivételével) szeretnek és mindenkivel trade agreement és alliance van.
Na ezt félre is tettem egy kicsit és belenéztem Nyugat-rómába. Háááátttt... Aki kihívást keres, az csak velük kezdje el. :)
Jelenleg 7 tartományom van a kezdeti 26 ból. A hunok, a vandálok, a gótok és Kelet-róma támad. A keleti lázadókkal szövetségben vagyok. :)
A városaim most már pluszban vannak. A "keresztelés" mint olyan, nem működik többé. Pedig próbáltam párszor. De a finomítás és javítás miatt most már van olyan, hogy szóba sem állnak velem az ellenfelek. :)
Délután megyek és folytatom. :)
-
#9944 Szerintem az RTR annyira jó, hogy akár önnálló kiegészítőként is ki lehetne adni. Ég és föld az alap és a mostani RTR között a különbség. -
#9943 Annyira jó ez a játék. Nem értem, hogy miért nem csinálnak 2. VH-s Total Wart. -
Yag #9942 Nos, akkor érzékeny búcsút kell vennem a RTW +1.2 pach verziótól és imádkozom hogy sallangmentesen le lehessen uninstallni az egészet. Köszönöm hogy kitisztítottátok a képet BI tekintetében. akkor szerencse fel ... -
haxoror #9941 Ha a MIRROR-os BI-t töltötted le akkor:
RTW install
BI install
daemonba a BI képfájl és már megy is :)
Ha a sima RTW-vel akarsz játszani akkor daemonba az RTW-s miniimaget mountold -
#9940 nem kell a peccs mert bekavar és mountolni sem kell semmit
alapjáték,BI, crack és már megy is -
Yag #9939 Akkor mély tisztelettel egy kis szünet. Némi használati utmutatóra lenne ezennel szükségem. Lehet hogy alultáplált vagyok információ tekintetében vagy csaka gyakorlatom zsenge ebben a témában, mindensetre zsákutcába kerültem.
Vettem egy alap RTW-t 1.2 pach-el a nyakában arra rákalibráltam a BI-t felülírtam a RomeTW.exe, RomeTW-BI.exe ahogy kell ( kell ? ), mountoltam a 1.2 NOCD formációt és semmi ...
Mountolom a BI segmenst hogy lássa az alapot és semmi.
Ha nem mountolom akkor nem találja és tancsáként egy ujratelepítést javasol ha berakom DAEMONba akkor meg kiirja hogy ERROR : Filename doesn't exist : eöá?á és krix-krax .. na ennek mi értelme ? van erre megoldás vagy kuka és ne is ábrándozzak a BI lehetőségein ? -
Snipa #9938 szvsz alapjatekkal mar nem is erdemes jatszani, kinnt van a 6.1 total realizm ami kibaszott jo! ;)
-
haxoror #9937 Asszem visszaállok a limitanei-comitatentes-íjászok háromsorosra azokkal is nyertem minden csatát, esetleg hozzácsapok egy first cohortot és pár plumbatariit de a palatinákat hanyagolom, ahhoz hogy a shield wall használható legyen rengeteget kell magammal vinnem és mint alább írtam pofáraesés ha lepusztult környékre érek és tőlem keletre hála a hordáknak az infrastruktúra egyenlő a nullával.
Szarmaták, gótok, vandálok, hunok és mostmár a frankok is vándorolnak. -
haxoror #9936 Na most nyakig ülök a szarban, kiütöttem a Frankokat az utolsó városukból, nem voltak sokan ezért én se küldtem túl nagy sereget, viszont nem tudtam hogy ők is horda népség, négy zászló halálideges frank vicsorog a megtépett légiómra :DDD
Erősítésem nincsen a környéken a város meg túl primitív hogy retraineljek még kőfal sincs (kellett nekem Auxilia Palatinákkal mennem :P) mindenesetre pár izgalmas ostrom van kilátásban :)
Na majd holnap.. -
Dansky #9935 Alappal játszottam régebben, aztán meguntam, a kiegészítő miatt vettem újra elő, aztán utánaolvastam ennek a total realism modnak.
Ezek szerint jobb, ha egy külön példányra telepítem a modot? -
Thanatos #9934 hát nemtom de szvsz először nézd meg az alapot aztán majd ha bejön probálkozhatsz a modokkal :) -
roley #9933 Először a Rome TW-nek kell szerkesztőt találni, aztán szó lehet a medievalról is. -
#9932 nálam nem -
Dansky #9931 Hehe, "mégsem sosem", ezt megasszontam. _D -
Dansky #9930 Mégsem sosem próbáltam az RTR-t, most rámjött a viszketés, hogy kipróbáljam. :)
A kérdésem: ha vanilla R:TW-re és GI-re szimplán ráinstallálom, akkor elvileg a RTR és a Great Invasions is rendesen fog működni, igaz? -
#9929 Szoritsatok helyet a Medieval TW-nek is!!!Amióta RomaTW van,azóta méltánytalanul háttérbe szorúlt ez a remekmű!!! -
roley #9928 Még készülőben van az oldal, szóval minden megoldaható :) -
Thanatos #9927 portál rendszerrel nicns baj szvsz ha van rendesen tartalom... és az a lényeg :)
majd egy odlalcímet dobhatnál :)
amugy ilyen általános részleg nem elsz? hírek új stratokról etc :) -
roley #9926 Megnyugodhatsz, hogy nem egy összecsapott oldal lesz. Nem portálrendszer lesz meg ilyen szarok. (már kb egy hónapja szerveződik az oldal csak a tartalomról kellene gondoskodni valakiről). Egyenlőre úgy néz ki, hogy csak pár játék lesz (Battle for Middle Earth, Rome Total War, Warcraft 3, Generals) .Ha valakit érdekel a dolog keressen fel e-mailben vagy msn-nen . mindkét helyen ugyan az a címem
[email protected] -
#9925 itt valóban más stratégia kell mint a rtr-ben, de ez is valóság hogy egy vesztes csatára ráment a birodalom, lásd manzikert..
kérdés: azt hogy értitek hogy téríteni? -
Thanatos #9924 én ugyan iylenre nem vállalkoznék de az ötleteteket támogatom, rmeélem ez nem iylen egyhetes probálkozás leszz., jó lenne valami összefogó honlap a stratégiáknak, fps-ekből és társaiból anyi van mitn a szenmét, még rpg-s ovdalak is vannak egész jók de stratégiásokról, főleg ami magyar nem nagyon tudok :/ -
haxoror #9923 A szarmaták két sikertelen ostrom után már "csak" három full zászlóval baszogatják dalmáciát, az ostrogothok feltűntek Daciában majd a következő körben kihaltak :D bár még benne vannak a listában szóval lázadásnál előjöhetnek, ez tetszik.
A Vandálok és a Hunok Aquincum előtt mászkáltak de aztán elhúztak Daciába egymást irtani pedig örültem hogy ott vannak, egyrészt klasz csaták lehettek volna másrészt a puszta jelenlétük a tartományban kompenzálta a buzeráns kormányzóm kereszténységét (50% térítése van bazze!) :(
A Keltáknak annyi, a második csatánkban az összes családtagjuk ottmaradt, már úton van egy légióm begyűjteni az Ír szigetet.
A berberek beszorultak a szaharába de még 3 kör és nekik is annyi, a Frank főváros az enyém, a szászok partra szálltak Britanniában egy komolytalan csapattal, nem baj végre van okom megszerezni Dániát :)
Tigri-ben a vallásháborús zavargásokra ráment két családtagom de végülis áttértek, olyan szinten kellett kiírtanom a lakosságot hogy toborzáshoz se voltak elegen, nem probléma hiszen large city az épületek már megvannak.
Sztem a pagan a jobb vallás, kevesebb hapinesst viszont több lawt adnak az épületei ami visszanyomja a korrupciót, inkább nagyobb helyőrséget tartok (a parasztok hihetetlen olcsók 25 denari) de az adó és a kereskedelmi bevételek legalább eljutnak a kincstáramba.
Hódításnál könnyű dolgom van mert afrika ugyan keresztény de csak 3 város míg egész európa pagan, kelet-róma érdekes lesz de addigra bőven lesz extra seregem és a fővárost is szabadabban áthelyezhetem, a perzsák meg úgy is zoroasztriánusok szal ott tök mind1. -
roley #9922 Sziasztok!
Most készül az új oldalunk, ami stratégiai játékokkal fog foglalkozni
Arra lennék kiváncsi, hogy lenne-e kedve valamelyikőtöknek szerekeszteni a Rome Tw részleget
Feladatok az lenne, hogy cikkek írjatok, szerezzetek, képeket gyűjtsetek, leírásokat írjatok
Ha valakit érdekel a dolog keressen fel e-mailben vagy msn-nen . mindkét helyen ugyan az a címem
[email protected] -
haxoror #9921 Végre rend van, visszajött a régi róma fíling
-
#9920 Köszönöm a válaszokat......asszem kivárom a magyarositás elkészültét..addig pihentetem az idegeimet:)))).....Most éppen alapjátékban egyiptommal gyalulom Róma büszke népét:)))) -
#9919 Nem, egyszerűen csak - miután nem kifosztottad a várost, hanem letelepedtél - a vándorló lakosaid - akik eddig katonáskodtak - letelepedtek. -
#9918 Nos ez nem bug. Ha olyan nemzettel vagy aki képes a népvándorlásra, úgy abban az esetben ugyebár a létező ősszes népesség hadseregekbe tömörűl. Ha ezek valamelyikével elfoglalsz egy várost, akkor azokkal akikkel támadtál, azok az elfoglalt városba letelepednek. Így a 4 fullos sereged automatice betelepűlt a városba.
Egyébként a játékban valóban van bug. Nállam töbször is előfurdúlt, hogy a megépítésre kiválasztott egységem -jelen esetben a german bodyguard lovasság- három kör letelte után nem épűlt meg. -
#9917 Ja??a total realism felrakása után /alapjátékkal valo jáccás/müxik a magyaritás??? -
#9916 HÁÁÁÁT......én szimla iziben nyomultam a kieg résszel..de sztem még igy is mazohistáknak valo.....tudom,most lehet beirni hogy milyen kemények vagyunk,stb..de sztem baromira nincs kiegyensulyozva...emellett pl:a hunokkal 4xeres tulerővel rárontottam egy városra...szimpla győzelem,veszteségek alig,de amikor a stratégiai térképre váltott,akkor a barominagy seregem ami győzőtt...alig állt néhány egységből...ez vmi bug?? -
#9915 erőltetem a dolgot mégg kicsinykét)))
nem tudja valaki miért nem lehet a diplomáciánál oda adni a várost? ok hogy ellenségnek nem, de szövetségesnek miért nem engedi a gép? -
#9914 Nekem is furcsa így a játék. Az RTR szerintem annyira jó lett, hogy külön kiegnek is elmenne. Ezt is meg fogják moddolni az rtr-es fiuk, majd akkor behatóbban játszom vele. -
Realtibi #9913 jó de én a rómaiakkal tolom -
haxoror #9912 Szerintem így jobb, kevesebb a város ezért tényleg megérezni ha egy fontosabbat elveszít az ember, RTR-ben már rohattul untam hogy körönként 5-6 csatát le kell nyomni már az elején. -
#9911 hát én visszatértem a 6.1-hez, nagyon kihalt a játéktér azzal a pár várossal. semmi mozgás,diplomácia....néha betámadnak a szaszanidák és kész. -
#9910 nekem `error loading mount database` felirattal elszáll indításnál :( -
#9909 nekem simán ráment a TR6-ra. -
#9908 aha, úgy látom nem működik. -
#9907 bizonyára láma kérdés, de ha felrakom a TotalRealism-t, arra még felnyomható a kiegészítő? vagy a kieghez mindenképp az alap játék kell? -
Thanatos #9906 én frankokkal vagyok és a pogányok se rinak miatta, mongyuk egyenlőre :D