Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A tartománynak rendelkeznie kell elefánt resource-al (látni a strat-térképen egy elefántot) asszem Uttica ol. pont ilyen de nem biztos mert régen voltam kartágóval <#fejvakaras>

Biztos volt már, de nem akarok több ezer hsz-t átnyálazni, szóval..
Mitõl függ, hogy mennyi idõ van egy csatára?? (van amikor huszon egynehány perc, de van, mikor háromnegyed óra..)

\"...lámák kíméljenek.\"

Értem én.....De van sajnos egy másik gond.....Nem engedi feltenni már az 1.2 õt sem meg a többit se mert hiába uninstalláltam ugy érzékeli mintha rajtalenne a patch😞😞
Ötlet?
dronkZero
Ti egyébként átlagosan mikorra fejezitek be a játékot? Egy haverom megszállott TotalWaros, Karthágóval tartja a rekordját, 18 kör (az csak 9 év!) alatt fejezte be az 50 tartomány+Róma hadjáratot alapjátékkal, very hardon.
Nemrég elkezdtünk egy játékot a Scipiókkal, és próbálunk történelem szerinti sorrendben haladni. A térképen, ami szerint haladunk, i.e. 133 az elsõ hódítások területe. Nagyon ráérõsen, nyugisan folyik a játék, de i.e. 200 körül már csak germánia helye hiányzik (most épp Brutusoké).
Szal... Ami a bajom, hogy az idõ valahogy nem úgy telik, ahogy annak kéne. Vagy nem is tudom. Érdekelni, hogy fenn lehet-e tartani egy hatalmas birodalmat több száz éven keresztül. Csak sajnos úgy találom, hogy azok az okok, amik miatt Róma elkezdett széthullani, ebben a játékban nagyon mérsékelten szerepelnek. Ha egy város 20-30 éve már az enyém, akkor általában megépült benne az imperial palace, az összes tisztasági cucc, a panthenon. A kultúrális bünti elmúlik, a szenny, a korrupció, és a távolság mind kontrollálható érték alatt van. A város hozza a zsét, mint állat. Ha teszem azt, elfoglalom a naagy római birodalom területét (Rómát nem, hogy ne legyen vége), és beállok védekezésre, akkor az 10000% tuti, hogy mire megszületik a Jézuska, a világon nem lesz olyan haderõ, vagy egyáltalán nép nem marad, aki bárminemû kárt tudna okozni.
Vagy erre a készítõk nem voltak felkészülve? Lehetne az alcíme akár "Róma felemelkedése" is... Mert hogy bebukni nem _lehet_ azt biztosra veszem... Na, mindegy, majd elválik, ha odáig jutok...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

ÉS milyen épület-terület kell az elefántokhoz? Van már pár fullos városom és csak sacred band cavalry-t lehet képezni az istállóban pl.

War. War never changes.

Igen, van elefántja karthágónak és terület/épületfüggõ akárcsak vanilla RTW-ben <#wow1>

vki #9074?

War. War never changes.

1.2-höz mini-image van, pár mega ha berakod Daemonba akkor eredetinek ismeri fel és soha többet nem kell crackelni mivel ellentétben a telepítõs image-ekkel olyan mintha tényleg egy eredeti CD lenne a meghajtóban.

GYÁVA! <#idiota>

Na ez a képbeszúrás nem sikerült.De ott van a galériámban.
Érdemes megnézni hogy egyiptom hogy is áll most.

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Sikerült egyiptomot legyakni?Csak elvittem egy kémemet hogy megnézze miért ne menjek arra.Remélem érthetõ miért ibéria felé terjeszkedek.
<#wink>

Miért nincs a kartágóiaknak elefántja a Realism kampányban? <#boxer>
Vagy csak bizonyos helyeken lehet õket képezni? Pont az elefántok miatt kezdtem el velük a kampányt...Custom Battleban van pedig.

War. War never changes.

LOL.....
Annyit monddj csak légyszi hogy....
Mivel én most ujratelepitem az egészet de nekem sajni nem az eredeti van meg hanem daemon 3.47 bõl teszem fel...
Szóval.....Ha azt akarom hogy mûködjön akkor ne irjam felül elõször a sima 1.00 nak a crackjével se?
Vagy hogyan?
Mert az 1.2 eshez ugy tudom máig nincs crack...
Én is szeretem numidiát.....
Az 5.4 es pacthet honnan lehet leszedni?!
Jó neked hogy bejönnek a numídiai egységek, én utáltam õket mert hosszútávon sem tudnak normális egységeket képezni, hiábba nyomtam le carthágót és egyiptomot ahogy kezdet belendülni a game és a többi nép már fejlettebb cuccokkal jött én még mindig a milícia szerû egységekkel rohangáltam. 😞

Én is megindultam az egyik legjob képességekkel rendelkezõ családtaggal hogy befoglaljam a függõkerteket erre a rohatt szeleukidák lebérgyilkolják :/
Na mindegy, végül is befoglalom Babylont vezér nélkül és a heroicvictory miatt rögtön adoptálhatom is a kapitányt!
Olyan statjai voltak hogy majd összeszartam magam és mindezek mellé még csak 20 éves volt!
Erre a gecik a következõ körben õt is legyilkolták <#mf3>
Na itt hagytam félbe a gamét...

Nos mivel nem hagy nyugodni a dolog nekikezdtem ismét numídiával 5.4-es realizm mod emperor fokozatban és megtaláltam a lehetõséget a gyõzelemre.
Ugyanis mi numídia nagy hátránya az elején?Az hogy folyamatosan miuszt termel és a városok nem képesek fönntartani a sereget.
Teendõ?
Elfoglalod alul Tapsis-t a rebell várost és a part menti rebell várost Icosiumot.
Következmény még mindíg minuszba hoz a kincstár és pár kör elteltével szépen bekopoktat hozzánk carthago olyan seregekkel hogy beszarok.
Na ez az amit nem szabad csinálni.
Megoldás: A karthagóhoz legközelebbi városból vonjuk össze a csapatokat Capsa és Dimmidiböl kivéve a nyugati régióbol Tingibõl ott ugyanis kihozzuk az összes sereget és a part menti rebell várost Icosiumot blokád alá vonjuk.Mikor a keleti városban is összejött a sereg szépen elindulunk vele a carthagó fõvárosa ellen.Az a sereg többnyire missle calvary és dárdásokból áll.Nem kell tartani tuti mûködõ taktika.
Ostromalá vesszük a fõvárosukat és eközben már ostrom alatt van a tengerparti rebell város.
Következõ körben egy kisebb sereggel betámadja a fõsereget amivel éppen ostromlok és így két sereg jön egyszerre de nem olyan túl nagy.
A lényeg hogy mindenképp úgy kell szétverni a két sereget hogy még abban a körben elfoglald a fõvárost.
Amint ez megvan kiírtod a lakosságot sok pénzt hoz de még így is minuszba leszel és épp ezért fogod a fõsereget, kiveszel belõle vagy 2 lovast és egy dárdás egységet és szépen elindítod Hadrumentum ellen mivel majd látni fogod egy 25 fõs királyi heavy calvary védi.
A nagyobb sereggel meg elindulsz a nyugati városának Uticának
Mivel a nagyobbiksereg az azért elég tápos jön egy kisebb serege és betámadnak megint ketten de simán legyõzöd.
A kisebb sereg meg egy az egyben elfoglalja Hadrumentumot és innentöl fogva már csak kitartás mert folyamatos +2000-ekt hoz a kassza és csak idõ kérdése hogy mikor ûzöd ki a földrõl a carthagóiakat. 😊
Azért lesz vele gond mivel összevonja az össze seregét és idõvel szépen elkezd támadni, éppen ezért folyamatosan semmisítsd meg a kissebb seregeit.Meg fogja támadni az eredetileg saját városaidat, de ne foglalkozz azokkal mert az õ városai sokkal fejlettebbek és sokkal többen laknak benne, és amint folyamatosan foglalod õket úgy próbálja majd visszavenni így elhozva a seregeit a saját városaidtól.
A numídiai gyalogos a desert infantry iszonyat jó egység.Én azzal gyaktam be õket +volt egy két lovas egység.
Fontos hogy a fõvárosát semmisítsd meg elsõnek mert akkor teljesen összeomlik és ez az egyetlen módja hogy gyõzz.
Én most járok ott hogy el kell döntenem melyik irányba folytassam a harcot.Én ibériának megyek neki mert ott sokkal sûrübben vannak a városok és egyszerübb a legkeletibb városomat Lepcis Magnát full fölfejlesztem egy esetleges egyiptomi harc miatt.
Egy hasznos taktika még a harcban.Azt hittem hogy ezek a missle calvary-k nagyon kis gyér csapat és mekkorát tévedtem.Annyit kell csak tenned hogy a csata elején gyorsan elõre viszed õket és ledárdázod az ellent ami annyira megfogyatkozik hogy mire odérkezik a dárdásokhoz az egy az egyben kivégzik õket, innentöl mivel a lovasságnak már nincs dárdája szépen levadászod a visszavonuló alakulatokat és egytöl egyig levágod mindet hogy ne tudjon majd retrainel-ni.

aze ez nem semmi, 5.4 nagyon bejon 😊

egyiptom
19 eves frenetikus hosom utban carthagoi "frontra", viharban a 4000 emberbol 20 an meghalnak es tagikusan koztuk van eme draga hos!
a csaladfanal ki is jelzi hogy tragically dead!

sebaj kuldok oda ket lúzer ven pöcst hatha kikupalodnak, partraszallok veluk kov kor jon 2 karthagoi assasin es lemeszaroljak oket! kiraly csaladfaban szinten kijelezve assassineted vagy mi! :-) tetszik
most egy csalad tag figyel ot de van vele egy spy es egy assasin is eddig meg nem gyilkoltak le!

amit furcsallok, egyiptomnak nincsenek normalis egysegei. mikor korabbi verzioknal ellenuk harcoltam tutira emlekszem egyiptim frizkos katonakra... most mivan? greek es macedon zsoldos hplita, van agemon vagy mi ami eleg lamanak tunik! gyer a felhozatal...

ezekkel a lamakkal nem tok karthago folé kerekedni, nem tulzok de a hatar talalkozasanal 8 full serege van, van 1-2 kemem a varosaiknal es ott is nyuzsognek a tapos seregeik! honnan ez az ero azt nem tom!

nem beszelve arrol hogy en csak ilyen kis nyomi elefantokat tudok csinalni mig ok 3-4 nagy elefan csordat raknak a seregeikbe!
azon imadkozom minel elobb basszak oket szajba romaiak.. :-)
köszönöm

hzsolt
Ezt olvasd el
http://earth.dnsprotect.com/~hl2s/rome/romeforum/viewtopic.php?t=432&sid=938a3df03b20fc4c29d5fba0318f2c1f
Ezt töltsd le hozzá:
http://www.omnicogni.com/dump/xidx.rar

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Az lenne a kérdésem hogy vhonnan le lehet tölteni a játék zenéit illetve pontosabban az a zene kérdekelne ami a http://twonline.jatekok.hu/ -n a videó letöltéseknél a háború hercege rövid videó file alatt szól.Biztosan millióan kérdezték már de nincs most rá idõm hogy visszaolvassak 5000 hozzászólást, ugyhogy elõre is köszönöm aki megmondja.

Én ott adtam föl amikor felvásárolta kártágó a numibiai városaimat😄
Én így csináltam:
Gorgippiát elhurcoltam rabszolgának úgy hogy csak Kotaisban volt kormányzóm aztán elfoglaltam az addigra megépült hajómon átdobott csapattal Cersonnessost is, a pártusokat visszavertem és befoglaltam Echbatannát, éppen megindultam az utolsó városuk ellen amikor a problémák kezdõttek :/
Ja és Samosatat odaajándékoztam a szeleukidoknak mert túl messze van és egy külön sereget kellett volna fenntartanom csak miatta ami nem éri meg (a terv az volt hogy késõbb amikor megerõsödöm úgy is visszafoglalom és így nem kell harcolnom már az elején a szeleukidákkal és õk sem rám pazarolják a seregeiket hanem Egyiptomot tartják kordában 😊, Kotaist, Artaxartát és Phraspaa-t viszont egyetlen lovasíjász sereg is simán tudja védeni csak a kõutakat kell megépíteni <#eljen>

Ja 😄
Én is kipróbáltam, elsõre simán elbuktam Phraspaa-t ezért újrakezdtem gyorsan 😉
Másodjára teleraktam sparabarával és ostromnál bevártam amíg a fórumra érnek, sima ügy volt a lándzsásaim halomra mészárolták a pártusokat, jött még két ostrom aztán kifogytak a zsoldosaikból és tûzszünetet kértek de én leszartam õket és lerohantam a mostmár üres városaikat 😊
Pontus is simán elárult de 10 szakasz horsearcherrel és a startnál kapott cataphractal gond nélkül visszavertem õket is, pár kör múlva a szeleukidák is bekopogtak Samosata-ba de a phalanxaik még a pontusiaknál is könnebb célpontok voltak.
Viszont hiába volt minden mert a bazi nagy csapataim miatt hiába foglaltam el a Krímet és a másik várost tõle keletre mert így is veryhighon kellett tartanom az adókat és csak éppenhogy épült meg az elsõ minor citym amikor beérkezett Egyiptom fullos görög mercenary hopplita csapatokkal és azokkal már semmit sem tudtam kezdeni mert szinte teljesen nyílállóak és nekem még egy darab heavy spearmenem sem volt :/
Harmadszorra is nekifutottam és Kotaist pillanatok alat felhízlaltam rabszolga biznixel, minden faszán ment de vmi gáz lett a programmal (folyamatosan kilépett asztalra) úgyhogy inkább újraraktam de most nem a RTR-t hanem a New Province 2.3 -at egyesített Rómával, BENNE VAN BABYLON PONT A FÜGGÕKERTEK MELLETT ÉS OSTROMNÁL LÁTNI IS A HÁTTÉRBEN!!! 😄
Majd ha kijön a RTR6.0 akkor újra nekiállok 😊

Azt igen nehéz lesz visszahozni.Csináld a szenátus által kiadott küldiket és végsõ esetben kereszteld meg az összes várost és ezután csak minimális örséget hagyj bennt.
Jobb ötletem nincs.

Akinek gondja van a játék könnyen végigjátszhatóságával javaslom rakja föl az 5.4-es realizm mod-ot és kezdjen neki emp fokozaton armeniának!
Garantáltan hajáttépõs mókában lesz része.Most kezdtem el, de ez vmi iszonyat.Három oldalról támadnak és azt hiszem hogy újra kell kezdenem mert ez nem állapot és más taktikával nyomatom. :<#idiota>

Kori
nyomom a Julianus familiát és folyamatosan deficitet termel, pedig semmit sem építek katonát is csak ritkán gyártok és már majnem 2 milla a minuszom, miért van ez így?

valaki segiccsen hogyan lehet ezt átfordítani
köszi

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Most vettem észre nemrég hogy miután felraktam a Realism modot nemtok a kartágóiakkal elefántokat csinálni. Miért szedték ki? Pont miattuk kezdtem új kampányt.

War. War never changes.

hzsolt
vannak fájok, amiket nem szabad felülírni.
Ezeket semmiképp:
imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt
names.txt

de szerintem azokat se, amit a text könyvtáron bell javított a mod

hzsolt
jah.
majdnem olyan jó, mint az enyém :-)

Errõl volt egy hosszú vita RTWCenteren és azt írják hogy a csata rész bugos mert Emperoron a gép egységei hamarabb megfutnak vagy mi ezért a legnehezebb az Emperor/Praetor.

Jah vkinek realizm mod-dal megy a magyarítás és ha igen akkor lenne szives leírni hogy hogyan is csinálta ugyanis nekem folyamatosan kilép ha az van fönnt.

Azt kell mondjam hogy igen csak tartalmas és élvezetes játékokat tud nekem nyújtani ez a game.
Csak a magyaritás miatt viszem most sima 1.2-es patch-elt kampányomat a scipii-kkel very/very fokozatban és volt egy két rész ahol határozottan meglepõdtem az ellebfél keménységén.
Az is tetszett hogy gyönyörû szépn tartja egy két nép a frontot a másik két római családdal szemben.A Juliik egy szerüen képtelenek voltak a gallokat legyakni.Nem hittem el hogy el kell telni iszonyatos sok idõnek amíg végre most ki tudták írtani, ezen felül most a germánokra mentek rá illetve arra terjeszkednek tovább de nagyon szépen tartják magukat, és még nem is beszéltem britanniáról sem akik még csak bele sem szagoltak eddig a nagy világ eseményeibe.Azon is meglepõdtem hogy a tákok milyen komoly ellenállást tanusítanak még most is folyamatosan a Brutii családnak bár most már szépen lassan felörlõdnek.Ezen kívül Egyiptomot nemrég kezdtem el begyakni némi ellenállás tanusítanak de simán ment a 3 nagyvárosa.Szal mostmár sinen vagyok mert egész észak afrika az enyém és folyamatosan terjeszkedek tovább. 😊)
Majd fölrakom ezt az új realizm mod-ot és akkor nekiülök mégegyszer ennek a fránya Numídiai népnek és megcsinálom emp/emp fokozaton.<#eplus2>

Na indítom a perzsa kampányomat <#vigyor3>

Rohatt jó site Perzsiáról 😊

Végre megértettem hogy a RTW-ben azért lila Parthia színe mert akkoriban ez volt a legnehezebben beszerezhetõ és legdrágább színezõfesték és Perzsia gazdagságát szimbolizálja, egy
MUREX nevû kagylóból
nyerték ami csak Libanon partjainál él, azt írják hogy amikor Nagy Sándor kifosztotta a Susai kincstárat 5000 talents by weight (ez nemtom mennyi de biztos sok 😛) lila szövetet hozott el amik 200 év tárolás alatt sem vesztettek a színükbõl.

Még pár tök jó kép 😊

Oksi 😄
Próbáld Numidiát a legnehezebb fokozaton 😉

Melyik néppel a legnehezebb játszani mert rómával túl könnyû a gép ellen :I eddig egyedül az elefántok tudtak meglepni.
Besz
Ja és az image fájlt a gamecopyworld.com-ról szedtem le!

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Sikerült végre elindítani az RTW-t 1.2 frissítéssel!

Ha valakinek hasonló problémája van, vagyis a mini-image alcohollal való felcsatolása után a játék kidobta azzal az üzenettel, hogy "CD/DVD emulation software has been detected...", akkor a következõ a teendõ:

Mint megtudtam, a CloneCD-t, és a CloneDVD-t érzékeli. Szóval ezeket kell eltávolítani, és mûködik.
Persze nekem szükségem van erre a progira, ezért a következõ lépéssel fennt hagyható a program:

Be kell tölteni a Clone CD Tray-t, majd a menüjében ki kell kapcsolni a 'Hide CDR Media/Írható CD elrejtése' opciót. Ezután már ki lehet kapcsolni az autostartot is.

Nekem mûködött!

Elvileg pont az ellenkezõjére lenne jó ez az opció, de talán pont emiatt ismerik fel a védõ progik. Vagy legalábbis ezt szûrtem ki ebbõl:
CloneCD leírás

Van még egy másik lehetõség is, ha valakinek ez se megy, vagy nem is használ Clone programokat, de ezt csak olvastam, nem próbáltam: az alcohol telepítése során a drivert, amely a Windows/System32 könyvtárba kerül, át kell nevezni, így a SafeDisc védelmek nem találnak rá, mert a default név alapján keresnek.
Elvileg.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

ki akar itt kimosakodni? a lényeg hogy nem rosszindulatból írtam 😊
amúgy nekem is veszett már el így 1 órás játékidõm a RTW-ban. A legjobb eddig a Sacred volt: 1 hét játékidõm veszett oda 😊

War. War never changes.

Yossarian
ebbõl már úgyse mosakodsz ki! 😊

Nieleen

Köszi, kipróbálom.
úgy értettem hogy biztos tanult belõle 😊
sose kívánok rosszat másnak

War. War never changes.

Yossarian
"akkor megérdemelted..."

Dúúúúúrva :-DDDDDD

Nieleen

Kori
hát igen mindig tanul az emberfia

nem baj újra kezdtem hódítani

Az az 1 mentésed volt? akkor megérdemelted...
ez jó lecke volt asszem, én is ilyenek alapján tanultam meg hogy sokszor kell menteni KÜLÖN slotokba

War. War never changes.

Kori
indítottam új hadjáratot és megproszáltam de nem engedte

a francba pedig már csak Brutus állt ellen 4 provinciával, scipio 7 provinciával, romát hagytam volna a végére

Yossarian
lehet, megsérült az uccsó mentésed. Próbálj újat indítani és eggyel régebbi mentést visszatölteni!

Nieleen