13587
  • Fritz Von...
    Ameddig tartott, bírtam... Utána az íjászokat levittem a falról. Mondjuk elég sokáig tartott amíg kifogytak, mert onnan csak bizonyos szögben tudnak lőni. És amikor meg az ellen feljött, akkor az automata tüzelést kikapcsoltam, hogy ne lőjék szarrá a saját embereimet. A poén így is az volt, hogy a 3 (majdnem) teljes létszámú íjászom kifogyott, és volt egy 28 főből álló kis adag is, azoknak maradt... :)
  • Cowek
    Szép volt :-)
    Hogy bírtad lőszerrel? :-)
  • Fritz Von...
    Hát Urak, tegnap az eddigi TW-ozásaim legnagyobb ostromát volt szerencsém megvívni. :)
    Történt, hogy a Gótok, megunva a Vandálokkal folytatott csatározásokat, békét kötöttek velük. És gyorsban Ravenna felé indultak, újabb nemzet csatlakozott az ellenségeimhez. :) Sajnos egy kicsit elaludtam, és nem tudtam megfelelő erősítést odavinni. Így amikor ostrom alá vették Ravennát, akkor a városban összesen volt: hadvezér, 4 egység íjász, 2 egység comitaizé (gyalogos katona), 1 egység first cohors. A Gótoknak pedig 5!!!! teljes hadserege támadott meg. Gondoltam, hogy leszimulálom a csatát, de aztán meggondoltam magam. Nem is bántam meg.

Az ostrom elkezdődött, volt 4 battering ram, meg egy ostromtorony a gótoknál. A ramokat a tornyok (epic wall) simán szétkapták. Azonban a torony pont nem volt lőtávban. A falakra a torony két oldalál szimetrikusan állítottam fel 2-2 íjászt és 1-1 csapat katonát. A légiót készenlétbe helyeztem pici távolabb.

Elkezdődött az ostrom. Jöttek... Az íjászok persze tüzes nyíllal lőttek, de mivel fémmel volt borítva az ellen tornya, semmit nem ért. Így hát a lent gyülekező infantryt, meg minden mást lőttem. A két csapat katona guard módban várta két oldalon a feljövőket.

Az egész ostrom egy órán át tartott. A katonáimból megmaradt 13, illetve 32 ember, a légiósok közük 23at vesztettem. No meg pár íjászt. Az ellen 3500 fölötti embert bukott el, a falakon hegyekben álltak a holttestek. Elvileg készítettem egy képet is, majd otthonról belinkelem.

:)

• DavidCooper
    De lehet folytatni megkérdi majd akarod e folytani, és lehetséges. KeletRómával már enyém a világ.
  • haxoror
    end_date 476 summer
  • Zsolo007
    Meddig tart időben a kieg?
  • Realtibi
    nekem ugy sikerült ráerőltetni a keresztékenységet az orszáhomra hogyha fellázadt egy terület
    mert sok lett a kaosssága fogtam magam kiszedtem a sereget
    majd a lzadó várost kifosztottam
    ekkor ugysincs nagyon kedve a népnek lázadnia ekkor a legjobb ha lerombolom a régi templomokat és új keresztényeket épitek helyére
    nekem igy bejöt igaz most abbahagytam nincs rá időm de szeretném folytatni
    kb 400 körül lehetek
  • haxoror
    Röviden:
    Pagan Rómával csak meg kell hódítani a világot, keresztény rómával viszont át is kell téríteni minden egyes újonnan hódított tartományt is.
  • haxoror
    Új kampányt kezdtem, mondom úgy is Róma az egyetlen amit keresztényként végig fogok vinni, hát legyen.
    ISZONYATOS SZOPÁS A KERESZTÉNYSÉGET ERŐLTETNI!!!
    Julianusnak igaza volt! És nekem is amikor azt mondtam hogy a pagan a helyes út.
    A határvárosok folyamatosan zűrösek mivel a lakosság nem tud 100%-ban áttérni a szomszédos pagan tartományok állandó befolyása miatt ráadásul a hordákat azonnal a nyílt mezőn le kell mészárolni (légióssal lovasíjjász ellen HURRÁ! ) különben a puszta jelenlétük belázítja a városokat.
    Paganként sima utam volt több mint 30 győztes csata vereség egy sem, a mediterránon már quadrireme flottáim voltak, dőlt a pénz stb. most meg szopok ezerrel!

Nem baj, legalább van végre kihívás :DD
  • haxoror
    Ez meg mi a halál?
    A családtagom íjjászcsapatként jelent meg, a sereg maradék része meg startból olyan morálon volt mintha meghalt volna a general, meg is törtek egy pillanat alatt
  • hoditoka
    NA az elözökhöz vissza térve a II ww nem lenne tul jó. bonyolult lenne és nehéz lenne télleg ábrázolni.
    A medieval képzeljétek el: Rome krafika és diplomácia. áhhh álmaim játéka.
  • Cowek
    Köszi :-)
    Nem szaporodnak ezek a nyomorultak :-)
  • Realtibi
    Sajnos csak kormányzót akkor tudsz ,,kinevezni,, ha egy családtagod elég idös lesz pontosan nem tom hány évesnek kell lennie.

Nembaj hha negy a szenny legalább nem növekedik hamar a város létszáma.
    A lényeg inkább az hogy ne legyenek elégedetlenek. szal inkább templomokra meg mulattatós épületekre gyúrj
    meg persze csináljál barakokkat
  • Cowek
    Nemrég nyomom a Rome-ot és lenne pár kérdésem:

Több településem van mint helytartóm (meg családtagom), lehet kinevezni valahogy helytartónak való emberkéket?

Egy pár városomban hatalmas a szenny (kb:70-75%), hogyan tudom csökkenteni? Fürdőket, meg csatornát már építettem, nem találok olyan épületet ami csökkentené :-(

Előre is köszi :-)
  • Pluskast
    Na azt próbáltam. Iszonyat kegyetlen mod! Egy idő után az ai annyi fullos hadsereget csinál, hogy képtelen vagy ellene kűzdeni.
  • Yag
    Hali , én ez már kerestem de nem találtam meg. Ki tudsz segíteni egy linnkel? Köszi.
  • Snipa
    Age of Hellas az rtr forumban:

AoH
  • Montanosz
    ó! nem is tom, kösz
  • Snipa
    van hellenic war rome hoz is, Age of Hellas a mod neve! siman letolthetet rtr forumban van a link!
  • Snipa
    ha II vh-s gamet akarok akkor mar soldiers :-)
  • Snipa
    szvsz I vh meg megoldhato lenne :-)
  • Montanosz
    de hát ott a combat mission a csatákra, a stratégiára meg a third reich.
    én is a carthago-hellén gyarmatosítás beli verziót támogatnám, pelloponészoszi háborúkat(zsoldosok szerepe megnő). lehetne úgy a gyarmatosítás mint az total warban van.
    igaz a medievalhoz van a hellenic war. azt próbálta már valaki?
  • Zsolo007
    Nem, én a közelharc híve vagyok, szerintem elcseszné a TW fílinget a 2. VH. Ha ilyen játékkal akarok játszani mint amit te leírtál akkor beizzítom a Blitzkrieget....

Láttál te már gyalogságot üvöltve rohanni a tankok mögött? Szerintem max a félelemtől üvöltenének....

Akárhogy is nézem, a távolsági harc elcseszné ezt a gémet. Amiről te beszélsz az a Blitzkrieg....

A TWben pont az a jó, hogy nem ilyen elcsépelt témákat választanak, mint pl. 2.VH. én a régi korok harcának híve vagyok....
  • I.C.ram
    Zsolo: Dehogy! Képzelj csak el egy Kurszki csatát, ahól több száz tank dübörög egymás felé, és közben a tűzérség szórja az áldást, a gyalogság meg üvöltve rohan a tankok árnyékban. Iszonyat hangulata lenne.

haxoror: Simán meglehetne azt is oldani. Mondom HOI-t nézd meg. A csata közben lehetne hívni rádión légitámogatást, persze nem nehéz bombázokat, hanem zuhanóbombázokat pl, vagy vadászgépeket, ahogy az történt a valóságban is. Ha bekerülné ka TW designer csapatába, tuti megoldanám :D
  • Yag
    Szeritnem is egy gépesített hadosztály uncsiba viheti 2vh ügyileg ezt a játékstílust. Ebben pont az a jó, hogy ember ember ellen. A Napoleoni kor még belefér ágyukkal de a többi már gase. Ha lenne valaki modder csapat hogy a SHOGUN-t leporolja és ujra kalibrálják a mostani technikákkal szerintem az is nagy húzás lenne. Sokan csapnának rá origin is. Szerintem mag a kor elég vonzó ahoz hogy egy 2.0 verziót nyomhassanak az Activisonos srácok. Szerintem ... :)
  • haxoror
    A 2vh-ban túl nagy szerepet kapott a légierő amit itt nehezen lehetne visszahozni, akkor már inkább az 1vh lehetne de sztem a TotalWar a közelharcról szól, én egy róma előtti hellén TW-nek örülnék a napóleonos sztem szar lenne hiszen minden népnek szinte ugyan az volt a fegyverzete, nem lenne benne semmi változatosság.
  • Yag
    Szeritnem csak ugy műxik . Nekem 1.2 pachere meg sem moccant. Ugyhogy most tehetem vissza az alap alap RTW-t .. arra állítólag felmegy és fut.
  • haxoror
    Az exploitjaid nélkül meg vagy lőve mi? :D
    exploit n00b
  • Pluskast
    Nem tudom. Ezt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ebben a formában ezt meg lehetne valosítani, bár ki tudja.
  • Zsolo007
    Áh az nem lenne az igazi....szerintem sokkal nagyobb fíingje van az egymásnak rohanó csapatoknak, mint tankok 2 km-ről lövik egymást. A 2.vh olyan elcsépelt már...
  • I.C.ram
    Miért ne lehetne? A stratégiai térképet simán lehetne (lásd HOI), a csatákat is lelehetne simán, azért van pár 2. vh-s rts, pl blitzkrieg. Annyiban lenne más, hogy nem főseregek lennének, hanem sok kisebb hadosztály.
  • Pluskast
    Nincs mit. Én sem voltam hajlandó feláldozni a jó kis RTR-t:)
  • Pluskast
    Ja valami olyasmit csak legyen benne a XIV. és XV. Lajos korabeli háborúk is meg pklussz a napóleoni. Egyébként a medievalhoz volt egy marha jó mod a Napoleonic Total war. Na azzal szerettem még játszani:)
  • musha
    á, tényleg, ez jó gondolat, köszi!
  • musha
    azt tudom, hogy így 1.3, csak nem tudom nem degradál-e vissza vagy kavar össze valamit az RTR? azt láttam, hogy a BI-hez is kiadnak majd egy peccset, ami a 7.0 nevet viseli majd, csak arra gondoltam, hogy hátha felnyomom a 6.1-et és az alap játékkal játszom, a BI-vel meg peccs nélkül. bár ahogy ezt leírtam elég hülyén hangzik, úgyhogy asszem nem próbálom ki :)
  • Pluskast
    Nos én az RTR-t elmentettem egy teljesen más könyvtárba és ismét felraktam az alap rome-t és úgy rá a bi-t.
  • Zsolo007
    a játék (alap és kieg) 1.3-as lesz BI install után....én 1.1-re raktam rá a BI-t....mondjuk én nem foglakozok az RTR-rel..
  • Zsolo007
    Jah mint az imperial glory, kár hogy azt elbaxták :(
  • musha
    én azt sajnálom, hogy előbb készült a Shogun: Total War, és később ez ^^ (bár ez ízlés dolga persze).

installált, krekkelt BI-re ha felnyomom az RTR-t (1.2-es peccs kihagyásával) az vajh működik?
  • Pluskast
    Az szerintem nem működne. Ahhoz túlságosan mobíl volt a 2vh, hogy le tudnák rendesen modellezni. Inkább egy 18-19 század közötti időszakot dolgozhatnának fel. Azt jól meg lehetne csinálni.