13587
  • Realtibi
    keresztékenység szeritem jó
    a városok nem rinak ha verx highon van az adó:D
  • Montanosz
    hüm,hüm..keveslem a városokat, és ettől olyan kihalt az egész(((
  • haxoror
    Na majd meglátjuk hogy melyik vallás a hatékonyabb!
  • haxoror
    Játsz! :D
  • haxoror
    Ne telepedj le azonnal!
    Először fosztogasd végig európát (sack city vagy ilyesmi) aztán spanyolországban telepedj le :)
  • Montanosz
    ne csodálkoz, 20-ad része ha hun volt, hun meg nem..a többi szláv meg egyébb gyülevész népség)))
  • Yag
    Lekötelezés ténye áll fent :) mit tehetek a jöbőben érted ?
  • Yossarian
    én a hunokkal indítottam, de kétszer is beletört a bicskám. olyan csórók, hogy tegez helyett is koldustarisznyát hordanak...
  • JTBM
    379 AD
    25 tartomány, újat még nem foglaltam, elég egyenlőre a régieket összetartani.
  • JTBM
    Hard/hard.
  • haxoror
    Nektek nem tűnik úgy hogy túl gyorsan népesednek a városok?
    Van olyan városom ami minden farmépület nélkül 7%növekedéssel kezd!
    Soha nem lesz stabil a birodalom, egyfolytában keresztelni kell majd a hátországot :/
    Valszeg lejjebbveszem a txt-kben persze akkor meg új kampányt kell kezdenem :(
  • Realtibi
    na kiprobáltam ezt az elvet
    nemrossz sőt király nagyon
    2 tartományt vesztettem leptis magnát meg aquincum melettit /sajnos a nevét még nem tom/
    a gótok most megszopatak nem figyeltem aztán bejöttek a birim közepére
    amugy kb 385 körül lehetek fejből nemtom:D
  • haxoror
    Időben hol tartasz?
    Mennyi tartományod van?
  • Realtibi
    és ez legnehezebb/legnehezebb fokozaton??
  • JTBM
    Nyerő stratégia a Nyugat-Római birodalommal:
    1. Az összes flottát megszüntetni.
    2. A drágább seregeket megszüntetni.
    3. A profitnak kb. 5000-nek kell lennie a hadsereg megszűntetése után.
    4. Ahol nincsen templom, ott templomot kell építeni, rögtön az első körben.
    5. Az adókat le kell vinni annyira, hogy ne lázadjanak a népek.
    6. Parasztokat kell tenni helyőrségnek minden veszélyes városba.
    7. Az egyetlen nem helytartó rokont be kell vinni helytartónak egy városba.

Így lázadás sehol sem lesz.
    Minden körben javul a helyzet, mert a helyi lakosság vallása a város vallásához közelít, így az elégedettlenség csökken.
    A keresztény vallás sokkal jobb, mint a barbár. A keresztény városokat "Very high" szinten lehet adóztatni és ontják a pénzt.
    Ezért folyamatosan kell a kereszténységet terjeszteni a birodalomban. Afrikában eleve az van, Pannoniában és Rómában is. Első lépcsőben teljes Itáliában kell elterjeszteni, majd Galliában. Spanyolhon és Anglia még sokáig barbár marad.

A hadsereget a 10. körtől lehet elkezdeni fejleszteni. Kell is, mert jönnek a Vandálok és a Hunok. A legerősebb hadsereget Pannóniában és a Dalmáciában kell tartani.

A barbárok elég gyengén tudnak várat ostromolni, de azért megpróbálják. A határvárosok hosszú ideig lesznek ostrom alatt, de közben a birodalom már 20.000 profitot termel körönként, amiből lehet küldeni a felmentő seregeket hajóval Itáliából...

Nagyon kemény, de nem reménytelen...
  • Gábor
  • haxoror
    Na még se lett annyira vészes csak négy tartomány lázadt, köztük persze Róma is :D
    Ezt mondjuk rohattul sajnáltam mert (érthető okokból) a kivonulás előtt lebontottam minden katonai épületet de mostmár végre nyugi van :)
    Rómát és a francia területen lévő huge cityt azonnal visszafoglaltam és már zöld minden, engem is meglepett de az egész spanyol félszigetet meg tudtam tartani! :O
    Noricumot és Tripolitániát viszont hagytam a francba majd később leszámolok velük, kisvárosok, nem érték volna meg a macerát...
    Végülis két tartományt buktam de még így is én vagyok a legnagyobb frakció, minden statisztikát toronymagasan vezetek kivéve a katonait, ott a hunok az elsők (milyen meglepő :D) és a financiálist azt a perzsák vezetik (szintén milyen meglepő :DD), mindekttőnél én vagyok a második de még 5-6 év és sinen leszek :)
    A nyugat-római lázadók körönként kértek fegyverszünetet de idegből mindig elzavartam őket, ez hülyeség volt mert addig is bizniszelhetek velük amig vissza nem szerzem a területeiket(imet), az egyik városuk a Kárpát-medencében van a másik meg észak-afrikában, nem hiszem hogy egy ravasz csapatösszevonást tudnának eszközölni a hátam mögött :D
    Most a határok védelmére gyúrok és minden városban megy az építkezés ezerrel, beszarás hogy milyen kuplerájt hagytak rám az előző császárok :P
    Az összes város újra a régi isteneket követi kivéve Karthágó, azt meg kellett hagynom kereszténynek mert a berberek már arrafelé kolbászoltak, mivel ez a város lesz az észak-afrikai invázióm hídfőállása így nagyon hosszú ideig el kell tűrnöm az eretnekeket :(
    Már a szarmaták is menekülnek (asszem a vandálok ültek be a helyükre, a hunok mi a francot csinálhatnak?) szal beindult a dominó de bőven felkészült leszek mire a vihar elér.
    gondolkodtam rajta hogy keresztény vagy régivágású birodalmat akarok-e, a keresztényeknek több épületük van ami nagyobb nép-nyugit ad viszont hódításnál többet kell tökölniük az új városokkal mire a lakosság áttér. Úgy döntöttem Julianus útját járom és nem követem el a régiek hibáját, az ÉN birodalmamat NEM fogják a papok meg a buzi lázadók szétrohasztani!!!
    (megalománia rulz :P)
  • haxoror
    második :)
  • haxoror
    Én innen szedtem a MIRROR-ost (asszem a harmadik)
  • Montanosz
    nekem az emuléről mert sokan töltik le jött pár óra altt, szedd le onnan
  • Yag
    Kedves barátaim, ha egy torrente szálat megosztanátok a szegény éhező Rome harcossal hogy megvédhesse tartományait, igazán hálás tudna lenni ... de megelégszik egy ftp eléréssel is ahonnan a BI megközelíthető ... :) valaki ?
  • haxoror
    Nem mindegyik, a szláv romano-brit meg ezek amik startnál nincsenek nem játszhatóak
  • atwe
    Magyarul minden nép játszhato?????
  • haxoror
    All Factions RTW 1.3 and BI 1.4 v2 Mod
  • atwe
    Nehéz lett szerinetem
    De nincs az a fleengje mint a alap romanak volt
  • haxoror
    Hát "hűbazmeg"!
    Elkezdtem nyugatrómával, körbenéztem a városaimban (még Róma is lázad! :o aztán kiléptem a játékból:DDD

Úgy tűnik a harmadát-felét rögtön fel kell adnom, főleg hispánia fáj mert azok a bányák majd kellenek, britannia fasza ott meg nem tudom hogy szabad-e csapatokat feloszlatnom mert nem hiányzik hogy a kelták vérszemet kapjanak bár sztem úgy is nekem fog ugrani mindenki szal mind1.
    Van egy olyan érzésem hogy az első években több római vér fog folyni mint barbár, a kersztény templomok tök jól néznek ki le is bontottam őket :D, maradok Sol Invictusnál (EMPIRE OF THE SUN! hehhe) a papokat kivégzem a maradék újhullámos meg megy az arénákba oroszlán kajának
    A tengerparti városokat bármi-áron-meg-fogom-tartani! Kell a biznix...
    Mondjuk szemétség hogy a régi vallás templomait nem lehet pantheonra fejleszteni :P

Szóval britanniát a csizát és észak-afrikát megtartom (Karthágó full keresztény?! O.o, na majd visszakeresztelem őket később, jól!) franciákat és spanyolokat feladom de előtte lebontok mindent amit csak lehet a lázadók kezdjék csak nulláról :P
    Észak afrika és spanyolföld lesz majd az első célpont a mediterrán tengeri kereskedelem miatt.
    Először a saját birodalmamat hódítom vissza aztán az EGÉSZ VILÁGOT!
    MUHAHAHAAAA!!!!
  • Montanosz
    http://www.rometotalrealism.org/
  • Iscariah
    Üdv! realism patcht honnan lehet letöletnei? Bocs ha már volt ez a kérdés de nincs kedvem végig olvasni az egészet.
  • hoditoka
    Kössz na akkor mehetek megszerezni(leszedni).

• Zsolo007
    Meddig megy időben a BI amúgy??
  • ashead
    Persze ez csak kiegfészítő a rome-hoz. Azt írja nincs telepítve a rome tw.
  • Warden
    Sziasztok!Felraktam a játékot és olyan gondom van hogy bejátszások nincsenek.Magyarán sem intro a barbár invasionnál sem az alapjátéknál valamint ha valamelyik frakció kihal akkor sötét marad az az ablak amiben a bejátszás lenne.Pedíg míg csak az alapjáték volt fent rendesen működött az 1.2 verzióval.

A játék kifejezetten fejlődött csak nagyon okosan a nyugatrómaiakkal kezdtem el és kb 20 kör után maradt vagy 6 tartományom azok is lázadnak de legalább már nem minuszba vagyok.Azt mondják innen szép nyerni ( időm az van bőven ugyis mert átírtam a játék végidejét )
  • hoditoka
    Ez az amire én gondolok: felkel tenni a rome-t? hogy mennyen mert most már nincs fent mert meghallt a menü.
  • hoditoka
    helló

Leszedtem a barbár in. De ezt irja ki amikor bekell jelölnöm hogy elfogadom-e a feltételeket.
    Ni prior installation of rome total war was found. This installation program will now terminate.
  • ashead
    A Nyugat -Római birodalom bukását nagyrészt a pénzügyi gondok okozták. Ahogy egyre több árut hoztak keletről a selyemúton a földközi-tenger nyugati részén folytatott kereskedelem úgy vesztett a nyereségességéből. A kereskedelem fő haszonélvezője a birodalom keleti fele lett ami egyébként is gazdaságilag fejlettebb volt már eleve.A gondok a keleti birodalmat is érintették de mivel volt pénzügyi alap ők kilábaltak a válságból míg a nyugati birodalom összeomlott. A kelet római birodalom még ezer évig fenn állt ( végleg 1453-ban szűnt meg mikor az oszmánok elfoglalták Bizáncot)
  • Zsolo007
    Képzelsjétek el tegnap nekiestem Saxonokkal a nyugatrómaiaknak, és kifogtam egy olyan csapatot amiben volt catapraht (vagy mi a neve, ez a nagy nehéz lovasság..). Nah ez az egyetlen lovasság -sem heavy, sem light nem képes- ami képes áttörni a shield wallját a saxon spearmeneknek. 5 mp sem kellett ("becsapódástól" számítva és kettészakadt az egység és meg is futottak.....). És még valami feltűnt. A gép taktikázott! Nem szembejött velem ahogy szokott henm elindult a pálya széle felé (tehát az én oldalamat látta), azthittem hogy menekül(mert előtte a haverját legyűrtem hamar :) ), de nem csak beállt az oldalamban és megindult, monduk leesett amikro megállt a határ mellett hogy nem fut, meg is kezdtem az átcsoportosítást, de még bőven benne voltam a műveletben mikor megérkeztek, szarrá is lettem verve :D. Ezzel kifejezetten meglepett, ilyet még nem láttam a géptől...csak néztem hoigy a mi a jófenét csinál. Vissza is töltöttem és másodszorra elpáholtam :P.
  • ashead
    Total war online-ról le lehet tölteni IDXextractor progit(http://twonline.jatekok.hu/letoltesek.php?mod=RTW&mod2=lcf&sorszam=42) azzal ki tudod tömöríteni őket( DATA\sounds könyvtárban vannak)
  • ashead
    Alapjátékban mikor kiírja , hogy győztél mielőtt leokéznád el kell menteni és a mentést tudod folytatni. Barbarian invasionnal nem tudom működik-e , még csak most tettem fel.
  • Zsolo007
    Öhöm, ahogy sejtettem atiknél driver gond van.....remélem kijavítják hamar
  • Dansky
    Én a gót hordámmal békésebb tájakra vándoroltam, konkrétan Észak-Itáliába. Felmerült bennem, hogy egész Hispániáig futok, de gondoltam minek. Hát két nép átvándorlását még kidrukkoltam, de aztán a hunok lenyomtak, mind a bélyeget, mehettem Galliába. :)