Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tudtak már akkoriban olyan jó tükröt csinálni? mert gondolom ehhez egy hatalmas homorú tükör kellene. lehet, hogy több is...
Nieleen
de nem rég olvastam a világítótoronnyal is kapcsolatban egy tudományos oldalon, most hogy megtaláltak egy csomó elemet belõle a tengerben. keresem, hogy hun...
Ez egy legenda, de nem a Fároszhoz hanem Archimédészhez kapcsolódik. Róla írták, hogya a Syrakusait ostromló római hajóhadat tükrök segítségével gyújtotta fel. Persze ez nem túl valószínû inkább csak kitaláció. Archimédészt egyébként a város elfoglalása során egy római katona megölte, bár a római parancsnok, Marcellus külön parancsba adta , hogy meg kell kímélni az életét.
ja, nem voltak buták az egyiptomiak...
ide kapcsolódik:
Megtalálták a fároszi világítótorony darabjait
Hetven tonna összsúlyú, hatalmas kõtömböket hozott felszínre búvárrégészek egy csoportja az észak-egyiptomi Alexandriában. Azt állítják, hogy az ókori világ hetedik csodájaként számon tartott fároszi világítótorony darabjaira találtak rá. Jean Yves Empereur, az alexandriai Francia Kutató Központ igazgatójának beszámolója szerint több mint kétezerötszáz, kisebb-nagyobb régészeti lelet került a napokban felszínre Észak-Afrika partjainál. Az évek óta tartó munkálatok eredményeképpen különbözõ épületmaradványok, obeliszk- és szfinxdarabok sikeres kiemelését hajtották most végre. Nem utolsósorban ennek a nagy jelentõségû leletegyüttesnek a részét képezi az a néhány darab, egyenként is több tonna súlyú kõ, amelyek valaha a híres világítótorony részeit alkották - állítják a régészek. Az ókori világ egyik legfontosabb városának történetét végigkísérték a földrengések. Alexandria a XIV. század elsõ felében is egy ilyen természeti katasztrófa következtében veszítette el világhíres kincsét, a tornyot, amely utazók ezreit segítette a tengeri tájékozódásban. A torony II. Ptolemaiosz uralkodása idején épült i.e. 270 körül, a görög építész, Szosztratosz tervei alapján. Százharmincöt méteres magasságával és három szintjével az akkori világ legmagasabb építményének számított. A benne lévõ hatalmas bronztálat szénnel töltötték meg. A torony fénye mintegy száz kilométer távolságig is elhatolt a sötét éjszakában, biztos tájékozódási pontot adva az ott elhajózónak. Az objektum funkciójának fontosságát jelzi az a tény is, hogy a neki helyszínt adó Fárosz szigetének neve az évszázadok során jelentésváltozáson ment át. A mai újlatin nyelvek némelyikében, így a franciában, az olaszban, vagy a spanyolban a fárosz szó világítótornyot jelent. (múlt-kor)
ide kapcsolódik:
Megtalálták a fároszi világítótorony darabjait
Hetven tonna összsúlyú, hatalmas kõtömböket hozott felszínre búvárrégészek egy csoportja az észak-egyiptomi Alexandriában. Azt állítják, hogy az ókori világ hetedik csodájaként számon tartott fároszi világítótorony darabjaira találtak rá. Jean Yves Empereur, az alexandriai Francia Kutató Központ igazgatójának beszámolója szerint több mint kétezerötszáz, kisebb-nagyobb régészeti lelet került a napokban felszínre Észak-Afrika partjainál. Az évek óta tartó munkálatok eredményeképpen különbözõ épületmaradványok, obeliszk- és szfinxdarabok sikeres kiemelését hajtották most végre. Nem utolsósorban ennek a nagy jelentõségû leletegyüttesnek a részét képezi az a néhány darab, egyenként is több tonna súlyú kõ, amelyek valaha a híres világítótorony részeit alkották - állítják a régészek. Az ókori világ egyik legfontosabb városának történetét végigkísérték a földrengések. Alexandria a XIV. század elsõ felében is egy ilyen természeti katasztrófa következtében veszítette el világhíres kincsét, a tornyot, amely utazók ezreit segítette a tengeri tájékozódásban. A torony II. Ptolemaiosz uralkodása idején épült i.e. 270 körül, a görög építész, Szosztratosz tervei alapján. Százharmincöt méteres magasságával és három szintjével az akkori világ legmagasabb építményének számított. A benne lévõ hatalmas bronztálat szénnel töltötték meg. A torony fénye mintegy száz kilométer távolságig is elhatolt a sötét éjszakában, biztos tájékozódási pontot adva az ott elhajózónak. Az objektum funkciójának fontosságát jelzi az a tény is, hogy a neki helyszínt adó Fárosz szigetének neve az évszázadok során jelentésváltozáson ment át. A mai újlatin nyelvek némelyikében, így a franciában, az olaszban, vagy a spanyolban a fárosz szó világítótornyot jelent. (múlt-kor)
köcce, akkor hanyagolom egyelõre
és ha jól látom Pannónia székhelye Vindobona ....
öhöm
és ha jól látom Pannónia székhelye Vindobona ....
öhöm
és kár, hogy az alexandriai világító torony nem úgy mûkõdik mint akkor... nem lehet vele ellenséges hajókat a napfény segítségével felégetni.....
Ez komoly? Sosem hallottam errõl..
Ez komoly? Sosem hallottam errõl..
Szerintem nem árt, ha megvárod a végleges verziót. Ugyanis nemcsak hogy lassan tölti be, hanem elég sokszor kilépik játék közben, s ha nem mentetted, akkor van úgy hogy cseszheted. A másik dolog pedig az, hogy rengeteg helyen látod a városok épületeinél a római barakk képét, s alatta ír egyebet (ugyanis még béta verzió).
Elég klassz benne az, hogy megnövekedtek a távolságok a települések között is, a térkép pedig eszméletlenül óriási (India nyugati fele és a Szahara is benne van majdnem a Nílus forrásvidékéig). Fõleg a térképen az tetszett, hogy be tudsz hajózni a Nílus deltájába, s a Szúezi-szoroson keresztül Indiáig hajózhatsz.
Ha idõd és kedved van, tehetsz egy próbát vele, noha én mostmár inkább megvárom a végleges verziót.
Elég klassz benne az, hogy megnövekedtek a távolságok a települések között is, a térkép pedig eszméletlenül óriási (India nyugati fele és a Szahara is benne van majdnem a Nílus forrásvidékéig). Fõleg a térképen az tetszett, hogy be tudsz hajózni a Nílus deltájába, s a Szúezi-szoroson keresztül Indiáig hajózhatsz.
Ha idõd és kedved van, tehetsz egy próbát vele, noha én mostmár inkább megvárom a végleges verziót.
China: Total War Tsin Empire Invasion
This a full units mod for ROME - TOTAL WAR, We suggest using 1.1 edition for install this game!
This full edition MOD adding new and changing 23 units, create a full
Tsin Empire Army, the story is about one of the Tsin Empire Army
lost their home land and come to Europe. The Tsin Empire last Army
destoryed the Parthia and te Armeniaand then start their new fight!
This mod was formally known as the Three Kingdoms Mod and is developed and maintained by Bthizle and the SCC team aswell as the Chinese Team in ali213.net.
China mod RTW
ahogy gondolod
max kiprobalod
max kiprobalod
szal akkor inkább hagyjam??
nekem meg 1 giga ramomvan es azon nem tolt annyira sokat 😛
nekem 768 mb ramom van
és azon sokat tölt
és azon sokat tölt
akkor ez most hogy is van az EB-vel Bi-vel egyuztt nem lehet futattni?
mennyit tölt??
nekem 512 Ramom van.. azon érdemes?
nekem 512 Ramom van.. azon érdemes?
én ugy raktam fel hogy uninstal Rome+ Bi
aztán install rome
1.2 es peccs fel
EB install
játék
ennyi rengeteg nép van
mondjuik én nem jácottam még vele tesom jáccogatott
ami nagyon feltünt az a töltési idö
csomo ideig láttam azt a képernyöt
😄
le is töröltem ma😄
aztán install rome
1.2 es peccs fel
EB install
játék
ennyi rengeteg nép van
mondjuik én nem jácottam még vele tesom jáccogatott
ami nagyon feltünt az a töltési idö
csomo ideig láttam azt a képernyöt
😄
le is töröltem ma😄
Bár most úgy is leálltam a hunokkal a a RTWBI-ben, mert odaértem a Rómaiakhoz, mondjuk szöviben vagyunk, a szászok bekussoltak, de a vandálok nagyon prímák egész Itália az övék és nagyon kemények.
most pihentetem a hunokat és elkezdtem az egyiptomiakkal a RTW-ban. Állítom az egyik legkönynebb a rómaiakat leszámítva. Mivel alapból kapsz 2 VILÁGCSODÁT, gyorsan bezsebeled a 3.-at Mezopotámiában, Pártusokkal szövi, Majd irány Kis-Ázsia és Rhodos, görögöket kifingatják a brutik meg a makedónok, így 7 csodából 6 az enyém. Bár a Zeusz szobor is jó mert nyugit ad az összes városnak. De azért gyors építés, meg a +20% gabona termelés (babiloni függõkert) minden településre se rossz. + a templomok is nagyobb boldogságot adnak meg ilyenek. Hajózom mint állat mert enyém a rhodosi kolosszus.
de nem tudom, hogy mit ad alapból a világítótorony meg a piramisok..
Hol lehet megkuksizni, hogy milyen bónuszokat adnak a világ csodái....
és kár, hogy az alexandriai világító torony nem úgy mûkõdik mint akkor... nem lehet vele ellenséges hajókat a napfény segítségével felégetni.....
most pihentetem a hunokat és elkezdtem az egyiptomiakkal a RTW-ban. Állítom az egyik legkönynebb a rómaiakat leszámítva. Mivel alapból kapsz 2 VILÁGCSODÁT, gyorsan bezsebeled a 3.-at Mezopotámiában, Pártusokkal szövi, Majd irány Kis-Ázsia és Rhodos, görögöket kifingatják a brutik meg a makedónok, így 7 csodából 6 az enyém. Bár a Zeusz szobor is jó mert nyugit ad az összes városnak. De azért gyors építés, meg a +20% gabona termelés (babiloni függõkert) minden településre se rossz. + a templomok is nagyobb boldogságot adnak meg ilyenek. Hajózom mint állat mert enyém a rhodosi kolosszus.
de nem tudom, hogy mit ad alapból a világítótorony meg a piramisok..
Hol lehet megkuksizni, hogy milyen bónuszokat adnak a világ csodái....
sima RomeTotalWar Barbarian Invasion uninstallal visszanyerem a RomeTotalWar 1.2-t ??
vagy még helyem bõven a gépen, ha új könyvtárba máshova újra felinstalálom a sima RTW-t ???
naon teccik, hogy baromi nagy... pontosabban kicsi mert lehetne még nagyobb Kína, indián civilizációk, Mali kiráéyság afrikában, kis polinézek bár akkor õk még nem voltak <#idiota>#idiota> stb
vagy még helyem bõven a gépen, ha új könyvtárba máshova újra felinstalálom a sima RTW-t ???
naon teccik, hogy baromi nagy... pontosabban kicsi mert lehetne még nagyobb Kína, indián civilizációk, Mali kiráéyság afrikában, kis polinézek bár akkor õk még nem voltak <#idiota>#idiota> stb
Europa Barbarorum open beta mod
http://www.europabarbarorum.com
Csak az 1.2 patchel mûködik, ha neked a BI fennt van akkor a játékod már 1.3-as minimum.
http://www.europabarbarorum.com
Csak az 1.2 patchel mûködik, ha neked a BI fennt van akkor a játékod már 1.3-as minimum.
Prasco, Haxsoror, Realtibi !!
lenne egy fontos kérédsem, akik a "bazi"nagy térképen (egész É-Afrika, Perzsia, Arábia..stb) tûrik a játékot azok milyen verziót használnak??
Érdemes feltenni ha nekem csak az RTW + RTW BI van és semmi patch soha se volt ?
Mik a játszhatók népek? perzsák??
Kusánok vannak??
köcce
lenne egy fontos kérédsem, akik a "bazi"nagy térképen (egész É-Afrika, Perzsia, Arábia..stb) tûrik a játékot azok milyen verziót használnak??
Érdemes feltenni ha nekem csak az RTW + RTW BI van és semmi patch soha se volt ?
Mik a játszhatók népek? perzsák??
Kusánok vannak??
köcce
BUÉK!
Ha van kedvetek HUN történetet olvasni akkor itt lehet: http://www.tengiz.atw.hu/
Most frissítettem. Igazi RTW-BI történet.
Ha van kedvetek HUN történetet olvasni akkor itt lehet: http://www.tengiz.atw.hu/
Most frissítettem. Igazi RTW-BI történet.
netom de asszem valami brit törzsel volt én pont nem figyletem rá csak odahivott hogy nem ismerös e😄
nemtom mit kereshetnek a magyarjaink itt
lehet tüntetnek Blair ellen😄DDDD
nemtom mit kereshetnek a magyarjaink itt
lehet tüntetnek Blair ellen😄DDDD
Tõlünk nyúlták le.
nektek nem ismerös ez a kép
engemet az általánosiskoliai törikönyvben egy illusztráciora emlékeztet
Vérszerzödés
engemet az általánosiskoliai törikönyvben egy illusztráciora emlékeztet
Vérszerzödés
B.U.É.K.
B.U.É.K.
na uj év kezdödött uj öldöklések lesznek😄
na uj év kezdödött uj öldöklések lesznek😄
B.Ú.É.K.!
Hay
Hay
BUÉK!
BUÉK
Barbárok Újra ÉszakKeleten! B.Ú.É.K. minden tisztelt hadúrnak, törzsi vezetõnek és legio-parancsnoknak, vagy "csak" játékostársnak. =)
Az árkád csatának pedig azok az "elõnyei", hogy tudtommal nem fogy a "lõszer", illetve nem fáradnak az ürgék. Tehát felejtõs.
Az árkád csatának pedig azok az "elõnyei", hogy tudtommal nem fogy a "lõszer", illetve nem fáradnak az ürgék. Tehát felejtõs.
ez egy uj játék neve ám😄DDDDDDD
B.U.É.K.!!!!!!!
Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új esztendõt kívánok és kellemes játékélményt a továbbiakban.
Kipróbáltam az Europa Barbarorum módot, s várom a végleges verziót. A bugok ellenére igéretes.
Kipróbáltam az Europa Barbarorum módot, s várom a végleges verziót. A bugok ellenére igéretes.
SZoval mi kulonbseg van az arcade csata meg a nem arcade csata kozott?
Azért azt most nézem a BI-ban, hogy Aquincumot végre jó helyre a Duna partjára tették Tatabánya helyett... <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
itt van hozzá cuccde nem vágom teljsen mert nekem jó az angol, sõt legalább új szavakat is tanulhatok <#finom>#finom>
köszönöm <#worship>#worship>
www.ancientbattles.com
http://www.ancientbattles.com/Issus/Issus.htm << itt pl. elég rendesen le van írva a sereg összetétele, és elhelyezkedése...
http://www.ancientbattles.com/Issus/Issus.htm << itt pl. elég rendesen le van írva a sereg összetétele, és elhelyezkedése...
Köszi. Meg van.
nagyon köszi !!!
"viszem" is a logókovácshoz <#worship>#worship>
"viszem" is a logókovácshoz <#worship>#worship>
nem tudtok olyan oldalt, ahol ókori csatákról van szó, némi vázlatszerû illusztrációval?
az alapokkal nagyjából tisztában vagyok, de szeretnék kipróbálni néhány stratégiai-taktikai trükköt... 😊
az alapokkal nagyjából tisztában vagyok, de szeretnék kipróbálni néhány stratégiai-taktikai trükköt... 😊
MOst volt egy kisebb csatám gótokkal. A fõseregemmel voltam. Nagyon szarul jött ki a csata. Tipikus példája annak hogyan nem szabad elhelyezni a nyilasokat gyalogság mögött...
Végül is a csatát simán nyertem alig 50 embert vesztettem, de az a baj hogy ennek az 50nek legalább a fele hátulról kapott nyilaktól halt meg 😞. És a friendly firetõl meghalt emberek fel sem gyógyulnak 😞.
Mellesleg egy nagyon jó dolog van a night battleben: Mivel ez egy ritka trait így az ellennek is ritkán van. Ergo ha egyszerre többen támadnak meg és neked van ilyen traited, érdemes bekapcsolni, mert akkor csak azzal az eggyel fogsz harcolni amelyik megtámadott, nem fog kapni erõsítést, pedig amúgy rendes csatánál kapna. Én ere használom már egy ideje és nekem nagyon bejött...ajánlani tudom mindenkinek.
Végül is a csatát simán nyertem alig 50 embert vesztettem, de az a baj hogy ennek az 50nek legalább a fele hátulról kapott nyilaktól halt meg 😞. És a friendly firetõl meghalt emberek fel sem gyógyulnak 😞.
Mellesleg egy nagyon jó dolog van a night battleben: Mivel ez egy ritka trait így az ellennek is ritkán van. Ergo ha egyszerre többen támadnak meg és neked van ilyen traited, érdemes bekapcsolni, mert akkor csak azzal az eggyel fogsz harcolni amelyik megtámadott, nem fog kapni erõsítést, pedig amúgy rendes csatánál kapna. Én ere használom már egy ideje és nekem nagyon bejött...ajánlani tudom mindenkinek.
Kipróbáltam a várva várt EB-t!
Sima 1.2 pachra felkúszik és a map.rmw kitörlése után simán elindult.
A betöltés érthetetlen módon de tényleg lassú, majdnem hogy az egyik frakció vátás alkalmával majdnem meg is kajáltam mire betöltötte.
Eltekintve attól, hogy akad pár egyéség ami nincs rendesen beállítva, szerintem nem lett rosz. Így elsõ nekifutásra pár érdekesség. Sok rokonvonást lehet felismertni az RTR-MOD ból. Maradt a terület alapú toborzás, formációk ( változás hogy a vonuló csapatok sokkal rendezetlenebbek és késöbb álnak alakzatba mint RTR ahol eleve szoros formációban vonulnak. Jellemzõen barbár népeknél.)
Összesen 20 játszható frakció van. Az egységek és az épületek száma is növekedett. A stratégiai térképen kissebb a látómezõ. Kém vagy követ esetében szinte követlen közelben mutatja csak az idegen vagy ellenséges egységeket.
Pl. lettek új morált növelõ épületek.
Furcasságok: A pár barbár egységeknél a charge bonus : 1 total deffens stb azok normálisak de a charge az miért 1 ?
Az egységek árai csillagászatira emelkedtek. Több mint 2000denari is lehet egy samnite warrior ha toborozni akarom mint zsoldosokat. A képezhetõ egységek árais is simán az 1000 felett mutatja a trendet. Barbár egységeknél minimális épület arány. Kivették a köfalakat és külön az egységek képzését segítõ épületek sem kellenek mert a fõépület meglétével érkeznek illetve képezhetõek az új egységek.
Az egységek sebessége jó ... néha nagyon is .)
Eltekintve pár bugtól: A romai egységek esetáben a csatamódban selucida zászló látható.
Az egységek tárgyakat lerítéseket és kapukat kissé körülményesen kerülik ki. A formációt kis kerülövel veszik fel. ( közelítenek az ellenhez sarkonfordulnak és utána veszik fel a kívánt alakzatot stb.
Így hirtelen ennyi jut eszemebe.
Kiváncsi lennék mások véleményére is .)
Sima 1.2 pachra felkúszik és a map.rmw kitörlése után simán elindult.
A betöltés érthetetlen módon de tényleg lassú, majdnem hogy az egyik frakció vátás alkalmával majdnem meg is kajáltam mire betöltötte.
Eltekintve attól, hogy akad pár egyéség ami nincs rendesen beállítva, szerintem nem lett rosz. Így elsõ nekifutásra pár érdekesség. Sok rokonvonást lehet felismertni az RTR-MOD ból. Maradt a terület alapú toborzás, formációk ( változás hogy a vonuló csapatok sokkal rendezetlenebbek és késöbb álnak alakzatba mint RTR ahol eleve szoros formációban vonulnak. Jellemzõen barbár népeknél.)
Összesen 20 játszható frakció van. Az egységek és az épületek száma is növekedett. A stratégiai térképen kissebb a látómezõ. Kém vagy követ esetében szinte követlen közelben mutatja csak az idegen vagy ellenséges egységeket.
Pl. lettek új morált növelõ épületek.
Furcasságok: A pár barbár egységeknél a charge bonus : 1 total deffens stb azok normálisak de a charge az miért 1 ?
Az egységek árai csillagászatira emelkedtek. Több mint 2000denari is lehet egy samnite warrior ha toborozni akarom mint zsoldosokat. A képezhetõ egységek árais is simán az 1000 felett mutatja a trendet. Barbár egységeknél minimális épület arány. Kivették a köfalakat és külön az egységek képzését segítõ épületek sem kellenek mert a fõépület meglétével érkeznek illetve képezhetõek az új egységek.
Az egységek sebessége jó ... néha nagyon is .)
Eltekintve pár bugtól: A romai egységek esetáben a csatamódban selucida zászló látható.
Az egységek tárgyakat lerítéseket és kapukat kissé körülményesen kerülik ki. A formációt kis kerülövel veszik fel. ( közelítenek az ellenhez sarkonfordulnak és utána veszik fel a kívánt alakzatot stb.
Így hirtelen ennyi jut eszemebe.
Kiváncsi lennék mások véleményére is .)
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
piromáááán!!!! <#banplz>#banplz>
Átlapoztam az EB honlapját. Fõleg az egységeket és a frakciókat. Hm.. csinos kis egysgé és frakció kollekció nem mondom. Remélem a katonák értékei is rendesen be lettek lõve mert nem szeretem az egyenlõtlen csatákat. Eddig az RTR-t nem nagyon tudták überelni nálam de lehet hogy kopogtat az utód ?
kis ízelítõ az egységekbõl
kis ízelítõ az egységekbõl
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu