13587
  • Bucser
    előlről kell kezdeni az egészet lévén új provinciák épületek és egységek lesznek nem lesznek julii-k sciipik és brutii-k sem senate csak a jó öreg roma:) és jhó pár tápos enemy körülötted:)
  • bigapó
    hali!

szánom-bánom, de csak nemrég kezdtem el játszani a gémmel:))

nagyjából összeállt a kép a legjobb stratégiáról, nem is efelől érdeklődnék.

leszedtem a total realism modot. ezt fel lehet rakni anélkül, hogy a mostani, sima kampány elvesződne vagy elölről kell kezdenem az egészet?
  • Ryleh
    El is kezdtem ujra Baktriával,halmozom az egységeket,és az AI figyel,mert nem ugrottak még nekem,noha a kihelyezett figyelőtornyok jol mutatják hogy a 2 lázado full sereg azért arra olálkodik serényen:))))
  • Ryleh
    thx:)))
    Én a 6.0 val nyomom...és eddig a Baktria,Germania kivételével mind1ikkel végigvittem.Amugy ajánlom mindenkinek(ha már nincs kihivás a ganméban ) a Partusokat,Örményeket,Pontusziakat közepes ill,hard fokon!!!!!!Na ez kihivás:))))
    Roppant meglepően lehet navigálni velük,és kellő odafigyeléssel,sok diplomáciával ki lehet gyalulni a tőkét,és le lehet csapolni a térséget,bárki is legyen ott az úr!Amikor közepesen nyomtam először a partusokkal az elsö diplomaciai beszolásomra,ami térképinfo lett volna a szeleukidák azonnal felbontottak mindent...na erre szépen alattomban elkezdtem elszedegetni a távoli városokat,10-11 körön belül már komoly birtokaim voltak,noha minden pénzem zsoldosokra ment rá..mivel ugymond villámháborut kezdtem...mert azért az egyiptomiak nem kötötték le teljesen még őket.Kissé hosszu lett ez,de remélem kedvet csinálok ehhez is:)))Örményekkel gyorsban a lázadokra rontok,utána kiméletlenül pontusz,eztán a szeleukidák kisseb városai....szoval élmény ezekkel is nyomni:)))
  • ashead
    Azokat a seregeket lovasíjászokkal viszonylag könnyen el lehet intézni. Estleg vigyél valami más lovasságot és az íjászokat próbáld azokkal legázolni, úgy hogy se az elefántokkal se a lándzsásaival ne kerülj közelharcba. A lovasíjászokkal csak lőjél. Más népekkel akiknek nincs lovasíjászuk, pl szeleukidák falanx, íjász+peltaszt. És esetleg valami lovasság az íjászok ellen. Az íjászok és peltasztok elintézik az elefántokat, ha szerencséd van a falanxig nem is érnek el. Tüzes nyilat meg dárdát nekik, az a legjobb ellenük.A gyalogsága meg ócska indiai lándzsásokból áll azt már viszonylag könnyű elintézni. Mondjuk Baktriával nekem sem sikerült végigvinni (abbahagytam 6.2-vel játszottam most 6gold van ) de a lázadókat levertem. A szeleukidákkal viszont már kivittem RTR6-ot.
  • tobias88
    hell, segítsetek már:
    leuninstaláltam a BI-t, de az alap játék is kilépett ezután, de nem engedi leuninstalálni mert hibát ír ki, de nem tudom újból feltenni se, nemtudom hogy kell, segítsetek légyszi!!
  • hzsolt
    Nos ez a mai hír Alexander ügyben:

The wait is almost over – we’re delighted to bring you confirmation that Alexander, the latest expansion of Rome: Total War, will be released on Monday June 19th. The pack will be available on this very site along with www.sega.com, and www.sega-europe.com and is priced at just £8.50, €10.00 or $ 15.00.

Can’t wait that long? That’s no problem. We’re rewarding the loyal troops who have registered with Total War.com with the opportunity to launch their Alexander campaign on Friday 16th June.

Details of how to take up this offer will be revealed in the new edition of the newsletter out later this week. If you’re already a registered user you can just sit back and wait for this to land in your inbox. If however you’ve yet to show your allegiance to the Total War cause, you’ll need to sign up fast to get the chance to get your hands on Alexander on Friday.

As a registered user you’ll receive our regular Total War newsletter – an insight into the Total War series including exclusive Medieval 2 screenshots, wallpapers, developer diaries and of course fantastic offers like this. Sign up here.

Signed up already? Then click here for more information on the splendid stuff that Alexander has in store for you and keep ‘em peeled for the official Alexander trailer that’s we’ll reveal on this site very, very soon. We just love to tease.
  • Ryleh
    JAHHH...aki még esetleg nem járatos a diplomataügyekben:..érdekes,de ha a játék elején ennek,annak felajánlom a katonai segitséget x,y nácio ellen akkor szép kis summát lehet kicsikarni belölük...még az sem számit,ha a Föld túloldalán van az aki ellen a segitséget felajánlom...ez főleg az elején jo,mivel kis népek 3000 res kezdőpénze fel lesz pumpálva...:))))...emellett a keleteuropai,ill kisázsiai népeknél azért jo ez,mert egy kis ideig elaltatja öket az effajta igérgetés:)))
    .....csak ugy leirtam:)))))
  • Ryleh
    pl:alapbol olyan lázado egységek rohangálnak,iiizi fokozaton arrafelé,hogy kb: full létszámu sereg,elefántok,és minimum 2xer upgradelve....ilyet egy agyonfejlesztett városban is a játék köztepére hozok össze.......GÁZ:))))))
  • hzsolt
    én rómával szoktam lenni :)
  • Prank
    atomot nekik:)
  • Ryleh
    Köszi:)))

A realismban:...általában a "gyengébb népeket játszom,viszont ha a bakiriával vagyok,képtelen vagyok valamire is,mert olyan agresszivak a lázadok,hogy azonnal összeomlik az a valamim is ami van.azaz más nácionál nem vettem észre ilyet,emellett hypererösek is....van erre valami gyogymod?
  • hzsolt
    Telepíted az alapjátékot, majd úgy ahogy van elmásolod egy másik könyvtárba.
    Gurat gépén jelenleg van vagy 5 Rome a különböző verziókkal és modokkal. :)
  • Ryleh
    Kérdés:
    -Total realismet tartom fenn a gépen.De szeretnék egyéb modokat is kiprobálni,ehhez asszem steril alapgame kell,plussz még amit a mod kér...hogyan lehet egy gépen(ugyanazon a particion) 2xer fenn a rome????
    Igy maradna a total real is,illetve kiprobálhatnám a többit is...de installálni unok mindig:)))

Köszi:))
  • giovanni85
    JUPÍÍÍÍ

(csak úgy is legyen!!:D)
  • hzsolt
    Ha minden igaz holnap jelenik meg.
    Legalábbis a honlapon jún. 15-öt írtak májusban.
  • giovanni85
    Nem most valamikor kéne ki jönnie az Alexander kieg.nek?
  • Ryleh
    thx_:)))))
  • hzsolt
    az rtr magyarosítás csak a 6.0-hoz jó.
  • Ryleh
    Sziasztok!
    Total realism 6.0 van fenn,(1.2 es peccsel).
    Magyaritva játszok vele...ha történetesen a 6.2 is feltolom,bekavar a honositás,vagy ujra rá kell tolni a az upgrade után mégegyszer a magyaritást?
    (azééé kérdezem mert total wartelepités,reinstallbol már elegem van:)))))

Köszi!!!

Megyjegyzés: az alapjátékban is ,de ebben is a legcsotányabb nácio a makedon ill.görög...teljesen bunkok:)))))
  • PrasCo
  • babar20
    Nem valami jó a játék!!
  • hzsolt
    egyszerre csak egy néppel tudsz játszani :)
  • tobias88
    BI-ben hogy tudok az összes néppel játszani, mert simához volt fájl!
  • Yag
    Néhány MOD Amit mostanában készült vagy upgradelt.
    Lehet őket tesztelni, nyüstölni :D

http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=13035
  • Yag
    Jah. És jön még egy másik Upgrade. 1.6 alá.

Extended Realism Mod for Rome Total Realism Platinum Edition 1.6

Kb egy hét és lesz állítólag. :)))

Új toborzási rend és szövetséges bővítés, új képezhető egységek is.
    A leírás szerint mégjobban realizálni akarják a MOD ot.

Alig várom.
    http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=21010
  • Yag
    "Ezek közül az egyik legnépszerübb a Rome Total Realism, ami jelenleg a 6.0 gold verziónál jár, viszont ezt nem lehet feltenni a BI-re, csak az 1.2-es patch-el javított alapjátékra."

Ezt egy kicsit kiegészíteném. Én is sokat játszottam az RTR-el ami még 1.2 pach alá észült. Egyetlen dolog nem tetszett benne, hogy az egységek csata közben csak cammogtak amikor futottak akkor is lassan. Ez miatt némileg elhúzódta a csaták.

A megoldást a RTR Platinium adta nekem. Ezt már 1.5 pachre tervezték és fut is. Most is ezzel kampányolok. Ez "véletlen" pont BI alá-főlé lehet feltenni és futtatni. Tehát érdemes átgondolni.

A játék menete szinte teljesen ugyan az, az egységek száma és változatossága is. CSak a pach elemeit használja. Részletes grafika, mozgások és árnyékok. Meg amit így szabad szemmel nem lehet látni :D
    Itt a link és a telpítési sorrend:

http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=19682

Jó modolást és gamét
    Üdv. Yag.
  • haxoror
    Pedig nyugat a fílinges, pár kör után hadiállapot az összes szomszéddal és mire talpraállsz befutnak a hordák, fincsi...
  • PrasCo
    Hát, keletet én is kétszer kezdtem újra, mire először összejött - nos, emiatt nyugatot mindezidáig meg sem mertem próbálni - bár kelet már könnyen és jól megy, hisz negyedszerre tolom most már. :D Hiába na, az Eastern Archer meg a Cataphractarii varázsa...
  • haxoror
    Nem, ez nem easy, ez inkább egy NAGYON elbénázott kezdés a hunokkal

Nem véletlen vagy startból horda, baromira nem kéne letelepedned már rögtön a legelején ráadásul pont egy olyan szar környéken mint ahol kezdésnél vagy ;)

Gondolom tanultátok hogy a hunok az elfoglalt városokban nem letelepedtek hanem kifosztották az egészet aztán a horda(!) továbbállt...
  • Zsolo007
    Egyébként vicces, én Nyugat rómával relatíve hamar talpraálltam viszont kelet rómával sokkal jobban szívtam. Nekem az nehezebb volt mint nyugat :D
  • PrasCo
    Az. Próbáld Nyugat-Rómát.
  • tobias88
    leszedtem a BI-t, de a hunokra Easy van írva, azt közbe a kezdeti 10ezres seregből az egész letelepül, és kb 3 területet lehet elfoglalni, EZ AZ EASY?
  • Zsolo007
    az 1.5 a sima rtw frissíti. Nekem simán felrakja az 1.6ot az alap BIre...
  • Prank
    1.3-at peccseli 1.5-é... szvsz nem kell az 1.4
  • Snipa
    akkor erre senkinek nincs otlete?

"This patch will only upgrade version 1.3 to version 1.5. Xou can download patch 1.4 fromm www.totalwar.com.
  • hzsolt
    Egy pillanat!
    Az RTR nem pecs, hanem mod.
    A Bi-hez a legutolsó javítás az 1.6, ezt letöltheted a rometotalwar.com oldalról.
    Ezen kívűl van kismillió mod a játékhoz, amik különböző dolgokat változtatnak az alajátékon.
    Ezek közül az egyik legnépszerübb a Rome Total Realism, ami jelenleg a 6.0 gold verziónál jár, viszont ezt nem lehet feltenni a BI-re, csak az 1.2-es patch-el javított alapjátékra.
  • Bucser
    Itt mindenre választ találsz.. mivel nekem nincs BI ezért számomra elég volt a 6.2-ig az update.
  • tobias88
    Na, nekem sima Rome+Barbarien invasion van, arra milyen patcheket tegyek fel?
  • Bucser
    milyen alapra gondolsz?? egyébként a RTR modok mostazért jött ki több féle is mert a betakkal nézegetik hogy sikerült megoldani a stabil tfuttatást 1.5 1.6-on is. Erre azért volt szükség mert az AI-t sajna nem tudták modositani hisz az hard coded szóval azt a játék készítőinek kell megfoltoznia. Az RTR lényege nagy vonalakban hogy nem foglalkoznak azzal, hogy játéktechnikailag mi a balance. Őket csak a történelmi hűség érdekli. Ez megnyílvánul textúrákban és egység átszervezésekben is.