13587
  • tudatalan
    Ja ismerem jó oldal főleg mert magyar.De a total war center se rosz csak túl széleskörü a forum része és ritkábbaka válaszok.
    Na jó kösz mindent.
  • Llew
    Ezek most nekem szólnak? Legközelebb ha lehet használd a válasz gombot.

A Terrae Expugnandae nekem nagyon tetszik. Igazából ez az első mod amivel hozamosabb ideig játszok. Az RTR-t pl. rövid úton leszedtem, mert felb...ta az agyam, hogy az eleve kisebb létszámmal induló lovasaimat akkor is levágja szinte bármilyen gyalogos, ha hátulról rohamoznak. Szóval pár csata után búcsút intettem neki. A TE modeljei nekem bejönnek. A gazdasággal nincs gond szerintem. Az elején a rengeteg kezdő pénz (50000-16000 frakciótól függően) érdekes. Érdemes belőle tartalékolni, főleg ha gazdaságilag gyengébb frakcióval vagy. Én a gallokkal játszom és náluk kb 50 év és a kezdő területek megduplázása kellett a gazdaság stabilizálásához és nyereségessé tételéhez. Nem tudom ismered e ezt az oldalt, de érdemes látogatni, mert sok leírás van és a látogatottság is nagyobb, így a kérdéseidre is nagyobb eséllyel és gyorsabban kapsz választ.
  • tudatalan
    Ja meg lenne 1 kérdésem hozzád neked tetszenek a terra expugnandae modeljei? És a gazdaságárol mi a véleményed?
    Remélem visszaírsz mert eddig minden kérdésemre más válaszolt :P
  • tudatalan
    Ahogy mondod csak a diplomáciáért kár minden modban.
    Én személy szerint Medievalozni(+kingd.) is azért szoktam mert ott legalább nem olyan idegesítő az ai. Ja meg minden másban is igazad van.
    Persze azt nem mondom hogy "béna" a surrectum de realitásban nem éri utol az RTR-t mégha a nagy haxoror is mondja hogy béna.
    A lényeg hogy válaszoltál és ez baró!
  • Llew
    Ha realitásra vágysz akkor az RTR és az EB a te modod. A surrectum szerintem nem kimondottan jó ilyen szempontból, bár még nem sokat játszottam vele. Viszont gyönyörű, részletes és óriási térképe van. Jelenleg leginkább a Terrae Expugnandae-val játszom. Még a régi 5.1-es verzióval, de nem rég jött ki a GOLD verziója, ami már talán mod-swithes is. Leginkább azt hiszem ez hasonlít az eredeti játékra, nincsenek benne akkora változások, mint a többiben, de azért javít sokmindenen. Pl. kőfal a babároknak, nagyobb térkép, egységes Róma, új frakciók (Baktria, Epirus), újra skinezett egységek, kiszedték a kutyákat-disznókat, egyiptom görög jellegű lett. Sajnos a diplomácia ugyan az ami erdetileg, azon egyik mod se tud tudtommal változtatni. Mondjuk az RS-hez van valami diplomáciás kiegészítő, amivel bármit eltudsz fogadtatni a géppel, csak azzal meg ésszel kell csinálni, mert különben gigantikus csalás lesz az egész.
  • tudatalan
    Na ja aszem ez a legnépszerübb mostanság de nem értem azon kívül, hogy van benne egy halom légionárius, bazi nagy a térkép és az AI is fejlődött nem találok több realitást benne mint a RTR ban vagy ezzel egyedül vagyok?
    Szerintem a galllok csili vili megjelenése (a németekéröl nem is beszélve) nem valami élethű. Már nem tudom ki olvasta Caesar életrajzát de nem ilyeneknek képzeltem a gallokat amikor 1 légióval levert 1 sok ezres sereget k.
    Persze lehet hogy ez mind szubjektív de mindenesetre nem árt a fórumnak ha visszaír valaki :D
  • Prince23
    Roma Surrectum...
  • tudatalan
    Kösz jól hangzik! Más király mod?
  • Montanosz
    ja persze a link:
    http://www.europabarbarorum.com/
  • Montanosz
    én a Europa Barbarorum mod-al játszom
    sokkal hosszabb, negyed évente két kör
    kliens királyságokat is fel állíthatsz, vezéreiknek csak korlátoltan adhatsz parancsot mint a valóságban
    hatalmas, szebb térkép
    rengetek grafikai díszítő elem - és nem csak díszítő elem, kereskedelem
    és gazdaság szempontjából tartományok birtoklása fontosabb.
    persze rengeteg új egység, területhez kötött kiképzés, ez szerintem jobb mint germán falanxot képezni)))
    nehezebb, küzdelmesebb játékélmény még gyengébb szinten is
    eredeti város/birodalom nevek - ezért ismét élmény felfedezni a "világot"
  • tudatalan
    Te jó ég!
    Nem mondta senki hogy ennyire jó modok is vannak már a rome hoz !:D
    Neked melyik tetszik jobban?Miért?
    A Surrectum melyik részét töltsem szerinted ?
    Gyakoriak a lefagyások ezeknél a modoknál?(RTR nél igen)
    Mien a diplomáciai AI?

Véleményed szerint :D
    Kösz a válaszokért
  • tudatalan
    Értem köszönöm a válaszod!
    Pontosan miben jobbak nála? Neked is csak az egységek nem tetszettek?
  • haxoror
    Részemről passzolok, ezer éve nem játszottam az RTR moddal

(szerintem béna mod, a Terrae Expugnandae vagy a Roma Surrectum sokkal jobbak)
  • tudatalan
    Na jó de azt csak tudja valaki hogy meddig tart a játék a RTR moddal igaz?
    Valaki Haxoror? Yag? vagy valaki aki kipörgette már azt is.
    Mind1 csak legalább válaszoljon valaki kélem.
    Köszönöm
  • tudatalan
    Tutira nem kérdezte még senki ugyhogy mondom:
    Meg tudja valaki mondani, hogy az RTR 1.9-ben mikor lehet végre cohorsom?
    legutóbb Yag világosított fel erröl a modrol de sajnos ezt nem kérdeztem meg.

Kösz a válaszokért
  • Montanosz
    alap játékkal nem játszottam de a EB módban több hadsereged is besegíthet ha nincs is családtag a csapatban
  • Llew
    Nem jól emlékzetem, két 18 egységes volt. De akkor is.
  • Llew
    Szerintem ezen nem lehet változtatni. Ennyi előnye van a gépnek. Az ilyemit a stratégiai térképen kell ki taktikázni, hogy ha már többen is vannak, legalább te legyél jobb pozícióban (híd, hegytető, stb.).

Egyszer jártam úgy, hogy a Juliusokkal játszva megtámadtak a pontusziak egy 24 egységből álló sereggel, és erősítésnek volt egy ugyan akkora. Akkor lepődtem csak meg, mikor a csata téképen mindkettő nekem indult. Ráadásul elég közel voltak egymás után, így nem lehetett azt játszani, hogy gyorsan lenyomom az egyiket, aztán rendezem soraim és a másikat is. A csapatai, persze gyengék voltak, és védekezésben a légiósok, krétai íjászokkal a hátuk mögött simán állták a sarat. Még a kaszás szekerek kel se volt sok gondom.
  • tttttom
    Hello valaki nem tud egy olyan modot a játékhoz ahol több csapatot tok egyszerre irányitani a 20-nál amikor csatába megyek, mert ez így nagyon szar, hogy a másik seregem ami reinforceba van az csak áll mint a cövek és, ha 1 csapatom el menekül akkor csak 1 csapat lép a helyére. :(

Mert van olyan, hogy az ellen 27 csapattal is szokott jönni ellenem és az marhára idegesítő, hogy nem tok 20 csapatnál többet irányítani.
  • xtry
    Új rajongói oldal: http://rtwgame.blog.extra.hu/ :)
  • Montanosz
    a mgyar fansite-n megtalálod mindenre a választ,script-l sokkal izgalmasabb, megadott feltételek teljesülése esetén hadügyi reform, különböző népek betörése, stb..

Kukk:
    http://twonline.jatekok.hu/index.php

• Ri3hard
    Sziasztok!!! Nem tudja valaki hogy honnan lehet letölteni a Barbarian Invasiont(torrent vagy warez oldal) mert már mindenhol néztem és nem találtam thx
  • Ryleh
    a régebbi kisérleti modokrol tudtok linket dobni?(másik forumrol eltüntek ezek..sajna)
    volt oan....Troja(nagyon részletes,s nem beta)
    Volt egy igényes ázsiai mod,indiai ,kinai,stb népekkel(Nem a Chin mod)...ezek valahogy eltüntek...köszi az infot

(fentiek mind kampányokkal,total konverziosan müködtek)

• Ryleh
    sziasztok (totalwar onlibne accountom elveszett...ezért ide...
    Europa barbarium 1.1 es...sel szenvedek...iszony lassu,beszaggat.....emeltem a vitruális memon is...de igy sem ok....valami gyogymod van erre?
    A masik..néha a tanácsado ajánja a scriptet..na ezt kapcsolgatom ,de semmi változást nem érzek..vagy nem tudom mit is kéne észrevennem....
    (amugy sztem a legjobb mod:))
  • Grrrrrrr
    Ha valakit érdekel, firssült a Julius krónika II. része, a Róma alkonya, melyet Yangtzee14 ír. Oldalcím az aláírásomban.
  • boing
    Hello! Azt szeretném kérdezni hogy a roma surrectum mod imperial campaign választásánál azt irja hogy " choose an item from the list" Magyarán nem engedi hogy rákattintsak...Help PLS mert naon szeretném tolni
  • hzsolt
    Hamachi a barátod.
  • Grrrrrrr
    Lehet játszani tört játékkal, ha van hozzá cd kulcsod. De olyant nem ad senki oda.
  • Yag
    Vgy Fraps ...
  • Wreck86
    PrtScr szerintem.
  • Wreck86
    hú,szerintem nem,de más válaszát is várjuk meg.
  • caradoc24
    Screenshot-ot hogy tudok csinálni?
  • HUmanHunter
    neten lehet játszani, tört játékkal?
  • Wreck86
    fejleszteni kell a piacodat,ott lehet,meg bérgyílkost is kreálni,de ehhez a városodat kell feljebb húznod.
  • caradoc24
    Nem rég óta játszok a RTW-al, azt nem tudom, hogy kémet hogy lehet
    toborozni. Ha valaki megmondaná megköszönném.
  • Wreck86
    tűzfalad ha van+netet kapcsold ki alatta,hátha segít.
  • zanotti77
    Szegasztok!
    Van egy problémám. Sajnos nem tudom telepíteni a játékot. A 3. lemeznél a vége felé Data/sound/SFX.dat telepítése közben hibapanel jelenik meg nem lehet folytatni, ismét gomb után szintén behal. Régebben ment most nem tom mi lehet. Valaki valami okosságot tudna mondani???
    Előre is köszi!
  • Grrrrrrr
    Anno írtam egy krónikát a játékból, de abba maradt, mert elvesztek a mentések. Ám csodák-csodájára mégiscsak megleltem őket a gépemen. Szóval a julius krónika folytatodik a www.julius-kronika.atw.hu címen.
    Ha valakit még érdekel. :-)

Részletek a hírekbe...

• boldika0011
    Jah igen, és ugyan így van a sima Rome-Total War-ral is...
  • boldika0011
    Helló újra!
    Nos,sikerült megcsinálnom a Barbarian Invasiot,csak a gond,hogy amikor rámegyek a menüben,hogy "Egy játékos" és azon belül "Nagy hadjárat"-ra akkor ezt írja: "Kérlek válassz egy dolgot a listából", nem enged be. Aztán ha pl arra megyek,hogy "Tetszőleges csata" akkor meg kiválasztom a helyet, a népet, az egységeket de aztán rámegyek, hogy indítás és visszadob a menübe.Nem tudom mi lehet most a gond.Ha esetleg tudtok segíteni írjatok lécci!
    Előre is köszi!