Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
a játékban szeretnék kört váltani egy darabig megy aztán amikor az egyik ellenfélt mutatja kilép újra is raktam már de semmi visszatöltöttem egy régebbit de ekkor a pontál kilép
\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"
Ki tudja megmondani?
felpakoltam a játékot, felpeccseltem 1.2-re, total realism 6.0, aztán 6.2 és végül a music addon-t. régebben így mûködött, most viszont a menüben az egér csíkot húzott és minden korábbi dolog ottmaradt. gondoltam újratelepítem, hátha. uninstall, és amikor újra akarom rakni, végigfut a csík az elõkészítésnél aztán ennyit ír:
1628: Failed to complete installation.
vkinek van esetleg 5lete?
Ki tudja megmondani?
Ki tudja megmondani?
Többnyire minden népnek más-más egységei vannak, rómaiaknál szinte minden egység agyontápolt ezért csak auxilia lándzsásokat használva is gond nélkül lehet nyomulni (egészen a polgárháborúig, utána már nem annyira nyerõ) de pl keleti népeknél egy csak eastern infantryból álló sereg már nem a legjobb választás.
Egy triarii töbnyire veszíteni fog egy principes ellen ha a falakon kell harcolni mert abban a kardos nehézgyalogos a jobb és úgy általában minden közelharcban a kard a nyerõ.
kard -> lándzsa -> lovasság -> kard
(kivétel a falanx, az jó kard ellen is)
A különbség az egységek hatásfoka között inkább a többi népnél látszik, pl galloknál a warband (lándzsa) sokkal rosszabb gyalogosok ellen mint a swordsmen (kardosok)
Ki tudja megmondani?
it egy jó kis spoiler volt...de észrevették
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Gyakrolatilag az AI-t képtelenség békére venni, ha egyszer elkezdte a harcot. Volt olyan mentésem, ami ebbe nukott bele. Az egyiptomiak nagyon erõsek voltak, szokás szerint. Tehát még azt sem mondhatod, hogy fenyegettem volna õket. Ennyi erõvel indulhat avval a játék, hogy mindenki egymásnak esik, oszt jóvan (20-30 kör után úgyis az van).
A másik hülye húzása, amitõl falra tudok mászni, hogy egykörös békéket köt. A következõ körben újra támad.
A sereg nélküli idióta tábornokokról már ne is beszéljes, bár nem is tartozik ide.
Szóval szeretem nagyon a játékot, nem játszanék vele, ha nem így lenne, de el kell ismerni, az AI katasztrófa. Erre csinálnának inkább peccset vagy modot.
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
De számos példa van rá, hogy egy város ellenállt, mikor semmi esélye nem volt. Ezt szerintem tartásnak hívják.
Amúgy nem tudom minek egyezkedni egy egy városos néppel.
De a diplomáciát inkább hanyagolom, arra ott van a Civ4. Ez az AI túl fafejû. Nem gyengén idegesítõ, mikor egyetlen szem városa van az ellennek, egyeten ellenséggel benne, nekem ott van a kapui alatt a fullos 2500-as sereg, de nem hajlandó egyezkedni semmiben. Ez inkább komikus, mint izgalmas...
Egyszerre háborúztam a gallokkal, ibérekkel, dákokkal, britekkel. Az ibérek pl. többször partraszálltak, és ostrom alá vették Caralist. Volt, hogy egyszerre 3 sereggel voltak ott a szigeten. De jó kampány, de jó harc volt! Lehetett agyalni mikor mire költsek, a seregeimet hogy állítsam össze, és honnan tudják legjobban védeni a területeimet!
Az AI korlátolt. Ez igaz. Csakhogy korlátoltsága a lassúságában fejezõdik ki leginkább. Ugyanis tanul, de lassan. Példa: rájöttem, hogy a várfalat telepakolom íjásszal, akkor lazán lenyilazzák a fal elé álló ellent. Ezt meg tudtam csinálni sokszor. Ám egyszer csak az ilyen "kirohanásnál" nem gyülekeztek a falhoz, hanem lõtávon kívülre hátráltak. És bazi nehezen mozdultak ki onnan. tanult a hibákból, ha lassan is.
Szerintem a fejlesztõk azért tették bele a szenátust, hogy aszerint járjunk el, amit õ mond. Ez teszi nehézzé a játékot. És ehhez a léptékhez mérten fejlõdik az AI. Ellenem mindenféle színû pajzsos, kardos, gerendás csapatokkal jött egy idõ után, amiket a különbözõ templomaik, és egyéb épületeik alapján képzett.
Ha végigrohansz a térképen, nem fogod kiélvezni a játék olyan finomságait, mint a diplomácia (3 várost is diplomáciával szerzetem meg, 2-t békefeltételként, 1-et megvettem a trákoktól, mert nem akartam a szövijeimmel háborúzni), orvgyilkosság (az ibérek pusztulásánál ez volt szó szerint a kegyelemdöfés), szabotázs (Alesia-t úgy szakítottam el a britektõl, hogy kémekkel és szabotõrökkel fellázítottam).
Nem az a lényeg, hogy 50 kõr alatt nyerj, hogy 1-2-3 hét alatt nyerj, hanem a játék maga. Guratnak pl ezzel a játékmódszerrel sikerült elérnie, hogy 49 tartománynál 10 volt a népszerûsége a népnél, és 7 a szenátusnál. Egészen az 50. tartomány elfoglalásáig jó volt a viszonya mindenkivel a római táborban.
Békét úgy tudsz kötni, ha nem hódítasz agyba fõbe, viszont harcmezõn jópár családtagját elveszejted. De te ezt nem fogod megtenni. Nem fogod, mert leírásod alapján végisöpörsz mindenen, és kihagysz olyan játékelemeket, mint a szenátus. Haladj úgy, hogy csak azokat a városokat foglalod el, amiket a szenátus megszab számodra. Mindjárt érdekesebb lesz a játék. Sokkal érdekesebb. Tapasztalatból tudom.
Egyébként most új taktikával nyomulok: csak erõs légionáriusokkal nyomulok (mond a gyalogos, mind a lovas olyan, hogy 2 kör alatt készül el), a hadsereget egy-egy hadszíntérren ugyanazzal a tábornokkal nyomom, hadd növekedjen a tapasztalata, és a fõ sereg után mindig felvonultatok egy fullos, hasonlóan képzett tartalékos sereget, hogy nagyobb veszteségek esetén ne a gyatra helyi zsoldosokat kelljen alkalmazni (lásd Hispánia és Armania tré zsoldosait). Í Ilyen módon már kiûztem európából a briteket, majd ugyanazzal az emberkével Hispánia ellen indultam, a keleti fronton kiirtottam a lázadókat Kis-Ázsiából, elfoglalok egy utolsó örmény provinciát, és jöhet egyiptom.
Az egyetlen baj, hogy békét lehetetlen kötni, így egyszerre mindig 8 ellenségem van, ami azért megterhelõ...
Nálam az Ancient Empires, és a Surrectum a tuti, nem tudom ismered-e?
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Ha helyed van annyi modot raksz fel egymás mellett amennyit akarsz, átmásolod valahova az eredeti és patcheletlen Rome-TotalWar könyvtárat ráteszed a megfelelõ patchet és a modot. A patcheletlen Rome könyvtárat érdemes kiírni DVD-re így bármikor tudsz új modot felrakmi , nekem most legalább 5 van fenn egymás mellett.Az Invasio Barbarorum és az Europa Barbarorum úgy települ hogy az eredeti játékot érintetlenül hagyja, ha az eredeti ikonról indítod sima RTW indul, ha a mod ikonjáról akkor a mod.Szóval ezeket nem kell külön rakni simán felteheted a Rome -ra ( persze ha a verzió megfelel )
Ha felraksz egy modot és nem tetszik akkor szimplán törlöd a "Rome - Total War" könyvtárat és a biztonsági másolatodat visszamásolod a helyére, ha tetszik a mod és meg akarod tartani akkor nem törlöd, hanem áthelyezed valahova máshova.
Nekem most két ilyen biztonsági könyvtáram van, az egyik a módosítatlan Rome a másik meg a TE, attól függõen hogy melyikhez van kedvem variálom hogy melyiknek a "Rome - Total War" könyvtárát rakom be a "C:\Program Files\ActivisonQ" könyvtárba.
Lehet hogy ezt másképpen is meg lehet oldani, én így csinálom.
Nem szoktam Replay-eket visszanézni de gondolom egy módosítatlan Rome-al simán megoldható az is.
Ki tudja megmondani?
Jó ideig játszottam az RTR-el (hú ez kell nekem mert reális! REÁLIS!!! huhúú 😊, jó volt meg minden de nekem annyira nem jött be ez a AOR rendszer meg a többi újítás, eleinte fasza kis mod volt de aztán valahogy "elszállt a ló" a készítõkkel és olyasmiken is elkezdtek változtatni amikhez szerintem nem feltétlen kellett volna hozzányúlni pl nem érdekel hogy akkoriban a mod készítõi szerint(!) hogyan néztek ki az egységek mert a többségük most a modban szerintem béna és ronda szal engem nem szórakoztatott. 😊
Mostanra eléggé letisztult hogy fõleg melyik modok maradtak fennt:
SPQR
RTR
Europa Barbarorum
Roma Resurrectum
Extended Greek Mod
Darthmod
Terrae Expungnandae
stb.
Az RTR és az EB amik masszívabban belenyúlnak a rendszerbe, ettõl persze nem feltétlenül lesznek jobbak, az egész azon múlik hogy kinek mi az ízlése és az elvárása a játéktól szal tanácsból annyit kaphatsz amennyit csak akarsz (ha nem is itt de pl a totalwar-centeren vagy bármelyik nagyobb mod-oldalon ahol van élet), a lényeg hogy jobban jársz ha inkább a saját szemednek hiszel és elkezded kipróbálni õket te magad.
Ki tudja megmondani?
Neked egy zászlóban csak 20 egységed lehet, néha a gép tényleg 20 fölöti egységszámmal mozog de ez elég ritka, a lényeg hogy nálad 20 a határ plusz ha két zászlód van egymás mellett akkor erõsítésként a másik zászló is megjelenhet a csatában.
Modból szerintem ez a legjobb: Terrae Expugnandae
Ki tudja megmondani?
Ki tudja megmondani?
Szoval köszi ashead (ezt nem 2 s el írják??xd poén)
Ki tudja megmondani?
Ki tudja megmondani?
Ki tudja megmondani?
Ki tudja megmondani?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers