13587
  • Pluskast
  • wallen
    Pedig még számolni sem tud :)
  • zizzenet
    Szerintem, ha a sérülés modellezését nem tartaná kordában a cenzúra, biztos lenne törtszámú ember is a képen. Képzeld, akkor mit számolnátok itt össze :)
  • Frankie
    Ok, tudomásul vettük, félelmetes nagy ász gémer vagy, szerinted szar az AI etc etc..

Ehhez viszont minek egy tucat hozzászólás? :)

Amúgy egészen kultúráltan rávilágítottam arcod némileg nagy kiterjedésére, de látom nem vetted a lapot :D
  • [Jakuza]
    Hagy dontsem mar en el, hogy mirol es mit irok.
    Jo? Ahoz meg semmi kozom, hogy te miert nem mesz a Sims2 topicba.
    Ha nem tetszik amit irok, nem kell ra reagalni, vagy reagalsz ra aztan kesz, de ne kuldozgess mar el, mert ahoz kb annyi kozod van, mint ahoz hogy nekem mi a velemenyem a jatek AIjahoz. Ez az en velemenyem azt kesz.
    Kar itt szepiteni a dolgokat az AI szar es ennyi. Ha neked ez gondot okoz menj azt fordulj be a sarokba rini egy kicsit.
  • wallen
    Sőt, hogy 1 ember maradjon, ahhoz 65 és fél tizedelést kell végrehajtani. (elméletileg, ha lenne tört számú ember)
  • wallen
    De, hogy pontos legyek egy ezer fős seregből 348 ember marad
  • Frankie
    Te figy nem kötelező vele játszani. Ha nem tetszik rakd félre, biztos találsz olyan játékot ami megfelel az elvárásaidnak.

Ha provokálni akarsz pls ne itt tedd.

Nekem pl nem tetszik a Sims 2, mégsem megyek be a topicjukba, és nem kezdek L agitálni.
  • Pluskast
    diplomatával odamész az ellenséges vagy semleges városhoz vagy egységhez és úgy már mehet is.
  • wallen
    Aszem a matektudásommal semmi baj nincs
    10 tizedelés = 0.9 a tizediken
  • Herkulles
    Tegnap kezdtem a gamét, ne kövezzetek meg. Ezt a bribe vagy mit vesztegetést hogy an kell elkövetni? thx.
  • [Jakuza]
    Jo voltal matekbol ?
    Szamoljal kicsit ennek utana.
    Csak egy 1000es seregnel.
    Tod 1000-100+900-90 stb
  • [Jakuza]
    Ez a kep speciel a Romaiakkal van.
    De nem azokkal jatszottam.
    Kiprobaltam pl a Gorogokkel.
    4 vagy 5 kezdovaros 20-25 lepes enyim Roma.
    Hat lol. S.P.Q.R ugy fut mint a nyul 3szoros tuleronel is.
    Pedig a gorogoknel az elso egysegek lassu dardasok akik meg futni sem tudnak, lovassag alig, ijaszra sokat kell varni.
    Es igy is veguk pikkpakk.
    Most kezdjek jatszani talan, a Japanokkal, mert amig azok beernek Europaba, kiadjak a RTW-2t ?
    Szal ez sem nyert.
  • wallen
    10 tizedelés után még mindig megmarad több, mint 30%-a seregnek Lol
  • Árnyvadász
    Egyszer volt egy olyan szitu:

Elfoglaltam egy várost, leromboltam a falat és ott mentem be. Majd a köv körben ostrom alá vette az ellenfél ezt a várost. Megkezdődött a csata és az ellenséges egységek (mind) elkezdtek elindulni de nem a kapu fele, hanem a város közelében haladva, előszőr jobbra. Hmmm... Nem igazán értettem mit akar csinálni. Arra gondoltam, hogy egy másik kapuhoz megy. Erre gyorsan átirányítottam az embereimet a másik kapuhoz. De feltünt, hogy az ostromszerkezeteket nem hozzák magukkal. No most akkor hogy is van ez? Kérdeztem magamatól.

Aztán mikor már a várost megkerülve jöttek a falak közelében, akkor vettem észre, hogy az a fal amit előzőleg leromboltam még nem épült vissza, és az AI odairányította az összes egységét, hogy ott jöjjön be. Nagyon furfangos. Szerencsére volt még időm gyorsan odairányítani egységeket, így nem ért váratlanul, de mivel az első ilyen eset volt, hogy a gép ezt alkalmazta (leomlott fal miatt egyértelmű, én is ezt tettem volna) így azért meglepett a dolog.
  • wallen
    Én sem kaptam ki még a géptől mezei csatában. És? Ez így van rendjén, mert mi mind zseniális hadvezérek vagyunk :)
  • Pluskast
    Az tény és való, hogy rómával a legkönnyebb játszani. Nem tudom próbáltad e a többi népet. Ott vannak példáúl a szelukidák akikkel szerintem elég nehéz játszani mert 20-30 kör alatt az összes szomszédod az ellenséged lesz. Mivel a fegyvereik teljesen különböznek a rómaiaktól én úgy vettem észre, hogy sokkal de sokkal nehezebb csatát nyerni velük. Próbáld ki ha esetleg még nem tetted volna:)
  • wallen
    Na az meg nekem kéne :)
    De gondolom antikváriumban sem lehet kapni - könyvtárba meg elvből nem járok, mert tudom, hogy nem vinném vissza a könyveket :)
  • [Jakuza]
    Ne izelj mar.
    Nem csak varostromnal szar az AI.
    Egyszeruen meg kezi csataban nem tudtam kikapni.
    Ijesztoen szar az AI. 3-4Xeres tulerovel szemben is gyerekjatek harcolni.
    Ott ki is merul a primitiv AI ha a lovasegysegedet elviszed valamelyik szarnyra es mozgatod akkor mindenaron beakarjak tamadni azt az egysegedet aztan ott kerketoznek vele, mig te hatulrol lovoldozod oket.
    Hat nem semmi. Elore futnak hogy visszarohanjanak a hatukat mutatva az ijaszoknak.
    Vegulis jo egy harmodor, de szerintem ilyen erovel a keszitok egy flaskat is a kezukbe rajzolhattak volna, mikor megiszak a csata elott a flaskajukbol a merget, mert ugysem gyozhetnek. Vagy eseteleg 10szer a csata elott mutatthattak volna a romai seregben elterjedt tizedelest parszor.
  • wallen
    Nem realism modos kép, mivel ott az egységek bal alsó sarkában I,II,III jelzi, hogy early, normal, vagy late az egység. Az egység méret meg medium. 4 ijász az 320 fő.
    És én még olyat nem láttam legnehezebb fokozaton, hogy a gép az összes emberét lelöveti a fal alatt :) Szokta csinálni, de csak azokkal, akik vissza tudnak löni. Olyat már láttam, hogy felraktam a a falakra az ijászokat, kiment elöször egy falanx a kapun, majd egy lovas, erre levonult a csatatérről.
    Szerintem Easy fokozta volt :))
  • zizzenet
    Őszintén szólva, hasonló tapasztalataim én nem tudom, és nem is akarom számértékekkel alátámasztani, de valami bizonytalan érzésem nekem is van. Valójában nem vagyok jó stratéga, a legtöbb esetben előbb-utóbb valahol elcseszem a dolgokat (CivIII-ban is volt már olyan, hogy egy rendkívül jó és felettébb domináns helyzetet sikerült egyetlen meggondolatlan, elhamarkodott és értlemetlen diplomáciai döntéssel teljesen szétzilálnom - mohóságomnak köszönhetően, természetesen). Nos, a taktikai része a játékoknak pedig mindig is gyenge pontom volt, ellenben nagyon szeretem.
    Szóval a csatákat Hardon játszom, és az a furcsa, hogy 90%-ban mindig megnyerem a csatát, pedig különösebben nem is taktikázom. Azt vettem észre, hogyha a csata előtti mérce nekem 50 vagy magasabb százalékot jósol, akkor mindig nyerek, ellenkező esetben már van, hogy vesztek. Szóval vagy gyengus az AI, vagy szerencsém van vagy tudtomon kívül valóban jó taktikai készséggel rendelkezem - legalábbis ebben a játékban.
    Mindenesetre igyekszem valamennyi csatát úgy felfogni, hogy "ez kemény csata lesz", utána a győzelmet meg önelégült mosollyal és izzadtnak vélt homlokkal könyvelem el. Ettől élvezhetőbbé válik számomra a játék. Kár szerintem az AI-val ilyen szinten foglalkozni. Én sem értek egyet azzal, hogy az év RTS játéka, ódákat sem zengenék róla (legfeljebb kisebb eprigrammákat böföghetnék), de azért szórakoztató.

(UI.: Jakuza, egyébként pont tegnap én is újra föltettem az EU-t, hogy egy kicsit stratégiázzak végre... Azzal csak az a baj, hogy egy csomó felhasználóbarát funkció hiányzik belőle, amitől kicsit élvezhetőbb és hatékonyabban kezelhető lenne, de ez nem ide tartozik.)
  • Pluskast
    Azok is jó játékok. Nekem A Crusader Kings a kedvencem de most várom a Hoi2-t.
  • Pluskast
    Sajna az nincs meg. Én most épp Liviusnak "A római nép története a városalapítástól" című több kötetes művét olvasgatom:)
  • [Jakuza]
    Mert ez nem a 300as seregrol keszult kep.
    De egy hulyeseg ha az ellen olyan ugyes hogy 50%al nagyobb sereggel mindossze 4 fos vesztesegre kepes.
    Amugy elmondom csak neked, hogy 160as sereggel 0 veszteseggel is sikerul egy 1500as sereget elpusztitani, mert ez az AI egy rakas szar.
    A size meretet meg Loal Janos a te teveszmed miatt majd 1ember/ egysegre fogom tenni, hogy a fergeteges Ai majd kielhesse magat.
    Csak az a gaz, hogy az ellennnek 300asara kell majd tenni, hogy eselye is legyen.
  • wallen
    Én is sokat nyomtam az Europe Universalissal - és klónjaival (a Hearts of Iron mai napig a kedvencem). De nem lehet összehasonlítani a kettőt, mivel ott a csatákat csak kiszámolja a gép. Olyan mintha itt autobattlét nyomnál folyamatosan. Ha itt is autobattléznál, akkor nagyjából megkapod az EU-t. Néhány plusszp pont ide, néhány oda, de nagyjából ugyanazt nyújtják.
    Ám itt van lehetőség levezényelni a csatákat. Az tény, hogy az AI várvívásnál szánalmas és mezei csatában sem brilliroz. De a realism moddal igazán élvezetes csatákat lehet vívni. A védekező jellegű várostromokat hanyagolni kell. Én spéci nagyon ritkán játszom le, mivel ha engem ostromolnak úgysincs a városban rendes sereg - csak TW-k , parasztok.
  • wallen
    Épp a minap olvastam ki újra :)
    Valamikor korábban úgy #1000 környékén én is emlitettem, hogy kötelező olvasmány
    De javalott még:
    McCollough: Róma első embere, Fűkoszorú, Fortuna kegyelteje, Cézár asszonyai, Cézár háborúja (Ez szumma 6000 oldal és pont Marius, Sulla és Cézár korát dolgozza fel)
    Graves: Én, Claudius; Claudius az isten
    Mika Waltari: Emberiség ellensége (Néro koráról)
    Ókori csaták, ókori hősők - Ez ifjúkorom kedvence volt, csak elveszett a sok költözködés során :( Antikváriumban sem találtam meg. Tényleg nincs meg valakinek, aki el akarja adni?
  • Snipa
    te figy a lol nem név? de ha te is ilyet szeretnel akkor furdsó jo lesz nem? jakuziba azt szokas tod ;)

egyebkent meg magadnak mondtal ellent, realizmben nincs hard fokozat szal! masik meg a kepen nem 300 embered van!

300 emberbe meg ugy fer 3-4 ijasz ha szar fokozaton normal size merettel nyomulsz! azzal meg nyomjad csak sok sikerelmenyed van :) lol

na csa furdösó hardoljál tovabb normalon ;)
  • [Jakuza]
    Ugyan Arnyvadasz eppen 30 napja azon ragodik, hogyan is lehetne kicsilezni ezt az eszes jatekot, es meg mindig nem jutott dulore vele, mert az ellen csapatai belerohannak a legsurubb nyilzaporba, igy aztan nem tudta meg mindig eldonteni a vadaszunk, hogy ez vajon milyen elterelo hadmuvelet lehet.
    Szegeny mar kezdem sajnalni, meg a vegen kart tesz a sajat seregeben, nehogy olyan konnyu dolga legyen.
  • Gábor
    Nagyon hullanak, és a leírással ellentétben a második-harmadik sornál mélyebbre nem jutnak. Azt hittem,h ezzel a súllyal a mező másik oldaláról kell visszaterelnem őket, akkore lendülettel mennek,de nem. :/
  • [Jakuza]
    Ezert kell kirohanni a varbol nehogymar veletlenul is lojje az a franya fal oket. :PPPP
    Vegul is ja ezzel aztan lehet az AI primitivseget ellensulyozni.
    Nehogymar a keszitoknek kelljen eszebe jutnia , hogy az ellennek inkabb biztonsagos helyre kelljen inkabb vonulnia ha lovik oket.
    +1 jopont a gepi AInak. :P PFFF
  • zizzenet
    Árvadász...uff. Nincs a gépemen "ny" betű...
  • zizzenet
    Óvatosan, Jakuza, mert jön Árvadász és levadász!
    (Baráti neki, nem hari.)
  • haxoror
    Sőt még íjászok se kellenek mert a falakon lévő tornyok automatikusan szétnyilaznak mindenkit :P
    Régi trükk és még van pár ehhez hasonló, nem kötelező tudatosan kihasználni...
  • [Jakuza]
    Biztos hamisitvany a kep is Loal Jani.
  • Snipa
    figy most nemazert de realizm 2.2 ben nincs hard fokozat! :) valami santit! de nagyon...
  • [Jakuza]
    Haha.
    Ide mar beszurtam kepet, hogy lehet 4 emberes veszteseggel 1600as sereget szetutni hard fokozaton.
    Kar erolkodni meg loalozni, mert en tenyekkel tamasztottam ala, hogy milyen szar a jatek AI-ja te meg egy szimpla LOA"L-lal.
    A neved mostantol fogva Loa'l Janos.

• Pluskast
    Bár Polübioszt vagy Liviust is érdemes olvasgatni:)
  • [Jakuza]
    Azzal is szar.
    Szar az egesz ugy ahogy van.
    Annyira primitiv az egesz AI hogy az mar fajdalmas.
    Azzal meg aztan megjobban ellehet a jatekot barmolni, hogy azzal probaljak a szanalmas AI-t egyensulyozni, hogy nullara redukaljak a beveteleket.
    Attol meg az AI szar, marad kar erolkodni.
    Jo hogy nem mar ne is kepezhessen az ember csapatokat, hogy valahogyan a gep is tudjon csatat nyerni.
    PFFFF.
    Csak az a gaz hogy ugy se tud ha kovara van az embernek, mert ott all a primitiv gep ostrom gep nelkul a var elott amibol lovik oket renduletlenul.
    Raadasul a varbol egy koron belul barmennyiszer kilehet tamadni es csak ugy hullanak az ellenfelek mint a rohadt gyumolcs a primitivseguk miatt.Tok poen, ajanlom mindenkinek hogy tamadjon ki az elso korben a varbol az ellenre, mert ugyebar a keszitok szerint egy kor kell egy battering RAM elkeszitesehez es igy az ellenfel ott fog toporzekolni az erodje elott, mindossze egy ijasz egyseg kell a falra es akar 100000 fos sereget is ellehet egy egyseggel pusztitani, csak meg kell oket allandoan a koron belul akarhanyszor tamadni es igy allandoan feltoltodik az ijaszok loszere.
    Rohely az egesz.
    Ezt nevezik az evtized legjobb strategiajanak.
    PFFFFFF
    Megyek inkabb vissza Europa Universalisozni, mert abban bar nincsen 10000 egyseg egyszerre a kepen de legalabb nem egy ilyen primitiv jatek.
  • Pluskast
    Wallen olvastad Kertész Istvántól a Hódító Róma című könyvet? Szerintem az egyik legjobb ilyen jellegű iromány. Marha olvasmányos. Én vagy 3-szor olvastam el
  • pedro870
    Lehetne majd szervezni pár gamespy-os multit, nem tudom milyen formában kéne ezt, esetleg van magyar rtw irc csatorna?