Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A felét a görögöktõl lopták 😛

Városomat még nem vették meg
Bentlévõ családtag vagy diplomata nem ad valamilyen védelmet? Ha megveszik a várost akkor a helyõrség feloszlik, átáll vagy csak kidobják a város elé?

ez logikus! 😊

hazamegyek aztan elokapom romarol szolo konyveim es utanaolvasok!

Egyebkent azt mindig csodaltam romaval kapcsolatban, hogy nagyon sok iszonyuan ertelmes es logikus dolgot talaltak ki! Nem veletlen, hogy a mai jog a romai jogra epul! Egyaltalan nem veletlen 😊
Több forrás is emlití.
De ezt úgy értsd, hogy a Mariusi haderõreform után. Elötte a sima római polgárokból álló sereg tagjaira ilyen megszorítás nem vonatkozhatott. A zsoldos seregnél a 15-20-25 (eltérõ) év szolgálathoz azonban ez is hozzá tartozott. A késõ császári korban már elnézték a tartósan egy helyen állomásozó légióknál a családalapítási kihágást, de azok is általában törvényen kivûli házasságok voltak.
Egyébként logikus. Sokkal könnyebben bevethetõ a világ bármelyik részén egy olyan sereg, aminek tagjainak semmilyen kötõdése nincsen.

Wallentinus

Vették meg diplomatámat is többek közt... Ezt elfelejtettem.
Le fog még más nép is fizetni hidd el. Nekem már volt szerencsém hozzá sajnos 😞 Gallok, Germánok, Spanyolok, Rómaiak is fizették már le csapatom, városom... Tehát az egyiptom nálad még csak a kezdet 😊
róma ellen!

esszeru hatarok kozott gondoltam a penzes dolgot!
egy heremtol siman megvalnek 1 milliardert! az nem gaz van masik :-)

naja...

de en azt se bannam, ha az ellenfel diplomatai ugyanugy pofatlanu minden egyseget lebribolnanak! Eddig a gamebol egyedul az egyiptomiak bribeltak engem senki mas!

Masik ha van egy fullos hasonszoru romai sereg es megbribolom, akkor igazan valami retorziot kaphatnek a senatustol vagy az adott romai csaladtol! Vagy
Csacsi
Azért ezek mégiscsak a családhoz tartoznak 😊)

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

rómaiakat vagy rómaiakkal? 😄

A farkadat és a golyóidat mennyiért hagynád hogy levágják?

nem volt szabad házasságot kötniük???

ezt hol olvastad? Én nagy róma történelem fan vagyok de més sose hallottam errõl! Ami persze nem jelenti azt, hogy nem így volt! :-)
mi volt az a szó ? az amik nem túl okosak történelem terén sem

Vagy mondjuk randomra megvehetetlen lenne a csapatok egy része mert kapna a vezér egy olyan trait-et pl. hogy a kapitány családját fosztogató germánok lemészárolták ezért immunis a germán diplomatákra vagy ilyesmi de a lényeg az hogy ne csak az összeg nagysága döntsön hanem legyenek helyzetek ahol a lepénzelés nem lehet megoldás

csak eggy semmi a masik senki akart lenni :-)
Hitlert a zsidók vették meg :-) õ kifejezetten nem jó példa...

Ha családról, hazáról van szó akkor semmi és semmi sem eladó. Minden másra el tudnék képzelni árat! :-)
Yossarian
Már megbocsáss, az alap angol szintbe egyáltalán nem tartozik bele egy stratégiai játék szókincse. Fegyverek, katonák, stb... Pontosabban volt szerencsém pár évig angolt tanulni, de nem találkoztam ezekkel. De olyannyira nem része, hogy a múltkor lusta voltam szótárban megnézni valamit és online volt egy olyan ismerõsöm, aki az USÁ-ban él már 5 éve, de fingja sem volt. Pedig egyetemen tanul. Tudom, hogy nem így és nem szó szerint ezt mondtad, de a hsz-od végére tett seggmutatós szmájlid kicsit felhúzott. Mindegy, no offense. Flame off.

Nieleen

húúú, tegnap este néztem a spartacust! még nem telepítettem idõhiány miatt a gémet, de azthiszem a rómaiakat fogok porig zúzni !😊

Frankie
Elõször azt olvastam Hiller 😊))))))

Mondjuk én is szívesen látnám, ha a köv peccsben adnának a bribe-ra x3 szorzót.

Szélsõséges példa lehet a nem megvehetõ emberre mondjuk Hitler, Cézár, a Pápa, Napóleon de a "hétköznapi" emberek között is példa lehet az anyák 99.999999%-a aki semmi pénzért nem adná el a gyerekét pl. szóval a pénz nem egy csodaszer amivel mindent el lehet érni...
Szerintem... 😊

A két arany még anyagárban is szinte semmi, kizártnak tartom hogy egy ember teljes évi megélhetését fedezni tudta volna belõle

"Nem lehet mindenkit megvenni"

Attól függ mennyiért nem lehet 😄

Engem pl. nem lehet. De 1 milliárd fölött már igen. 😊
Öreg szüleiket azért támogathatták 😊

"Pénz beszél, kutya ugat. Ez így lesz,míg világ a világ kortól függetlenül."
Nem lehet mindenkit megvenni

Na valami ilyenre gondoltam 😊

Wallentinus

Frankie
Na ja, meg a diplomaták fogyó eszköz voltak 😊 Ha nem jól sült el a tárgyalás, akkor könnyen egy fejjel alacsonyabb lett 😊

A helyes képlet:

http://web.inc.bme.hu/~csonka/csg/oktat/molmod/IMG00055.GIF
Miért lenne irreális? Honnét tudod mennyiben kerül egy kiló kenyér? Mellesleg a római hadsereg katonáinak tilos volt házasságot kötniük ergo nem kellett eltartani a családjukat.

Wallentinus

A játékban a bribe és az egész gazdasági rendszer irreális hiszen egyénre leszámítva egy paraszt zsoldja 1 évre kevesebb mint 2 dénár, na abból tartsa el a családját 😛
És mint írtam ha szembe jönne velem egy diplomata egy zsák pénzzel simán kirabolnám és mennék tovább hogy a várost is kiraboljam 😛

Ha igényes a magyar fordítás akkor mindenképpen nagyon jól jön. Személy szerint nekem még inkább a szívemhez növeszti ezt az amúgy is kiváló játékot. Andy neve meg garancia, mert sok magyarított progit amit õ (is) fordított nekem nagyon is bejöttek, pedig angolul is mindent értettem benne, de magyarúl még jobb volt.

Pl. a Morrowindhez is készül a honosítás (magyarítás olyan debil szó), jelenleg 61%-os és év vége elõtt kiadják ha minden jól megy. Angolul is jó volt persze, de szerintem így lesz az igazi 😊)) Vááá nagyon várom már! RTW honosítás talán november végére el is készül, ha nem is teljesen. Legalábbis én erre tippelek.
Ennyi erõvel a Vatikán edition lehetne latinul is hátha a Szentatyát is érdekli a game 😄

A levezetésed tökéletes példája annak, hogy hogyan kell áltudományos köntösbe bújtatni a sületlenségeket. Kicsit azért csavarhattál volna a dolgon - egy-két integrál egyenlet, mert ez a bináris logika nagyon alacsony színvonalú.

Egyébként ott tévedtél brilliáns levezetésedben, hogy Wallen én bug, illetve Árny és nem bug a helyes képlet a végén.

Tehát hamis és nekem van igazam

Wallentinus

egyebkent szerintem is, ha nyomhatjak a nepek sajat nyelvukon meg a spanyolok is akkor en is akarom a magyarral! :-)
Az angol a világnyelv és igen is hasznos legalább alapfokon mindenkinek megtanulnia aki valamilyen szinten számítógépekkel és internettel foglalkozik mert sokmindenhez nincs/nem lesz magyarítás és a nyelvtanuláshoz pl. az ilyen játékok is remek alkalmak lehetnek.
A saját nyelv ápolása IS fontos de nem zárja ki az angol elsajátítását.

Szerintem... 😊

most ez kettes számrendszer? :-P
Ezek meg hogy kerültek ide???? (Katakraft lovasok)

Mégsem kellett volna beszólni a briteknek...

van benne latin,de azt sem meg az angol foritását sem mindig értem.
Föleg az alea iacta est-nek!!!

merthogy az tuti nem kockás forditás!!!!

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Frankie
mondjuk milyen lenne, ha LATIN lenne a program alap nyelve!

Na az tényleg hozzátenne egy kicsit az általános mûveltséghez. Hmmm. Nem is rossz 😊

Én tudok valamennyire angolul,de azért jobban szeretem,ha egy játékot teljesen megértek.
Itt pl csak a cimszavakkal vagyok rendben,hogy éppen mi történik.Elég sok fejtörét okoznak,ezek a speciális szavak amik a játékban vannak,ugyhogy jo ha van magyaritás.
És ha az amcsik angolul a németek németöl a franciák meg franciául játszanak,akkor had engedjük meg már magunknak azt a kis luxust ,hogy mi meg madzsarul játszunk.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Frankie
beteg

Frankie
Az elõzõ az ált véleményem 😊

"Kérlek, vélemenyedet bírd angolos távozásra ebbõl a fórumból."

Azt majd én eldöntöm 😊

Bizonyítási tétel:

wallen értéke 0, mert a bribe-bal nem ért egyet
árny értéke 1, mert egyetért a bribe-bal

wallen = 0
árny = 1

a bug értéke 1, mert létezõ
a nembug emiatt triviálisan 0

bug = 1
nembug = 0

igaz esetén: igaz értéke = 1
nemigaz esetén: igaz értéke = 0

egyenlet levezetése:
wallen féle:
bribe = bug + wallen

árny féle:
bribe = nembug + árny

ebbõl

bribe = 1 + 0 = 1 /tehát igaz
vagy
bribe = 0 + 1 = 1 /tehát igaz

a bribe értéke mindkét esetben 1 tehát nem bizonyított, hogy rossz lenne a bribe játékban szereplõ értékspecifikus tényezõje. 0 érték esetén nem lenne igaz a bribe, tehát akkor hamis lenne, azaz wallen-nek lenne igaza.

akkor most kinek van igaza? 😄
Frankie

Miért jó a magyarítás? Mert szép magyar anyanyelvünk van...
Aszondod, nyelvgyakorlás. Mondok valamit. Az volna a jó, ha olyan fordítások készülnének a játékokhoz, amelyek egyrészt nyelvtanilag és stilisztikailag helyesek, másrészt viszonylag gazdag szókinccsel készíttetnek, mondjuk amolya Micimackó-Karinthy viszonylatban. Miért? Mert a nem kis mennyiségben elõforduló barbárok, akik a saját anyanyelvükön sem képesek értelmesen kifejezni magukat, a helyesírásuk a nyolc általános kétségességét is felveti, legalább akkor olvassanak tiszta magyar szót, ha tanulás vagy könyvforgatás helyett a játékokat nyüstölik. Persze, amennyiben ebbõl a kategóriából tényleg sokan szeretnek játszani.
Szóval, elvonatkoztatva a játék magyarításától, általánosságban szeretnék kirohanni az "angolt nem ártana, mert az úgyis mindenhol kell" elv ellen, mert a magyar nyelv ápolása éppoly fontos feladatunk. Grécsy tanár úr most talán fiává fogadna, Kazinczy pedig egy ezredmásodpercre megpihent a sírjában, de már forog is tovább. Kérlek, vélemenyedet bírd angolos távozásra ebbõl a fórumból.

A 37500 dénár csak a családtag miatt lett olyan magas, mivel az 2-3 szorosára növelheti az árat amellett, hogy önmagában is 5-10k. Amiatt bugos, mint korábban is írtam, hogy matematikailag el van baszva. Ezért fölösleges vitázni róla. Én tudom matematikailag bizonyítani állításomat, te meg nem 😊

Wallentinus

Frankie
Nem ezt mondtam. (és nem így ugye)

Ehhez a programhoz nem kell Shakespeare-i nyelvtudás, elég egy minimális szint, mégis itt nyavajog a sok béna, hogy magyarítás.

Megsúgom, hogy az élet igen sok terültén szükséges az angol nyelv ismerete, mert akár tetszik, akár nem ez a "közös nyelv". Itt van 1 lehetõség, hogy a magyar fiatalság kicsit hozzátegyen az amúgy siralmas nyelvtudásához, de nem, nekik magyarítás kell..

Aztán diploma elõtt meg jön a pánik, hogy azért nem tud záróvizsgázni, mert nuku nyelvtudás.

Aki pedig beszél 3-4 nyelven annak minimális energiák bevetésével meg kell tudni tanulni angolul 😊

Magyarítás van a programhoz? 😊)

Bribe azért elég jól ki van találva. Van úgy, hogy egy város 100.000 denárba is belekerül, vagy többe. És azért az már elég szép összeg. Én a spanyoloknál csináltam sok bribe-ot, mert nem volt ütõképes seregem (egy darabig) amit átdobhatok oda. A Juli-Bruti harcok meg lekötötték a fõ seregeimet.

A spanyol csapatok közül pl. az egyik 37.500 denárt kért ami szintén nem kevés. Bár a játék vége felé elég jó bevételi körök vannak, de azért szépen viszi ez is a pénzt. Az is tetszik, hogy a komolyabb épületek is jó drágák, és ha az ember elkezdi építeni ezeket, akkor még a körönkénti 50.000 dénár is olyan hamar elfogy, hogy na😊 Persze volt ennél több körönkénti bevételem is, nemzettõl függ kinél mennyi.

Mikor a spanyoloknál ténykedõ diplomatám meghalt (idõs volt szegény), akkor utána elefántokkal "tárgyaltam". 😄

Kérdezte haxoror jó régen: Gibraltári szorosnál át lehet menni és feljutni a britekhez? Válasz: Természetesen igen!

Hülye spanyolok amilyen kicsik olyan tetrabrutális flottájuk van. Azt bírtam mikor, Karthagóval játszva (bár ezek az írásaim is errõl szólnak) hirtelen figyelmes lettem arra, hogy a Karthagó városom melletti határvonal külsõ széle már nem kékes, hanem barnás. Mondom jé, ez hogy lehet? Aztán leesett a spanyolok a szomszédaim lettek és kinyomták a numidokat 😊

Onnan volt fura elõszõr, hogy a hajón érkezõ kereskedelem nem jött a Palma alatti észak-afrikai numid városból. Eltünt a szagatott vonal és a hajócskák. Na mondom magamban ezek mit tettek? Mivel nem volt felfedezve az a rész, a határmesgye színérõl jöttem rá a turpisságra. Aztán spanyolok kiverve onnan és numidok vissza. Cool!
Yossarian
Az ilyeneknek kell a magyarítás, hála Timuréknak, lesz is.
Amilyen csõlátó vagy, csak magadból indulsz ki. :-/

Nieleen