13587
  • Csacsi
    Fogalmam sincs, de azért lekicsinyíthetnéd legközelebb a képet.
  • Yossarian
    meg némileg csökken az elegédetlenség is.
  • Grrrrrrr
    Lóvé... Meg növekszik azoknak a városoknak a népessége, ahol kormányzód van.
  • Realtibi
    a rabszolgaszerzes mire jo
  • Yossarian
    Ha 2 irányból támadsz valakit, akkor előfordulhat, hogy nem tud semerre elmenekülni. Olyankor az uccsó emberig harcol és bizony komoly károkat is okozhat. A te bekerített seregednél jól láthatod az ilyet, mert megjelenik egy kis halálfej ikon az ilyen egység kártyáján (vagy mi az a bigyó ott alul:)
    Az ellenség tábornokán kívül más egységet nem is szeretek így bekeríteni...
  • dronkZero
    Én is egyiptommal nyomulok épp, már 20 éve csak rabszolgaszerző háborúzok... Nagyon jó a fullosan kifejlesztett sereg... Az íjászaik nagyon táposak.
  • Grrrrrrr
    Háát nem tudom... Az INDEX-en mesélte valaki, hogy a Realism móddal játszva hátbatámadott egy gall csapatot, mire azok megfordultak, és két irányban harcolva nagy veszteségeket okoztak. A gallok és általában az ilyen típusú népek rendezetlen gyalogos (lovas) harcmodorral harcoltak. Azonkívül, hogy raboltak, és kissebb római csapatokat elkaptak, igazán komoly eredményeket nem értek el. Vencingetorix volt az egyetlen, amelyik fegyelmezetnek volt mondható. De az alvezérei már nem, így ki is kaptak. Szóval egy gall csapat nekem ne legyen ilyen hiperfegyelmezett egység. Legalábbis a légókhoz képest ne.
  • Grrrrrrr
    Most nézem: Hogyhogy 289 BC? MODosítottad?
  • Grrrrrrr
    Lehet, hogy kihalt a család.
  • Magic Boy
    Melyik népet ajálljátok egy kezdőnek(én az Almenius-okkkal szemezek!)?

Itt miért kaptam ki?

Televagyok várossal a görögöknekcsak hajói és dilomatái vannak és mivel minden városomban 200 fölött van a katonaság+kőfal így várost se vesztettem!
  • Apache00
    Az a baj, hogy nem látom, hogy hogyan néz ki neked és mit csinál.
    Nekem annyi volt, hogy miután leszedtem azt a windows update-et, elindult a modswitcher exéje. Elötte még kitömöritettem az Abumodot és a modswitchert is a rome fökönyvtárjába. Miután elinditotta a modswitchert, az látta a kitömöritett AbuRoman Textures.rmd file-t, és ott importálva is volt benne. Azután már csak annyit kellett csinálnom, hogy ott megnyomtam az installt, és elvileg (de sztem gyakorlatilag is) felrakta a játékba (vagyis az rmd file tartalmát a megfelelö helyre pakolgatta) Csak aztán sajna nem tudtam megnézni, met lerohadt a játék
  • Apache00
    Na szép, én már nem is kapok
  • Apache00
    Hú de jo, akkor meglesz a vasárnap esti proramom :)
    De jo hogy ezt irtad, különben biztos nem tudtam volna rola, pedig ez az egyik kedvenc témaköröm
  • Yossarian
  • Fritz Von...
    LOÁL!
  • Yossarian
    uhh, de hülye vok:) Hogy nem láttam hogy _vasárnap_? :)))
  • Yossarian
    basszus, jó későn olvastam a postodat :(((
  • Yossarian
    milyen ügyben?
    Amúgy sztem mindenkihez. Aki itt van és tudja a választ, segíteni fog. Persze mindenki jó néven veszi, ha az alul lévő keresőt használod kérdezés előtt, mert a gyakran feltett kérdésekre már immunis a társaság...
  • haxoror
    Vége a veretlenségemnek
    Volt egy családtagom akihez a béna retinue-ket begyűjtöttem a többitől, a traitjei amúgy is nagyon bénák voltak (unrest, szar mezőgazdaság stb.) szóval csak arra használtam hogy a keleti bazinagy tartományaimban jelzőtornyokat állítson.
    Erre szinte a semmiből felbukkan egy örmény csapat és a szövetséget felrúgva körbekergette egész Tribus Alanin, legalább 7szer választottam a megfutamodást (nem tudtam hogy csatavesztésnek számít) aztán meguntam és csórikámat a hősi halálba küldtem :P
    Buzi örmények, tudtam hogy ki kellett volna írtani őket már a legelején! Elszúrták a hobbimat! :P

Hah, teljesen le vagyok lombozva.
    Ez így már uncsi, az összes alapító város fullon van persze minden katonai épület lebontva és persze a gagyi infrastruktúra és a hatalmas távolságok miatt folyamatosan lázadnak, a megrendszabályozó horse archer seregeim (2 kör alatt felhúzott 600 dénárba kerülő 1 szintű muster fielddel már retrainelhetők) már aranysávosra mészárolták magukat a saját rebel parasztjaimon és még csak nem is tudják hogy igazi ellenségei is vannak messze nyugaton Szkítiának :/
    A nyugati barbár népek nulla kihívás, leálltam a terjeszkedéssel hogy legyen idejük a normálisabb egységeik kifejlesztésére de nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy számítottam. A juliik nem terjeszkednek de most már sok esélyük nincs is rá mert a gallok hihetetlenül kinőtték magukat, bedarálták a hispánokat és a britteket és övék egész nyugat-európa gondolom azért mert a dákok és a germánok a szánalmas szövetségükkel engem próbáltak leállítani és közben elhanyagolták a nyugatra hódítást. Most már nekik is végük mert én hiába hagyom békén őket a gallok (mivel nyugat az övék), feléjük fognak terjeszkedni. A görögök lenyomták a macedónokat és Pontust, ekkora hátországgal nagyon hosszú ideig fel tudják tartani a Brutikat akik képtelenek stabilan megvetni a lábukat a kontinensen. A numídiaiak elfoglalták észak-afrikát és elképzelni se tudom hogyan de folyamatosan kirugdossák a Scipiket Egyiptom kiütötte a szeleukidákat és lassan vagy a görögökkel vagy a numidokkal ütközni fog, persze az is lehet hogy engem támad meg mert a perzsák utolsó két tartománya után már közös határunk lesz.
    A trákokat én foglaltam be mert pofátlanok voltak :P
    Az örmények jól elvannak a minuszos alap két tartományukban, nem hittem volna hogy meg mernek támadni, életben akartam hagyni őket bár már nem is tudom minek.
    A Headhunter - NobleWomen kombó simán überelt mindent amivel csak találkoztam, olyan szinten unalmassá teszi a csatákat mint Carthagoval az elefántok.
    Az eredeti terv a teljes térkép megszerzése volt és mostanra nyilvánvaló hogy meg is lehet csinálni de a tökömnek van kedve minden második csatát lázadó parasztok ellen vívni és a világpolitika se úgy alakult ahogy én szerettem volna, egy erős Rómát akartam térdrekényszeríteni, hát ez nem fog összejönni.
    Egyelőre hagyom a francba az egészet és inkább elkezdek egy szeleukida vagy karthágó kampányt szigorúan elefánt nélkül, a phalanxok és a gyalogos harcmodor üdítő újdonság lesz a nagy lódobogás után
  • Fritz Von...
    FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!!!!!!

Vasárnap (november 14.-én) a Discovery Channelen este 21:00-tól 3 óra Rome: TW téma lesz.

21:00 Karthágó pusztulása 1. rész
    22:00 Karthágó pusztulása 2. rész
    23:00 Hannibál

Kötelező néznivaló mindenkinek!

• Fritz Von...
    Hát én Egyiptommal nyomulok tovább. Eddig ez a legjobb kampány. Bár az tény, hogy ugye az elején ismerkedés szintjén csak mediumon kezdtem a rómaiakkal.

De ez kurvajó. Vannak nagyon nehéz csaták is, meg most mintha a gép is kicsit bekeményített volna.
    Numídia kipurcant. Nyugaton a fő ellenfelem Karthágó. Folyamatosan hozza a seregeit. Van, hogy két kör alatt két tök más serege ostromol. De most egy olyan pofonba szaladt bele, hogy remélem, megrendül. Megtámadott, a városomban volt 6 egység Ptolemaic bowmen, két Native axemen és egy katapult. Neki meg volt egy 450 fős és egy 2300 fős serege. De ezt az ostromot úgy úsztam meg, hogy nekem kb. 50 emberem veszett oda, neki meg 2145.

Na de emellett észak - északkeletről a Seleucid birodalom is basztat. Hasonló nagyságú sereget hoz mindig, bár kicsit ritkábban. A pátrhusokkal most béke van.

Megszereztem 3 várost, egyet Karthágótól és kettől a szeleukidáktól. Ja és Cyrene is megvan, ezzel nyiffant ki Numídia. De ez nagyon jó kis kereskedelmi városnak néz ki. Még csak 6000-es méretű, de körönként 800 pénzt hoz...

Egyébként a Ptolemaic heavy bowmen nem annyira nagy szám. Igaz, hogy elég nagyot sebez, de kevesen vannak. A sima mezei archereim 200 fős méretük miatt erősebbek.

Megyek védekezni. :)
  • Magic Boy
    Kihez fordulhatok segítségért?
  • haxoror
    Szóval szkíták megint :)

Jól halad a kampány, csatát nem vesztettem még mindig és lassan de biztosan elkezdtem terjeszkedni is.
    A ScythianNoble - ScythianNobleArcher párosra alapoztam a hadsereget mert a gép is ezekkel szivatott de előkerült néhány probléma, nevezetesen hogy mindkettő nehézlovas és verytired/exhausted állapotban szinte nullázódik a sebességük :(
    De megvan a megoldás: hadseregreform by Me :)
    Az Api szentélyekben képezhető HeadhuntingMaiden - ScythianNobleWomen páros könnyű lovas és a good morale leírás ellenére inkább excellent morált adnék nekik mert sokkal jobban bírják a strapát ráadásul a Headhuntingok bónuszt kapnak páncél ellen és jobban írtják a nehézlovasságot mint a Nobles mert azok amúgy is inkább gyalogságra jók (és én nem arra használtam őket).
    Hogy legyen üröm is az örömben a szkíták egyetlen lehetősége a törvényességre és az eszellősen nagy korrupció visszaszorítására a Papay szentély így ha pénzt is akarok látni akkor csak minden 3-4 városban építhetek Api templomot :/

Esküszöm ez a legállatabb nép, a férfiak a Tavern-ban söröznek miközben a nők harcolnak helyettük
  • badoer
    1 cden meg az pontosan?hulye vagyok hozzá.koszi
  • badoer
    koszonom
  • Yossarian
    Az ízinél jobb az #Iamloosercheatergiveme50provinceandRome :)
  • Yossarian
    a múltkor egy gall várost ostromoltam. 800 fős Brutus sereggel támadtam 500 gallra. Nagyon komoly csata volt, folyton váltakozó kilátással. Nem akartak elfutni. :-o Nagynehezen megnyerem, kényelmesen hátradőlök, zsibbadt lábamat kinyújtom... És szépen rátettem az elosztó kapcsolójára. Gép kikapcs. Aszittem megüt a guta.

Újra bekapcs, ostrom újrajátszás. 3 próbálkozásból 3* kikaptam Volt olyan, hogy a főtéren állt kb 80 gall harcos és megfutott előlük 300, minden téren jobb katonám. szal ez az agyon modolás már kicsit idegesít :)
  • JLH Fans
    én meg azt hogy moddal jatszanak legnehezebben visszatöltés és pause nélkül.
  • Yossarian
    jogos...
  • Yossarian
    dehogy
  • Fritz Von...
    Szerintem meg az, ha nincs hadvezér. Sőt sereg sem...
  • haxoror
    Meg azt is már egy csomószor írtuk hogy a kampány megnyerése után NEM lehet mindenkivel mert egyes népek (Armenia, Pontus stb.) CSAK a moddal válnak játszhatóvá
  • Grrrrrrr
    Más fórumokon néhányan túl könnyűnek találták a csatákat, még a legmagasabb fokozaton is. Nekik a hadvezéri kameramódot javasoltam. Szerintem sokat nehezít.
  • JLH Fans
    Jah hát igen easyn nagy hőstett......
  • zizzenet
    badoer kolléga, hallga szavam. Amikor telepítetted a játékot - mert felteszem, te sem vagy kiválasztott, akinek telepítés nélkül fut a játék -, biztosan kérdezett valami Media Player 9-cel kapcsolatosat (futásidejű, azaz runtime cucc, ne is törődj vele, mi az pontosan). Ez biza kell neki, mint egy falat kenyér. Add meg neki a boldogságot, az 1. CD valamely beszédes nevű alkönyvtárában külön megtalálod, klikkelj ott egy duplát. Meglátod, ahogy a cipő a pasztát, a játék ezt a gondoskodást nagyon meghálálja.
  • Magic Boy
    Ez tetszik nekimentem 25 lovassal 252 Gaul-nak és én 233-at öltem ők meg 1-et a gép szerint hősies győzelmet arattam!
  • Fritz Von...
    Ezt a BF topicban úgy oldottuk(ták) meg az illetékesek, hogy baszott nagy HELP felirat villogott a tetején, ahol BFhelp.try.hu-ra mutatott a link. Tök hiába.
  • Fritz Von...
    Ez szép volt. LOL!
  • Grrrrrrr
    Ezt most komolyan kérdezed?
  • badoer
    sziasztok.olyan gondom lenne hogy mikor megnyitom a játékot akkor sz eger kuzorral barmerre megyek ott marad a nyoma vagy mi.vegul az egeszképernyo tele van vele.mért csinálja ezt?