Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi nem nagy szám benne? Gyakorlatilag a Selyem-út a birodalmon megy keresztül (pénzgyi prob nem nagyon van), legbrutálisabb gyalogos és lovas egysége is neki van, a rómaiak nem piszkálják idejekorán. Mi kell még?

Úgy örülnék, ha Antiochiaból nem 10 kör kellene ahhoz,hogy egy flottám átdobja Carthagoba az új parancsnokot...😞
Egyébként mi a fenéért van az,hogy 6 új családtagomból hat hasznavehetetlen, mert könnyû megvesztegetni, nem ért semmihez (kormányzás), nem bír az emberekkel (+2 unrest-es trait)??? Pedig scriptorium mellett nevelkednek 😞

egy kiegeszito mod a realizm 2.2 hoz:

Tired for alot of battles in high difficulty levels? its one solution, increased the units prizes for 3, mercenaries also, all in the good Realism 2.2 mod, please make a copy of your original files, enjoy.

ha jol ertem az egysegek es zsoldosok erteket meg3szorozzak!? :-)
Igy nehezebb sereget csinalni kevesebb utkozet van nagyobb feleloseggel!
Ha már urban barakkod van, akkor még lehet auxilia-t képezni? Az az egyetlen lándzsása a rómaiaknak, de úgy rémlik,hogy a végén már nem lehet. Vagy csak rosszul emlékszem. Végülis mindegy, mert az annyit ér egy lovas csapat ellen,mint halottnak a csók.

A szeleukidák tényleg baromi erösek,csak végre el kellene jutnom oda,hogy tudjak gyártani valami sereget,mert még mindig azok a szal militiák alkotják a védelmem gerincét.Kb 10-15 kör mire felépitek 1 városban 1 házat ami alapbol 3 kör!!!
Iszonyat mit müvelnek velem 3an😞((
De eddig kitartok,már csak el kellene érjem,hogy valamelyik tüzszünetet kössön velem,mert ez igy nem jo,hogy most már 5 városomat ostromolják.
Én hülye meg azon gondolkodom,hogy nyissak-e a perzsák ellen egy ujj frontot😊))
Ott 1 város 100%osan menne elfoglalásra,mert csak 1 egy csatam eastern védi semmi más.Viszont nem akarokmég 1 néppel háborut.
A köcsög numidiaiak ,meg háboruban vannak az egyiptomiakkal,de nem akarnak nekem segiteni ellenük.Hülye AI.
Játszottam kb 5 orát és semmi elörehaladásom nem volt eddig.pénzem semmi sincs,mivel folyamato sotrom alatt vagyok.Kb körönte 400-1600 között kapok ami ugye kapásbol elmegy az elözö csata veszteségeinek potlására.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Nagy felbuzdúlva kipróbáltam én is a szeleukidákat.Nos nem tudom annyira nem nagy szám ez a nép habár hozzátartozik hogy nagyon szeretem a római családokat, egyedül még Scipi ház maradt még talonban csak ki akarok próbálni másik népet is.

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Apache00
Remélem a következö patchben orvosolják azt, hogy egy körben többet lehessen haladni az egységekkel, mert ez igy nevetséges. (simán lehetne a duplája) Sztem ez fontosabb lenne mint a bribe kérdés, de tény azt is meg2,vagy3-szorozhatnák

Apache00
Ja, ez télleg igy volt.
Az más kérdés, hogy egymás között azért buzultak rendesen, meg nem igazán kimélték az elfoglalt települések asszonyait (bár ez utobbi minden háboruban igy van)

A tüzesnyíl csodákra képes még a veterán csapataim is gyakran bepánikolnak tõle :/

Apache00
Ezt persze ugyanugy el lehet játszani a gallokkal és a germánokkal is, csak kell nekik egy kis áldozatot vállalniuk.
De hát a történelem folyamán mindig is voltak, akik nagy áldozatokat vállaltak a gyözelemért cserébe 😊)

Apache00
A romaiak saját lovas egységei még egész türhetöen helyt állnak az ellenséges lovasokkal szemben (természetesen itt nem a könnyülovasságukra gondolok) Azokat kell ellenük küldeni, még mielött az ellenség lovasai becsapodnának a romai gyalogságba, aztán mig a romai lovasság feltartja ez ellenség erösebb lovasa egységeit (mondjuk a szeleukidákét), addig a romai lándzsás egységekkel oda kell rohanni a támado lovasaihoz, igy akkor már könnyebben leszurkodják öket. Vagy feláldozva egy-két egységet (mondjuk light cavalrykat) föltartod az ellenfél lovvasságát, közben meg jol megszorod ijjászokkal

A romaiakban az a baj,hogy nincs tul jo fegyver lovasság ellen.
Nem azt mondom,hogy abazi nagy páncélok nem védenek,de nem hentelik fel ugy a lovakat mint egy phallanx.

Mondjuk ez a helyzet a gall,britt ,germán részen is,nincs ami megfogja a lovasrohamot.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Nem mintha használnám õket, én imádom a falanxot, taktikám szerves részét képezi a lándzsafal. Rómainkál pont a jó lándzsás osztagot hiányoltam.

elit íjász tényleg nincs, de a mozgó bástyák több,mint elég kárpótlás!

Nincs elit ijászuk

Ez nagy hátrány multiban azonos értékû seregnél

Jah egyébként tegnap játszottunk pár partit és nagyon érdekes volt az egyik. A végén kicsit elszakadt egymástól a két gép. Én vívtam egy csatát, a haver egy másikat és a replay egy harmadik verziót mutatott.

Tök jó volt.
Mondom TSen: Na végre megfutottatok!
Erre õ: Mirõl beszélsz itt küzdök egy falanxoddal.
Mondom: Nálam már vége - nézegetem a záróstatisztikákat!
Aztán kipipáltam/kiléptem
Erre õ: Mivan kiléptéptél? Unresolved lett a csata
A Replayben a végének semmi köze nem volt, ahhoz ami nálam, vagy nála történt.

Nem ezt javították az 1.1-es peccsben?

Wallentinus

Nekem ugy tünik jelenleg a legerösebb fegyverem a szekér,mert az etarolja az összes gyalogost amit lát.
18 szekérrel letaroltam 240 eastern infantryt😊)

Mivel ha disbandolsz akkor nö a lakosság😊)

Örményeknek és Numidiaiaknak is van légiósuk 😊

A csapatok disbandja növeli a squalorszintet a városban :/

Most már biztos vagyok benne, hogy a szeleukidák erõsebbek, mint bármelyik másik frakció! Cataphract, Armoured Elephant, Silver Shield Legionnaire (igen, van légiós kohorszuk!!), ostromgépbõl csak onager, de az elég, Companion Cavalry, Silver Shield Pikemen. Egyszerûen nincs olyan had, aminek ne verne oda kegyetlenül!

Ment privi

Az szóljon hozzá, aki nem tud angolul és LUSTA is megtanulni 😉

Wallentinus

Mert te még örülsz is neki, hogy bõvül az angol szókincsed 😊

Wallentinus

Nem

Nem értem, miért?

\"Hard to see, the dark side is.\"

Nem esett le, mi?

Pont neked nem kellett volna reagálnod 😊

Wallentinus

Diplomatákkal az elejétõl kezdve muszáj az ellent megvesztegetni, különben hódítani képes hadtested nem marad, ezért kell az elején nagyon rámenni a partvidéki városokra. Ja, és rabszolgákat szedjed nagyon! Antiochiában legyen csak kormányzód, hogy minden rabszolga oda menjen. A Levy Pikemenekkel már sokkal könnyebben fogsz boldogulni, õk nem futnak annyira. És zsoldosokat is vegyél fel,hogy minél nagyonbb sereged legyen hódítani.

Személy szerint elindultam délnek, a 24. körben kitapostam az egyiptomiakból az utolsó szuszt is, mert
1. nagyon jó helyen vannak
2. csak partmenti városokat akartam az elején a ker miatt
3. ha rám nõnek nagyon húzósak lesznek.
Amíg ûztem õket, addig egy kis expedíciós hadtest 3-4 egységgel agyoncsapta a két rebel települést Szeleukiától délre. Innentõl kezdve nem volt versenyképes szomszédom, mert az északiakkal szövetségben voltam. Persze hátba támadtak, de a dolog nem izgatott. Sardisból kiindulva elfoglaltam Halicarnasszoszt és Pergamomot, míg egy kis flotta rámászott Rodoszra. Mivel jórészt partvidéki városaim voltak, a bevételeim nagyon megugrottak.

Kezdheted írni

Nah, ahogy olvastam volt szó a magyarításról. Ehhez kapcsolódóan annyit mondanék csak, hogy nem tanulok (és nem is tanultam) még angolt, valamint a Total War sorozat korábbi tagjaival sem játszottam még. Sokan viszont azt mondják, hogy könnyen meg lehet érteni a játékot. Hát meglévõ angol tudás birtokában biztos. Nekem, amikor az elején kipróbáltam magam egy csatában, rögtön megtettszett a játék. Aztán jött a menedzselõs rész, amit az elején magyarítás híján alig-alig értettem (nem is beszélve a bevezetõ történetrõl, meg az egyéb átvezetõ animációkról, amikben azért elõfordulnak elég gyakran olyan kifejezések, amiket alap angol nyelvtudással nem igazán lehet megérteni). De a játék kedvéért (gondoltam megér ennyit) elõvettem a szótárat, s ugyan beletelt egy kis idõbe, de megkerestem egyenként az ismeretlen szavakat. A játék menedzselõs része ezek után persze már nem tûnik bonyolultnak (sõt angol tudásom is bõvült😊. Ennek ellenére, ha a magyarítás felõl érdeklõdik valaki, szvsz nem kéne rögtön elküldeni, hogy ne nyavajogjon, hanem tanuljon meg angolul. (nah jó ilyen azért még nem hangzott el😊

\"Hard to see, the dark side is.\"

hzsolt
Hát akkor miattad nem tudok én a szkítákkal haladni! 😊)
Eddig békében voltam a pártusokkal, erre nekem jöttek egy ezres sereggel.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

TI milyen verzióval játcotok realism vagy sima ?
Mert én simaval nyomom nincs fent a realism de veryhard/veryhard ba nyomom egyiptommal semmi ellenállást nem tapasztaltam megyek elõre mint egy gép lépésrõl lépésre
Akkor ragadd meg a remek alkalmat és foglald el Susa-t bár jobb lett volna az elsõ 5 körben megtenni és sokkal simább 30 éved lett volna 😄
Ha Arsakia is megvan akkor keletrõl fedezve vagy a pénzed is több lesz. Numidiával meg szövetkezz és uszítsd õket egyiptomra
Szerintem... 😊

Én rodosért fizettem anno 750.000-et😊)
A genyok nagyon nehezen akarták ideadni😊))

A seleucidákkal,hogy a francba kell játszani???
very hard/very hard kb 30 évig birtam a 4 frontos háborut,mert levertek a francba.

Hard/veryhard aránylag jol állok,de egyszerüen nemtok támadni,mert folyamatosan 3 váram van ostrom alatt😞((
Teljesen kész vagyok.Ezekkel a szar milita hoplitákkal egyszerüen KIN a védekezés!!Ráront egy csapat lovas szemböl és szétverik a hoplitáimat😞(
Még a wallhack sem segit elörébb a gyözelemben😞((
Iszonyu még csak 20 évet játszottam le,de már van 32 gyöztes csatám meg 10 vesztes😞(
Annyi szerencsém van,hogy most a perzsák rámentek a szkitákra ugyhogy nem engem cseszegetnek.
De a másik 3 nép akkor is nyomul ezerrel.Lassan elkészül azért az elsö kövár ami eléggé elösegiti a gyözelmi feltételeimet.De nagyon nem vagyok benne biztos😞(

Eszik a fizetésébõl 😛
A világ legnagyobb hülyeségeinek egyike a "Mindenkinek megvan az ára" szöveg, ezt azok találták ki és fõleg azok mondogatják akiknek tényleg megvan az áruk és ez az ár ráadásul olyan alacsony hogy ezeknek az embereknek a megvesztegetése nem egy mi-lenne-ha hanem egy már megtörtént esemény...
Ha neked lenne igazad akkor ezt a szöveget most jobbról balra írnám magánhangzók nélkül 😛

Yossarian
tõlem Capua-ért több mint 200.000-t kértek a Scipiók...

Nieleen

Lehet, hogy nem bug, de
A kutyák kezelõi az egységek és azok mozognak alakzatban. A kutyák az egyébként mindenkire kötelezõ alakzattól függetlenül. Olyanok, mint a önirányítõ nyilvesszõk, amik ráadásul a célpont eltalálása után tovább mennek. Csata végén ezért tapasztalható, hogy a kutyafalka egy pontra rohan, majd onnét csillag alakzatban szét. Ez mondjuk látványos csak éppen jelzi, hogy nem olyanok, mint a többi egység. Az egyedi viselkedésüket jelzi, hogy nincs moráljuk. Az elefántokat azért meg lehet futtatni - mert ugyanazok a szabályok érvényesek rájuk, mint bármelyik más egységre.
Valószínûleg, mint érdekes fícsört rakták bele - valószínûleg mondván hamár a disznókat megcsináltuk, akkor használjuk fel másra is a motor ezen részét. Csakhogy míg a disznók csak ijesztegetnek ezek esznek is. Sõt páncélozhatóak is 😊
Oké nem bug, hanem szimplán el vannak b...a

Wallentinus

Megvettem Spártát brutii-éktól, a Szenátus állatjai azt mondták,h adjam vissza tíz körön belül. Szted visszaadtam? 😉

Tudok olyan összeget mondani, amiért bármit elárulsz. Én is szeretném hinni,hogy van amit nem lehet megvenni, de ez egyszerûen nem így van. Az elvek embere is kell egyen valamibõl!

Lásd: Gladiátor /az igazi/ elsõ tíz percében a küldött érkezése 😄

Vezesd le kérlek a "bug-tételt", mert eddig nem gyõztél meg.

Szó volt arról hogy akinek megvan a kézikönyv, beszkenneli. Abból nem lett semmi?
3x vagy 5x nagyobb vesztegetés meg irreális méreteket öltene! 20000-et fizettem már rómainak, hogy egyedül áljon át csapatok nélkül, ami azért egy kisebb frakció egy körös bevétele!

Yossarian
Háááát... már meg nem mondom mi volt az a szó... Viszont az illetõ nem ami, hanem magyar. Csak kint él már lassan 5 éve. Oda jár egyetemre is. De ne offoljunk tovább 😊

Nieleen

dr Kotász
Minek ahhoz a file? Olvasd el a loading képernyõt és írd be kézzel.
De ez kb olyan dolog volt mint a visszaolvasás!!!
😊))

quotes.txt

ebben vannak.

Nos ez úgy történt, hogy amikor karthagóval elfoglaltam Capua-t, utána csak 4-5 egységet hagytam bent vezetõ nélkül. A vezéremmel meg seregével lementem gyorsan délre nehogy a szenátus jódolgában megtaláljon támadni. Aztán nem telt bele 2 körbe sem, Capua-t szépen megvették... És a benne álomásozó sereget is buktam.

De volt olyan, hogy egy erõsítésnek szánt seregemet fizették le a gallok. Biztos nem voltam tiszta ideg. Mint állat😊

Amúgy a körök közti gépi léptetések közben sokszor elõfordult, hogy a brutiktól elfoglalt városom közvetlen közelében nyitogatta a bruti diplomata a tekercsét, de hál istennek nem tudta lefizetni a bentlévõ egységeimet. Mert nyilván ilyenkor próbálja. Imádkozdtam is, hogy addig amíg a bérgyilkosom elkészül nehogy ugorjon a város. Szerencsére nem ugrott, így szépen nyissz lett a diplomatának😊
Tudja valaki hogy a loading képernyõs idézeteket melyik fileban tárolja a program? Az egyiket be akarom rakni aláírásnak.