Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akinek kihivas kell: realizm 2.2 + increase unit price moddal!
aztan hispania vagy dacia!
Tényleg nem értem minek panaszkodtok a játék könnyûségére ha gyakorlatilag a bribe-ból éltek...

Hát ha unatkozol akkor próbáld a Britteket velük elég nehéz, ha abban sem találsz izgalmat akkor próbáld valamelyik nép hadseregét

dartonita
anubisee : probald meg britteket,esetleg gallokat.
imho szeleukidakkal eleg izi.most tartok(alapjatek/veryh/veryh) kb :40+k/kor,70 tartomany,betamadtam a romai frakciokat es utkozben szamolok fel mindenki mast is.szinte akarkit letudsz bribe,a 3romai csalad egyuttes ereje is keves ellenuk.foleg katafraxok meg harci elefantok megjelenese utan valik verfurdove minden csata😊
igaz memphis,es alexandria kornyeke meglehetosen lazado videk,keresztelni kell hamarosan.15k + folotti lakossagnal kezdodnek a gondok ugyvettem eszre.

Wanted
Hzsolt, Braveheart: kösz a helpet: megoldódott a drivercserével.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

AndrewCB
Én carthagoval nyomom, de csak mediumon. Ha fenn van a realmod, akkor hardon meg fogsz izzadni egy picit. Szerintem. Erõsen támadnak a rómaiak, a spanyolok, és a gallok is. Néha bekostól numídia is.

AndrewCB
Nem bonyolult mentést csinálni, mivel kb. 2-3 alkönyvtárt kell csak elmentened, és azok is mind sima text fileok.

Yossarian
leszedtem már a relmodot, de gondolkodok még a felrakáson... Nincs meg minden CD és ha elkúródik a játék (pl fagyás, ilyesmik), akkor tökönszúrom magam, mert újra se tom telepíteni...

Nieleen

SZEG007
realism mod kéne neked😊

Apache00
Mondjuk ezt megcsinálhatták volna ugy, hogy az a hajo, amit lát az ember a térképen, az egy 20 hajobol állo flotta tulképen, és mondjuk egy hajoba 200 ember fér. Mire pedig odaér ez a flotta a kivánt helyre, addigra lecsökken a hajok létszáma csaták, viharok, törések miatt(mint ahogy az valojában is volt) Ennek aránya a távtol is függene. Igy pl egy 20/20-as hajo mire a célhoz ér már csak 20/10-es lenne. Tehát az ut során elhullanának emberek. Ez sztem reális is lenne, és az ember többször is jol meggondolná, hogy megéri-e neki tengeren támadni.Igy viszont már nem lenne rossz egy kör alatt nagyobb utakat bejárni. (ez mellesleg a szárazföldi egységekre is ráférne, mert elég siralmas az, amennyi utat megtudnak tenni egy körben)

Yossarian
De ha felgyorsítják a hajókat, akkor nem ártana ha kevesebb egységet tudnának szállítani, mert akkor pár kör alatt a világvégére is rém egyszerûen beüthetsz hatalmas aseregekkel, meg 1-2 ladikkal...

Nieleen

Egyiptom nagy champaing kivégezve ROMA elbukott a nagy Fárao gyõzedelmeskedett tapasztalatok (veryhard/veryhard 1.1 )
Tapasztalatok :
- Kíhívás 0.0 %
- Élmény 100 %

Rémélem mihamarabb nyomnak hozzá valami patchet.
Most keresek valami népet amivel izzadni is lehet kicsit mert ez dög unalom igy.......... ( tapasztalatokat várok hogy mivel nyomjam amivel nehéz !! )
Apache00
Sztem ezt javitani fogják a következö patchben, mert nagyon sok rá a panasz (a külföldi forumokon is)

Apache00
A saját lovasaiddal feltartod az ellenség nehéz lovasait, majd oldalba kapod öket lándzsásokkal, vagy triariikal, akkor már nem olyan szarok, szépen meg tudják ritkitani az ellenfél lovasegységét

Yossarian
A szeleukidákkal nekem is úgy ment csak, ha a sok frontból az egyiket diplomatákra bíztam. Elsõre megpróbáltam bribe nélkül, de beszívtam. Utána csináltam azt, hogy csak fejlõdésre gyúrtam, katonát nagyon óvatosan képeztem és az elsõ egyiptomi seregeket bribe-oltam. A harchoz már csak azért is gyenge voltam, mert normális utód, vagy beházasodni kívánó férfi nekem szinte sose volt az egész játék során. De ezt szó szerint értsétek. A kis seregek leverésén kineveltem új vezéreket az ostromlókat pedig lefizettem. Amikor az egyiptomiakat így kivégeztem, már nem igazán jelentett gondot az sem, ha több római család is megtámadott egyszerre...

Nieleen

Nos én csak most kerültem hasonló szituba.Az egyiptomiakat nagyon frappánsan verem lefelé viszont olyan gyönyörûen betámadtak a görögök és macedónia hogy öröm volt nézni.Erõs egységeim is vannak mostmár és a széleken mindenhol kõfal emelkedik.Most hirtelen vagy 5 városomra rontottak a portusi nép és ez most nagyon roszkor jött de szerencsére egy körben több mint 10000 pénz jön így amit nem tudok legyõzni bride-olom.Ja és eddíg kivétel nélkül ami városomat elfoglalták mindegyik föllázadt ellenük így egyett nem vettek vissza eddíg!!!

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

hzsolt
ja emlékszem már, Noricum-ot is kettévágták.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Én se találtam még 😞

hzsolt
Na ezt a Raetia-t még nem találtam meg.
De akkor majd keresem még

Rome: Total Realism v2.2 readmejében találtam:

- Created and added province of Caledonia and Settlement of Dalriada to the Briton posessions.

- Created and added province of Corsica and settlement of Aleria to the Carthage posessions.

- Created and added province of Raetia and settlement of Brigantium to the Rebels posession.

hzsolt
Errõl jut eszembe, hogy egy hibát tudok már a térképen,
Mauretania tartomány a Numíbiaiaké.
Otthon már kijavítottam, de még nem másoltam fel az
új változatot.

Realism moddal annyit változik a térkép (jelenleg),
hogy Hispania tartomány nem az ibéreké, hanem karthágóé.
Van 2 új tartomány: Korzika (Sardinia felett),
és Britannia Inferior van felosztva két részre.

Egyiptomiakat azért kell elõször lecsapni, mert SOKKAL fejlettebben indulnak bármilyen nehézségi fokozatról is beszélünk! Nekem a mai napig fejlettebb Alexandria és Memphis, mint Antiochia! Pedig abba aztán nyomtam rabszolgát és pénzt rendesen, még egy ostromot sem látott!

Fogd a remek politikai térképet, és nézd meg hova lehet csapni elõször lázadó-ügyileg. Ha elõbb érsz oda,mint a többi,nyert ügyed van.

Értem. Jól hangzik.

Meg kell venni Memphist kp-ra, és eladni MINDEN mozgathatót, így kicsit visszaveted a hadiiparát.

Ati Radeonod van? Mert akkor asszem drivercsere kell, meg rakd föl a kodeket amit felkínál telepítés közben.

War. War never changes.

hzsolt
Ezt nem a vgakártya memóriahibája okozza?

Wanted
Hi!
Ha jól emlékzsem, régebben volt szó róla, hogy hogyan lehet azt a problémát megoldani, amikor az egérkurzor összemaszatolja a képernyõt.
Hiába keresem, a sok hozzászólás között nem találom. Ha valaki emlékszik rá, please help.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Akkor nem írtam semmit.

Nahh csak érjek haza. Tegnap direkt este 9-kor lefeküdtem (szinte hihetelen), hogy ma tudjak éjszakázni 😊
hzsolt
Hát ez tényleg igaz, csak nem a szkíta nõk csinálták, hanem az amazonok.
De a játék szempotjából ez most mindegy.

És tudom,hogy minden nép kap a kezdetekkor egypár erösebb katonát,de én valahogy kimaradtam az osztásbol az egyiptomiak meg kaptak volna vagy 20 axeman-t??Kizárt!!

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

oks akkor beveszem susa-t.
A köfalat,meg még akkor emeltem mikor elkezdödtek az osztások.Az is vagy 8 kör alatt épült fel.És a néhány városomban még 2. szintü fafal sincs!!!!

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Kõfalra volt pénzed, mi? Flancolni a szoszédok elõtt

Foglald el Susa-t és Arsakiát és lesz pénzed, ha azt a két várost bukják a perzsák már szinte semmi erejük sem lesz támadni

Olvasgattam a unit leírásokat
szkíta íjászok: soha nem mossák ki a ruhájukat és soha nem mosdanak, a tegezüket EMBERBÕRREL borítják mert szép fehér színe van
Szkíta noble women: A fiatal nõk néha eltávolíttatták forró vassal a jobb mellüket hogy ne zavarja õket az íjászatban. Ez nagyon durva

És elmondanád,hogy hogyan???Mikor a levy pikeman a legerösebb katonám???Esetleg megprobálhatom valami dárdahajitoval megdobálni,de annak nem sok értelme lenne😊)
Nem hiszitek el,de tényleg nemtok épitkezni semerre!!!

Perzsa vezér csata elõtti instrukciói:
"The smell -worst than camel- is the enemy!"

Yossarian
mekkora szöveg 😊 Azt mondta a megfutó vezéremre, hogy egy lóra ültetett öregasszony😊 Kurva nagy gém ez, kérem...

Nieleen

dartonita
jah tuzeskedni enis probaltam,de battle ram-ot nemtudtam szetloni.tornyot meg meeg nem probaltam

Perzsáknál lehet építeni karaván utat aminek az upgradejei a fûszer út és végül a selyem út, ezzel lehet kompenzálni a kezdeti idõszakban a tengeri kereskedelem teljes hiányát.

Na ez mi volt ????
forumpowa :/

Az ostromtornyokat startból lõdd tüzesnyilakkal, ha jól csinálod kigyullad mire a falhoz ér 😊

Az ostromtornyokat startból lõdd tüzesnyilakkal, ha jól csinálod kigyullad mire a falhoz ér 😊

Az úgy lehet, hogy minden frakciónak a játék legelején van olyan egysége amit csak jóval késõbb gyárthat. Pl. Juliknak Triari és Íjász stb... Nem akarom felsorolni az összes frakciót most😊

Emiatt ne idegeskedj. Meg ugye plussban még az is hozzájárulhat, hogy egyiptom (és némelyik más népecske) városai elég fejlettek alapból is. Tehát hamarabb tud olyan barakot építeni, amiben fejlettebb egységeket tud gyártani.

Nos nekem is csak ez nem tetszik egyedül hogy én hrd/hard fokozatban játszom és annyival nehezíti meg a dolgomat hogy neki erõsebb egységeket enged.Amúgy jelenleg még jól állok igaz csak pár év telt el.Gyorsan szövetséget kötöttem a görögökkel majd egyiptommal csatázok én is hatalmasokat, a perzsák az istennek sem akarnak szövettségre lépni ezélt egy diplomatámmal folyamtaosan brid-olom ha éppen a hozzájuk legközelebb esõ városhoz mennek amit fejlesztek ezerrel mert ha onnan betörnének akkor igen csak nagy gondba lennék.
Jelenleg ennyi vmint a rebell falukat foglalom az egyiptomiak mellett.

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Nem akarom ujra kezdeni.Most egyre inkább ugy tünik,hogy nagyobb levegüvételhez jutok.Szal valszeg sikerül megtörnöm a rohamozgatását.Az egyiptomiak az utobbi 10 évben csak 2x jöttek.A játék elején meg folyamatosan ontották a seregeiek.

Mondjuk az elég nagy szemétség,hogy alapbol hozza az axemen-eket,ami lev4es barackbol jön.Hpgy a faszba van neki kapásbol ilyen városa??
Ugyhogy ez LOL.
1 osztag axemen ellen kell legalább 5-6 osztag az én miliciábol😞((
Ugyhogy kapásbol rettegek mikor hallom,hogy nyitodik az ostomtorony ajtaja és özönlenek ki.
És hiába lövetem öket 5 osztag javelinnel,mert semmit sem ér.
kicsit tul zuzos az a 11 atk meg 18 def.

A játékban van borostyán is, és akkor a borostyán út már evidens is 😊 Szupi.
Építmény is van? Én csak a földrajzi adottságairól beszélek! Nézd meg, három kezdõ tartományból hármon van selyem! És a töri áttekintés is azt írja,hogy a birodalmukon fut át!

A selyem utat nem csak a perzsák építhetik meg?

Ha nincs pénzed kezd újra úgy, hogy megnézed a térképet, amit vki felrakott, és ugorj rá a rebel városokra. Aztán diplomatát és helyõrséget tegyél oda,ahol várod a betámadást.

Diplomatákkal vásárold a seregeit kilóra, hogy levegõhöz jussál! A levy pikemen már sokkal jobban helytáll, a phalanx pikemen meg csodákat mûvel!