13587
-
Árnyvadász #7104 AZ ostrom dolog az tutifix. Ezt én is tapasztalom. A kikötőset meg teszteljük le, okszi? De nagy ötlet lenne ha így lenne ahogy írtad/írtam. -
Grrrrrrr #7103 Ez csak feltételezés részemről. Így lenne logikus, de nem biztos, hogy így van. A kézikönyv mindenesetre csak a kereskedelmi bevétel kimaradását írja. Ha ostrom alatt áll egy város, akkor ott minden kiképzés, újraképzés áll. Ez tuti. Magamon tapasztaltam. -
Árnyvadász #7102 Hmmm.. Most valami nagyon finomat mondtál. Ez lenne a leglogikusabb.
Tehát ha a kikötő blokád alatt van, de a hozzá tartozó város nem, akkor lehet flottát gyártani.
Azonban ha a kikötü és a város is blokád alatt van (városnál ez persze ostrom) akkor NEM!
Ez így nagyon nagyon okos és jó dolog. És mintha az emlékeimben kutatnék ez a játékban is így van. No ezeket le kell tesztelni.
Grrrr: Pirospont! -
Árnyvadász #7101 Igen ez tényleg fura. Hiszen a ostromgyűrű alatt sem lehet semmit gyártani, akkor a kikötő blokádolása alatt miért is? Az ok, hogy a kereskedelmi forrásokból származó jövedelmtől elesik...
Lehet amúgy azért van, mert teszem azt mi van akkor ha az ellenfél az összes kikötődet blokád alá veszi. Nos akkor soha többet nem tudod onnan elzavarni őket, mert hajót nem tudsz gyártani. Szerintem ez lehet inkább az oka. (és tegyük fel már flottád sincs ami közbelépne).
Szerintem ezért lehet a blokád esetén is flottát gyártani. És ez baromi logikus akkor.
Nekem a trákok két városom kikötőjét is blokád alatt tartják. De csak ma este 10-ig :) Utána már nem lesz mivel... -
Grrrrrrr #7100 Nem feltétlenül logikátlan a dolog. Ha a tengeren van valaki elzárva, attól még a szárazföldön építhet hajót. Persze ha már szárazföldi blokád is van, akkor ez storno. A kérdés csak az, hogytudja-e ezt a progi? -
zizzenet #7099 badoer, tennap még valami ilyet írtál, csak most olvastam:
1 cden meg az pontosan?hulye vagyok hozzá.koszi
A kérdés nem világos. A lényeg, tedd be az első CD-t, ez az, amelyikkel a telepítőt indíthatod, illetve, ha legális a játékod, ezt kell behelyezned az indításhoz. Menj egy fájlböngészőbe (Windows Intéző vagy Total Commander), és tallóz a CD-n. Kell lennie egy olyan könyvtárnak, aminek a nevéből következtethetsz a Media Playerrel kapcsolatos anyagra. Ott el kell indítani valami setupot vagy valami .exe-t a telepítéséhez.
Ha nem ez volt a kérdés, légy szíves, tedd fel újra. -
Árnyvadász #7098 Mondjuk lehet én is ezt fogom választani. És amikor már minden tartomány szürke (szelkuid) akkor ott középen az az árvácska rózsaszínszerű szenátuska és Rómácska mehet a BÜDÖS PICSÁBA! Azaz a kersztre és -THE END- EZ AZZZ.... Könyörtelen állat leszek. Köszi haxoror!!! Milyen jó tanácsadó is válna belőled a családban. :) -
haxoror #7097 Ez mondjuk hülye dolog hogy a blokád ellenére is tud a gép hajókat gyártani, a "narrátor" csaj is azt mondja hogy blokádnál hajóépítési és kereskedelmi stop van elvileg. Lehet hogy bug. Viszont egyre jobban gyanítom hogy a blokád után időnek kell eltelnie mire a tengeri kereskedelem újra fullos lesz a városban -
Grrrrrrr #7096 Egy korábbi játéknál nekem is volt olyan, hogy az automata hadvezér miatt oda lett egy családtag. Azóta nagyon figyelek rá, és hozzá igazodom. A váron belül pedig egyszerre nem operálok sok haderővel.
Hajók: Háborúztam az ibérekkel. A főseregük Palma városában volt. gyártottak egy hajót. Direkt feloldottam a kikötő zárját, hogy lássam mit csinálnak. Nem csalódtam. A sziget másik ldalához állt, és a főerő behajózott. Na uccu nekik!Már meg is támadtam. Nem volt esélyük. Szerencsére elég sok kissebb, de elegendő nagyságú flottám volt ahoz a tengeren, hogy mindíg legyen egy, amelyik megtámadja, akár hová is menekül. Jópár csata kellett, de vágül az ibér főerő a hullámsírba szállt. Mivel erősebb volt, mint az ibériai seregem, ezért megszenvedtem volna vele, ha hagyom áthajózni. -
haxoror #7095 Ja értem hogy miért nem érted :D
Nekem nem CSAK 50 tartomány kell hanem MINDEGYIK!
Rómát majd a dák és germán területre épült városaimból fogom lenyomni a legvégén.
Igazából nincs szükségem a tengeri kereskedelemre mert a sok perzsiával eltöltött idő alatt megtanultam kevés pénzből gazdálkodni :) -
Árnyvadász #7094 Mind a 4-re: -
#7093 Azért kaptál ki, mert időre el KELL foglalnod Rómát. És ha nem jön össze, cumi van. -
#7092 ÉSÉSÉSÉS!!!!!
7092!!!!
-
#7091 Flottát eddig csak Rómával építettem az elején. A kezdetekkor semmi értelme, mert értékes gyártáskapacitás megy el a szárazföldi egységek elől és az elején minden egyes csapatra szükség van a túléléshez. :))
Most Egyiptommal két db. hajóm van, amivel sunyulok a kikötőben és csak akkor mozdulok ki, ha el kell szállítani valamit valahova. Ekkor viszont egyből meg is támadnak. :))) -
#7090 Jó, én is láthattam volna Numídiával, de nem vártam meg. :))))
A csodáknál mindig van egy kis video, azaz végül is egy renderelt kameramozgás a game motorjával. :) -
#7089 Szegény Zizz! :)))
A helyzet az, hogy én eleve kerülöm az olyan csatákat, ahol van még egy seregem. Mert tuti irtózatos veszteségeim lesznek (kivéve, amikor Karthágóval csak elefántjaim voltak).
Azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy a sereggel utazó kémmel kifürkészem az ellen egységeit és a két seregből összevágok egy elitet.
Vagy, ha van mercenary seregem, akkor azokat küldöm "erősítésnek", mert nem nagy kár értük, de tudják terelni a gépet. :) -
Árnyvadász #7088 :) Én már láttam :) Gallokkal ...
Amikor egyiptomot elfoglaltam (piramisos tartomány) ott bejött egy Civ-hez hasonlatos írtó szép videó a piramisokról... El is élveztem .. -
Árnyvadász #7087 Hajókat én már csak akkor kezdtem el építeni, mikor a környékemen élő népek mind elbuktak. Akkor már kell, mert nagyon messze vagy Rómától a szárazföldön keresztül. Meg Rhodosz, Kréta is nem árt ha megvan.
Még így is kurva kemény lesz a tengereken győzedelmeskedni, de előbb utóbb meg lesz a gyümölcse. Én most építettem ki a második kettős fullos flottámat, de ezek már quadriréme (legjobb-négysorosevezős) ezzekkel talán már végre át tudom venni a hatalmat annyira, hogy legalább tudjak hajókázgatni amikor kell.
Szóval a flottát majd úgy 25 óra játék után kezd el fejleszteni, addig semmi értelme: Szétverik mint a fost. :) -
#7086 Mondjuk én szerencsére még nem láttam ilyen "kikapok" képernyőt. De azért a fene tudja... Egy olyan kis filmet (vagy képeket), mint a legelső Civilizationban volt, beletehettek volna egy ilyen kaliberű játékba. :( -
haxoror #7085 Csak szárazföld, flottát nem fogok építeni legfeljebb csak néhány hajót hogy a Boszporusznál levághassam az utat európa felé. vh/vh -n szinte mindig elbukom a tengeri csatákat, Pontussal a második és harmadik típusú hajókból álló flottámat rendszeresen lenyomták a szkíta csónakok, igaz tapasztaltabbak voltak de csak bronz szinten és csak a flottájuk fele :( -
#7084 Angol szótár. -
haxoror #7083 Azokkal ne szemezz mert mindkettő szar helyről indul, a macedónok nagyon hamar ütköznek rómával, az örmények hoszzú távon verhetetlenek de a startjuk talán a legnehezebb az összes nép közül :)
Nyomd végig a Julii családdal az imperial campaignt -
#7082 Van négy négyzet a kampánynál melyiknek mi a hatása,ha beixelem! -
#7081 Mi a baj velük?
Mejik rómait javaslod? -
Árnyvadász #7080 Jaj zizz... Téged nem szeret ez a program :D -
Árnyvadász #7079 Ne szemezz velük:) Valamelyik római család megteszi kezdetnek. Vagy egyiptom. -
Árnyvadász #7078 Szia szelekuida testvérem!
Sok-sok kitartást kivánok neked hadjáratod során! Előszőr kemény lesz, de ha tartod magad, akkor utána elentámadásokkal felörlöd az ellenségeid és ezekután gyönyörködhetsz óriási birodalmadban. Majd jöhet a második fázis: Róma hatalmának megtörése. Előszőr a tengereken, majd a szárazföldeken is. Szóval az még kemény menet, de remélejük a legjobbakat.
Rebellis csapatokról: Szerintem csak rongálnak, bevételkiesés nincs miattuk.
Ha elfárad egy egység akkor valóban nem tud már rohamozni, menni is alig :) Ilyenkor a láb-piros láb ugrándozik, vagy marad csak sima láb ikon. Van ilyen.
Nyilván jobb. Nekem a katakraftok még nem jöttek be annyira mert normal egységméretnél, egyenlőre 27 a max. számuk, az meg nem túl sok.
Viszont azt sokszor tapasztaltam, hogy van mondjuk egy gyalogos egységem és retrain-elhetem, holott nincs kovácsműhely, meg veszteséget sme szenvedtek. Megetszem és ezekután már 38 főről 40-re emelkedik a létszámuk :) Ari.
Én ma ülök neki folytatni a szelekuid kampányom. Már nagyon várom! Scipio sereg éppen ostrom alatt tartja a volt numid várost ami már az enyém. (Egyiptomhoz...bocsánat a volt Egyiptomhoz :) legközelebbi numid városról van szó) Szóval izgi lesz. Utána meg a Trákokkal végleg leszámolok, a macedonokat meghagyom védelmi vonalnak a brutik ellen, a szkítákat nembántom mert minek, a scipiokra meg halál vár :)
-
#7077 Igen ez a pologue,de miért kaptam ki? -
#7076 Melyik népet javasoljátok nekem,mint kezdőnek?
Én a Macedonokkal és az Armeniansokkal szemezek! -
#7075 A prologue-ban van!
Nem módosítottam alapbol eddig engedett játszani!
Állandóan írja,hogy újj gyerek született! -
zizzenet #7074 Igazság szerint már tegnap akartam írni, de visszafogtam magam, nehogy frissiben olyan cirádás káromkodásokat írjak ide, amitől aztán magam is elszégyellem magam. Szóval leírom, miért vesztettem el azt a csatát, azaz ostromot, amit a chartagoiak utolsó városa ellen indítottam.
Szép nagy sereggel érkeztem, volt erősítés is, csináltam két tornyot, egy kost meg egy bányát (most nevezzük annak). Elindítottam a csatát, a vízszintes vátesz a javamra becsülte a csata kimenetelét, ha automatikusan lejátszom, biztos, hogy valamilyen victory áll a jelentésben. Én balga, levezényeltem. Nos, fölmásztam a várfalra, rendben. Betörtem a kaput, rendben. A kaputól 20 méterre felrobbantottam a falat, rendben. Mondom a hátul várakozó seregemnek, galoppozzon be a városba. Közben az elöl lévőket betereltem, hogy kicsit megbontsák a harci rendet a benti ellenfél soraiban. Hozzátenném, hogy a hátsó seregnek úgy adtam meg a célt, hogy az a lebontott várfalhoz nagyon közel esett, tehát még véletlenül sem a necces kapuhoz közel. Szóval foglalatoskodom a kis csapatommal, a nagy bagázs csak nem érkezik. Egyszer csak hallom, hogy halálhörgés halálhörgést követ. Utánanézek. A teljes seregem a nyavalyás kapun akar betülekedni (az istennek sem a nyíláson, 20 méterrel arrébb, aminek túloldalára kéne érkezniük), és persze öntik rájuk a forró olajat. Ezek meg csak toporognak ott. Egyenként kellett terelgetnem őket, persze közben még jött néhány adag a nyakukba. Így vesztettem el az alapseregem felét. Ekkor (és ez volt az egyetlen hiba a részemről, de messze ez sem volt végzetes) szóltam az erősítésnek, meg is indult nagy nagy méretével a vár felé. Közben a füstszagú fővonalat próbáltam beljebb terelni. Persze az AI egyáltalán nem talált utat semerre a városban, egy dolgot csinált nagyon jól: a generálisomat egy az egyben és visszavonhatatlanul belevezette az ellenfél két lovas csapatába. Hiába irányítottam vissza, csak toporgott, farkába harapott, míg azok jól oldalba kapták. Két kaszabolás és kipurcant. Itt már kezdtem morcos lenni. Szerencsére volt annyira nagy a seregem, hogy az okozott morálveszteség nem okozhatott különösebb nehézséget. Nem is az okozott.
Ugynais megérkezett az erősítés, rutinosan egyesével klikkelgettem befelé a csapatokat. A maximális 20-ból ráment 2 perc. Ráérünk. És akkor nekiindultam. Volna. Beirányítottam őket a fórum felé. Könyörgöm. Képtelen volt bármelyik is egyenesen az utcán odamenni. Egy köpésre volt a fórum. Az utca akkora, hogy egy légiós szakasz széltében elfért volna rajta. Nem. Ha egyesével irányítottam őket, hangyaléptékkel klikkelgetve előre, akkor is visszafele indultak el. Egyik erre, másik arra. Mondtam, jó, legyen így. Menjenek, amerre jónak tetszik. Mondtam nekik, irány a fórum. Elindultak. Körbe az egész városon. És azért vesztettem el az addigra már többszörös erőfölénnyel a királyuk vesztett, remegő térdű Chartagoiak ellen vezetett ostromot, mert egyik csapatom sem volt képes 3 percnél hamarabb beérni a város széléről a fórumra, ráadásul úgy, hogy egy oda vezető, nyílegyenes út előtt álltak eredetileg. Eltévedtek.
Szóval vannak játékok pocsék útkereséssel, de ez azért már mindenen túltesz. Az meg pláne, hogy egy alapvetően nyerő helyzetből emiatt kerüljek ki vesztesen. EGY MAGÁRA VALAMIT IS ADÓ JÁTÉKKÉSZÍTŐ CÉG ILYEN HIBÁT NEM HAGYHAT A TERMÉKÉBEN!!!!!!!!!!!!!
Szerencsére éppen a közelben volt az a tárbornokos seregem, amelyet az elfoglalt város védelmére irányítottam. Második körben azokkal végleg eltüntettem a lázadó maradék chartagoi népséget. Utána fogtam, kilőttem a Rome-ot és beizzítottam a Sims 2-t, hogy egy kicsit játsszak is valamivel. -
#7073 Így próbáltad?
-
Grrrrrrr #7072 Megtaláltam Julius Caesar családfáját. De nem sikerült beszúrni. Az INDEX-en és a galériámban meglelhetitek. -
Grrrrrrr #7071 -
haxoror #7070 Ja, és a templomi pajzs bónusz retrain-elhető vagy csak az ott képzett csapatokra vonatkozik? -
haxoror #7069 Na én is kérdezek párat :)
A szeleukidáknak a kovácsműhelye +2 páncélt, az egyik temploma meg +1 et ad. Ezek összeadódnak vagy a nagyobbat veszi alapul a gép? Néztem hogy large city-ben lehet cataphtracsot gyártani de a companion cavalryhoz már huge city kell, a companion jobb amint a cataphtracs ?
Az egyik városomban hirtelen repair listára került a market és a road, és tényleg ott téblábolt egy rebel csapat az út közepén de a marketet akkor sem értem :D Ha sok rebel csapat van a tartományban az konkrét bevétel kiesést is okoz vagy csak az épületek és utak amortizálódnak?
Néha akárhogyan is próbálom nem tudok rohamozni a lovassággal, csak simán belevágtatnak a tömegbe de nincs se kürt se CHAAAARGE!!
Lehet hogy tired álapottól már nem lehet rohamozni? Mit ír a manual? -
Grrrrrrr #7068 Nekem az van, ami a galériámban is szerepel. Egyedi, saját játékból lett lopva. -
Grrrrrrr #7067 Valóban, görög van a falóban... -
#7066 Ha valakinek még nem rome-os a háttere,
hát pótolhatjainnen
Link: http://www.totalwar.org/games/wallpapers_rome/wallpapers.shtml -
haxoror #7065 A szkrínen 3 családtag is látszik és a minimapból ítélve ez a prológ :)