Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval a csatákat Hardon játszom, és az a furcsa, hogy 90%-ban mindig megnyerem a csatát, pedig különösebben nem is taktikázom. Azt vettem észre, hogyha a csata elõtti mérce nekem 50 vagy magasabb százalékot jósol, akkor mindig nyerek, ellenkezõ esetben már van, hogy vesztek. Szóval vagy gyengus az AI, vagy szerencsém van vagy tudtomon kívül valóban jó taktikai készséggel rendelkezem - legalábbis ebben a játékban.
Mindenesetre igyekszem valamennyi csatát úgy felfogni, hogy "ez kemény csata lesz", utána a gyõzelmet meg önelégült mosollyal és izzadtnak vélt homlokkal könyvelem el. Ettõl élvezhetõbbé válik számomra a játék. Kár szerintem az AI-val ilyen szinten foglalkozni. Én sem értek egyet azzal, hogy az év RTS játéka, ódákat sem zengenék róla (legfeljebb kisebb eprigrammákat böföghetnék), de azért szórakoztató.
(UI.: Jakuza, egyébként pont tegnap én is újra föltettem az EU-t, hogy egy kicsit stratégiázzak végre... Azzal csak az a baj, hogy egy csomó felhasználóbarát funkció hiányzik belõle, amitõl kicsit élvezhetõbb és hatékonyabban kezelhetõ lenne, de ez nem ide tartozik.)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
De egy hulyeseg ha az ellen olyan ugyes hogy 50%al nagyobb sereggel mindossze 4 fos vesztesegre kepes.
Amugy elmondom csak neked, hogy 160as sereggel 0 veszteseggel is sikerul egy 1500as sereget elpusztitani, mert ez az AI egy rakas szar.
A size meretet meg Loal Janos a te teveszmed miatt majd 1ember/ egysegre fogom tenni, hogy a fergeteges Ai majd kielhesse magat.
Csak az a gaz, hogy az ellennnek 300asara kell majd tenni, hogy eselye is legyen.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ám itt van lehetõség levezényelni a csatákat. Az tény, hogy az AI várvívásnál szánalmas és mezei csatában sem brilliroz. De a realism moddal igazán élvezetes csatákat lehet vívni. A védekezõ jellegû várostromokat hanyagolni kell. Én spéci nagyon ritkán játszom le, mivel ha engem ostromolnak úgysincs a városban rendes sereg - csak TW-k , parasztok.
Wallentinus
Valamikor korábban úgy #1000 környékén én is emlitettem, hogy kötelezõ olvasmány
De javalott még:
McCollough: Róma elsõ embere, Fûkoszorú, Fortuna kegyelteje, Cézár asszonyai, Cézár háborúja (Ez szumma 6000 oldal és pont Marius, Sulla és Cézár korát dolgozza fel)
Graves: Én, Claudius; Claudius az isten
Mika Waltari: Emberiség ellensége (Néro koráról)
Ókori csaták, ókori hõsõk - Ez ifjúkorom kedvence volt, csak elveszett a sok költözködés során 😞 Antikváriumban sem találtam meg. Tényleg nincs meg valakinek, aki el akarja adni?
Wallentinus
egyebkent meg magadnak mondtal ellent, realizmben nincs hard fokozat szal! masik meg a kepen nem 300 embered van!
300 emberbe meg ugy fer 3-4 ijasz ha szar fokozaton normal size merettel nyomulsz! azzal meg nyomjad csak sok sikerelmenyed van 😊 lol
na csa furdösó hardoljál tovabb normalon 😉
Szegeny mar kezdem sajnalni, meg a vegen kart tesz a sajat seregeben, nehogy olyan konnyu dolga legyen.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Vegul is ja ezzel aztan lehet az AI primitivseget ellensulyozni.
Nehogymar a keszitoknek kelljen eszebe jutnia , hogy az ellennek inkabb biztonsagos helyre kelljen inkabb vonulnia ha lovik oket.
+1 jopont a gepi AInak. 😛 PFFF
(Baráti
neki, nem hari.)
Régi trükk és még van pár ehhez hasonló, nem kötelezõ tudatosan kihasználni...
Ide mar beszurtam kepet, hogy lehet 4 emberes veszteseggel 1600as sereget szetutni hard fokozaton.
Kar erolkodni meg loalozni, mert en tenyekkel tamasztottam ala, hogy milyen szar a jatek AI-ja te meg egy szimpla LOA"L-lal.
A neved mostantol fogva Loa'l Janos.

Szar az egesz ugy ahogy van.
Annyira primitiv az egesz AI hogy az mar fajdalmas.
Azzal meg aztan megjobban ellehet a jatekot barmolni, hogy azzal probaljak a szanalmas AI-t egyensulyozni, hogy nullara redukaljak a beveteleket.
Attol meg az AI szar, marad kar erolkodni.
Jo hogy nem mar ne is kepezhessen az ember csapatokat, hogy valahogyan a gep is tudjon csatat nyerni.
PFFFF.
Csak az a gaz hogy ugy se tud ha kovara van az embernek, mert ott all a primitiv gep ostrom gep nelkul a var elott amibol lovik oket renduletlenul.
Raadasul a varbol egy koron belul barmennyiszer kilehet tamadni es csak ugy hullanak az ellenfelek mint a rohadt gyumolcs a primitivseguk miatt.Tok poen, ajanlom mindenkinek hogy tamadjon ki az elso korben a varbol az ellenre, mert ugyebar a keszitok szerint egy kor kell egy battering RAM elkeszitesehez es igy az ellenfel ott fog toporzekolni az erodje elott, mindossze egy ijasz egyseg kell a falra es akar 100000 fos sereget is ellehet egy egyseggel pusztitani, csak meg kell oket allandoan a koron belul akarhanyszor tamadni es igy allandoan feltoltodik az ijaszok loszere.
Rohely az egesz.
Ezt nevezik az evtized legjobb strategiajanak.
PFFFFFF
Megyek inkabb vissza Europa Universalisozni, mert abban bar nincsen 10000 egyseg egyszerre a kepen de legalabb nem egy ilyen primitiv jatek.

www.armed-assault.hu
300 as csapattal nem tudom hogy lehet 3-4 ijaszod de sebaj...
vagy csak ijasz csapatokat gyartasz? mediumon lehet ugyis csatazhatsz lolááá
300as gorog sereggel ugyanugy leverem az 1500as romai legiokat.
Az Ai szemermetlenul szar.
Ilyen buta gepi jatekost mar evek ota nem lattam.
Allnak a nagy var elott es hagyjak magukat halomra lovetni.
Ha a fovezerrel megmozdul valaki elore fele a szembelevo csapatok is megprobalnak elore jonni. Igy ha felallit az ember 3-4 ijasz csapatot meg se kell semmivel se mozdulni csak a vezerrel elore es hatra.
A sok gyik meg szalad elore addig mig a vezer nem mozdul hatra fele es kozben az ijjaszok halomra lovik oket.
Tok vicc az egesz csata.
Nem lehet elveszteni egy csatat sem a kezi csataban. Rohely.
-> patch 1.1 -> realizm 2.2 full -> less battless for realizm
es valaszthatjatok valamelyik barbar torzset! garantalt gettos nagy szopas! a less battless for realizm eredmenyekeppen egy egyseg gyartasa a 3szorosaba kerul! zsoldosokat szinten 3szoros aron toborzol! tehat egy barbarain mercenaries az 2400 kornyeken van!
namost kemenyen harcolok germanokkal igy es iszonyuan para a game, egy korben nem is jon mindig annyi jovedelmem hogy tudjak egyseget fejleszteni! szal itt ha a foseregemmel vesztek bukta az egesz 50% ban!
celtak betamadtak, dacoc betamadtak aztan bar szoviben voltam gallokkal ok is kostolgattak! olyannyira szar volt a helyzetem, hogy maradek 3 teruletemmel a gallok protectoratusava kellett valnom mert 2500 as sereggel ostromoltak fovarosom es nekem csak 300 emberem volt 😊 a obbi eromet foseregemet a partvideken 3 fullos brit sereg tartotta fel, mindig ugy kellett varialnom hogy egyszerre csak egy jojjon de nem mindig sikerult. Aztan gallok segitettek kiverni a briteket es felmentettek a dacoc ostromolta keleti varosom...
utana nagy meglepetesemre felkinaltak hogy adnak egy varost ha segitek megtamadni nekik spanyolokat! nem fogadtam el mert orultem hogy elek erre megharagudtak megszuntettek a protecturatust szovetseget kotottek britekkel es most tutira lenyomnak 3an... 1 1500 as foseregem van no more sereg, a varosaimban alig van vedelem! foldemen 10 ev utan mar 3 kettos kard figyel.. eselyt arra hogy ebbol kilabaljak nemsokat latok, hacsak valahogy nem ugrik ossze gall-brit es a dakok is valakivel!
ez egy igazi mazo mod parositas 😊 gyenguszosok nyomathatjak ezerrel az arcukba aztan meglassuk mire mennek...

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Most már az összes nép neve meg van írva, valamint a Realism
mod readme fájlja alapján a módosításokat is megrajzoltam.
Akik jelezték, hogy egy piros X jelenik meg, annak azt tanácsolom, hogy próbálja meg letölteni a gépére a térképes oldalról indulva,
mert szerintem csak a böngészõje nem jeleníti meg ezt a gif-et.
linkek:
térképek oldala
R:TW politikai térkép közvetlen elérése
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Közben eszembe jutott egy régebbi szitu. Van ugye a Naked Fanatics gyalogsági egység pl. a germánoknál és ha jól emlékszem a galloknál is. Lehet minden barbár törzsnél van... Nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy amikor karthagóval elefántjaim irtották az ellenséget, csak ez az egység nem pánikolt be ellenük.
Ezek bõszen ottmaradtak és megpróbáltak harcolni a fánik ellen. Persze nem sok sikerrel, de csodáltam a bátorságukat. Csak akkor futamodtak meg, amikor csak pár ember marad meg az osztagjukból. Szóval ez jó. Kemény srácok ezek.
Mit ad Isten tegnap is inkább az alvást választottam játék helyett. Holnap viszont nem kell korán kelni, így nem lehet kérdéses az esti RTW😊 Végre, mert már komolyan mondom nagyon hiányzik. De legalább ezek a remek leírások tartják bennem a lelket. Ma hazaviszem az 1.1 patch-et, meg ezt az új honosítást is. Írjatok élményeket még.
Wallen leírásai különösen tetszenek, szóval jöhet ez is. Na back to the work 😞
Egyébként ha jól emlékszem, akkor õ tette meg pontifexnek Julius Caesart. Pont azért, hogy nehogy nagyobb babérok teremjenek neki. Érdekes összefonódások vannak ám itt is. Mert ugyebár Marius vette el az idõsebb Julius egyik lányát, Juliát. Mariusnak óriási vagyona volt, mert Arpicumi birtokain mindig bõséges volt a termés. És így a házasság révén a Julius családnak meglett a kerete ahhoz, hogy a szenátusban elõrébb lépjenek.
Így lehetett az, hogy a "kis" Julius már ilyen méltóságokat kaphatott.
Sulla a másik fele. Amit õ elõadott, az sem semmi. Az egyik legérdekesebb esemény, amikor Rómáért csatáznak mindenféle lehetséges eszközzel. Kár, hogy ennek a kornak nincs nagyobb híre, mert legalább annyira érdekes, mint a késõbbi, korai császárság.
Elég sok idõmbe telt mire rendbehoztam magam hogy hóditani is tudjak.Szépen fokozatosan szorítóm le délre a római csapatokat mivel egyenlõre máshonnan nem várható támadás.Basszus hogy micsoda komoly egység a nehézlovasság ennél a népnél.eszméletlen olyan dolgokat csinálnak hogy azt el sem hiszem.Beküldök 5 csapat lovast egy egész légiónyi urban cohort(vagy hogy kell írni),elé és félelmet nem ismerve majdnem hogy szétverik õket.Jobbak mint az elefánt.Innentõl már mehet a gyalogság akik pillanatok alatt végeznek az elleneséggel.
Amúgy nagyon nehéznek találom ezt a népet.
Rengetegszer kell kivégeznem a lakosságot hogy normálisan menjenek a dolgok.
Tényleg tud vki egy jó módszert amivel hamar be tudom lázítani a lakosságot?Valamikor direkt kivonulok adó magasan, és két körig lázadoznak majd elcsitulnak.De teljesen nem vállnak rebellisekké.
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Egy idöre felfuggesztettem a seleucidákat,mert mág nagyon ki volt vele a ... .Ugyhogy most elkezdtem a brutikkal.Elég egyszerünek tünik.A seleucidák kapásbol meghaltak az elején,aztán macednok is,meg cárthágo.Én meg itt kinlodok a görögökket,mert csak nagyon nehezen birom leverni öket.Lassan jön Marius aztán nem lesz kegyelem😊)
A baj ott kezdödött,hogy megszokásbol játszottam igy beáltam védeni a várfalhoz.Persze jol meg is szivtam a hoplitákat.Aztán jött a csel,mert a csatát csak éppen hogy megnyertem maradt kb 7 katonám a vezért mellett még 8 lovas meg 7 ballisztás harcos.Mindez közel 700 katonábol😊)
Kb kiegyenlitetten kezdtük a háborut,és itt csak az idö mentett meg,meg a buta AI.4 osztag hoplitábal nem mozdult meg sehova.
Aztán rájöttem a cselre.Fogtam 6 osztag hastatit ,és beraktam a városközpontba félkör ivbe 2 sorbaPersze eleve oda ahonan tudtam,hogy jön majd az ellen.Szerencémre volt jobbra is 1 utca igy oda is letettem 2 osztagot,mögé tettem a maradék lovasságot.
Aztán vártam az elenre,mig betöri a falat 4 helyen.Akkor már elöttük ált mindenhol 1-1 velites osztag,gondoltam amig besétálnak megsorozom öket.Sajnos hösi halált halt mind a 4 osztag😞(
De nem baj,gondoltam talán nyerek nélkülük is.
Ugyhogy time Up ,és bevártam öket a szorosba,aztán a hastatik megkapták a zöld jelzést ,és lesoroztak 8an másfél osztag hoplitát.A genyo gép persze kicseszett velem és a 3. vonulo osztagával már lement jobbra a hátbatámados alakulatomhoz,ugyhogy ez az ötletem ugrott sajna akkor.Az elsö osztag hoplita elérte a kritikus pontot,ugyhogy a másik 6 osztag hasti nekilodult üvöltö rohammal az ellenek.Amiböl kapásbol a maradék fél osztagos belámult és már rohant is elfele.Gyorsan bevettettem még a maradék 2 osztagot is frontális rohamra 3 osztag fallanx ellen😊
De sikeült ott is gyözelemre vinnem,mert a baloldali föosztag közben ripityára verte azt a maradék 2 adag hoplitát,ugyhogy rohammal hátbakaptam a támadokat akik már jelentösen beszoritották szegény hátso fertájat.Megvártam még jo sokan megfordultak aztán a 2 osztag mödül bevezényeltem a lovasokat a tömegbe.Hála égnek olyan sikerrel,hogy az összes ottani hoplita berémült és futásnak eredt.A baj,hogy csak ekkor vettem észre,hogy ideért a gép 82 fös utánpotlása is.De mivel rettentö fáradtak voltak ,és a sok menekülö miatt rendesen pánikoltk is ezért sima uggyel telibetámadtam az összes megmarat harcossal.Persze a lovakat kiméltem,és csak akkor repültek be középre mikor minden pika fenn volt már.
Ezzel kb 10 mp alatt végeztem és innentöl sétagaloppos hent lett az egész.
600 föböl 230at vesztettem az ellen pedig 500 hoplitát.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Kell hozzá a 3dmax???
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Küldj egy SMS-t a 06-90-622-004-es telefonszámra az alábbi szöveggel:
SMSWEB WANADOO
A válasz SMS-ben megkapod a belépéshez szükséges felhasználóneved és jelszavad.
Az SMS díja: 160 Ft + Áfa
Regisztrációd 3 napig lesz érvényes.
Szolgáltatásunk a T-Mobile , a PANNON GSM és a vodafone hálózatából egyaránt elérhetõ!
FIGYELEM! Ügyelj az SMSWEB és WANADOO szó között lévõ szóközre. Az elírásokból eredõ sikertelen regisztrációkért felelõsséget nem tudunk vállalni. Az elveszett kódokat nem áll módunkban pótolni!
szerintetek itt mi a trükk ? van egyáltalán, vagy megbízható ? töltött már le vki róla? igaz, csak bruttó kétszáz, de idegesítene ha a semmiért fizetném ki. ha jól írom be (gondolom cselesen csak a nagybetûst fogadja el, akkor mûködni fog ?)
pl: SMSWEB WANADOO
Jut eszembe, egy olyan jóslatot is kapott, hogy az unokaöccse Caesar híresebb lesz mint õ. Nem is nagyon szerette ezért 😊
Nieleen
Scipio két okból tért vissza a manipulus szerint felálláshoz Zámánál. Egyszer ez volt az elsõ olyan csata a punok ellen, ahol a rómaiak lovassági fölényben voltak. (Ibériában a szárnyakon alkalmazta a chorsokat, itt nem volt rá emiatt szükség). Másrészt rinyált Hannibal közel 100 elefántjától és azok kimanõverezéséhez jobban passzolt a régu hardrend. Ennek érdekében azért annyit változtatott, hogy a szokások sakktábla szerû felállás helyett 3 manipulus egymás mögé tett (egyébként akár tekinthetjük ezt cohorsnak, mert pont ennyibõl álltak) és köztük jó széles sávokat hagyott szabadon.
Wallentinus
Az Európából átvitt lovaknak pedig tök új volt ez az állat. Köpött, hülyén nézett ki, ingott a púpja, büdös volt. És szembe jött a lovakkal, a púpok között egy lepedõbe csavart emberrel, aki még nyilazott is.
Így hát a pacik szépen fogták és összefosták magukat, megvadultak és eltûztek a francba. 😊))