13587
-
RTW #7224 Aha, értem. -
Grrrrrrr #7223 Pontifex Maxumus? Vagy a te családod a legnagyobb? -
RTW #7222 Olyat már én is kaptam. -
RTW #7221 És a játék mely részében kaphatok ilyen üzenetet? -
Grrrrrrr #7220 Mert 50 tartomány kell + Róma. Amúgy is utálja a rómaiakat mindenki, ne harcolj több fronton, ha nem muszáj. A rómaiak is elkerülték, ha tehették. -
#7219 Én olyan üzit már kaptam,hogy az én frakcióm a vezető,de róma még mindig támadhatatlan! -
RTW #7218 Kösz. -
Grrrrrrr #7217 Majd kaptok üzit, hogy fasza csávók vagytok a népnél, és szeretnének titeket rómában látni. Illetve tagadd meg, mikor a szenátus a vezetőd öngyilkosságát kéri. -
#7216 Makedónok,örmények? -
RTW #7215 Miért nem? -
Grrrrrrr #7214 19 provinciával én nem csinálnék ilyent... -
#7213 És egyáltalán mit kell tenni,hogy megtámadhassam rómát?
Már az enyém az uralkodóház egy idelye,de még mindig nemtudok ellene vonulni! -
RTW #7212 Hogy lehet megtámadni a rómaiakat, miközben rómaiakkal vagyok? -
Árnyvadász #7211 Ha a kihívást félretesszük és enélkül szemléljük a dolgokat akkor a játék legjobb-legváltozatosabb egységekkel rendelkező és viszonylag fejlett népcsoportja a SZELEKUIDÁK.
De nagyon sok jó nép van a játékban. Csak ízlés kérédése neked melyik tetszik. Én a briteket, görögöket, pártusokat, karthagóiakat, germánokat, gallokat is jóknak tartom...
A rómaiak meg ugye evidens :)
Az egyiptomi meg nagyon tuti kis nép, csak meg kell szokni a harcmodorát. -
Grrrrrrr #7210 Julius. Családom Krónikája a Pc Dome-n olvasható. -
RTW #7209 Most 19 provinciám van. -
RTW #7208 Én most Brutival vagyok. Ti melyikkel vagytok? -
Grrrrrrr #7207 A fórumokon hallottak alapján. Ha a könnyebb játékot szereted: Egyiptom, ha a nehezebbet akkor örmény vagy Szkíta. -
RTW #7206 ott melyik a legjobb? -
RTW #7205 Nem úgy értme, a Rome-ban. -
Grrrrrrr #7204 A magyar... -
Grrrrrrr #7203 Én oda ajándékoztam Norcium tartomány Rómának, így serege nagy része ott gyülekezett, hogy a germánokkal szórakozzon. Sajna a germán birodalom a multé lett. valószínűleg kihalt a vezetőség, mert amúgy sok tartományuk volt. -
RTW #7202 Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik a legjobb nép? -
Árnyvadász #7201 Amit ostromra írtam alant, azon a falas ostromokat kell érteni. A fából készült kerítéses ostromnál csak és kizárólag a faltörőkost kell kiválasztanod. Az egyáltalán nem fifikás dolog. Ha meg van elefántod, akkor az is jó, mivel ők is áttörik a fakerítést. -
Grrrrrrr #7200 Kapcsold ki az időt. De ez kétélű dolog, ha védekezel még jól jöhet. Azonkívül kreativításra ösztökél, hogy ne tökölj. -
Árnyvadász #7199 Rómát nem nehéz bevenni. Talán még könnyebb is mint egy nagyobb várost úgy általában a játékban. Róma azért gázos, mert a szenátusnak egy igen fejlett és méretes serege állomásozik a közelben, amivel nagy valószínűséggel meg kell ütköznöd. Ha nem, akkor nagy mázlid van és Róma elestével elesik a szenátus serege és megszünik ez a frakció létezni. -
Árnyvadász #7198 Ostromolni olyan egységekkel érdemes akik tudnak ásni (can sap). Ezek gyalogos egységek és az adatlapjukon jelöli ezt a képességet. Mivel így egy kis faszerkezetet kapsz ostromkor, amit felhasználva (pontokból) a gép letesz egy arra alkalmas helyre. A can sap-ot ismerő katináiddal bemész ebbe a szerkezetbe és ők erre elkezdenek lassan ásni a falakig. Majd a falszakasz azon része ahová az ásónyom elért beomlik. Persze nem egyből, de szépen folyamatosan omladozik. Míg végül össze nem dől. Ezen a részen pedig kiválóan belehet menni a többi egységgel.
A létra is nagyon korrekt dolog, mert gyorsan felállítják a falakhoz (igaz veszteségeid lesznek közben), és gyorsan fel is másznak rajta az embereid.
Míg az ostromtorony lassabban ér a falhoz és jóval lassabb is telítődik meg emberrel, de biztonságosabb. Az időtől is függ, meg az ellenfél erejétől is hogy melyiket érdemes használni. Ezt vagy a létrát.
A faltörő kos nagy és erős kőfalaknál veszélyes vállalkozás, mert a kapuhoz közelérő embereid kapnak egy jó adag olajzuhanyt amitől szépen hullanak. Akár el is hanyagolható, de csak akkor ha van az a bizonyos faszerkezeted. Ha pedig alkalmazod, akkor mielőtt a kapun bemész foglald el a falakat a létrán/ostromtornyon keresztül érkező embereiddel. Ugyanis ha a falakról kivered az ellent, akkor a tied lesz és nyugodtan bemehetsz a szétvert főkapun, már nem zúdítanak rád olajat. Az ellenségre viszont igen és onnantól kezdve, hogy a fal a te kezedben van a tornyokból is őket lövik már az íjászok (ezek automatikusan lőnek) és nem téged, ami ugye nem mellékes szempont.
Most már tudod mi mire jó, válaszd meg érzésed szerint ami neked az adott ostromnál jól jöhet és nem lesz gondod.
Arra figyelj, hogy az ellenség hiába fut meg, itt nem fog elmenekülni a csatatérképről, hanem visszavonul a főtérre (amit el kell foglalnod) és újúlt erővel megint hadba száll veled. Emiatt érdemes a moráljukat vesztett és menekülő embereket szépen levagdosni, mert később mikor mész a főtér felé akár még kellemetlenek is lehetnek a számodra.
Jó játékot! -
Cipher #7197 jaj meg akartam azt is kérdezni, hogy hogyan vettétek be Rómát vagy egyáltalán hogyan szoktatok ostromolni? -
Cipher #7196 Állati jó az a beszólás is amikor az ellenség elkezd menekülni valami ilyesmi: This is a good enemy, die and run for his life. -
#7195 Jó tudni!Na de az életben nem így van!Ha ez az életbaen történik akkor azért könyörög,hogy leghalább az a 20 ember elmehessen!
Akkor itt mi a logika? -
#7194 a csata kérlek időre megy. :))
Nem elég szétlőni mindent :) Be kell menni és elfoglalni a főteret és tartani 3 percig, vagy kiirtani mind egy szálig az ellenséget. Mindezt adott időn belül. :) -
JLH Fans #7193 Baromság a ralism modban elvileg az összes néppel kéne hogy lehessek..... -
#7192 Biztos még nem harcoltál velük!
Csak azzal lehetsz akit egyszer már legyőztél! -
#7191 Állok a kapu előtt és lövöm a várost elkezd visszaszámolni mondom biztos,ha lejár megadja magát erre kíírja,hogy elvesztettem a csatát maradt 20 embere a rommálőt városban 400 ellen!
Ez mi? -
JLH Fans #7190 Ezt nem értem.....fent van nekem a realism 3.0 és ilyen tribbal nem lehetek...... -
Árnyvadász #7189 Többet nem idézek... Valszeg memóriát kell cseréljek az agyamban. Tényleg így hangzik. -
Árnyvadász #7188 szittya :D -
JLH Fans #7187 Eddig ugy érzem nem nagyon kérdeztem lámákat itt az ideje.....Ugye dobáljuk a népneveket minthogy Egyiptom pl (mindenki tudja hogy Ptolemaoszok meg hasonlok) Nomármost a szkiták alatt mit értetek?
Mert olyan tribe hogy szikták nincsenek szoval mi a tribe neve? -
Grrrrrrr #7186 "Istenek! Én gyűlölöm a gallokat."
A fordítás szerint. -
Árnyvadász #7185 Mindig jókor jössz... :)