13587
-
#8705 Gondolom akkor nincs fenn neked az 1.2es pecs -
G.Freeman #8704 -
G.Freeman #8703 ez az SPQR mod tenyleg jo, iszonyat csatakat vivok, es ugy terjeszekldek hogy tobb a vesztes csatam mint a nyert [idiota] -
#8702 Remélem hogy müködik, mert a RTR modot biztos nem rakom fel :) -
Braveheart #8701 Kedves looserkém, olvass vissza legközelebb. Akkor ha megépíted az Imperial palace-t. -
#8700 Sziasztok!
Mikor lesz a Rómaiaknál haderőreform, mert én már Kr.e. 201-ben járok, de még semmi. A Bruutikkal vagyok egyébként. -
G.Freeman #8699 1.2es patchel megy a New province 2.0 for RTW vanilla ? -
G.Freeman #8698 RTR és SPQR modot könnyen össze lehet keverni ha a ketto keresztezese a legjobb
ez a rögtön hadsereg csak azert gaz mert körönte jönnek az 1000 fös makedon seregek -
#8697 Az igaz hogy nem olyan nagy a térkép, hanem az alap van, de fel lehet mellé rakni a "New province 2.0 for RTW vanilla" modot, és akkor máris nagy lesz a térkép, sok uj provinciával.
Az egy kör alatti kiképzéshez meg csak annyit, hogy Romának mindig voltak tartalék eröforrásai, folyamatos volt a kiképzés és az utánpotlás, tehát sztem nem jelentett gondot neki, hogy fél év alatt kiállitson egy uj sereget (elvégre lakos volt dögivel). Igy volt ez a pun háborukban is. -
#8696 Dehogynem... volt hogy vettek 60ezer rabszolgát, felszabadították őket és mehettek a harcmezőre. -
haxoror #8695 Az mondjuk vhol reális hiszen ha van istálló és barrak is a városban akkor miért ne ehetne mindkettőben képezni? (nem ismerem a modot csak hallottam róla) de a legnagyobb bajom az vele hogy rómára van kihegyezve és a térkép sem akkora mint RTR-ben ezért én inkább maradok annál :) -
Grrrrrrr #8694 A kiképzés valamilyen szinten már gyerek korban elkezdődött. A Mars mezőn gyakorolták a testmozgásokat, köztük a vívást, meg egyebeket. Ez még mindig reálisabb, mint az, hogy a semmiből egy fullos sereg kiképzése egy városból 10 év is lehet. Ismeritek a Lemuria online játékot? Na valami olyasmit kellene megvalósítani, városokra levetítve. És akkor egyszerre lehetne hastatus, princeps, triarii. és érdemes vigyátni a lakosságra, hogy legyen elég öreg, aki triarii lehet. -
G.Freeman #8693 fegyverbe szólitani+kiképezni -
G.Freeman #8692 SPQR patchel csak az a bajom hogy egy kor alatt lehet maxos sereget csinalni, szoval akar 9 egyeget is kesziteni a semmibol, igazabol azert ilyen gyorsan nem tudtak fegyverbe szólítani ennyi harcost, vagy igen? -
#8691 Csács mindenkinek!
Rég jártam már itt, de jo látni, hogy még mindig müködik, és nem merült el a süllyesztöben a forum. Láccik hogy kivállo a játék
G.Freeman válaszolva a kérdésedre, sokak szerint az SPQR 2-es mod a legtutibb, föleg azokank akik szeretik a pörgös játékmenetet, és a hatalmas, folyamatos "realisztikus" csatározásokat :) Én nem probáltam még ki, nem is nagyon van idöm jáccani (már elég rég is jáccottam a Rome-mal), de amint lesz idöm, tuti ezt a modot rakom majd fel, a total realism helyett (állitolag sokkal kevesebb a bug is benne). Állitolag csak egyetlen gebasz van ezzel az SPQR-rel, hogy akad az 1.2es patch-el, de a fiuk tuti dolgoznak már rajta hogy ezt kijavitsák. -
G.Freeman #8690 szerintetek melyik a legjobb mod? -
haxoror #8689 Ez így van, de csak rómánál mert a többi népnek nincsenek extra nyugizós épületei mint pl. az aréna és a hippodrom.
És még rómánál sem jön be mindig mert a fővárostól távoli településeken már tarthatatlan lenne a nagyon magas adó (ha jól emlékszem) -
Grrrrrrr #8688 Ha a max településen, mikor erre a szintre váltott, és a hangulati épületek fent vannak (a farm is), akkor nyugodtam fel lehet húzni az adót maxra. A szenny el fog árni egy bizonyos értéket, amikor megáll miatta, és a magas adó miatt a lakosság növekedése. Stagnálni fog. Ez tapasztalat. Legalábbis a rómaiaknál. -
haxoror #8687 Überfasza fórum angolul tudóknak
The Guild
Szinte minden megvan a game mechanizmusáról, csak egy kiragadott példa: ha a max lakosságnövekedés 8% akkor 24000 népességnél éri utól a squalor és ezért grain importos településeken NEM szabad kimaxolni a farmokat mert akkor anépesség túlnövi a Huge Cityt. -
G.Freeman #8686 http://www.rometotalrealism.com/ innen -
Realtibi #8685 honnan tudom leszedni az 5.1 es realismt? -
#8684 ezt hogy érted? -
#8683 érdemes neked válaszolni... -
G.Freeman #8682 http://twonline.jatekok.hu/kepek.php?mod=RTW&mod2=kepek&sorszam=Rome%20Total%20Realism%205.1%20térképek
5.1 realism varosaira vagy kivancsi ezeken a jpg-ken majdnem az összes rajta van, amugy több is van meg van aminek mas a neve -
#8681 így első ránézésre Segesta helyén van Genova. Akkor mégis más a neve nem? :) -
G.Freeman #8680 Rome Total Realism 5.1 patch van fennt, ezert van több varosom, amugy elirtam az egyik nevet, mert Tarentumba ruccantam le békét kötni Nemsokara jatszok tovabb es eldöntöm Luna sorsát -
#8679 nem a nevük más, hanem kevesebb van neked. -
#8678 hm mintha nálam más neve lennne a városoknak -
G.Freeman #8677 -
G.Freeman #8676
Flaminius család és a kezdetek:
A város alapításától számított 483. évben, Decimus Maxentius konzulsága alatt Róma legtehetősebb családjának a feje az akkor 47 éves Publius Flaminius parancsba kapta a szenátustól Luna elfoglalását. Luna liguriai kis tengerparti városka Itália északnyugati részén.
Szenátus parancsának való ellenszegülés politikai öngyilkossággal ért volna fel, így Publius kénytelen volt 500 fős seregével északnak vennie az irányt. Anconából erősítés gyanánt 320 velites is érkezett a seregbe. Luna 2 napi járóföldre volt, így ha sikerül is elfoglalni, megfelelően gyors összeköttetést kell teremteni a többi római várossal ezért Publius parancsba adta az utak fejlesztését 3000 denarius értékben.
Az északi hadjárat biztosítására Publius elküldte a diplomata Sextus Antomo-t a gallok földjére békét kérni. Egyébként nem volt ínyére ez a hadjárat, közelebb, jobban védhető és gazdagabb zsákmánnyal kecsegtető városok is voltak például Arretium vagy Corfinum. Róma területe ez időben Latium,Campania,Lucania,Samnium és a Sabinok földjét foglalta magában.
Össze is ült a családi tanács, hogy ezt a problémát megvitassa, és arra az elhatározásra jutott hogy Ancona, Capua és Paestum városában minimális örséget hagynak, és amíg Publius Lunát hódítja meg, addig 3 fia közül a középső és legtehetségesebb hadvezér Nero Flaminius az összes mozgósítható Róma földjein maradt egységgel Corfinium ellen vonul.
270 telén az északi sereg Publius Flaminius vezetésével egynapi járóföldre közelítette meg Luna városát, ennél fontosabb hogy Sextus Antonio sikerrel járt, a gallok elfogadták a rómaiakat szövetségesnek és kereskedelmi egyezményt is kötöttek diplomatánkkal, remélhetőleg ez mindkét országnak gazdagságot hoz.
A zord tél enyhe tavaszba csapott át amikor a november óta ostromgépeket készítő Nero Flaminius megkezdte Corfinium ostromát. Minden a terv szerint alakult kezdetben, a városba küldött kém kinyitotta a kaput, a felderítők jelentései szerint pedig egy kisebb előörsöt leszámítva a lázadók fő erői a főtér védelmére rendezkedtek be. Nero parancsot adott rohamléptekben a fórum megközelítésére. Nem volt igazán szűk utca de ennek a nagy seregnek mégis annak tűnt. Elöl ment 160 Velites, utánna 320 Hastati és 160 Principes. Nero Flaminius védelmét a testőrségén kívül 160 Triarii biztosította ők haladtak leghátul. Ám Nero hatalmas hibát követett el ami több száz római életébe került, figyelmetlenül tört előre és nem vette észre a közelben lesben álló lázadók csoportját. Miután a teljes római sereg a kis utcában a főtér felé igyekezett a lázadók kb 300 emberrel elzárták az utca végét a fórumnál, másik oldalról meg a lesben álló sereg rohamozott ígya támadó sereg két tűz közé került. Szerencsére a lázadók is követtek el egy hibát, és végül ez bizonyult sorsdöntőnek. Könnyfegyverzetű harcosokkal torlaszolta el az utcát, az áttörhetetlen hoplita egységet meg a forumon hagyták hátvédnek. Ha azzal került volna szembe a Hastati egység az csúfos vereséggel végződött volna, de így sikerült két tüz között is felmorzsolni a támadókat, köszönhetően a római egységek fejlettségének, majd bekeríteni és kivégezni a főtéren maradt hoplitákat nem volt nehéz feladat. A lázadók közül senki nem élte túl az ostromot. A rómaiak közül abban a rossz emlékezetű utcában több mint 400an vesztek oda. De a győzelem sikerült, és ez a legfontosabb. Nero gyorsan követett küldött Apolloniába, és Róma szövetségesévé sikerült tenni a görögöket sőt még kereskedelmi egyezséget is aláírtak. Nero megkímélte Corfinium lakóit még rabszolgáknak se adta el őket, de ő maga és serege ott maradt nehogy a város újból a függetlenség utjára akarjon lépni. Az ok amiért Corfinium ilyen fontos volt hogy közel van Paestum-hoz, és a két város együtt hatékony védelmi vonal lesz amíg Róma erői az északi hadműveletekkel vannak lekötve.
A győzelem híre Publius Flaminiust már Luna határában érte, ő se akart lemaradni így hát rötgön riadót fújt és kiadta a parancsot a támadásra. Corfiniummal ellentétben itt nem voltak kőfalak , és nehézfegyverzetű hopliták, csak pár gyengén felszerelt ligur próbálta védeni földjét. Volt viszont fából készített fal amin csak ostromgépek segítségével lehetett betörni így gyorsan készítetett kettőt is ( biztonság kedvéért ha az egyik nem működne ). 1218 római harcossal a seregében magabiztosan indult rohamra, Princeps egységek gyorsan betörték a kaput és nem sokkal mellette a falat egy helyen. Egész sereg benyomult és a fal védelmére kirendelt ligurok harci kedvét pilum esővel vette el. Páran megmenekültek , és visszafutottak a főtérig. Nem volt szükség komolyabb taktikára a főtér elfoglalásánál, mindössze 300 lázadó állt szemben 1200 nehézfegyverzetű rómaival, az első támadás elsöpörte az egész ligur hadsereget és a nap fényes győzelemmel zárult.
<br>A szenátus el volt ragadtatva, hogy ilyen gyorsan római birtokba került Luna, ezt egy triarii egységgel jutalmazták amit Publius egyből a déli határra küldött erősítés gyanánt.
Egy év alatt Róma területe 33%al nőtt, mindenki csodálta is Publius Flaminiust ezért, de ő okosabb volt ennél. Tudta, hogy a hadiszerencse forgandó, és a gallokban nem bízhat. Az ellenséget nem a bizalom hanem a fegyverek tartják távol, főleg ezekben az időkben. Délen nincs mitől tartania hiszen Corfinium és Paestum is fejlett város, közel van a székhelye Capua, van honna erősítést küldeni ha szükséges, ráadásul a görögök karthágóval vannak elfoglalva és viszont. A gond az északi határ...Luna városa gyengécske, nincs megfeleő utánpótlás se emberanyagban se megfelelő kiképző központ tekintetében. Egy gall támadás az ostromtól kimerült támadó sereget könnyen a pusztulásba döntheti. Utánpótlás a több 100km-re lévő Capua-ból uttalan utakon szinte lehetetlen küldeni, és ha oda is ér, ki tudja nem-e csak füstölgő romokat talál. Luna fél napi járóföldre található Bononia városától, ami a Padus folyó partján fekszik. Ez már a gallok földje, Gallia Cisalpina. Délre található Arretium és Arminium városa, de mindkettőt komoly sereg és kőfal védi. Lehetséges terjeszkedési irány még Lunától nyugatra egy kőhajításnyira Genua városa. Bononia tökéletes hidfőállás lenne és fő védelmi vonal, de Róma talán még túl gyenge, hogy a gallok haragját magára vonja.
Több napon keresztül töprengett ezen Publius barátunk, majd arra a következtetésre jutott, hogy ... -
Grrrrrrr #8675 Az biztos. Sőt engem kidobott a játékból, mikor egy új, szerkesztett csatát akartam vívni. Ki akartam próbálni, hogy az 1.2-vel lejátszott és felvett csatákat sem játsza-e le. Most az 1.0 van fent, az lejátsza a régi csatákat. holnap tovább pakolom, és nézem. 1.1-->1.2 Ha nem játsza le az 1.2 továbbra sem, akkor megy a gépről. -
#8674 elég kicsik.
Viszont megpróbáltam az oldaladról letötltött egyik
visszajátszást megnézni, de a következő történt:
Elindult a film, mutatta az ibér sereget, akik az erdőben rejtőztek.
Majd látszólag nem történt semmi, az ellenség sehol.
Aztán egyszer csak elkezdtek lőni a katapultok, eltüntek a seregek,
majd a katapultok is.
Ennyi volt.
Szóval lehet hogy az 1.2 nem kezeli jól a korábbi mentéseket. -
Grrrrrrr #8673 Akkor már olyan nagyon nem is érdekel ez a lehetőség...
És mekkorák lettek a fájlok? -
#8672 igen -
Grrrrrrr #8671 Tehát csak azokról tudtál filmet csinálni, amelyek benne voltak a replays mappában? -
Realtibi #8670 a reaplaxeket ahova rakja a gamma? -
#8669 Nem, csak custom batle volt nekem.
-
Grrrrrrr #8668 Hali!
Frissült a krónika!
www.julius-kronika.atw.hu -
haxoror #8667 Total Realism 5.1 -
#8666 Sziasztok. Meg tudnátok mondani, hogy hogyan tudnék íjász egységet adni a Karthágóiaknak? Van erre valami mod, vagy egyéb lehetőség?