Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nemtudjátok véletlenül hogyan lehet a város lakosságát jobban megugrasztani?

Yossarian
Például megnézném ahogy bribe-olja rómát...

Nieleen

Igyvan ezt én is hiszem ha látom....
Haraxor nagyon jokat és humorosakat szokott irogatni de sztem most az egyszer elvetette a sulykot......<#vigyor5>
Emp/Emp kizárt dolog diplomatákkal+Assasinokkal nyerni....Fõleg szar néppel....De sztem szvsz még joval is....
Na várj csak majd belinkelek egy 50 Terrabájtos kamu cuccot jól aztán töltögethetsz <#vigyor1><#mf2>

Naná,hogy letöltöm! 😉

Vegyem fel hogy megnyerem így a játékot? Letöltöd? <#idiota>
Egyéként elég egy shot a végén a faction menürõl ahol kiírja a szerzett tartományok számát és a nyert/vesztett csatákát 😛
Ha végeztem a Bloodlines-al majd megcsinálom 😉

Na ehhez azért kellene némi tárgyi bizonyíték. Pl egy komplett video errõl. Faction heir és faction leader az életben nem lesz megvesztegethetõ, neked meg nem lesz soha annyi orgyilkosod, hogy kiiktasd, mielõtt árthatna neked egy nagy és csúnya sereggel.

A http://rome.atw.hu fórum Replays szekciójában indítottam egy topicot, a birodalmi hadjáratok visszajátszhatóságáért. Eddig 7-en nézték meg, de senki nem szólt hozzá, nem szavazott. Egy kicsit megzuhantam. Baj lehet az értékrendemmel. Nem gondoltam, hogy csak nekem fontos ez az opció. Ezek a filmek nem nagy terjedelmûek, és többet adnak vissza egy csatából, mint a képek.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Na mondjuk azért az sem egyszerû. De tény és való, a megvesztegetési összegek lehetnének magasabbak is. Egy 0 még elférne utánuk. Very fokozaton a gallok felvásárolták a csúcsszuper hdvezér családtagomat vásosostúl, mindenestûl. Oda lettek a Triariik, íjászok. Ilyeneket meg még nem tudtam képezni.

A gép hülyén kezeli ezt az egész szövetségi rendszert (sztem a diplomáciai rész soha nem készült el teljesen), ha három szövetséges közül kettõ egymásnak ugrik akkor a harmadik teljesen véletlenszerûen dönti el hogy melyikkel bontja fel a szövetséget és melyikkel folyatja 😞
Amióta rájöttem hogy a városban tartott diplomata nem ad védelmet a felvásárlás ellen már csak egy darab diplomatám van és azt is csak az ajándékozós-lakosságáttelepítõs trükkhöz használom. A környezõ népeket leszarom, max trade rightsot vagyok hajlandó kötni de azt is csak akkor ha õk jönnek hozzám 😛
Mondjuk szopok is rendesen mert bribeot és elefántokat se használok de így legalább van kihívás, persze ez csak az én véleményem és stílusom hiszen a játékot meg lehet nyerni csak diplomatákkal és assassinokkal úgy hogy EGYETLEN EGYSZER SEM KELL CSATÁZNI, még Rómáért sem 😛

Egyiptomnál már csak a trákok lehetnek rosszabb példa a hûségre 😊

Fritz Von...
Ja. Marha hûségesek. Találtam Perzsiában egy lázadó várost, megvettem. Vagy 10-15 körön keresztül tök jól állt, fejlõdött, hozta a manit és bázis lett a területen. Aztán a nagy szövetséges Egyiptom, aki hadban állt a környékkel, én voltam az egyetlen szövetségese, simán megtámadta.
Úgyhogy most gyûlik a flotta és a sereg egy afrikai portyára. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Észrevettétek, hogy ha egy ellenséges népnek van egy szövetségese, te hiába vagy erõsebbb, nem fogod tudni magad mellé állítani, amíg õt is le nem gyõzõd csatában... Magyarán, a népek hûségesek egymáshoz (akárcssak én az asszonyhoz:-)! Méghogy buta AI😊
jaj most jáccok kárthágóval aztán hagytam fejlõdi brutuszékat meg juliuszékat
aztán most rábasztam ugy hogy csak na<#lookaround>

Fritz Von...
Hú emberek! De jó is megint a Julii-házzal nyomulni very hardon. Nagyon sokat lehet tanulni a folyamatos játékból más népekkel is. Velük kezdtem, mediumon. És voltak gondok azért az elején. ÉSÉSÉS!!! Elértem azt most, hogy a szenátusban MINDEN hivatal az enyém! <#vigyor>
Sajnos semmi extra lehetõség nem jár vele...

Emlékeztek az IHM-re?

Üdv Arius Kolompáriusz!

Zsolo007
Létezik valamiféle segédprogram a gémhez aminek a segítségével IPre lehet csatlakozni? (ezáltal megkerülve a hivatalos CD kulcsot <#vigyor3>)

OFF

Az RTW magyarul lenne mókás: "A parannnncsot vééégrehajtottam, Urasááág!"
Harci játékokban a német vagy angol szöveg "jól" hangzik de a magyar valahogy bénán 😞
Viszont amikor beindul az igazi húsdaráló nincs szívet melengetõbb a magyar szónál: "VÁÁÁÁÁÁ!!! DÖGÖLJMÁ'MEGAKURVAANYÁD!!!"
TS rulz 😊

Fritz Von...
Biztos fura lenne. De nekem mondjuk így is tetszenek a latin idézetek a töltések közben... 😊

Dnai13
AZ 😊)))). És mit szólnátok a KotOR-hoz mondjuk kínaiul??? 😄 én tuti kibasznám a kukába. <#taps>

Frankie
Mondjuk viccen kívül- tényleg mókás lenne latinul az RTW.. 😊

Fritz Von...
Nekem meg Medieval nyelv kéne, mert a Medievalt is így nyomtam. <#vigyor>

Fritz Von...
#7785.

<#vigyor><#idiota>

Szeretném japánul nyomni a játékot, mert anno a shogunt is így nyomtam. Lenne vkinek linkje a japánosíthoz? <#idiota>

Frankie
madiarítás van a gémhez? <#idiota>

Vané-e itt olyan bátor, programozáshoz értõ ember, aki felvállalná a kampány csaták felvételének és lejátszhatóságának megoldását? A józan ész azt súgja, hogy ha a gyors csaták felvehetõk, akkor ennek is annak kellene lennie. Csak a kampány csaták menüjének helyére a custom csaták menüjét kellene bemásolni. Illetve a hivatkozásait.

Nem értek ám hozzá, mert akkor én is megcsinálnám, csak okoskodok...

<#wink>

Fritz Von...
Így így. Pont ezen gondolkoztam én is valamelyik nap. 😊))))

Meg ugye jön a squalor is... 😄

hzsolt
Jaja, végül a gyenge AI <#wink>

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Ezek a beírások tisztára olyanok mint amilyenek a kezdeteknél voltak, úgy tûnik a második hullám is megtalálta a RTW-t 😊
Lassan jöhet a bribe flame aztán a hun-roman 😄

"...The world turns. What was may come again..."
(Görög intro rulz 😊

Fritz Von...
BRIBE. Azzal lehet elrontani a játékélményt. Ha elég pénzed van és szoktad használni, akkor egyenes út vezet afelé, hogy minden komolyabb csata helyett megvedd az ellenséget.

Egyébként akkor állnak át a seregek, ha a választott néped képes ezeket az egységeket gyártani. Tehát például hiába veszed meg Karthágó elit egységeit, azok szétoszlanak, mert te nem tudsz olyat kiképezni.

Csacsi
Nekem meg mindenki szétoszlik, és a hadvezért sem kapom meg.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Lehet, ha olyan egységek vannak, benne, amit te is gyárthatsz.

Miért lenne? Zsoldosokról bezélünk, akik egy másik ház szolgálatába léptek inkább. Felháborítónak felháborító az anya "család" szemében, de akkoris ilyen az élet.

Bribe-nál csak azok az egységek állhatnak át hozzátok amilyeneket amúgy ti is tudtok gyártani, pl. perzsákkal ha bribeolsz eastern infantrykat akkor átállnak de ha rómaiakkal teszed ugyanezt akkor feloszlanak.

Zsolo007
NSt ez amúgy klánnév? Rome:TW klán???

Zsolo007
Ez érdekes ugyanis én csinálok rendszeresen bribolást viszont a bribnak a feltételei a következõk: A teljes sereg szétoszlik és visszamegy a földekre, a hadvezér pedig átáll. A sereget tudtommal nem lehet átvenni.

Zsolo007
Én még ebben nem próbáltam a waitet de ha az a funkciója ami az elõzõ kettõ TW-ben volt akkor arra való hogy várakozz egy esetleges másfajta idõjárásra. pl: Nekem anno még a shogunnál volt az hogy az ellennek muskétásai voltak, így õsszel támadtam és kívártam míg heavy raint nem "keletkezett" így már használhatatlanok voltak a puskák. De hogy itt milyen jelentõsége van, lévén nincsenek lõfegyverek. Hát passz.

NST Wolund
Normál módban nem néztem de Total Realism alatt mûködik az a "csel" hogy diplomatákkal 2-3 ezer aranyért lehet bribolgatni úgy a szenátus illetve a két szövetséges római család fullos seregeit ill. tábornokait hogy a szövetségi státusz megmarad. Nagyon gyorsan nagyon komoly haderõt lehet így összehozni mindössze 2-3 diplomatával :-) lehet csak bug mert szvsz. az lenne a normális hogy minimum hadat üzen egy 2-3 ilyen lépés után a gép ...

hzsolt
Itt val'szeg egy olyan csatát nyertél, amikor azt írta ki:
"Heroic victory"

Dnai13
Ezesetben nem tudom. 2napja gamolok de nagyon jó a game. Bár 8adik újrakezdésre sikerült vhogy normálisan kezdeni. Most perpillanat kikaptam a galloktól. 750en voltak én meg 350fõvel. A felmentõ sereg évtizedekre. 15perc támadási idõvel. Sikerült a leghülyébb alakzatot kitalálnom (kb 2. csata amit lejátszok), szar a generálisom, a jó meg 55 éves mindjárt kipurcan. Szal jól beszoptam.

Láma kérdés: Az elején 2választás van, start deployment vagy wait. Ha a wait-re nyomok akkoris feltom állítani a csata rendet? Vagy mi értelme a választásnak?

Zsolo007
Ez volt az elsõ amire gondoltam hogy biztosan egy valóban megtörtént csta helye ,de nem ez a decius nemhinném hogy létezett. Viszont a csata nem rémlik, ha olyan nagy hõsies csata lett volna rémlene, pedig alig 20-25 éve volt csak.

Dnai13
Nekem van vagy 6 a térképen. Gondolom van benne egy töri könyv és úgy 😄

Zsolo007
Ti láttatok már ilyet? Én még nem. Vajon mi alapján dönti el a gép hogy melyik csata híres és melyik nem?

Realismben mintha normál morálja lenne, úgy rémlik...

Csak a beállított, és a gyors csatáklkat engedi felvenni. Ez sajna nem memória függõ. Szerintem ez nagy visszalépés a Medievalhoz képest. Gyakorlatilag ez az egyetlen dolog, amivel nem tudok megbékélni. Reménykedtem benne, hogy másnak is szúrja a szemét, és csinál rá MOD-ot.

Ja az...
túl bonyolultan fogalmaztál 😛
Szardinián a kikötõ az alap játékban a két hely közül véletlenszerûen lesz az egyiken 😊

hzsolt
Idézem saját magam:
" - A módosított települések jelének közepe piros"
Ugyanis a 3.2-es mod áthelyezi a települést.
<#nyes>

Sardiniát most nem tudom, hogy változtatták-e,
de úgy emlékszem igen. Holnap megírom azt is.
Gondolom a helye attól függ, hogy az
imperial vagy a provincial campaign-t játszod-e.

De jó hogy szoltál, mert most látom, hogy Corsica
teljesen olvashatatlan a térképen. <#vigyor1>

Guszta 😊
Most hogy így elnéztem fõleg kis-ázsiában a hidak mellé faszányos erõdrendszert lehetne építeni <#heureka>
De hogy egy kicsit fikázzak is Pontust elszúrtad mert Sinope a két folyó között van nem pedig tõlük nyugatra, Szardinián pedig Caralis kikötõje véletlenszerûen hol észak-keleten van mint a térképeden, de néha rögtön a város mellé épül dél-keletre <#hehe>
Keep up the good work <#eljen>

hzsolt
Részleges alatt ugye ezt gondolod?
TW magyarítások
Csak kb 500-szor szerepelt már itt a fórumban. <#eplus2>

Hello! Tudtok már teljes magyarosítást, vagy részlegest?