Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Változások:
- Területe a RTR 3.2 módosításaival kiegészítve
- A "tiszta" játék területének jelölése vékony pontvonallal
- Folyók
- Hidak, gázlók
- Tengeri határok
- 3.2 módosításai
Sajnos a 3.2 annyit változtat a térképen, hogy azt már nem lehetett olvashatóan megjeleníteni, de az alábbiak igazak:
- Az RTR "országok" fekete keretes fehér betükkel vannak megírva
- Az új települések fehér keretes fekete négyzettel vannak jelölve
- A módosított települések jelének közepe piros
Tervezet (javaslatok jöhetnek ide a fórumba):
- kereskedelmi útvonalak
- Tengeri kereskedelmi útvonalak
- népek nevének magyarra fordítása (pontosabban a magyar fordítás használata)
- Fõvárosok jelölése
- jelmagyarázet
- 4.0 RTR mod kompatibilitás :-)
Ha valaki elfelejtette, itt a link: <#smile>#smile>
Politikai térkép
Ha a térképhez van hozzászólás itt is meg lehet tenni:
RTW Hungarian HQ
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
De a legnagyobb baja, hogy olyankor is rohamoz, amikor nem kéne. Ha én támadom meg, akkor álljon a dombon, lõje ki a nyilait rám és végig használja ki az elõnyös pozícióját... Lovakat ne üldözzön gyalogosokkal körbe-körbe a csatatéren. A múltkor is a desert cavalryjaimat elkezdte üldözni a falanxokkal. 4 lovas 4 falanx ellen. A szétszakadó egységeit úgy csalogattam, hogy a másik lovascsapat seggbekapta a kergetõket. Szinte veszteség nélkül gyaktam le a teljes seregét. Mivel én támadtam, az idõ is neki dolgozott. Csak várnia kellett volna és vigyázni, hogy a felállt falanx mögé ne jussak be a lovakkal...
Nieleen
Nyílt terepen tényleg jobb, bár ott is egybõl neked esik. Ha jól állítod fel a csapatodat, akkor verhetõ simán... 😊
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
A Levi-nek nagyobb a sebzése, a militiának jobb a védelme nyilak ellen de mindkettõ használhatatlan nyíltmezõs harcban mert a pánikolásuk könnyen átterjedhet a többi normál egységre is. Csak arra jók hogy ostromnál utolsó védvonalként bedugaszolják a fórumra vezetõ utcákat és idõt nyerjenek a gép lepörgetéséhez 😊
Bukni fogom Numidiát ugy néz ki........😞
May the force serve you well!
Emlékeim szernt azoknál is felkínálja a felvétel lehetõségét...<#conf>#conf>
Nieleen
Pl elõszeretettel állítok fás terepen csapdát úgy, hogy direkt gyengébb balszárnyat hagyok és a fák között kb nyíllövésnyire elrejetek 2-3 lovas egységet. Mikor megpróbálja a falanxot megkerülni vagy oldalba támadni, akkor jönnek a lovasok.
A másik módszer, hogy nagyobb seregeknél a szélsõ 2-2 falanx egységet lépcsõzetesen hátrahúzva állítom fel, kicsit kifordított arcvonallal. Ezt a begörbített sort is nehezen kerülik meg, mert a bekerítõ seregre kiléptetem õket
Nieleen
A szárnyak "behajlítása" is egy jó módszer.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
csak azt nem értem mit keres a germánoknál<#fejvakaras>#fejvakaras>
Ha minden emberével egyszerre esik nekem akkor tuti elbukom, de így......
Mellesleg nálatok csinálja azt az AI hogy ha várostromnál kitámadok becsalom õket a fal elé a tornyok hatótávjába, az egységeimet meg behozom, akkor ott marad és megvárja míg a tornyok vagy az esetleges nyilasok kivégzik õket? Mert nekem 10 ilyen esetbõl 8 szor ezt csinálja. Simán szét lehet így verni egy akármekkora sereget. <#hehe>#hehe>
A falanx az egyik legjobban használható formáció! Meg kell õket szokni!
mert nekem eltunnek mint a kamfor, igy semmi ertelme nincs visszavonulni, inkabb harcolok meg egy kicsit es megolok par emberet, mint, hogy visszavonuljak es akkor mindenki meghal.
Elkezdtem macedonokkla, es vagy 10 kor utan teljesen szet is szedtek, ezek a phalanxok iszonyat gyengek. Romaiakal meg nem is talalkoztam, Dacia siman lenyomott, pedig romaiakkal olyan egyszeru volt oket irtani.

A multkor meg megtamadtam egy varos letrakkal, csak tul nagy volt a fala ezert nem volt letram, visszavonultam es mindenki meghalt pedig egy karcolas sem volt rajtuk es nem is uldozott senki.
Nieleen
Akkor most mit hagytak ki a 3.2bol?
Mi ennek a logikaja? Miert halnak meg az embereim ha visszavonulok? 3d csatabol valo visszavonulasra gondolok.
Attol fugg, hogy tamadok vagy vedekezek? De a tabornok mindig meghal nem?
Na jó folyattom gyõzedelmes hadjáratomat Númidiával
Wallentinus