13587
-
Braveheart #9105 tök idegesítő hogy ha kijelölöm a csatatéren az új egységeket amiket a Realism mod ad, akkor nincs visszajelzés hogy pl Warband meg ilyenek...
amúgy sztetek érdemes Realism moddal játszani? -
haxoror #9104 Valószínűleg bug mert nekem is volt már párszor ilyen -
haxoror #9103 térkép:
A VH-nak nincs sok értelme mert azon kívül hogy büntit kapsz a bevételeidre a diplomácia totál értelmetlenné válik mert MINDENKI téged fog támadni még akkor is ha egyébként egy másik célponttal jobban járna
példa: Szkítákkal vagyok, dákok és trákok azonnal betámadnak a tök hulladék területeimért holott Macedóniában még a birkák is aranyat szarnak, ugyanezt csinálják a pártusok és az örmények is, kisázsia kincsei helyett engem csesztetnek :/
csata: Itt mediumon hagyom mert bugos, a nagyobb fokozatokon semmivel sem lesz intelligensebb az AI egyszerűen csak büntetést kapok morálra és senzésre DE a gép is csökkent morált kap ezért pillanatok alatt vége a csatáknak mert vmelyik sereg szinte azonnal megfut (ez a bug)
A srác normál/normálon csinálta ha jól emlékszem, ha minden befoglalt várost kiírtasz akkor lesz pénzed zsoldosokra, a "project" célja nem az volt hogy egy stabil birodalom épüljön ki hanem hogy hamar be legyen fejezve a kampány (valszeg pár év múlva a szomszédok simán szétszedték volna az ötven tartományt. -
Grrrrrrr #9102 Ha jól emlékszem csak az egyik seregben van elefánt. Kiszámoltam, átlagban 2,88 városfoglalás/kőr. És Karthagót többen támadják. Én is próbát tettem vele. A 2. kőrben támadtak meg a numidák, az ibérek, a rómaiak és a görögök. Very/very-n... -
#9101 Persze a saját katonáit is sikeresen lenyilazta a gép, de akkor is sokat kaptam vissza. -
#9100 Ezt nem igazán értem. Nézzétek meg ezt a két képet, és valaki magyarázza meg. Szerintem ez bug. Előfordul, hogy egy csata után visszakapok 20-30 embert, biztosan néhány sebesült katona felépüléséről van szó. De ha jól számoltam, most ez 505 embert jelentett. És nem elmenekült egységeket, vagy egy megritkult szakaszt kaptam vissza kiegészülve, ezek a baltások mind egy szálig elhullottak a falakon.
Mitől függ a visszakapott egységek száma? Igaz, hogy a térkép mód nehézsége csak normal, de a csaták hard-ra vannak állítva. Lehet, Ahogy normal helyett a térképen is hardon kellene játszanom?
múgy jó kis csata volt. Az első öt perc után azon gondolkoztam, hogy elhúzom a csíkot, mentem ami menthető, de aztán az utolsó pillanatban Night Raider-eknek sikerült elfoglalni a kaput. Innentől már fordult a kocka.
Ostrom
Térkép
-
haxoror #9099 Mármint a 18 körös cuccot. -
haxoror #9098 Ha visszakerestek akkor megtaláljátok azt a részt ahol erről szó volt, tényleg meg lehet csinálni, a mentések is be voltak linkelve és páran le is csekkelték!
egyébként a srác Carthágóval csinálta meg a kezdésnél kapott elefántokra építve, persze párszor gondolom újratöltötte az állást ha vmi nem a terb szerint sikerült de megcsinálta! -
JLH Fans #9097 Vagy ami valószinűbb hogy nem mondd igazat...... -
Grrrrrrr #9096 Nem hiszem el. Ez körönként több, mint 2 város elfoglalását jelenti. Az alapjátékban túl messze vannak a városok ahoz, hogy ennyit elfoglaljon. Főleg Afrikában. Vagy csitelt. -
Grrrrrrr #9095 Honnan tudjam, én nem MODolok... :-) -
JLH Fans #9094 Kb 4 szer ujratettem már és kezd elegem lenni mert kb 1,5 óra....
És mindig vmi más miatt nem jó sztem ugyse tudnám többet ujratenni mert vagy a patchet nem engedné ujra feltenni vagy el sem indulna mindig vmi más van.......
Nagyon szeretnék mmár gamelni de sztem az lesz hogy abbahagyom az egészet:( -
Braveheart #9093 sztem rakd újra az egészet -
JLH Fans #9092 Szóval......Végre enged elvileg sima birodalmi hadjáratot is kezdeni,meg belemehetek a Provincia hadjáratba is....Ahol választom ugye a realism mod 5,4 et.......rámegyek hogy nép kiválasztása és....inditanám el.....Erre visszamegy az előző menübe.....
Ugyanez van ha sima birodalmi hadjáratot inditok.....
MI a FENE LEHET?!:( -
JLH Fans #9091 Olyanra van irva és mégsem akar menni....
A tutorialbol is visszalép,valamint ha továbblépek ,akkor látszolag el engedi inditani a hadjáratot de mikor a továbbra nyomok ugyanugy visszalép... -
#9090 nemrég kezdtem egyiptomot
lesznek jobb alakulatok is mer a mostaniak elég satnyák -
haxoror #9089 preferences.txt -ben írd át a FIRST_TIME_PLAY:FALSE -ot FIRST_TIME_PLAY:TRUE -ra -
JLH Fans #9088 Na fasza......Végre bemountoltam felraktam az 5.4 es modot el is indul a játék de.....
Játszani nem tudok vele.....
Lévén a régi mentéseim törlődtek és elvileg a Tutorialt kéne megcsinélni azt meg nem engedi elinditani mert fentvan a mod.....
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
MOST MI A JO BÜDÖS LÓFASZT CSINÁLJAK?! -
haxoror #9087 Itt írják hogy mit kell ilyenkor csinálni egyébként Horsearcher magyar (milyen meglepő :) ha nem boldogulsz küldj neki privátot. -
haxoror #9086 RTR 5.4 unified Rome
i.e. 280 egyedüli családként vagy a csizma közepén, Észak a Galloké délen még a görögök vannak és Pürosz éppen rádmozdul egy 3/4 zászlós sereggel hoppliták + war elefánt stb. Ha túléled folyamatos harc mire kivágod őket és már annak is örülsz hogy a csizma végre a tiéd ;)
Közben Macedónok, Carthágó, Egyiptom Szeleukidák Pontus(!) terjeszkedik ezerrel, ha nem csinálsz semmit csak vársz simán ledarál vmelyik.
Csak példaként nem emlékszem hogy sima RTW-ben mennyire használt karthágó sacred bandokat és konzerv-elefántot de most szinte csak ilyeneket gyárt ha már megteheti. Ja, és ha elfoglalsz egy tőled különböző kultúrához tartozó várost akkor paraszton kívül semmit sem tudsz gyártani amíg fel nem húzod a saját épületeidet, ez egy fasza ötlet a blitzkrieg elkerülésére, muszáj módszeresen haladni.
Sztem mostanra sikerült végre eltalálniuk a lényeget a mod készítőinek -
haxoror #9085 A tartománynak rendelkeznie kell elefánt resource-al (látni a strat-térképen egy elefántot) asszem Uttica ol. pont ilyen de nem biztos mert régen voltam kartágóval -
Kovász #9084 Biztos volt már, de nem akarok több ezer hsz-t átnyálazni, szóval..
Mitől függ, hogy mennyi idő van egy csatára?? (van amikor huszon egynehány perc, de van, mikor háromnegyed óra..) -
JLH Fans #9083 Értem én.....De van sajnos egy másik gond.....Nem engedi feltenni már az 1.2 őt sem meg a többit se mert hiába uninstalláltam ugy érzékeli mintha rajtalenne a patch:(:(
Ötlet? -
#9082 Ti egyébként átlagosan mikorra fejezitek be a játékot? Egy haverom megszállott TotalWaros, Karthágóval tartja a rekordját, 18 kör (az csak 9 év!) alatt fejezte be az 50 tartomány+Róma hadjáratot alapjátékkal, very hardon.
Nemrég elkezdtünk egy játékot a Scipiókkal, és próbálunk történelem szerinti sorrendben haladni. A térképen, ami szerint haladunk, i.e. 133 az első hódítások területe. Nagyon ráérősen, nyugisan folyik a játék, de i.e. 200 körül már csak germánia helye hiányzik (most épp Brutusoké).
Szal... Ami a bajom, hogy az idő valahogy nem úgy telik, ahogy annak kéne. Vagy nem is tudom. Érdekelni, hogy fenn lehet-e tartani egy hatalmas birodalmat több száz éven keresztül. Csak sajnos úgy találom, hogy azok az okok, amik miatt Róma elkezdett széthullani, ebben a játékban nagyon mérsékelten szerepelnek. Ha egy város 20-30 éve már az enyém, akkor általában megépült benne az imperial palace, az összes tisztasági cucc, a panthenon. A kultúrális bünti elmúlik, a szenny, a korrupció, és a távolság mind kontrollálható érték alatt van. A város hozza a zsét, mint állat. Ha teszem azt, elfoglalom a naagy római birodalom területét (Rómát nem, hogy ne legyen vége), és beállok védekezésre, akkor az 10000% tuti, hogy mire megszületik a Jézuska, a világon nem lesz olyan haderő, vagy egyáltalán nép nem marad, aki bárminemű kárt tudna okozni.
Vagy erre a készítők nem voltak felkészülve? Lehetne az alcíme akár "Róma felemelkedése" is... Mert hogy bebukni nem _lehet_ azt biztosra veszem... Na, mindegy, majd elválik, ha odáig jutok... -
Braveheart #9081 ÉS milyen épület-terület kell az elefántokhoz? Van már pár fullos városom és csak sacred band cavalry-t lehet képezni az istállóban pl. -
haxoror #9080 Igen, van elefántja karthágónak és terület/épületfüggő akárcsak vanilla RTW-ben -
Braveheart #9079 vki #9074?
-
haxoror #9078 1.2-höz mini-image van, pár mega ha berakod Daemonba akkor eredetinek ismeri fel és soha többet nem kell crackelni mivel ellentétben a telepítős image-ekkel olyan mintha tényleg egy eredeti CD lenne a meghajtóban. -
haxoror #9077 GYÁVA! -
Dankó #9076 Na ez a képbeszúrás nem sikerült.De ott van a galériámban.
Érdemes megnézni hogy egyiptom hogy is áll most. -
Dankó #9075
Sikerült egyiptomot legyakni?Csak elvittem egy kémemet hogy megnézze miért ne menjek arra.Remélem érthető miért ibéria felé terjeszkedek.
-
Braveheart #9074 Miért nincs a kartágóiaknak elefántja a Realism kampányban?
Vagy csak bizonyos helyeken lehet őket képezni? Pont az elefántok miatt kezdtem el velük a kampányt...Custom Battleban van pedig. -
JLH Fans #9073 LOL.....
Annyit monddj csak légyszi hogy....
Mivel én most ujratelepitem az egészet de nekem sajni nem az eredeti van meg hanem daemon 3.47 ből teszem fel...
Szóval.....Ha azt akarom hogy működjön akkor ne irjam felül először a sima 1.00 nak a crackjével se?
Vagy hogyan?
Mert az 1.2 eshez ugy tudom máig nincs crack... -
haxoror #9072 Ravasz vagyok, mi? :) -
JLH Fans #9071 Én is szeretem numidiát.....
Az 5.4 es pacthet honnan lehet leszedni?! -
haxoror #9070 Jó neked hogy bejönnek a numídiai egységek, én utáltam őket mert hosszútávon sem tudnak normális egységeket képezni, hiábba nyomtam le carthágót és egyiptomot ahogy kezdet belendülni a game és a többi nép már fejlettebb cuccokkal jött én még mindig a milícia szerű egységekkel rohangáltam. :( -
haxoror #9069 Én is megindultam az egyik legjob képességekkel rendelkező családtaggal hogy befoglaljam a függőkerteket erre a rohatt szeleukidák lebérgyilkolják :/
Na mindegy, végül is befoglalom Babylont vezér nélkül és a heroicvictory miatt rögtön adoptálhatom is a kapitányt!
Olyan statjai voltak hogy majd összeszartam magam és mindezek mellé még csak 20 éves volt!
Erre a gecik a következő körben őt is legyilkolták
Na itt hagytam félbe a gamét... -
Dankó #9068 Nos mivel nem hagy nyugodni a dolog nekikezdtem ismét numídiával 5.4-es realizm mod emperor fokozatban és megtaláltam a lehetőséget a győzelemre.
Ugyanis mi numídia nagy hátránya az elején?Az hogy folyamatosan miuszt termel és a városok nem képesek fönntartani a sereget.
Teendő?
Elfoglalod alul Tapsis-t a rebell várost és a part menti rebell várost Icosiumot.
Következmény még mindíg minuszba hoz a kincstár és pár kör elteltével szépen bekopoktat hozzánk carthago olyan seregekkel hogy beszarok.
Na ez az amit nem szabad csinálni.
Megoldás: A karthagóhoz legközelebbi városból vonjuk össze a csapatokat Capsa és Dimmidiböl kivéve a nyugati régióbol Tingiből ott ugyanis kihozzuk az összes sereget és a part menti rebell várost Icosiumot blokád alá vonjuk.Mikor a keleti városban is összejött a sereg szépen elindulunk vele a carthagó fővárosa ellen.Az a sereg többnyire missle calvary és dárdásokból áll.Nem kell tartani tuti működő taktika.
Ostromalá vesszük a fővárosukat és eközben már ostrom alatt van a tengerparti rebell város.
Következő körben egy kisebb sereggel betámadja a fősereget amivel éppen ostromlok és így két sereg jön egyszerre de nem olyan túl nagy.
A lényeg hogy mindenképp úgy kell szétverni a két sereget hogy még abban a körben elfoglald a fővárost.
Amint ez megvan kiírtod a lakosságot sok pénzt hoz de még így is minuszba leszel és épp ezért fogod a fősereget, kiveszel belőle vagy 2 lovast és egy dárdás egységet és szépen elindítod Hadrumentum ellen mivel majd látni fogod egy 25 fős királyi heavy calvary védi.
A nagyobb sereggel meg elindulsz a nyugati városának Uticának
Mivel a nagyobbiksereg az azért elég tápos jön egy kisebb serege és betámadnak megint ketten de simán legyőzöd.
A kisebb sereg meg egy az egyben elfoglalja Hadrumentumot és innentöl fogva már csak kitartás mert folyamatos +2000-ekt hoz a kassza és csak idő kérdése hogy mikor űzöd ki a földről a carthagóiakat. :)
Azért lesz vele gond mivel összevonja az össze seregét és idővel szépen elkezd támadni, éppen ezért folyamatosan semmisítsd meg a kissebb seregeit.Meg fogja támadni az eredetileg saját városaidat, de ne foglalkozz azokkal mert az ő városai sokkal fejlettebbek és sokkal többen laknak benne, és amint folyamatosan foglalod őket úgy próbálja majd visszavenni így elhozva a seregeit a saját városaidtól.
A numídiai gyalogos a desert infantry iszonyat jó egység.Én azzal gyaktam be őket +volt egy két lovas egység.
Fontos hogy a fővárosát semmisítsd meg elsőnek mert akkor teljesen összeomlik és ez az egyetlen módja hogy győzz.
Én most járok ott hogy el kell döntenem melyik irányba folytassam a harcot.Én ibériának megyek neki mert ott sokkal sűrübben vannak a városok és egyszerübb a legkeletibb városomat Lepcis Magnát full fölfejlesztem egy esetleges egyiptomi harc miatt.
Egy hasznos taktika még a harcban.Azt hittem hogy ezek a missle calvary-k nagyon kis gyér csapat és mekkorát tévedtem.Annyit kell csak tenned hogy a csata elején gyorsan előre viszed őket és ledárdázod az ellent ami annyira megfogyatkozik hogy mire odérkezik a dárdásokhoz az egy az egyben kivégzik őket, innentöl mivel a lovasságnak már nincs dárdája szépen levadászod a visszavonuló alakulatokat és egytöl egyig levágod mindet hogy ne tudjon majd retrainel-ni. -
Snipa #9067 aze ez nem semmi, 5.4 nagyon bejon :)
egyiptom
19 eves frenetikus hosom utban carthagoi "frontra", viharban a 4000 emberbol 20 an meghalnak es tagikusan koztuk van eme draga hos!
a csaladfanal ki is jelzi hogy tragically dead!
sebaj kuldok oda ket lúzer ven pöcst hatha kikupalodnak, partraszallok veluk kov kor jon 2 karthagoi assasin es lemeszaroljak oket! kiraly csaladfaban szinten kijelezve assassineted vagy mi! :-) tetszik
most egy csalad tag figyel ot de van vele egy spy es egy assasin is eddig meg nem gyilkoltak le!
amit furcsallok, egyiptomnak nincsenek normalis egysegei. mikor korabbi verzioknal ellenuk harcoltam tutira emlekszem egyiptim frizkos katonakra... most mivan? greek es macedon zsoldos hplita, van agemon vagy mi ami eleg lamanak tunik! gyer a felhozatal...
ezekkel a lamakkal nem tok karthago folé kerekedni, nem tulzok de a hatar talalkozasanal 8 full serege van, van 1-2 kemem a varosaiknal es ott is nyuzsognek a tapos seregeik! honnan ez az ero azt nem tom!
nem beszelve arrol hogy en csak ilyen kis nyomi elefantokat tudok csinalni mig ok 3-4 nagy elefan csordat raknak a seregeikbe!
azon imadkozom minel elobb basszak oket szajba romaiak.. :-) -
Dankó #9066 köszönöm