Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel a mentalitással hamar a dicsõséges Örmény birodalmam legtávolabbi szegletében számûznélek <#idiota>#idiota>
Ui.: Ha jól állok anyagilag, én szoktam a nem látható helyekre egy családtaggal tornyokat felhúzni, mert szeretem látni a teljes terciámat. A szorosokba pedig erõdöket húzok fel, minimális 1-2 csapatos õrséggel. Így megoldható (fõleg Itália esetében), hogy ne egybõl a várost támadják, és több idõ van a csapatösszevonásokra.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Magyarul felfújtad a birodalmad. Én továbbra is fentartom, hogy a játékot végig kell játszani, nem az a cél, hogy 100-ra elfoglaljuk az egész térképet. A 7928 végén említett játék stílus sokkal élvezetesebb, változatosabb, különösen very/very fokozaton. Mivel én is csináltam "hentelést", ezért tudom, mi a különbség a kettõ között játékélmény szempontjából.
Szerintem a védekezéstõl még használhattad volna a manuális managmentet. Nem arról volt szó, hogy "teljenek már ezek a körök"?
Talpraállás ügyben két tanácsom van. Az egyiket mindeképen fogadd meg.
1. Ne akard az esetlegesen elveszett területet visszavenni, lehetõleg köss békét minden külsõ ellenségeddel.
2. A kedvenc tanácsom minden helyzetre: Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz! <#smile>#smile>
LOL... Kb eddig olvastam a linkedet...
Nieleen
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Hogy lehet elpusztítani az épületeket?
Alapvetõen nem szoktam használni automenegmentet mert nem képes normálisan csinálni semmit, de ha megézed a mentésemben a logot arról hogy hogy álltam mondjuk 40-50 évvel ezelõtt akkor meg fogsz lepõdni 😊 . Ugyanis rengeteg pénzem boldog népségem volt. Akkor még nem használtam az automenegmentet. A helyzet azóta annyit változott hogy nemrég elfoglaltam HIspániát. Nagyon hosszú ideig védekezésben voltam Germy-val, Britanniával és a Spanyolokkal szemben emiatt került sor az auto bekapcsolására, ill. arra hogy a katoinai épületek kaptak prioritást. Arra én is rájöttem hogy a családtagokat jobb szétosztani a városokba, igaz itt nem tettem meg. (A görögökkel jöttem rá, ott aktívan használom is).
Az alapvetõ taktikám a következõ volt a legelején az elsõ fullos sereg kiképzése után gaius juliussal nekiestem a gallokkal, amit végül is a fia decius fejezett be. Alapvetõen azt céloztam meg hogy Marcus elõtt irtsam ki a gallokat. Ez megtörtént, viszont átcsúsztam a marcusos idõszakba és a germánok-brittek-spanyolok technikai fölényben voltak. Így álltam be kb. 50 évre védekezni és csak kb. a mentésbeni év elõtt 10-15 évvel tudtam eléggé felfejlõdni, megfelelõ sereget képezni, hogy méltó ellenfél legyek és álltam neki újra hódítani. Viszont a sok csata miatt már nem volt hangulatom a városokkal babrálni, így került sor az Ai bekapcsolására (mint az látszik elég nagy hiba volt).
Mellesleg a mestésem 3,3 mb-os.
És csak neked mondom hogy ez nem az elsõ julii-os hadjáratom hanem a 3. <#vigyor3>#vigyor3>. Az 1. normálon a 2. hardon és ez a 3.very hard. A hardosnál nem jutottam tovább galliánál mikor meguntam hogy gyenge az AI, normálnál sokáig jutottam enyém volt Róma + 45 provincia. De már nem volt türelmem tovább vinni mert túl könnyû volt (idegesített a sok AI baki (LOL mi?)).
De ezt ugye senki más nem látja csak Grrrrrrrrrrrrr? <#nevetes1>#nevetes1>
Ha valaki látja azzal végzek: <#boxer>#boxer><#violent>#violent><#gun>#gun>
Szívesen megnézem, de én nem tudok MOD-osat nézni. Én alap 1.1-gyel játszom. Ha ilyen a tied, akkor kûld el légyszi.
Ha esetleg nagyon unatkozol ránézel az enyémre is? (Fõleg ha szépen meg is kérlek rá? 😄)
Most mondjuk pont jól állok. Van 100valahány k denariim. Csak arminium van minuszban. (6dik próbálkozás ésezt elolvtam. Hasznos.)
Köszi!
1. Miért játszól ekkora egységekkel? Én a normál 80 fõs csapatokat ajánlom. A csatatéren is jobban el lehet velük férni. A csatateret ahoz a mérethez tervezték.
2. Minden elfoglalt városban meg kell semmisíteni az imahelyet, helyette Jupiter templomot kell építeni. Az eredeti imahelyet nem tudod fejleszteni.
3. Majd az össze családtagod a fõvárosban dekkolt. Csak azzal, hogy szétküldtem õket a környezõ városokba, kb 1000 aranyat hoztam/kõr. Pedig 3-as volt a legjobb managmentû.
4. Automanagment? Felejtsd el! Itt is igaz, ami a csatáknál, hogy a kézi jobb, mint az automata. Csak minden kõrben végig kell kattintgatni. De ez a játék része.
5. Szinte mindehol elõszõr katonai épületeket húztál fel. Elõszõr a hangulati épületeket kell. Egészségügy (csatorna, fûrdõ, vízvezeték) -> templom -> kereskedelem (kerskedõ, piac, fórumok) De utána is a gazdasági, közlekedési épületek jönnek, katonaiak csak a LEGVÉGÉN. Nekem a városokban általában csak néhány városõr dekkol.
6. A rossz gazdasági és építési struktúrád miatt hatalmas hadsereget tartottál fent. Ezzel elvetted a lóvét a városok fejlesztésétõl. És ez ördögi kõr. Ha lecsökkented a sereget, kidobnak a városból. (Cordoba, Lugdunum)Ha nem csökkented, hatalmas költségekbe vered magad. A szenny, feszültség nõ a városokban, amik féken tartásához újabb csapatokra van szükség. Az még több pénzt visz, rontva az amúgy sem fényes anyagi helyzeten. És egyszer csak mínuszba kerülsz. nnan elég nehéz visszajönni.
7. Úgy látom, hogy meg lehet oldani a stabilizálást, de ezt csak területi veszteségek árán. Kiszámíthatatlan, hogy mennyi idõ mulva szerezheted vissza a jelenlegi birodalmat. Ha mazohista vagy, próbálkozhatsz vele. De abból gondolva, hogy automanagmentet használtál, úgy vélem, hogy nagy kínlódások elé nézel.
A játék lényege, hogy szórakoztasson. Szerintem ez most nem sok sikerélmény fog tartogatni neked. Azt javaslom, kezdj újat. Kissebb egységekkel, és a gazdaságra erõsen odafigyelve. És diplomáciázva. Nem láttam egyetlen diplomatádat sem.
Sajnos valami miatt az adók mértékét sehol nem tudtam változtatni. Valószínûleg azért, mert csak 3,2 mega jött le a 4,4 helyett. Nézd meg nekem lécci, hogy a te saves mappádba mekkora méretû ez a fájl. Ha nagyobb, mint 3,2, akkor újra leszedem, és megpróbálom kiigazítani.
Ui.: Az elsõ Julius kampányom nekem is becsõdõlt ám, de ez maradjon köztünk! Jó?
[email protected]
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Elfoglalnám sec perc alatt a fele városod és márisnemlenne gondod! 😊)
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Egyébként a fentartott blokád jelentõsen csökkenti az a dott város jövedelmét. A rettegettt Egyiptom szívesen fizegtetett a krónikás játékban sarcot, mert minden kikötõje zár alá került.
Asszem...
Lenne egy kérdésem:
Nem lehet-e folytatni valahogyan, amikor már enyém Róma és 50 terület?
Olyankor közli,hogy nyertem és nem tudom elfoglalni az összes területet.
Nem jobb. Ne blokádokat adjon feladatnak, hanem város elfoglalást. Ezzel elérheted, hogy bár jelentõsen megnövekedhet a területed, de azt mind a szenátus utasítására teszed, tehát elvileg nem fog öngyilkosságot kérni tõled 30 tartománynál.
Azonkívül mindenféle gyalog galopp MODosítások nélkül is nehezebbé teszi a játékot.