Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nagyon jól hangzik. Grat!
[Jakuza]
Csiter. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Huh nem tudom már ki mondotta volt hogy ha az ALT ot lenyomom akkor az ijaszokkal is lehet kozelharcban harcolni és oda mennek ahová akarom de nagyon hálás vagyok neki...
Tegnap a szarmatákkal 772 en (emp/emp on) nyertem csatát 2634 ellen igaz az enemy majd fele paraszt volt és vezéruk sem volt,de még igyis 5:8 hoz irta az erõviszonyokat....
Hát mondhatom talán életem csatája volt,kb 6-7 szer futamodtam meg én ill az ellenség.....
a 25 percbõl végül 43 mp el a vége elõtt foglaltam be a fõteret,mindekit kiirtottam mig nekem 73 emberem maradt.....
Fritz Von...
Rájöttem egy királyságra. Azaz nem nagyon kellett rájönnöm, csak szerencsésen alakultak a dolgok. A szenátus megkért, hogy ugyan foglaljam már el az amazonok városát 10 kör alatt. Mivel kurva messze volt, nem ért volna oda egy seregem sem. De egy diplomata arrafelé kóricált. Megbribe-oltam a várost. Enyém is lett, de egybõl lázadt. A következõ körben visszaváltozott. A szenátus ismét ezt akarta. Megint bribe, és kaptam egy DUPLAAKKORA LÉGIÓT, SASSAL! 😊
Következõ kör, megint ugyanez és megint kaptam egyet. Most van két sasos légiós kohorszom. Király, eddig ilyenem nem volt. 😊))

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Jajaja miutan Crassus bácsi leverte a Saprtacus féle lazadást ugye 73-71 azutan Romátol Capuáig 6000 gladiátort feszitett meg (hiabavalo ellenállás<#buck><#vigyor3>) ez 400 km vagyis km enként 15 vagyis 65 m enként álltak egymástol a keresztek 400 km en keresztül.....Szép lehetett....<#eplus2>
Danko ,Gábor és a többieknek......Ujrakezdtem Nmidiat emp/empen és sikerult kiegyeznem a Scipikkel.......
Valamint Arthágo leverése utan gazdasági fejlesztésbe fogtam....
238 ban vagyok most támadom meg Egyiptomot...+2500 jön körönként ,elfoglaltam a szigeteket meg Dél Sp ot it KArthágo minden tartományát....
Ugy érzem van esélyem ,most vagy soha...
Ja, és azt írja, hogy várvédésnél ne sétálj el messze a falaktól, mert a tornyok segítenek gyakni az ellent.

Lehet megfigyelõ tornyot építeni a világtérképen, de csak felderítésre jó, harcászati célokat nem szolgál.

Dnai13
AhA! Értem.
(enyém volt a 8000-ik hozzászólás 😄)

8020-ba majd pls help. köszi én mentem szunya. by

Késõ van... Na mégegyszer...

Szóval. Az ehez a mûvelethez tartozó képen az út két oldalán keresztre feszített emberek vannak. Innen jött a keresztre feszítés, majd a keresztelés. De ez nem SG szleng, az INDEX-en is komoly "kultúrája" van.

Jééé... Sikerült...
<#email>

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Onnan jött a keresztre feszítés, hogy a hozzá tartozó képen az út két oldalán kereszteken lógnak az emberek. de ez Sg szleng. Az INDEX-en is komoly "kultúrája" van.

Onnan jött a keresztre dfeszítés, hogy a hozzá tartozó képen az út két oldalán kereszteken lógnak az emberek. de ez Sg szleng. Az INDEX-en is komoly "kultúrája" van.

Apache00
még jo hogy durvább, de azért a keresztre feszités sem volt egy leányálom 😄

Dnai13
Sztem akkor is a legdurvább a karóbahúzás. Seggeden feldugnak egy ilyen vastag szart... nem is mondom a további részleteket..... boaaa :S

Apache00
Általában mindig keresztere feszitéssel torolták meg a romaiak lázadásokat. De gyilkosokat, tolvajokat is sokszor feszitettek keresztre. Ez volt a romaiak "kedvenc" kivégzési modja, akire nagyon bepipultak, azt keresztre nyomták. Söt hogy növeljék szenvedését az illetönek, elöfordult, hogy itatták, hogy tovább huzzák szenvedését, vagy locsolták vizzel, hogy el ne ájuljon halála elött.

Dnai13
Nekem is ez jutott eszembe. De nem mertem mondani nehogy itt lincselés legyen. 😊))

Lehet ilyen õrtornyokat csinálni a településekbe? Mert vmi ilyesmit ír, de nem tiszta h mirõl beszél, idézem:

"With your main force, do not set up too far away from the city walls. You want to take advantage of your city’s tower archers. Often the AI will try to redeploy exactly opposite you, so some enemy units will line up within range of your towers. If you exit your city from the east side (again, front gates are considered southernmost), the AI will often try to line its cav general on the flank just adjacent to the city walls. You can thus often kill their general before ever having to close to melee."

Spartacus rabszolgafelkelésénél volt, hogy Rómáig húzták õket keresztre. (Nem vagyok benne biztos, törisek nehogy megkövezzenek 😊)

Magic Boy
Spartacus gladiátorfelkelésének a megtorlása volt!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Dnai13
keresztre feszítés=crucifixion
exterminate=kipusztít

honnan jött ez a keresztre feszítés? 😄
Mondjuk nem biztos, de asszem Rómánál volt, hogy egy utat végig keresztre feszített lázadók ékítettek. (talán vmeik felkelésnél?)

Dnai13
#7966 de ez angol. Viszon nagyon jó.

Elkezdtem hardon. Pénzügyileg megint egekbeverõen gyarapszok 😄. De a csatákat úgytûnik le kell játszanom... 3:1 arányban voltam, és olyan veszteségekkel zártam hogy csak néztem. Ilyenkor 20embert szoktam veszteni. (elrontott az easey...) Csak ostromban nagyon gagyi vok. Megyek is áttanulmányozom az írást amit most is említettem. Elég részletesen ír róla. Csak reklámozni tudom 😄

nem tud valaki leírást vagy kézikönyvet magyarúl a neten jó lenne,pár
dologra még fényt deríteni.
ja csak ennyi 😊))) azt hittem lamaradtam valamirõl
Kandurex
SG-s szleng a keresztelés = Keresztre feszíttetés

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

visszaolvasva láttam ilyet hogy keresztelés,az mi, vagy hogy ,vagy miért?????
nem mindent játszok le térképen,bár most inkább rááltam arra,mert ha a csata automatikus akkor még az ellenbõl marad valami,viszont ha én
nyomulok akkor addig nyomom a csatát amig ki nem írtok mindenkit.Azt
is észrevettem hogy az automatikus csatánál jóval több a veszteség mintha én játszanák.
Dnai13
Ti minden harcot lejátszotok térképen, vagy azért van auto-resolve is?

Dnai13
Tényleg nagy hanyatlások voltak az óriási hódítások után. Mert szar volt a rendszerük, nem volt képes irányítani egy egész birodalmat, városállamokra készült.

A csatorna érdekében meg nézd meg a buliding browsert h mi kell hozzá, és ebbõl mi nincs meg.

de kiírja meg értem is hogy mit ír ki,de pl ott van a ház meg a gabona jel alatt a sok patkány viszont csatornát már nem enged építeni.Szóval nem értem,azt hiszem nekiugrok mégegyszer elõrõl,mert
ebbõl már nem mászok ki.Lehet hogy tényleg olyan élethûre sikerûlt a játék ,hogy az ókori Római birodalom is azért bukott el mert nem lehetett irányítani olyan hatalmas volt 😊))
Dnai13
Valószínûleg nincs elég egészségügyi épületed. Ha nem építesz csatorna rendszert akkor nagyot szophatsz késõbb. Nem szoktam figyelni nagyon a jeleket, meg nem is szoktak lenni, de ha fölé viszed az kurzort akkor nem ír ki vmit? Lennie kéne, hiszen nem vagyunk mi egyiptomiak h képekkel írjunk 😄. (remélem a fejlesztõk sem azok)

hát igazad van én itt rontottam el,mindent gyorsan akartam és nem a
városokra figyeltem,de most már akkora sz...ba vagyok hogy nem tudok mit kezdeni,próbálok most csak a városokra figyelni és leállni az öldökléssel,de néha gözöm sincs mit csináljak mert nem értem azokat a jeleket a fejleszésnél,pl:a patkány azt tudom hogy mocskot jelent,de
nem tudok ellene semmit tenni,a többit jelt meg fogalmam sincs hogy kell értelmezni,mindig arra törekszek hogy egyensúlyban legyen minden.
Dnai13
Nem sok értelmét látom 😊. De egyszer eljátszható. Lehet megint hülyeséget mondok, de szerintem ne arra gyúrj h minden városodba olyan húde hadsereged legyen (mert feltételezem a hadsereg kiadásai miatt vagy minuszba) hanem legyenek olyan városaid ahol nincs katonai épület, és csak a bevételre gyúrsz. A lényeg a kör végén a plusz, és nem a városoknál. Az elején én is úgy csináltam h mindenhol katonai épületek, de becsõdölt a költségvetésem... 😞

Hello

Találtam egy kiskaput hogy-hogy juthatnák pénzhez,bár lehet hogy ezt már mindenki tudja és csak számomra új dolog.Már van egy valag tartományom,és szokás szerint olyan mínuszba vagyok hogy akár le is
törölhetném a játékot,a lényeg az hogy elfoglaltam Alexandriat ahol az
egyik csoda(világítótorony) található,és a mögötte lévõ várost ahol a másik csoda(piramis) ezek elfoglalásakor kaptam egy csomó pénzt.Na most azt csinálom hogy az egyik városból kivonom a csapataimat hogy a lázadók elfoglalhassák,és át küldöm õket a másik városba.A szenátus egybõl megbíz azzal a feladattal hogy foglaljam vissza a lázadó várost,ezt meg is teszem és mivel újból elfoglaltam a csodát kapok megint egy valag pénzt,hát ezt a csiki-csuki játékot játszom ha szorúlt helyzetbe vagyok,nem tudom meddig fog mûködni de idáig bevált.😊))
Dnai13
Pedig olyan büszke voltam h nem vagyok minuszba (😛)<#shakehead>
Najó. Elkezdem very/very-n. De nem tudom h maradjak e a kiismert Rómaiaknál, vagy menjek egyiptommal, seleucidákkal. Javaslat?

very/very lesz belõle.

Yossarian
"Ilyenkor sírni tunnék..."
Javaslom, még most kezdd újra legalább hardon!

Nieleen

Dnai13
Az elején én mindíg elfoglalom segetet a Julii-val ha kiküldöd azt a kis csapatot+triarii egységet akkor 2kör alatt a tied. Utána patavium ahol szinte nincs veszteség, ott legyártok még 1 lovasságot és megrohamozom mediolanium-ot. És nekem ez elég kezdésnek. Most olyan jól állok és úgy idegesít az a debil AI (valszeg azért mert még csak easeyben mertem elindulni). 2x annyian vannak mint én, és nekik 1 emberük marad nekem meg kb annyi veszik. Ilyenkor sírni tunnék...

Dnai13
Bocsi, nem tudom még szószerint az egészet 😄. De feltételezem a bribe résznél tartasz 😄. A végét még én sem néztem át pontosan csak futólagosan. Kicsit csúnyán nézett rám a hardware tanár órán, amikor éppen rettentõ "izgalmas" elõadást tartott a pontierekrõl meg az egerekrõl. (mindenki más aludt 😊)

Soz az OFF-ért.

Majd kezdek velük is. de most azon aggódom, hogy megsérült a mentett fájlom, amikor kegutóbb letöröltem, és újraraktam a játékot.

Tünetek:

Az egyik gyermek 3 év után még mindíg 1 éves.

A városokban felépített épületek ikonjai között lukak vannak, mintha hiányoznának onnan épületek.

Chersonesos és Tanais városokban nem engedi építeni a vízvezetéket, pedig a szükséges fejlettség megvan hozzá. Ez a szenny feldúzadását, járványokat és a folytonos lázongásokat fogja maga után vonni, amit nem tudok majd kezelni.

Nagyon tartok tõle, hogy új játékot kell kezdenem a saját hibámon kívül. És ez 50%-ot ront a hangulatomon.

Ez igaz de mire felépítenéd az erõs haderõdet addigra rég lerohan a szomszéd és beleül a kész gazdaságodba 😊
Vh/vh-n az Örményekkel kezdj egy játékot, a békés fejlesztgetés nem lehetséges mert csak két városod van és az összes környezõ tartomány már más birodalmaké <#eljen>
Ott bizony párhozamosan kell fejleszteni mindent és nagyon észnél kell lenni az elsõ 20 évben 😊

Hi!
Elfoglaltam 50 területet és Rómát.A gép nem engedett tovább játszani.
Lehet-e valahogyan folytatni,hogy az egész ismert világ az enyém legyen
Azonkívül 22 év alatt 4 területtel lettem gazdagabb. Szóval az erõs gazdasági alapú játék nem jelent feltétlenül toporgós játékot.

Nem hiszem. Az erõs gazdaság jobban el tud tartani egy adott haderõt.

Yossarian
de ez csak a gép ellen hatásos. Multiban 10 percig él egy ilyen fejlõdgetõs, matatgatós birodalom 😊 Szerintem 😊

Nieleen

Végre egy elvtárs...

<#worship>

Szerintem nincs annál szebb. amikor tökéletesen kiépített és irányított gazdasági háttérrel fenyegeted, majd rohanod le a szomszédvárat. Ez nem egy rush-olos game<#wink>! Csak megfontolva szépen, saját hódítási terveid szerint, én a Brutus családot irányítom, és kelet felé orientálodom velük a gallokkkal, germánokkal inkább szövetséget kötöttem, haf izzadjon a többi frakció egy kicsit. ]<#nezze>
Természetesen én is meg szeretném nyerni a játékot, és ehez támadni kell. De egy erõs alapból kiindulva, egy erõs, nyugodt hátországgal.

Egy ideig én is így játszottam, fõleg a Total Annihilationban meg az AOE sorozatban, de rájöttema multi csaták során hogy ott teljesen használhatatlan 😊 nemrég jutottam e loda hogy már a támadásra koncentrálok védekezés helyett.

War. War never changes.

Én gazdasági alapú játékos vagyok. Az AoE II-ben is anyagcsatát vívtam a géppel. Tornyok egymás utáni építésével közelítettem meg, és így szinte emberveszteség nélkül, a tornyokból gyõztem le. Ugyanezt elõszeretettel csináltam a Praetoriansban is. Az MTW-ben sakkoztam a térképen. Volt egy játék még az elsõk között, amikor az almohádokkal sakkoztam magyar színekben az egykori Német-római Birodalom területén. Magát a játékot nem nyertem meg ugyan, de csata nélkül rátettem a kezem 4 vagy 5 tartományára. Mivel kegyetlenül jól szorakoztam, ezért nem érdekelt a vereség. Vagy pl elõszeretettel használtam kémeket lázításra. A mongolok Kijevig sem jutottak el. Itt, a Rómában nincsenek tornyok, de ha rajtam mulik, csak azután lépek tovább ha az adott új terüketet pacifikáltam. Én szeretek bíbelõdni a managmenttel. A játékhoz tartozik. És nem célom végig vinni pár nap alatt a kampányt. A térképpel is sokat foglalkozok. rendszerint úgy, és akkor állok le csatázni, amikor számomra kedvezõ a helyzet. Nem törekedem véres csatákra.

Zsolo007
Szívewsen kötnék én békét a fél világgal is , de nem hagyják. Próbáltam én békét kötni a körülötem élõ néppekel, egyiket se én támadtam meg, hanem õk jöttek nekem. És mikor békét akarok kötni egyszerûen elutasítják, még úgy is hogy pénzt is ajánlok mellé! Semmi sem hatja meg õket, így kénytelen vagyok legyakni õket 😊.

n mindig az automenege-t használom az épitkezésekre,kivétel ha valami fontos kell.Ha beállitod,hogy a pénz fajta épitést részesitse elönyben akkor iszonyat sok pénzed lesz.A katonai épitkezés nagyon gáz.De a pénzirányu az isten!!!Nekem mindig +ba volt a pénzem bármit csináltam.(na jo mikor nekiestem 5 városbol elefántokat gyártani akkor azért hamar elfogyott)

De ez a managment jol müxik az tuti.Általában az adot én irányitom,mert az sokkal hatékonyabb.Bár ha megunom a nyomkodást akkor átadom azt is a gépnek,én meg csak sereget gyártok és csatázgatok😊)
Utálok épitkezni.Azt már a shogunban meguntam😊))
És azota játszottam az összes megjkelent TW résszel.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)