13587
  • hzsolt
    Ezt olvasd el
    http://earth.dnsprotect.com/~hl2s/rome/romeforum/viewtopic.php?t=432&sid=938a3df03b20fc4c29d5fba0318f2c1f
    Ezt töltsd le hozzá:
    http://www.omnicogni.com/dump/xidx.rar
  • Dankó
    Az lenne a kérdésem hogy vhonnan le lehet tölteni a játék zenéit illetve pontosabban az a zene kérdekelne ami a http://twonline.jatekok.hu/ -n a videó letöltéseknél a háború hercege rövid videó file alatt szól.Biztosan millióan kérdezték már de nincs most rá időm hogy visszaolvassak 5000 hozzászólást, ugyhogy előre is köszönöm aki megmondja.
  • Lupis
    Én ott adtam föl amikor felvásárolta kártágó a numibiai városaimat:D
  • haxoror
    Én így csináltam:
    Gorgippiát elhurcoltam rabszolgának úgy hogy csak Kotaisban volt kormányzóm aztán elfoglaltam az addigra megépült hajómon átdobott csapattal Cersonnessost is, a pártusokat visszavertem és befoglaltam Echbatannát, éppen megindultam az utolsó városuk ellen amikor a problémák kezdőttek :/
    Ja és Samosatat odaajándékoztam a szeleukidoknak mert túl messze van és egy külön sereget kellett volna fenntartanom csak miatta ami nem éri meg (a terv az volt hogy később amikor megerősödöm úgy is visszafoglalom és így nem kell harcolnom már az elején a szeleukidákkal és ők sem rám pazarolják a seregeiket hanem Egyiptomot tartják kordában :), Kotaist, Artaxartát és Phraspaa-t viszont egyetlen lovasíjász sereg is simán tudja védeni csak a kőutakat kell megépíteni
  • haxoror
    Ja :D
    Én is kipróbáltam, elsőre simán elbuktam Phraspaa-t ezért újrakezdtem gyorsan ;)
    Másodjára teleraktam sparabarával és ostromnál bevártam amíg a fórumra érnek, sima ügy volt a lándzsásaim halomra mészárolták a pártusokat, jött még két ostrom aztán kifogytak a zsoldosaikból és tűzszünetet kértek de én leszartam őket és lerohantam a mostmár üres városaikat :)
    Pontus is simán elárult de 10 szakasz horsearcherrel és a startnál kapott cataphractal gond nélkül visszavertem őket is, pár kör múlva a szeleukidák is bekopogtak Samosata-ba de a phalanxaik még a pontusiaknál is könnebb célpontok voltak.
    Viszont hiába volt minden mert a bazi nagy csapataim miatt hiába foglaltam el a Krímet és a másik várost tőle keletre mert így is veryhighon kellett tartanom az adókat és csak éppenhogy épült meg az első minor citym amikor beérkezett Egyiptom fullos görög mercenary hopplita csapatokkal és azokkal már semmit sem tudtam kezdeni mert szinte teljesen nyílállóak és nekem még egy darab heavy spearmenem sem volt :/
    Harmadszorra is nekifutottam és Kotaist pillanatok alat felhízlaltam rabszolga biznixel, minden faszán ment de vmi gáz lett a programmal (folyamatosan kilépett asztalra) úgyhogy inkább újraraktam de most nem a RTR-t hanem a New Province 2.3 -at egyesített Rómával, BENNE VAN BABYLON PONT A FÜGGŐKERTEK MELLETT ÉS OSTROMNÁL LÁTNI IS A HÁTTÉRBEN!!! :D
    Majd ha kijön a RTR6.0 akkor újra nekiállok :)
  • Dankó
    Azt igen nehéz lesz visszahozni.Csináld a szenátus által kiadott küldiket és végső esetben kereszteld meg az összes várost és ezután csak minimális örséget hagyj bennt.
    Jobb ötletem nincs.
  • Dankó
    Akinek gondja van a játék könnyen végigjátszhatóságával javaslom rakja föl az 5.4-es realizm mod-ot és kezdjen neki emp fokozaton armeniának!
    Garantáltan hajáttépős mókában lesz része.Most kezdtem el, de ez vmi iszonyat.Három oldalról támadnak és azt hiszem hogy újra kell kezdenem mert ez nem állapot és más taktikával nyomatom. :
  • Kori
    nyomom a Julianus familiát és folyamatosan deficitet termel, pedig semmit sem építek katonát is csak ritkán gyártok és már majnem 2 milla a minuszom, miért van ez így?

valaki segiccsen hogyan lehet ezt átfordítani
    köszi
  • Braveheart
    Most vettem észre nemrég hogy miután felraktam a Realism modot nemtok a kartágóiakkal elefántokat csinálni. Miért szedték ki? Pont miattuk kezdtem új kampányt.
  • hzsolt
    vannak fájok, amiket nem szabad felülírni.
    Ezeket semmiképp:
    imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt
    names.txt

de szerintem azokat se, amit a text könyvtáron bell javított a mod
  • hzsolt
    jah.
    majdnem olyan jó, mint az enyém :-)
  • haxoror
    Erről volt egy hosszú vita RTWCenteren és azt írják hogy a csata rész bugos mert Emperoron a gép egységei hamarabb megfutnak vagy mi ezért a legnehezebb az Emperor/Praetor.
  • Dankó
    Jah vkinek realizm mod-dal megy a magyarítás és ha igen akkor lenne szives leírni hogy hogyan is csinálta ugyanis nekem folyamatosan kilép ha az van fönnt.
  • Dankó
    Azt kell mondjam hogy igen csak tartalmas és élvezetes játékokat tud nekem nyújtani ez a game.
    Csak a magyaritás miatt viszem most sima 1.2-es patch-elt kampányomat a scipii-kkel very/very fokozatban és volt egy két rész ahol határozottan meglepődtem az ellebfél keménységén.
    Az is tetszett hogy gyönyörű szépn tartja egy két nép a frontot a másik két római családdal szemben.A Juliik egy szerüen képtelenek voltak a gallokat legyakni.Nem hittem el hogy el kell telni iszonyatos sok időnek amíg végre most ki tudták írtani, ezen felül most a germánokra mentek rá illetve arra terjeszkednek tovább de nagyon szépen tartják magukat, és még nem is beszéltem britanniáról sem akik még csak bele sem szagoltak eddig a nagy világ eseményeibe.Azon is meglepődtem hogy a tákok milyen komoly ellenállást tanusítanak még most is folyamatosan a Brutii családnak bár most már szépen lassan felörlődnek.Ezen kívül Egyiptomot nemrég kezdtem el begyakni némi ellenállás tanusítanak de simán ment a 3 nagyvárosa.Szal mostmár sinen vagyok mert egész észak afrika az enyém és folyamatosan terjeszkedek tovább. :))
    Majd fölrakom ezt az új realizm mod-ot és akkor nekiülök mégegyszer ennek a fránya Numídiai népnek és megcsinálom emp/emp fokozaton.
  • haxoror
    Na indítom a perzsa kampányomat
  • haxoror
    Rohatt jó site Perzsiáról :)

Végre megértettem hogy a RTW-ben azért lila Parthia színe mert akkoriban ez volt a legnehezebben beszerezhető és legdrágább színezőfesték és Perzsia gazdagságát szimbolizálja, egy
    MUREX nevű kagylóból
    nyerték ami csak Libanon partjainál él, azt írják hogy amikor Nagy Sándor kifosztotta a Susai kincstárat 5000 talents by weight (ez nemtom mennyi de biztos sok :P) lila szövetet hozott el amik 200 év tárolás alatt sem vesztettek a színükből.

Még pár tök jó kép :)

• Lupis
    Oksi :D
  • haxoror
    Próbáld Numidiát a legnehezebb fokozaton ;)
  • Lupis
    Melyik néppel a legnehezebb játszani mert rómával túl könnyű a gép ellen :I eddig egyedül az elefántok tudtak meglepni.
  • Besz
    Ja és az image fájlt a gamecopyworld.com-ról szedtem le!
  • Besz
    Sikerült végre elindítani az RTW-t 1.2 frissítéssel!

Ha valakinek hasonló problémája van, vagyis a mini-image alcohollal való felcsatolása után a játék kidobta azzal az üzenettel, hogy "CD/DVD emulation software has been detected...", akkor a következő a teendő:

Mint megtudtam, a CloneCD-t, és a CloneDVD-t érzékeli. Szóval ezeket kell eltávolítani, és működik.
    Persze nekem szükségem van erre a progira, ezért a következő lépéssel fennt hagyható a program:

Be kell tölteni a Clone CD Tray-t, majd a menüjében ki kell kapcsolni a 'Hide CDR Media/Írható CD elrejtése' opciót. Ezután már ki lehet kapcsolni az autostartot is.

Nekem működött!

Elvileg pont az ellenkezőjére lenne jó ez az opció, de talán pont emiatt ismerik fel a védő progik. Vagy legalábbis ezt szűrtem ki ebből:
    CloneCD leírás

Van még egy másik lehetőség is, ha valakinek ez se megy, vagy nem is használ Clone programokat, de ezt csak olvastam, nem próbáltam: az alcohol telepítése során a drivert, amely a Windows/System32 könyvtárba kerül, át kell nevezni, így a SafeDisc védelmek nem találnak rá, mert a default név alapján keresnek.
    Elvileg.
  • Braveheart
    ki akar itt kimosakodni? a lényeg hogy nem rosszindulatból írtam :)
    amúgy nekem is veszett már el így 1 órás játékidőm a RTW-ban. A legjobb eddig a Sacred volt: 1 hét játékidőm veszett oda :)
  • Yossarian
    ebből már úgyse mosakodsz ki! :)
  • Eszter
    Köszi, kipróbálom.
  • Braveheart
    úgy értettem hogy biztos tanult belőle :)
    sose kívánok rosszat másnak
  • Yossarian
    "akkor megérdemelted..."

Dúúúúúrva :-DDDDDD
  • Kori
    hát igen mindig tanul az emberfia

nem baj újra kezdtem hódítani
  • Braveheart
    Az az 1 mentésed volt? akkor megérdemelted...
    ez jó lecke volt asszem, én is ilyenek alapján tanultam meg hogy sokszor kell menteni KÜLÖN slotokba
  • Kori
    indítottam új hadjáratot és megproszáltam de nem engedte

a francba pedig már csak Brutus állt ellen 4 provinciával, scipio 7 provinciával, romát hagytam volna a végére
  • Yossarian
    lehet, megsérült az uccsó mentésed. Próbálj újat indítani és eggyel régebbi mentést visszatölteni!
  • Kori
    játék közben kifagyott a gépem, reset oszt nem engedi azóta a hadjáratot elindítani, szépem belép elkezdődik a betöltés és kilép az egészből, új játékot enged indítani

mi lehet a problem tudja valaki, ha van rá megoldás akko léci segitsetek

köszi
  • Dankó
    Csak az a baj hogy nem szereti a magyarítást a realism mod-al.
    Illetve vkinek megy vele?
  • Dankó
    Na végülis nekem is így jött össze a dolog!
    A lényeg hogy megy frankón mostmár!
  • Yossarian
    klikk egy terképen álldogáló családtagra! Jobboldalon alul megjelenik ugyanaz az az építést jelző ikon, mint egy városban. Ha rákattintasz, akkor építhetsz tornyot, vagy erődöt. Sztem csak az erőd jó védekezésre, az a torony arra jó, hogy messzebb láss.
  • Eszter
    Sziasztok.
    Bocs hogy beleszólok, de én felraktam a Vlad féle modot, szuper, csak a magyarosítás nem megy így, de megéri.
    Azonban lenne egy nagy kérdésem. Vannak a térképen őrtornyok
    ( Watchtower ). Nincs ott, aztán körlépés után ott van. Szóval építhető. De hogy?
    Ezt szeretném én tudni. Valamikor régen olvastam erről, hogy jó a védekezésnél, de azt nem írták hogy hogy lehet felépíteni.
    Másik, lesből támadást hogy lehet indítani?
    Na előre is köszönöm hogy ilyen hosszan is meghallgattatok...:-)
    Légyszi aki tudja a válaszokat, gyorsan válaszoljon. Köszönöm.
    Sziasztok
  • Czud
    Azt minden játékindításnál felülírja!
    Nekem is ez vol a gondom. Aztán elkezdtem mindent felrakni szép sorjába:patchek,modok(5, 5.1, 5.2, 5.3). Most működik!!!!
  • Dankó
    Igen kitöröltem csak lehet hogy itt lesz a bibi mert mihelyt kitörlöm majd elindítanám nem megy a játék.Majd kilépek és megnézem újra és megint ott van ez a map.rwm. Szal mindíg visszakerül akárhányszor törlöm is ki.
  • haxoror
    És a map.rwm -et is kitörölted ahogy a Readme írja?
  • Dankó
    csinaáltam úgy is hogy csak az 1.2-es patch-et raktam föl és ezzel a mini immage-el indítottam volna úgy hogy az 5.2/3/4 vagy isten tudja hány van azokat raktam föl úgy ahogy mondta.
    csináltam olyat hogy az 1.1-re raktam az 5.0/1-et ami nem kéri az 1.2-es patch-et.És amikor elkezdném a provincial kampányt kiválasztom a népet és bumm kirak mint buzi a faszát.
  • haxoror
    1.2-es patchet is felraktad?