Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Grrrrrrr:
Nem jobb ha kivonod a hajóidat onnan és késõbb újra kiadja?
1. még mindig könnyebben teljesíted, mint egy világvégi kis falucska elfoglalását.
2. nem ugraszt össze senkivel (ally, neutral orszagok) feleslegesen.
3. jól jön az a kis potya jutalom😊
Nieleen
De még ebben sincs benne az Indiai-fsz. <#szomoru1>#szomoru1>
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Kár, hogy az Indus kimaradt 😞
Akinek meg az a baja, hogy lázonganak a népek, annak azt javaslom, hogy csökkentse az adót. Ugyanis akkor csak a város által termel bevételek csökkennek, de a kereskedelmi bevételek nem. Márpedig egy idõ után a termelt javak jelentõs része még a szárazföld belsejében is ebbõl származik. Jobban megéri adót csökkenteni, mint lázongó városokat ostromolni, és a lakókat keresztre feszíteni. A megkeresztelt város elenite sok adót fizet, de csak pár körig, utána a megtizedelt lakosság lényegesen kevesebbet adózik. A 30000 fõt elért városokban fullre fel kell húzni az adót, hogy ne nõjön tovább a lakosság, mert a szenny elönti, és nem lehet mit kezdeni vele. Ezek a városok már nem fognak lázadni a magas adó miatt. Vagy parasztokat kell képezni, és a kissebb városokban feloszlatva õket gyorsítani ezen városok fejlõdését, így növelve az ottani bevételeket. Ez utóbbi hadászatilag is fontos, mert nem mindegy, hogy a jobb egységeket milyen messzirõl kell szállítani a hadi övezetbe. Én mindíg a hangulati és a gazdasági épületekkel kezdek. Oktalan, egyszerû embernek tartom azt, aki vérrel és acéllal kormányoz. Én már a frissen elfoglalt városok népességének gyepálásáról is elszoktam. És nem lázongnak. Béke, nyugalom van az országon belül, és ez kedvez a gazdaságnak, pl. alig vannak rabló csapatok. Inkább más területen alakulnak, és onnan vándorolnak át.
Az INDEX-en egy képen 16 év után 22000 dénárom volt. Kérdezték, hogy nem építettem, vettem semmit? Pedig dehogynem. Folyamatosan építem a flottát, mert Karthagóval és Spártával is háborúban állok. + a gallokkal. Kereskedelmi szerzõdésem csak Germániával van. Enyém Carallis, Segesta, Medionalium, Patavium, Narbo Martius, és sehol sem kereszteltem. Lassan 3 légiónyi szárazföldi csapatom is van szétszórva. Mindent csak szenátusi utasításra foglaltam el, ami kikötõt blokád alá vonatott, azt úgy is hagytam, hogy többet ne adja azt ki feladatnak. Szóval van melo, kiadás bõven, de a fent leírt gazdasági modellel fedezni lehet a kiadásokat. A játék 1.1, very/very fokozat.
Amúgy influenzás voltam azért nem jártam erre fele, de azért 40 óra plussz RTW azért megvolt 😊
csak 9 új terület lett.
Egyébként a térképeim oldalán megnézheted. Most már a 4.0-s térképe is ott van.
RTW és RTR "politikai" térképek
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Nieleen
Nieleen
Az, hogy a városnak kell eltartania az ott képzet seregeket egy hülyeség.
A város bevétele sok mindentõl függ, lakosság száma, épületek, a termõföld minõsége, tengeri és szárazföldi kereskedelem stb. A kiadásoknál ezt a minuszos dolgot az okozza általában hogy az összes létezõ sereg fentartási költsége a lakosság számával arányosan oszlik meg az összes város között, tehát ha van egy nagyvárosotok amiben rengeteg ember él de a kereskedelme és a mezõgazdasága katasztrófa akkor az nagy esélyel minuszos lesz. Továbbá a korányzók idõvel ritka idióta traiteket meg retinue-kat tudnak összeszedni és néha jobb inkább kormányzó nélkül igazgatni a várost hogy nõjön a bevétel és a szaporulat.
A lázadozás kezelésére (és a lakosság áttelepítésére) pedig a legjobb megoldás az ajándékozós-önkeresztelés.
Ebben a topicban majdnem 8000 hozzászólás van és szinte minden le van írva amit csak tudni lehet a játékról ti mégis úgy álltok hozzá mintha a topic csak tegnap nyílt volna. Az összes eddigi problémátokra ott a válasz csak a lap alján a keresõt kéne használnotok 😊
Pl azt nem értem,hogy ha egy 30k-s város bekeresztelek miért nö a meg a város bevétele kb 100%al.Mikor legalább 50%át a lakosságnak felakasztom😊Ergo 20k emberrel kevesebb adozik.
Mert ha igy lenne a valo életben sztem mminden évben WW lenne.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Amúgymeg végig lehet vinni Metlogen tény, hogy a vége felé elég nehéz már a sok terültet miatt(átlátni nem egy kis feladat mindt). De meg lehet csinálni. Amúgymeg Rómaiakkal viszonylag könnyû dolga van az embernek, ugyanis ha lázadoznak valahol akkor gyakoribbra állítom a gladiátorjátékokat. <#hehe>#hehe>
És ha már annyi lesz a pénzed minuszban az azt jelenti,hogy abbol a városbol rengeteg egységet legyártottál és mind harcol is😊)Ergo bazi nagy sereged van😊)
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
mikor elérem a kb 30 tartományt onnantól olyan hanyatlásnak indúl minden hogy az egyik lázadást kell levernem a másik után,a pénzem meg iszonyatos sebességgel zuhan mínuszba,és onnan már egyszerûen nem tudok talpraállni.
http://www.rometotalrealism.com
..de lehet már észrevettétek, akkor bocsesz😊
\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"
Én a spártaiakat megnéztem sztemcsak a skinjük vátozott iszonyu jo elönyükre.Nagyon feelingesen néznek ki.Kár,hogy az ikonjuk nem változot meg😞((
A hastatik elõször mindíg eldobnak egy lándzsát, és utána harcolnak??? Mivel jobb a principes a hastatniknál?
Van egy városom, ami folyton -400at jelez (Arminium), most megy a 12000-es létszámért, szinte minden kereseti épület fel van építve, 1vezér és 2 town watch van az egész épületbe, hogy ne legyen nagy költség rájuk. Mitõl lehet ez? Ettõl a várostól eltekintve jól állok anyagilag. (és mindjárt kiirtom a gallokat)<#vigyor1>#vigyor1>
Vagy csak siman a kinezetuk valtozik meg?
Amugy köszike a segitséget.....
Kulonben hülye nem vagyok tudom hová kell tenni az ijaszokat meg mire valo a gyalogság ésa lovasság.....De a szarmatákkal az elejen csak ijaszaim vannak nuku lovasság+gyalogság....
Szoval akkor full ijaszaim vannak csak ezért voltak gondjaim igy világos?😊
De van, az Alt gombot kell lenyomva tartani és úgy adni célt az íjászoknak (lovas, gyalog tökmindegy), ha a skirmish mod ki van kapcsolva akkor közelharcra váltanak. Ha a Fire at Will be van kacsova akkor a lovasíjászok pl. folyamatosan lövöldöznek amíg a célhoz nem érnek aztán rohamoznak és kardozás.
"(még1x mondom, azok az íjászok nem azé vannak lovon, h bunyózzanak, hanem hogy gyorsabban mozogjanak a csatatéren.) "
A Persian vagy a PonticHeavy erõsebb közelharcban mint a barbár lovasság...
(Nem csak ezt baszták el benne, lesz még néhány meglepetés...)
Nos, az íjászok azért íjászok h íjászkodjanak, a skirmish mode azt csinálja bekapcsolt állapotban, hogy elfutnak amikor egy bizonyos távolságon belül jön az ellen. A fire at will, azt jelenti, h nem mindíg a megadott osztagot nyesi, hanem azt ami épp túl közel van. Nem tudom mért nem tudsz odamenni, sztem csak türelmetlen vagy, kijelölöd jobklikk aztán még fél óra mire bemelegszik a motoruk és hajlandóak elindulni. Nem az íjászokkal kell szétverni a hadsereget, az íjászokat rakd be a gyalogság és a lándzsások mögé, a gyalogság szedi le az ellen nagyrészét. Az íjászat csak segít. Mint pl ha barbárok ellen mész és nincs esõ, akkor ajánlatos tüzes nyillal lõni õket, így elkezdenek pánikolni és a lovassággal lekaszabolhatók. Ha 15perc van egy városra akkor annyi. Nincs mit tenni, ki kell hozni a legjobbat. A szaladgálás elkerülésére kapcsold ki a skirmish mode-ot és a fire at will-t. Nincs olyan h közelharci üzemmód, csak akkor bunyóznak ha már a hasukat túrja az ellen. Szerintem olvasgass fórumokat, vagy FAQ-kat. Nagyon hülyén állhattál fel ha a lovassága be tudja cserkészni az íjászaidat.
Hirtelen ennyi, ami eszembe jutott. Lehet benne egy két baromság mert 5 perc alatt írtam, javítsatok ki ha rossz.
(még1x mondom, azok az íjászok nem azé vannak lovon, h bunyózzanak, hanem hogy gyorsabban mozogjanak a csatatéren.)
Nem tudja valaki hogy hogyan csinalhatnek olyat hogy kijelolok a csatataeren egy helyet és odamenjenek?
Hogy ne az ellenfélre kelljen klikkelni....
Mert nem 50000 m rol akarok leni hanem kozelebbrol...Mas gondom is van....Ha atallitom õket lovo modra akkor eszeveszettul hatralni kezdenek véletlenul sem hajlandoak lõni normalis tavolsagbol...
És a legfonotosabb.....Ezeket a kibaszott fos hulladek szar ijaszokat szebben mar nem tudom magam kifejezni nem lehet parancsot adni hogy ne ijjal lojenek hanem kozelharcban tamadjak meg az ellenfelet???
Mondom hiaba kapcsolom ki a skirmish modot akkor meg nem lõnek....
Elegem van már komolyan a kurvaéletbe hogy vagyunk 900 an az ellenfel meg 100 paraszt és 20000 km rol kezdenek el lövöldozni az ijaszaim....És persze mondjuk van 4*100 egysége esélyem sincs bevenni egy varsot se mert lenne ra mondjuk 15 perc......
De ezeknek 10 percig tart minimum szetloni egyetlen alakulatot...
Jah a masik:Lovasok ellen megjob a helyzet....Ha az ellenség nem nezi mint a birka hogy szétlojek oket hanem tamad,akkor persze a 30 szor nagyobb haderõm panikszeru futasba kezd hogy loni tudjanak...
Kb 20 perc amig mondjuk 500 ijasz felmorszol 50 lovast....
De persze mikor mar mondjuk 5 lovas van csak akkor is menekulnek a picsaba,egyeseével kell leszedni oket....1 méter elõre 2 m hátra...
Véletlenul sem lehet kozelharci uzemmodra kapcsolni....
JAh a legkircsibb mikor mondjuk 6-7 szeres tulerõbe vagyok de a maradek lovassága megfutamitja a teljes ijaszseregemet....
Vagy mondjuk elõszeretettel kilovik a saját vezért....
Könyörgön segitsen valaki!!!!
Felsoroltam itt 3-4 problémat várom a megoldásokat nagyon hálás lennék...Elõre is köszönöm.
És bocs az offtopicért.
És hogy honnan van meg? Letõtöttem. 😊
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
És honnan van meg?
A Pirates kicsit könnyû lett és kimaradt pár ötlet sztem.
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
A másiknak mindjárt utánanézek, mert azt nem tom, hogymi...
Nieleen