614
Matrix2
-
#347 Én nem mernék fogadni rá, hogy lesz... -
#346 volt a HW-n egy segitség az épitész monologjához valamikor, de most nem találom! HELP ME -
#345 Hoppá hoppá, ugye lesz ennek magyar kiadása is?? :))) -
#344 azok legalább csipőből szétlőnek egy cadillacet az autopályán, és nem csak simogatják :) -
#343 há még szép :) -
#342 a terminátorok sokkal rulezebbek, mint a szmissz ügynökök, azé
:) -
#341 Tényleg, valaki elmesélné miért is van a gépeknek szüksége az emberekre? Mert ez a bioáram elég gagyi magyarázat, mi az hogy nincs más energia forrás, nem tudtak kitalálni vmi mást a gépek hogy energiát nyerjenek?
A terminátorok ki tudtak találni vmit, ők miért nem? :))) -
KennyG #340 For fans! -
KennyG #339 aki ilyen hülye az meg is érdemli hogy megdögöljön! -
#338 :DDDDDDDDDDDDÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ a hét poénja! :D -
csomi #337 A leules lehet, ott a szinkron egy kicsit olyan volt hogy kihangsulyozta. Viszont a masik dolog igen is lenyeges. Egyaltalan nem magatol ertetodo, ha valakivel beszelsz, hogy O nem alszik. Ha valoban tudja akkor honnan tudja? -
#336 van utalás arra is hogy neo egy anomália (vagyis a filmben egy emberi testbe költözött proggram ami tud programozni...)
kezdek belehülyülni a találgatásokba :)
naon várom a folytatás(oka)t -
#335 Onnan tudja hogy le akar ulni hogy ismeri az ember viselkedését, csakugy mint az életben, a bölcs emberek megmondják mit tenél egy adott helyzetben, az hogy a film történetébe hogy olvad bele lényegtelen, mármint hogy impulzusok meg stb... szvsz -
#334 Tulajdonkpppen arra gondolok hogy mi a mondanivaloja egy ilyen filmnek a mai ember számára, mert ha semmi akkor mindhárom részt lehuzhatjuk a vécén, akcio filmbol már van elég.... -
#333 Pedig tele van vele, kár hogy nem látod meg, W tesok bujták a keleti filozofiát... mit gondoltál a sok bölcsességet honnan vették? Nem ők találták ki az biztos.
Egyébiránt meg a film filozofiáján kivül másrol beszélni nem érdemes, hisz a félinformáciokbol tákolt elméletek gyártása szerintem elég uncsi, mivel a 3.részben bármi lehet :) -
csomi #332 Igen ezen mar en is agyaltam. Ez az egyik amiert nehezen tudom elkepzelni, hogy a rendszer ki lett pukkantva majd ujra felepitve ugyanis hol volt addi Meroving?
Van meg egy par dolog ami zavar. Peldaul az hogy oraculum emliti, pontosan mar nem emlexem a parbeszedre de az a lenyeg, hogy oraculum tudja(latja) hogy NEO ujabban nem alszik es azt is hogy le akart ulni. Most kerdem en honnnan tudja? Mert mirol van szo alaphelyzetben? Neo agya ra van kotve egy elektromos impulzusok billiardjait kuldo es fogado 'rendszerre'. Viszont ha valaki tud a Matrxiban valamit arrol ami az O agyaban foganik akkor Oraculum mint program valahogy kepes erzekelni az agyi elektromos tevekenyseget vagyis latja a gondolatait. Mondjuk ez a dolog adja magat, de valahogy nekem megis furcsa es gyanitom ebbol meg sok bonyolitas szarmazhat. Persze ez csak akkor igaz ha tenyleg ember-MI a matrix es nem csupa MI az egesz, ahogy azt korabban kifejtettem. -
#331 Továbbra sem fedezted fel a film vallási vonatkozásait?
Sok mindent fel lehet fedezni a film filozófiájában, de ebbe nem megyek bele, mert még a kedvedért sem csinálok hülyét magamból. -
#330 Tényleg, gyerekek itt van egy hír, hogy néhány elmebeteg milyen szörnyűségeket követett el, amiért Mátrix rabjának hitte magát az USA-ban...
Csak egy érdekes gondolat ehhez. Vajon hány középiskolás srác fogja az elkövetkezendő hónapokban levetni magát az iskolája tetejéről, csak azért, hogy találkozhasson Neo-val, mint a srác az ANIMATRIX-ban (és a Mátrix 2-ben)? :-))))
(én minimum egyre akár pénzbe is mernék fogadni) -
#329 Továbbra sem fedezted fel a film vallási vonatkozásait? -
#328 Meroving talákozott mindegyikkel?
Sőt!
Az Okárulum is dumcsizott korábban mindegyikkel? :-))) -
#327 Hmmm, semmi nyomát nem látom DVD screener-nek :(
Ezek nyilván a 3CD Centropy SVCD TS-re gondoltak a cikkben :(
Vagyis ez a "jó minőség" erősen relatív :( -
#326 elődeid jópárszor elhangzik a filmben. Történetesen neo a 6.ik próbálkozó. minden mátrix keletkezéskor van egy kiválasztott... vmi lyesmit mondott az öreg tata... -
#325 Ez most akkor egy DVD screener? :))))
Istenem, add, hogy DVD screener legyen!!!!! -
csomi #324 De azert valljuk be nehez elkepzelni olyan csattanot amit nehuzhatnank ra valami mas korabbi filmre vagy jateksztorira. Mondjuk pont ettol annyira erdekes az egesz es pont ez az amivel visszacsalnak mindenkit a moziba legalabb meg1x. -
#323 Egy érdekes gondolat, ami lehet, hogy hülyeség, de azért leírom.
Az Orákulum azt mondja Neo-nak a Meroving-ról, hogy ő az egyik legrégebbi program. (Néhányan itt úgy értelmezték, hogy ezek az Ikrek, pedig ők csak szolgái a franciának).
A lényeg:
Neo: - Menjetek, elintézem őket!
Meroving: - Elintézem őket! Elintézem őket! Az elődeidben legalább volt némi tisztelet!
Mi van, ha ezt az "elődeid"-et nem képletesen, hanem szó szerint, az előző Egyetlen-ekre értette? :-) -
csomi #322 Nagyon sokan a sztori miatt utaljak le a filmet. Tobbek kozott ezert van tonkreteve. En nem tartozok kozejuk, tobbek kozott azert sem mert nagyszeru dolog itt csemegezni rajta. Olvasd el az indexen kiadott filmritikat rola. Osztom Laalee velemenyet csattano a kovetkezo resz utan. -
#321 http://www.cinematrix.hu/hirveg.php?hir_id=8846
BitTorrent progit tőcsed-boncsad...:) -
KennyG #320 iiigen?! még sehol nincs kiírva! : ( -
#319 Egy jó hír (vagy rossz? Már annyi veszekedés van Warez témában, tehát az ellen tábort kéretik nem lázadozni)...nos van már Matrix: Reloaded szélesvásznú, dolby-dig. ver. a neten. Kitűnő minőség. -
#318 tegnap este megnéztem és megint olyant láttam amit elsőre nem értek (2. alkalommal)
KIRÁLY a film :)))) -
#316 "Az alapotletet meg ha ugy nezzuk, mar most tonkretettek"
Nem tudom mivel tették volna tönkre az alapötletet. Azzal, hogy az orákulum program? Vagy hogy Neo kint használta az erejét?
Az, hogy az orákulum program, sztem csak több kérdést vet fel, (pl lehet e benne bízni, kinek az oldalán áll) így ez a fordulat jó a filmben, bonyolultabbá teszi az így még mindig eredeti történetet.
Neo hogy használja kint az erejét? Ha ez arra utalna hogy Zion is egy virtuális valóság, azt is meg tudnám érteni, de mivel ez a legkézenfekvőbb megoldás, és a legelcsépeltebb is, sokkal inkább arra tippelek, hogy esetleg Smith ügynök egyesülésekor változott meg Neo kapcsolata a gépekkel. Amíg Smith ügynök képes lett emberekbe belemásolni önmagát, addig Neo lehet hogy mostmár "érzi" a gépeket, és így volt képes megállítani azokat.
Szóval ez sem változtatott alapjában a M1 történetén. -
#315 a csattano az lesz hogy folytatjuk, jovo juliusban a mozikban :D
engem felhaboritott ez a felbevagas -
#314 Igazad van!
Ez is olyan szintü lenne mint a matrix a matrixban.
-
#313 Egy ilyen csattanóért nem lett volna érdemes trilógiát írni. Ez kb olyan szintű lenne, mint egy tucat epizód a Végtelen határok-ból. -
csomi #311 Szvsz szerint nem az. Allati nagy csattano lenne ha a vegen ki zoomolna a kamera egy monitoron, ahol a tenyleg elo emberek szamitogepen tenylegesen vizsgalnak egy uj MI prototipus rendszert, ami a letezo emberi faj viselkedesenek tokeletes szimulaciojara hivatott.
Az egyensulyt abszolut nem boritana fel sot, ezzel nagyon szepen lehetne magyarazni a 2. resz minden esemenyet.
Az alapotletet meg ha ugy nezzuk, mar most tonkretettek. Itt mindenkeppen csattanonak kell lennie es ez aztan az lenne. De mondom ez nekem bejonne masnak nem, mint ahogy nyilvan a Wachowski testverek verzioja sem fog tetszeni mindenkinek. -
#310 Ez itt egy fórum. Oszd meg velünk az értelmes véleményed a filmmel kapcsolatban és ne flémelj. -
#306 sztem a story magja és lényege az hogy EMBEREK harcolnak GÉPEK ellen és ezen alapjában nem érdemes, hiba volna változtatni. Ha Neoékról kiderülne, hogy ők is MI-k, akkor a filmben a főszereplők közül mindenki program lenne és ez nagyban felborítaná az egyensúlyt, ezért ez nagyon valószínűtlen. A M1-ben elmondott alaptörténet biztosan igaz, mert ezzel a jó alappal lett sikeres a film. Ha ezen változtatnak a csattanó kedvéért, (pl Zion nem a valóság, vagy Neo-ék programok) akkor a film nagyon jó alapötletét teszik tönkre, elrontják ezt a remek történetet. -
csomi #305 Nagyon egyszeru, a felrevezetes resze. Kulonben ha tenyleg ugy lenne a masik legfontosabb kerdes, hogy vajon Ok miert nem tudnak sajat letuk eredeterol ellenben a tobbi programmal mint Oraculum, Smith, Epitesz stb. akik mind-mind tudtak arrol, hogy ok maguk programok. Erre azt tudnam mondani, hogy a lazado-programokat valamilyen modon a normal mukodesu(nem lazado programok) megprobaljak kulonbozo technikakkal felrevezetni es ennek egyik modja lehet, hogy teljesen megkeverik hisz meg sajat magat se tudja pontosan elhelyezni a letben. Viszont mikor mar jonnek a gyanus jelek akkor mar elkezd(het) gondolkodni NEO, hogy vajon tenyleg ki is O. Mondom lehet, hogy igy van, lehet, hogy total nem, de ez is lehetne akar egy alternativa amin jot koppanna mindenki. -
#304 minden moziban van akcios nap, ha sokallod vard meg -
Braveheart #303 na tegnap megnéztem... hát eléggé csalódtam... de kellemeset! :) nekem meg a haveroknak nagyon tetszett