614
Matrix2
-
Werewolf #302 Az már tuti! Csaka azért sokkallom az 1090Hufot, főleg, hogy elötte 15m reklám van. -
#301 Már nagyon várom a 3. részt!!! Novemberben ismét hatalmasat fogunk mozizni srácok... -
#300 ha ez igy lenne akkor miert kellett kivenni az energiacellabol neot az elso reszben? -
Werewolf #299 Aztamindenit! Csomi ötlete elég durva! De nagy esély van az igazára.
Az alkotók elérték a céljukat. Egyre jobb és jobb megoldásokat találunk ki, mindenki várja a saját igazának megvalósulását. Ezért fognak sokan beülni a 3. részre is. -
#298 szerintem kiderül hogy watchovskiék rossz kazit adtak a moziknak és ez csak egy pár rosszul összevágott dolog :)) az igazi az meg letörlődött egy kis Hóm múvi miatt, hát istenem az tuti jobb mint forgatni :) -
csomi #297 Sodi, Sodi azt hittem jobban figyelsz. Jo lenne ha figyelmesebben olvasnad amit mas ir. Semmi olyat nem irtam ami olsco huzas lenne. Sot! Pontosan kiemelve magyaraztam, hogy ha ugy lenne az tenyleg nem lenne eredeti ezert... es adtam ra egy olyan valaszt ahogy esetleg tortent. Lehet, hogy nem igy lesz lehet, hogy igy lesz de annak semmi koze ahhoz amire te utalsz.
"Mátrix a Mátrixban - 13. emelet"
Igen pont ez ellen magyaraztam en is, hisz ez tenyleg gyenge lenne toluk. Ha figyelmesebben olvasnad ott nem arrol van szo, hogy matrix a matrixban, ha mindenki program, hanem egy nagy EGESZ (MATRIX, VIRTUALIS TER, LETEZES) resze minden.
Es mint ugy egyaltalan nem arrol van szo, hogy matrix volna matrixban, hanem mondjuk az arulkodo jelek alapjan lassan NEO radobben a szornyu igazsagra, hogy a kinti vilag tulajdonkeppen egy es ugyanaz, o maga csak egy program es a rendszer groteszk jateka az ami veluk tortenik, az hogy miert es kinek jo ez arra most nem volna ertelme a valaszt keresni.
Ha vegig gondolod itt azert nem ugyanarrol van szo.
"Nem mindenki ember, aki annak hiszi magát- Szárnyas Fejvadász"
Ezt nem nagyon ertem, hogy jon ide. Rachel az egyetlen replikans aki embernek hitte magat. Pontosan ezt magyaraztam, hogy ha NEO-ek is programok ugy lettek megalkotva, hogy maguk elott is 'titkolva' vedve volt, hogy rajojjenek mivoltukra
Ugyanugy mint adott esetben Rachel aki ugy lett megteremtve, hogy maga sem tudott mileterol, de DONTO kulonbseg, hogy amig a replikansok egy emberi vilagban emberi kez altal alkotott mesterseges letforma addig, ha NEO-ek valoban programok, OK egy virtualis ter es talan egy mesterseges letforma (akar Oraculum v. akar egy kesobb megjeleno 'szereplo') teremtmenyei lehetnek.
Erre azert nem igen lehetne azt mondani, hogy ellott poenok.
Ha viszont erre most azt mondod, hogy akkor is latunk hasonlot, akkor en nagyon kivancsi lennek, hogy milyen olyan dolgot lehetne akkor csinalni, marmint megoldaskent, amit valaki valamilyen hasonlo formaban mar nem alkalmazott meg sehol. -
Cvd #296 Tényleg, most hogy mondod! Tényleg benne van ez a mondat a trailerben, és nem valószínű hogy Neo-ra céloz, hisz azon egyáltalán nem kellene meglepődnie. Valaki olyanra monhatja, akire egyáltalán nem számított. Az viszont valószínű, hogy az igazi ellenfél Smith lesz. A Trailerben látható esős verekedés alatt végig teljesen ugyanúgy mozog mint Neo, így egymagában is kemény ellenfél lesz, hisz Neo-nak tulajdonképp saját magát kell majd levernie. -
#294 Jaj, tényleg.
Valaki azt írta, hogy az Építő felrobbant.
Jaj, könyörgöm, hogy a francba robbant volna már fel?!
Az az épület robbant fel, ahonnan az ajtó vezetett hozzá :) -
#293 Arra mondtam, hogy a te magyarázatodban sok olyan dolog szerepel, ami nagyon olcsó húzás lenne a készítők részéről :) -
#292 Pont tegnap néztem meg a Szárnyas Fejvadászt:) -
#291 erre utalhat az Animatrix egyik epizódja is -
csomi #290 Ezt mire mondtad? -
Cvd #288 Akkor nem a háború szót használom, hanem legyen forradalom. A lényeg az hogy az előzetes bemutatóban látható pár másodperc elég agresszív nyomulás a gépek részéről.
Azonfelül a 2. rész végén már egyáltalán nem bekalkulált dolgok történnek, legalábbis a gépek egyik részének (már ha igazam van és két oldal létezik). Ugyanis nem a forrást választotta Neo, és valszeg arra se számítottak, hogy meg tudja állítani az őrszemeket. -
#287 Mátrix a Mátrixban - 13. emelet
Nem mindenki ember, aki annak hiszi magát- Szárnyas Fejvadász
Itt egész biztos, hogy nem valami korábbi sci-fi poén lesz eljátszva, hanem kitalálnak valami egyedit. -
#286 A gépek először valóban a békét akarták, az emberek kezdték az egész ellenségeskedést. (ANTIMATRIX).
De újra béke azért nem lesz, mert a gépek szempontjából nincs is háború. Nem harcolnak senkivel, csupán működtetik a rendszert, aminek a harcoló emberek is a bekalkulált elemei. -
#285 Mármint olyan tulajdonságokkal rendelkező progi, amit itt manapság vírusnak neveznek. -
#284 Smith ügynök egy vírus. -
Cvd #283 Habár azt írtam hogy nincs sok értelme agyalni, azért én se tudom megállni. Arra a következtetésre jutottam, hogy a gépek (egy része) és az emberek a végén kibékülnek, és egymás mellett fognak élni. És a levezetés:
Kb. a Fight Club idején jöttem rá arra, hogy nem mindig a párbeszédek adják meg a kulcsot a film végéhez, sokszor csak elterelik a figyelmet a történésekről, így a végén kap a fejéhez az ember, amikor rájön hogy végig a szeme előtt volt a kulcs, csak nem figyelt rá. Vissza a filmhez: Többször elhangzik, hogy véletlenek nincsennek, és választás sem, minden dolog egy másikból következik az ok-okozat viszony szerint.
A végén az összehangolt támadás kezdetekor a következő tölténik: Morpheus arról beszél, hogy nem hisz a véletlenben, közben meg látjuk ahogy egy érdekes "véletlen" miatt elpusztul Soren hajója. Szerintem szándékosan így akarták a rendezők, hisz az egész akciórész jöhetett volna a beszéd után is. Meg éppen akkor szakad le a híd, amikor pont azt a hajót találják meg az őrszemek, és a baleset miatt senki sem tudja védeni. Így logikus, hogy a hajó nem véletlenül semmisül meg, célja van. Ez pedig az, hogy Trinity belépjen a Mátrixba, hogy befejezze Sorenék feladatát. Ezután érkezik Neo az Építészhez, aki felkínálja neki a fálasztás lehetőségét, de megmutatja neki hogy Trinity veszélyben van, vagyis tulajdonképp nem is ad neki lehetőséget a választásra, Neo kénytelen a bal oldali ajtót választani, ha élve akarja kihozni Trinity-t. De ugye az Építész célja az lenne, hogy a 6. Neo is azt válassza, amit az első 5 (amit valszeg választana is, ha nem figyelmezteti Trinity-re). Így logikusnak látom, hogy az Építész (és a mögötte álló erő) nem a gépeket szolgálja, hanem valami mást. És itt jöhet be a 3. rész alcíme, a Forradalom (Revolution). Ez talán arra utal, hogy a gépek egy része is fellázad a többi ellen, hisz az emberek az 1. rész óta lázadnak, akkor nem lenne sok tartalma csak a 3. részt így hívni. És mint az Animatrix "Second Renaissance" részében is látni, nem a gépek indították a háborút, ők először békés úton akarták lerendezni a konfliktust. Lehet hogy a gépek egy része is ráébredt arra, amiről Neo beszélget Zion géptermében: Az emberek rá annak utalva a gépekre, és a gépek is az emberekre. És az emberiségnek volt ideje megtanulni a Mátrixok alatt, hogy sokkal jobb békességben élni, plusz a gpek egy része is rájöhetett, hogy csak az emberek segítségével válhatnak többé. Hisz minden jobb filmben (ST részek, Bicentennial man, A.I.) arra törekedik az AI, hogy többé láljon az érzelmek áltak, amit magától nem érhet el. Viszont ezt valszeg nem akarja az összes gép, mert az Ügynököket irányító "oldal" rendszeresen meg akarja törni a cselekmények láncolatát (megölni a főszereplőket, a kulcskészítőt). Na ennyi.:) -
Ewron #281 Tegnap láttam, egy az egyben erre gondoltam a végén. -
Braveheart #280 hú én most megyek megnézni, kíváncsi vagyok, milyen lesz -
busmanus #279 a tanácsosnak vagy hogyhivják zionban volt egy ilyesmi megjegyzése neohoz:
jó jel, ha nem alszol és szeretnél, mert ez arra utal, hogy még mindig ember vagy a történtek után.
vagy valami ilyesmi. -
csomi #278 Nem lattam az animatrixot, de amint tudom potolom. -
csomi #277 Az erzesrol meg amit esetleg ha igy volna ereznenek Neoek, marmint programkent. Ohatatlanul eszembe jut a 13. emelet film amikor a fazonnak mondjak, hogy O is csak egy virtualis ter resze, ha nem hiszi menjen ki a varoshatarra. Es a fazon kimegy es meglatja a hatterben a fellig felepult, meg drotvaz modell virtualis vilaganak veget!. Grrrr. Engem tudom akkor a hideg kirazott. A film legnagyobb jelenete volt szerintem. Namost valami hasonlot tudnek elkepzelni. Ez mar az a fajta dolog lenne mikor egy mestersegesen eletre keltett letforma tokeletesen felismeri a letenek celjat es ertelmet. Borzaszto nagy dolog, ha figyelembe vesszuk, hogy nekunk embereknek sem konnyu erre egyertelmuen valaszolni!
Nah peace lassan tiplizek haza. -
#276 Jaja én is gondoltam erre :)
Erre utal az alábbi párbeszéd is részben :) -
#275 Kedvenc p.beszédem az Animatrixban:
-We won´t beat the machines|by making them our slaves.Better to let them join us by choice.
-Make them believe the right choice|is the one we want them to make.
-All right. Yes, machines are tools.|They´re made to be used.
-lt´s their nature.|-To be slaves.
That´s why we can show them|a better world, why they convert.
-But that world we show them isn´t real.|-lt doesn´t matter.
-I´m afraid they´ll figure out that|we´ve made up the thing in our heads.
-They can´t tell the difference.|To an artificial mind, all reality is virtual.
-How do they know that the real world|isn´t just another simulation?
-How do you?
-I know l´m not dreaming now because|I know what it´s like being in a dream.
-So dreaming lets you know reality exists.
-No. Just that my mind exists.|I don´t know about the rest.
-Okay, he´s good to go.|Looks like we are too. -
csomi #274 Engem folymatosan az zavar, hogy a 2. reszben nagyon sok elonek hitt emberrol kiderul, hogy ok nem is emberek hanem gepek illetve programok. Itt mar nagyon vegyesen keverednek az elo illetve mesterseges intelligencia altal megvalositott eletformak. Namost sokan arra a kovetkeztetesre jutottak, amugy teljesen logikusan, ahova a film is probal vezetni, hogy igy vagy ugy de itt mar tobbrol van szo mint egy elso generacios virtualis terrol. Tehat ez mar az n.-ik matrix lehet. Most az idezeteket mellozom. Es a vegen jon az a bizonyos NEO-s resz. Ebbol ha logikusan gondolkodunk vagy az kovetkezik, hogy NEO matrixbeli kepessegei valahogy kivetulnek a 'valo?' vilagba is. Vagy egy valami ami szerintem meg megrazobb. Egy kicsit kesobb errol. Namost ez az elso verzio kicsit santit szerintem, hogy NEO most kinn 'garazdalkodik' ugyanis akkor mar kicsit tulzasokba esunk, hacsak tenyleg nem matrix a matrixban van, ezt viszont korabban felsorolt ervek miatt kizarnam. Akkor meg milyen lehetoseg marad? Hogyan tortnhetett ez meg? Ezt nem tudom, de egy lehetseges magyarazatot talan adhatok.
Ez ugy lehetseges, ha NEO, Morpheus es mindenki a francos filmben egy program. Egy olyan kifinomult program amely annyira kepes szimulalni egy valaha, vagy meg most is letezo emberi letezest, hogy azt meg a program magat is megteveszti. Tehat Ok a lazadok tulajdonkeppen maguk is a matrixban levo olyan programok akiknek ugyan meg lett adatva a lazadas kepessege, de ez csak rendszeren belul ervenyesithetik ugyanis maguk is csak programok. Habar olyan programok amik a rendszer fennmaradasa erdekeben az ellen, de megis annak erdekeben vegzik feladatukat raadasul ugy, hogy sajat letezesuk meg sajat maguk elol is el van rejtve. Hogy kicsinalta oket? Akarki. Akar Orakulum is csinalhatta vagy akar az epitesz akarki a lenyeg szempontjabol nem annyira jelentos. Ami jelentos az a felismeres hogy tulajdonkeppen nem emberi elmek es mesterseges gepi programok talalkozasa es harca amirol szol a dolog, hanem egyszeruen egy nagy virtualis rendszer az egesz amiben minden minden csak program. Es talan az lehet a epilog, hogy ezek a programok (NEO, TRINY, MORPHEUS stb) felismerik ezt es akkor nemtom hogy eri oket :)). Kozben meg esetleg kiderul hogy FOLD 5245-ot irunk es tudosok egy csoportja kivulrol vizsgalja a tobb evtized alatt letrehozott mesterseges letformakat, emberi szimulaciokat egy-egy monitoron keresztul, mikozben a matrixban tovabb folyik a jo es rossz harca tokeletesen szimulalva az emberi faj alapveto termeszetet. Ezzel meg lehetne azt is magyarazni hogy NEO leallitja a gepeket, hisz akkor nem matrix lenne a matrixban hanem az egesz nagy matrix resze. Csak mivel OK nincsenek evvel tisztaban valoban ugy elnek meg.
Nah a lenyeg ez lenne lehet kicsit zagyva, ha az hat akkor vegyetek ugy, hogy ezert nem akartam leirni. -
#273 Ja meg mondjuk érdemes mellé megnézni az Animatrixot is. 1-2 háttérinfo van benne. -
#272 Írd le, kiváncsi vagyok rá...
Ahogy Pongó anno mondta egyszer: "Csattogjanak az érvek"
Nah én is ezt szeretném, ez a film azért jó, mert jókat lehet róla dumálni... -
csomi #271 Igazabol gondolkodni kene jobban rajta csak egy pelda lenne arrra hogy mennyire maskepp is lehet minden ahogy hisszuk, hogy van vagy lesz.
-
#270 Nyugodtan ird le az ötleteidet, hiszen azért van ez a topic! Hidd el a többiek is kiváncsiak rá... -
csomi #269 Ez mar regi es eleg ocsmany is. -
csomi #268 Nincs igazad Laalee. Nekem bizonyos szempontbol jobban tetszett a Matrix2 mint az elso resz es ezzel sok ember van igy. Foleg azert mert ennyit lehet rajta agyalni es jo dolog kicsereleni a velemenyeket. Az, hogy neked nem jott be 1 dolog.
"...igen az elso resznek volt is, ennek sajnos nem. Ezt a filmet az elso resz adta el nem a tortenet"
Mar ne haragudj de, hogy tudta volna a 2. reszt a sztorija eladni mikor, azt senki nem ismerte mielott meg nem nezte volna. Sot amint latszik meg utana se.
A matrix a matrixban szerintem se tul valoszinu. Nagyon olcso huzas lenne. Itt valami olyasnmi lesz amire senki nem szamit.
Nekem is van par egesz vad otletem, de feleslgesen nem akarok irkalni. Egy biztos, ha nem adnak normalis valaszt mindenre, es ezt nem egeszen meghokkento modon teszik, akkor agyonvaghatjak a 2. reszt is. Nem mondom, kivancsi vagyok ra. -
#267 VAzzeg!!
http://ego.adi.priv.hu/cucc/Matrix_vs_Jimmy.mpeg
Vannak még pihent emberek a földön...!!!
LOL!%
ps: "Engem csak szeretni kell!" -
#266 Én meg bekaptam a horgot! -
#265 ja csak nemtudok gépelni :) -
#264 ez nagyon állat -
busmanus #263 szerintem a kis kopasz csávót régebben kimentették a matrixból és most ajándékot küldött neonak -
#262 Már bocs, de a Rocky 5 igen rég elkészült....
Rocky 6-ot akartál írni. -
#261 Ezért van a topic! :) -
#260 Gyere máskor is!