601
Hogy lehet vasarolni kerdesek stb...
  • Aramir
    A 01/09 a kártya lejárati dátuma, 2009 január. Menj be a bankodba, hogy kéne az új kártyád, ingyen kicserélik, de majd ott ugyis elmagyarázzák. Elvileg erről küldtek egy levelet is neked.
    A paypal meg valszinüleg visszadobja, mert már csak pár hétig jó.
  • Aramir
    Ilyenkor örülj, hogy nem húztak le pénzzel, gondolom nem véletlenül rakták ki.
    Keress egy másik eladót, és vedd meg annál, ezt meg hagyd a fenébe. Ha zavar, hogy a listában van, akkor pipáld ki elötte a négyzetet, majd delete.
  • adjust28
    Rájöttem mi az az AT&T. Ha telót veszek Amerikából, akkor lehet bajom ezzel a szolgáltatóval? Ezzel kapcsolatban szeretnék megtudni minél többet.
  • adjust28
    Szülinpara vennék iphone-t 8gb-osat, és olyan kérdésem lenne, hogy ha azt megveszem mondjuk Amerikából, azon kell majd vmit állítanom, hogy tudjam helyesen használni vagy csak simán ON és már müxik is. Nem kell rá feltelepíteni semmit sem meg hasonlókra gondolok. Vagy a szolgáltatóval esetleg?

Köszi
  • R1200Gs
    Kösz. Majd utána nézek, hogy egyáltalán jó még a kártya. Nem használtam kb. másfél éve, de nem kaptam a banktól értesítést, hogy letiltották volna vagy utaljak rá pénzt. Elvileg jó a kártya.
  • gercse
    Hát én nem vagyok ebayes, meg nagy angolos sem, de azt írja, hogy nem tudják ellenőrizni a kártyádat, és kérik hogy ellenőrízd le, hogy helyesek-e a megadott adatok. és azt is nézd meg, hogy biztosan egyezik-e a bankkártyádhoz tartozó cím a paypal-os címmel.

és kéri hogy mégegyszer írd be a kárya adatait
  • R1200Gs
    Sziasztok!

Regisztrálni akartam a PayPal-on de ezt az üzenetet kaptam:

We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. Please also make sure your credit card billing address matches your PayPal street address.

Ennél a résznél tartok:

Re-enter your credit card information

A kártyám egy K&H Visa dombornyomott font alapú kártya 01/09. Nem tudok angolul kérlek segítsetek mi lehet a gond.
  • neevous
    Sziasztok!
    Megnyertem egy memóriakártya aukcióját, de az eladó már nincs regisztrálva az ebayen. Acucc viszont ott van azok a dolgok közt, amikért még fizetnem kell. Ha viszont a pay nowra kattintok, akkor kiírja, hogy:
    Review Your Purchase - System Error
    Checkout Blocked
    This seller is no longer a registered user . Please contact them to proceed with the transaction.
    Ilyenkor mi a teendő?
  • sirdani1
    Hello!

Melyik futárral a legkönnyebb megúszni a vámot kínából, és hogyan?
    Fedex Express ........USD 79.54
    UPS Express ........USD 128.61
    DHL Express ........USD 122.23
    EMS Express ........USD 119.31

Kb ennyibe kerül a szállítás, ha rendelnék pár dolgot.
  • Aramir
    Szokj hozzá, mert ilyen lesz mindenhol elöbb-utóbb.
    Sőt, a terméklap is olyan lesz nemsokára az angol oldalon, mint a .com-os amerikain.
    Amúgy a MyeBayban a panelokat pakolászhatod kedvedre, nem olyan rossz az, sőt, kis munkával átrámolhatod úgy, hogy hasonlítson a régi összeállításra.
  • tyler82
    Ma beléptem ebayre és megváltozott a skin. Én az írt használom meg az angolt de csak az írt néztem most. Nekem jobban tetszett a régi.... De most mindegyiket megváltoztatták??
  • Aramir
    Bár mostanában vezették be, hogy egy banki utalással tudj feltölteni a PayPalra pénzt, így nem kell bankkártya, de erről nincs tapasztalatom.
  • Aramir
    Olyan eladót keress, aki PayPal fizetést is elfogad, szerintem az amerikai eladók 99% ilyen. A fizetési módokat nem kell megbeszélned az eladókkal, a terméknek a lapján allul felvan sorolva, hogy milyen fizetési módokat fogad el az eladó, ha ilyesmi logot látsz, akkor tudsz neki fizetni PayPallal:

Van itt valahol egy PayPal topik, ott tudnak segíteni, hogy milyen kártyát fogad el regisztrációkor. Nekem dobornyomott MasterCard van, de van aki virtuális kártyát használ.
  • Süti86
    Elolvastam azt a linket amit küldtél,főleg a PayPal-os részt.Ha jól olvastam akkor egy dombornyomott bankkártya kell hozzá?Ha veszek valamit,annak a fizetési módját le kell tisztáznom az eladóval,vagy csak PayPallal csináljam?
  • Aramir
    Ha az eladó postáz ide, akkor igen, de nekik csak PayPallal tudsz és érdemes fizetni.
  • Süti86
    Amerikából el tudják a cuccot küldeni, ha rendelek valamit?
  • Aramir
    A fizetés miatt jó lenne, persze banki utalással is fizethetsz EU-n bellül (kivéve Nagybritanniát). Amúgy ezt olvasd át:
    http://dunainfo.net/~ebay/fiz.htm
    A banki utalás és a PayPal a lényeg, a többit elég kevesen használják.
  • Süti86
    Nem, oda nem regisztráltam.Miért?
  • Aramir
    PayPalra is regisztráltál?
  • Süti86
    SEGÍTSETEK!!Regisztráltam az Ebay-re,de viszont azt nem tudom hogy működik egy árú kifizetése??
  • Aramir
    Nincsmit! A Vatera ilyen téren eléggé hiányos, még azt sem tudom bejelölni, hogy mit fizettek ki, mit postáztam már el, stb.

Én úgy emlékszem, csak a várost szoktam beírni, ha nemtudom, akkor az eladó címében lévő várost írom. Pontos címet nemis emlékszem, hogy írtam-e valaha a bank címéhez, de amúgy nemkéne, hogy gond legyen, mert a számlaszám eléggé egyértelművé teszi, hogy kinek megy a pénz.

• abelardus31
    ja tényleg, ha csak pár euró külföldre utalni, gondoltam átutalom a neten a pénzt. külföldre utalásnál viszont kéri a bank címét. megkérdeztem a raif....-nél, mit a bánatot írjak oda,de nem tudtak segíteni. anélkül viszont nem tudok utalni, hogy vmit oda nem írok. előre is köszönöm!

• abelardus31
    Köszönöm a gyors választ! sokat segítettél.Tényleg sokkal egyszerűbb, mint a vatera.
  • Aramir
    Pfff... Vak vagyok, hülye vagyok stb :D Azt hittem a #294-re kell a válasz :D

Az eladott termékeidnél van a legördulő menüben a send invoice opció, de ha megnézed az eladott terméked oldalát, akkor ott is ott van a send invoice, a fénykép fölött. Ha arra ráböksz, akkor jön be egy hasonló oldal, amit a képen is látsz.
  • tyler82
    pay gomb?? Én vagyok az eladó.
  • Aramir
    A termék lapján az aukciózárás után ott van a sárga "pay" gomb (németnél nemtudom hogy írják), arra rákattintasz, és a következő oldalon kiválasztod a banki utalást, ezután egy kiírja a eladó adataid (iban, swift kód, stb).
  • tyler82
    Figyi ez hol van? Nem találom...
  • Aramir
    A "most fizet" opcióra kattintasz, és utánna tudsz választani, hogy mivel fizetnél, itt kiválasztod az utalást, és megjeleníti az eladó banki adatait.
    Az utalás amúgy nem vészes itthonról sem, pl a K&H-nál netbankon kb 2 euró, az a lényeg, hogy az eladó bankköltségeit ne te vállald, és akkor nem sokezret kérnek el fixen egy utalásért. Bár ez bankonként változó szerintem, kérdezz rá, hogy mennyi lenne iban-ra utalni, ha nem vállalod az eladó költségeit. Amúgy nem lesznek neki, legalábbis nekem még egyik eladó sem szólt.
  • abelardus31
    sziasztok!

én az ebay.de-re regisztráltam. Mivel ott nem szeretik a Paypal-t, csak az utalás jöhet szóba fizetésként az viszont itthonról drága, ezért egy német ismerősöm utalná a pénzt. Amikor kértem a számlaszámot, azt a választ kaptam, hogy megtalálom vhol, az ebay oldalán. Igen, a "most fizet" opciót látom,de nem merek rámenni, mert akkor leveszi az én számlámról a pénzt.

hol találom a felhasználó banki adatait?
    előre is köszönöm
  • Aramir
    Szerintem ezt az elsóval kell megbeszélni.
  • Alice Sabbat
    úgyértem ruha kategóriában
  • Alice Sabbat
    hogyha rendelek valamit annak a méretét mikor kell meg adni ????
  • Alice Sabbat
    köszönöm szépen... mellesleg nemtudom nekem tűnt e csak fel hogy a vállság óta az árak drasztikusan növekednek .. multkor láttam 8000 ft ért egy bakancsot postaköltséggel.. most ugyan az 21 000 ft ...
  • Aramir
    Nyilván súlytól függ, lehet valós is, de legtöbbször rátesznek pár fontot az eladók, hogy ezzel fedezzék az eBay és a PayPal jutalékait.
    Az 5-17 font csak 2 Kg alatti kiscsomagra lesz elég amúgy, fölötte már 30 font fölött van a postaköltség.
    Az usából 1 hét max légipostával lehetséges, angliából én a légipostás leveleimet 3-4 nap alatt kapom meg átlag, de persze volt már több is meg volt, hogy 2 nap alatt itt volt.
  • Alice Sabbat
    Sziasztok... öö az tszeretném kérdezni hogy ha van valakinek tapasztalata benne Az egyesült királyságból ha nekem aztírja ki hogy 5-17 font körüli a szálítási kötlség az valóban ennyi e... és hogy menyi idő alatt jön meg a megrendelt árú... pl nekem azt mondták hogy az usa-ból 1 hét maximum :O... elnézést az esetleges helyesírási hibákért ...
  • Aramir
    Igen, ez a rendszer része, nem kell beállítani, így néz ki nagyából:

Sales tax nálunk nincs, csak ilyen képet találtam.
  • tyler82
    Fasza.
    Köszi.
    Akkor ezt nem kell a jelenleg is futó termékeknél edit listing-nél most beállítanom hogy legyen ilyen? Automatice lesz ha elkelt a termék?
  • Aramir
    Igen, csak ha eladtál valamit, utánna lesz egy send invoice opció a terméknél. Ha egy vevő többet vett, akkor össze lehet vonni a tételeket, hogy egyben fizesse ki, új postaköltséget adhadsz meg (nyilván többet, mint egy tételnél), rövid üzenetet fűzhetsz mellé.
  • tyler82
    Amúgy ez a send invoice opció hol van? Vagy csak akkor válik láthatóvá ha eladtam valamit? (Most 3 cuccom aktív tehát eladásra vár, még nem kelt el)
  • Aramir
    Aha, sokszor vásároltam már így, hogy nem volt megadva a postaköltség, és vagy megvártam az invoice levelet az eladótól, vagy ha megmondta a postát előzőleg a kérdésemre, akkor beírtam én magam fizetéskor.