Ebay

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aramir
Nincsmit! A Vatera ilyen téren eléggé hiányos, még azt sem tudom bejelölni, hogy mit fizettek ki, mit postáztam már el, stb.

Én úgy emlékszem, csak a várost szoktam beírni, ha nemtudom, akkor az eladó címében lévõ várost írom. Pontos címet nemis emlékszem, hogy írtam-e valaha a bank címéhez, de amúgy nemkéne, hogy gond legyen, mert a számlaszám eléggé egyértelmûvé teszi, hogy kinek megy a pénz.

ja tényleg, ha csak pár euró külföldre utalni, gondoltam átutalom a neten a pénzt. külföldre utalásnál viszont kéri a bank címét. megkérdeztem a raif....-nél, mit a bánatot írjak oda,de nem tudtak segíteni. anélkül viszont nem tudok utalni, hogy vmit oda nem írok. elõre is köszönöm!

Köszönöm a gyors választ! sokat segítettél.Tényleg sokkal egyszerûbb, mint a vatera.
Aramir
Pfff... Vak vagyok, hülye vagyok stb :D Azt hittem a #294-re kell a válasz :D

Az eladott termékeidnél van a legördulõ menüben a send invoice opció, de ha megnézed az eladott terméked oldalát, akkor ott is ott van a send invoice, a fénykép fölött. Ha arra ráböksz, akkor jön be egy hasonló oldal, amit a képen is látsz.

tyler82
pay gomb?? Én vagyok az eladó.

A smooth sea never made a skillfull sailor

Aramir
A termék lapján az aukciózárás után ott van a sárga "pay" gomb (németnél nemtudom hogy írják), arra rákattintasz, és a következõ oldalon kiválasztod a banki utalást, ezután egy kiírja a eladó adataid (iban, swift kód, stb).

tyler82
Figyi ez hol van? Nem találom...

Aramir
A "most fizet" opcióra kattintasz, és utánna tudsz választani, hogy mivel fizetnél, itt kiválasztod az utalást, és megjeleníti az eladó banki adatait.
Az utalás amúgy nem vészes itthonról sem, pl a K&H-nál netbankon kb 2 euró, az a lényeg, hogy az eladó bankköltségeit ne te vállald, és akkor nem sokezret kérnek el fixen egy utalásért. Bár ez bankonként változó szerintem, kérdezz rá, hogy mennyi lenne iban-ra utalni, ha nem vállalod az eladó költségeit. Amúgy nem lesznek neki, legalábbis nekem még egyik eladó sem szólt.

sziasztok!

én az ebay.de-re regisztráltam. Mivel ott nem szeretik a Paypal-t, csak az utalás jöhet szóba fizetésként az viszont itthonról drága, ezért egy német ismerõsöm utalná a pénzt. Amikor kértem a számlaszámot, azt a választ kaptam, hogy megtalálom vhol, az ebay oldalán. Igen, a "most fizet" opciót látom,de nem merek rámenni, mert akkor leveszi az én számlámról a pénzt.

hol találom a felhasználó banki adatait?
elõre is köszönöm
Aramir
Szerintem ezt az elsóval kell megbeszélni.

úgyértem ruha kategóriában

hogyha rendelek valamit annak a méretét mikor kell meg adni ????

köszönöm szépen... mellesleg nemtudom nekem tûnt e csak fel hogy a vállság óta az árak drasztikusan növekednek .. multkor láttam 8000 ft ért egy bakancsot postaköltséggel.. most ugyan az 21 000 ft ...

Aramir
Nyilván súlytól függ, lehet valós is, de legtöbbször rátesznek pár fontot az eladók, hogy ezzel fedezzék az eBay és a PayPal jutalékait.
Az 5-17 font csak 2 Kg alatti kiscsomagra lesz elég amúgy, fölötte már 30 font fölött van a postaköltség.
Az usából 1 hét max légipostával lehetséges, angliából én a légipostás leveleimet 3-4 nap alatt kapom meg átlag, de persze volt már több is meg volt, hogy 2 nap alatt itt volt.

Sziasztok... öö az tszeretném kérdezni hogy ha van valakinek tapasztalata benne Az egyesült királyságból ha nekem aztírja ki hogy 5-17 font körüli a szálítási kötlség az valóban ennyi e... és hogy menyi idõ alatt jön meg a megrendelt árú... pl nekem azt mondták hogy az usa-ból 1 hét maximum :O... elnézést az esetleges helyesírási hibákért ...

Aramir
Igen, ez a rendszer része, nem kell beállítani, így néz ki nagyából:

Sales tax nálunk nincs, csak ilyen képet találtam.

tyler82
Fasza.
Köszi.
Akkor ezt nem kell a jelenleg is futó termékeknél edit listing-nél most beállítanom hogy legyen ilyen? Automatice lesz ha elkelt a termék?

Aramir
Igen, csak ha eladtál valamit, utánna lesz egy send invoice opció a terméknél. Ha egy vevõ többet vett, akkor össze lehet vonni a tételeket, hogy egyben fizesse ki, új postaköltséget adhadsz meg (nyilván többet, mint egy tételnél), rövid üzenetet fûzhetsz mellé.

tyler82
Amúgy ez a send invoice opció hol van? Vagy csak akkor válik láthatóvá ha eladtam valamit? (Most 3 cuccom aktív tehát eladásra vár, még nem kelt el)

Aramir
Aha, sokszor vásároltam már így, hogy nem volt megadva a postaköltség, és vagy megvártam az invoice levelet az eladótól, vagy ha megmondta a postát elõzõleg a kérdésemre, akkor beírtam én magam fizetéskor.

tyler82
És ha buy it now al veszi meg a dolgot akkor is van invoice lehetõség amibe beírhatom a postaköltséget?

Aramir
Szerintem ne töltsd ki a postaköltség mezõt, a hírdetésbe meg írd bele, hogy kérdezzék meg. De amúgy EU-n bellül szerintem ugyanannyi a postaköltség a legtöbb országba. A postaköltséget az aukciózárás után a send invoice opciónál ugyis megtudod adni.

Húh pedig nagy szükség lenne rá. Nincs itt közöttetek olyan akinek már elõre köszön az Ebay portása? :D (Úgy értem rendszeres felhasználó) Megbeszélhetnénk MSN-n vagy Skype-n vagy nemtom még hol.

KalOnline: Silversting - lvl 69 Vaga| Naraeha | BadTasteClan - Eladva, befejezve WoW: Lydo - lvl 80 Human Warlock | Ragnaros Neero - lvl 80 Night Elf Death-knight | Order of Watchers | Ragnaros

tyler82
Meg nem árt ha paypalon meg Premier az accod vagy Business. Elõbbit ( seller account) ebayen kell utobbit paypalon.
De nagyon nem ajánlom ezt a dolgot ha nem tudsz angolul...

tyler82
Seller accountot kell csinálnod ebayen

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem Ebay-jel és PayPal-lal kapcsolatban. Ez lenne az elsõ ilyen alkalom, eladni szeretnék. Angol/német nyelvtudásom nem éppen kielégítõ, ennek betudhatóan sok dolgot nem értek. Például hogy hogyan tudom összekötni a PayPalos és az ebay-s accountomat, vagy hogyan mûködik ez a kifizetõsdi. Regiztem Paypal accot is, de alkalmas bankkártyám még nincs, csak Maestro. Ha jól tudom attól még gyûlhet az eladásokból befolyt pénz a paypalon, és ha késõbb lesz alkalmas kártyám akkor majd akkor ráutalom, de javítsatok ki ha tévedek.
Minden segítséget hálásan fogadok.

KalOnline: Silversting - lvl 69 Vaga| Naraeha | BadTasteClan - Eladva, befejezve WoW: Lydo - lvl 80 Human Warlock | Ragnaros Neero - lvl 80 Night Elf Death-knight | Order of Watchers | Ragnaros

tyler82
Azt hogyan tudom megoldani hogy a hirdetésemben a postaköltségnél az legyen hogy érdeklõdj az eladótól? Mert különbözõ országokba más más a díjszabás...
Ha pl. buy it now ra teszem és nem írok postaköltség árat akkor honnan tudja a vevõ mennyit kéne utalni a szállításra?

Divizio88
kossz

HIP-HOP ARAD

Aramir
Divizio88
Nah ezt a topikot
si megtalaltam:D..
Valaki magyarazzon
mar picit az "Ebay"-
rol plsss...
Romaniaba le hoznak
dolgakat,amugy h lehet
egyaltalan rendelni....?
elore is kossz

HIP-HOP ARAD

Az elsõ kérdésedre az a válasz, hogy ha a kettõ közé licitálnak az azt jelenti, hogy elérték a minimálárat, tehát a current bid automatikusan a minimálár fölé ugrik 1 licitlépcsõnyivel (bid increments). A buy it now pedig eltûnik.
Ha 30 a kezdõ ár és valaki licitál akkor a buy it now eltûnik, a bid historyban látszani fog, hogy 1 ember megadná a 30 dollárt és a legkisebb ajánlható ár a 31 dollár lesz.
Utolsó kérdésedre az a válasz, hogy attól függ, hogy hány licitáló jön. Ha csak egyetlen egy, aki 65-öt tesz rá, akkor 30 dollárral õ a nyertes. Ha több is, akkor a többiek max. licitjétõl válik a dolog függõvé.
tyler82
Aha mûxik már köszi.
Amúgy ha megadom a minimálárat meg a buy it now árat és ha a kettõ közé jön egy bid akkor nem viszi el? csak ha eléri a buy it now-ot? (gondolom buy it now olyasmi mint a villámár)
pl. starting prize 30$ és buy it now 120$ de reverse prize ot nem adok meg!! Akkor pl. egy 65$ os bid nyer vagy nem ha lejár az idõ??

Aramir
A postaköltséget is beállítottad? Itt leírják, hogy mi kell az opció használatához, a Requirements alatt:
http://pages.ebay.com/help/pay/require-immediate-payment.html

tyler82
Üdv.
Nem tudja valaki miért van az, hogy Decide how you'd like to be paid opciónál hiába pipálom be a Require immediate payment when buyer uses Buy It Now opciót nem fogadja el, annak ellenére hogy upgradeltem már a paypalom Premier-re. Ha belépek a pypalomra akkor le tudom csekkolni és tényleg Premier lett. De ebayen akkor se tudom bepipálni az azonnali fizetést.
Miért??

BADE
Sziasztok!
EU-n belül mûszaki cikkekre,egyébre ugye nincs vám?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

tyler82
Na már megvan. Segített a nyanya ebay live helpen chaten. :)

tyler82
Nemigazán találom hol lehet törölni egy eladást??

tyler82
Ok.
Köszi.

koryne
Igen, látják mindenhol. Sõt, ha regisztrálsz a co.uk-n, akkor a a com-on is be tudsz lépni ugyan azzal (meg a többin is)

Xbox Live gamertag: kilencnad

tyler82
Nem értem miért van minden orszagnak külön külön ebay-je..Azt hittem van az ebay.com és arra mindenki regisztrálhat regiótól függetlenül. De mindegy hogy melyik ebayre regisztrálok (német, angol) azt mindenhol látják ha rákeresnek? Függetlenül attól, hogy az USAban vagy Malajziaban van a felhasználó??

tyler82
De én most az www.ebay.com on akartam csinálni Seller accountot.Az elvileg USAt takarja nem? Az lehet hogy azon nem lehet európai címmel?
Akkor csak a britten lehet??

tyler82
Köszi, de rájöttm miért nincs nekem ilyen fül.
Mert nem csináltam Seller accountot. Nem tudok. :( Lásd az elõzõ hozzászólásomat.

Aramir
Ja, és de, fizetõs, pontosabban más az indítási ár, és más a leütési ár utáni jutalék is (több, mint a sima aukcióé):
http://pages.ebay.co.uk/help/sell/fees.html

Aramir
Online auction-ról állítsd át fixed price-ra:

tyler82
Hogyan lehet ebayen eladni?
Mert nekem nem sikerült a seller accountot létrehozni ugyanis az ID Verifyingnál nem fogadja el a lakcímet...

tyler82
Az biztos.
Tudok angolul meg vettem már párszor ebayen vaterán meg egyebeken adtam is el. De egyszerûen itt nem találom. Csak a starting prize ot tudom beállítani. De fix ár remélem nem fizetõs ebayen...
Na mind1. A lényeg hogy nem találom...

Gondolom buy it now price vagy valami hasonló néven kell keresni.
Punker
+00....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

tyler82
Valaki nem tudja hogy lehet a fix árat beállítani eladásnál? Mert nem találom....

bigapó
Hali!

Nem tudok regisztrálni Paypal-os accountot, mert nem megfelelõ telefonszámot adok meg. Mit kell oda beírni, hogy továbbléphessek?

The Matrix has you...